Говорилня
Публикувано: 21 February 2009 - 01:00 PM
Публикувано: 22 February 2009 - 07:47 PM
jani4ka, в Feb 20 2009, 02:42 PM, написа:

Може ли да ми обясниш как точно се залепя този анкерпласт. Аз веднага пробвах, но той си тръсна 2 пъти главата и се разхвърчаха анкерпластовете :lol: Къде и как го залепяш ушенцето? Нашите ушички още не са се вдигнали и чак взех да се притеснявам дали не са се счупили

Публикувано: 23 February 2009 - 03:43 PM
miemi, в Feb 22 2009, 05:47 PM, написа:

miemi, ще се опитам да предам един писмен урок по ухозалепяне ;) Анкерпласта трябва да е от този на цяла ролка, без марличка отвътре. Режеш парче и го залепяш по дължината на ухото от вътрешната страна посредата. После го прикрепяш хубаво, като върха на ушето (включително с горния край на анкерпласта) го омотаваш пак с анкерпласт няколко пъти, но така, че да не се прегъне, а да остане ушето "плоско". По този начин повярвай ми няма как да му падне ;)
nivea, мисля, че няма от какво да се притесняваш, сложи му и ти лепенки за около седмица и виж след това какво ще стане.
Надявам се да сте разбрали :) Ако ли пък не ще се опитам моя да го направя на модел и да го снимам :D

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 23 February 2009 - 03:45 PM
durka, в Feb 21 2009, 05:50 AM, написа:

Проблема е ,че моят не дава изобщо да му доближа ушичките(за зла беда)........вероятно се травмира от това,че трябваше да му слагам капки в ушите (имаше някакво възпаление и едното го болеше).......и сега ми остава освен да изчакам известно време.Същата работа сме и с почистването на очичките-мъка....... :(
Можеш ли да ми кажеш от къде да му купя по-хубав нагръдник?Защото тези които намирам......никак не ми допадат?
А за яйцата ,защо някои са на мнение,че жълтъка е вреден за тях(заради високият холестерол в съдържанието му)?
Даваш ли калции?
durka, Моля , моля. Радвам се ако мога да помогна :)
За калция - давах им до третия месец мисля, че беше. От тези Дейлис. Едно хапче трябва да се раздели на доста парченца зависимост от килограмите на кученцето.
За яйцата - да заради холестерола, но не мисля, че е проблем когато се дават рядко. При ежедневно хранене с яйца е вредно.
А за нагръдниците да ти кажа не си спомням вече откъде им ги бях взела, но една приятелка ми каза вчера за един нов магазин на Околовръстен път при Суходол. Бил огоромен и имало всичко :) Може и да ти е далечко, но тя каза, че си заслужавало.

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 23 February 2009 - 04:12 PM
jani4ka, в Feb 23 2009, 01:45 PM, написа:
А за нагръдниците да ти кажа не си спомням вече откъде им ги бях взела, но една приятелка ми каза вчера за един нов магазин на Околовръстен път при Суходол. Бил огоромен и имало всичко :) Може и да ти е далечко, но тя каза, че си заслужавало.
Тенкс........ ....... :D .......чакам да кажеш за магазина.... :)
При смяна на зъбки имахте ли апетит.....ние-хич..... :( .предполагам,че е от тях,защото след 4 дена става точно на 4 месеца.....
Публикувано: 23 February 2009 - 07:31 PM
jani4ka, в Feb 23 2009, 01:43 PM, написа:
nivea, мисля, че няма от какво да се притесняваш, сложи му и ти лепенки за около седмица и виж след това какво ще стане.
Надявам се да сте разбрали :) Ако ли пък не ще се опитам моя да го направя на модел и да го снимам :D
Тъкмо се прибирам и веднага чета :D . Много благодаря за подробното обяснение. Веднага се заемам с лепенето, макар че имам анкерпласт, който не е толкова широк. Ако не се получи - ще искам вече снимки :P
Публикувано: 23 February 2009 - 07:36 PM
durka, в Feb 23 2009, 02:12 PM, написа:
И аз започнах да се оглеждам за нагръдници, но тези за кучета не са толкова симпатични. В един магазин, но във Варна ми предложиха нагръдници за котета и зайчета, употребяват ги и за порчета B) .
Идеални са за нашите мъници. А и между другото са много симпатични.
След 10 дена ставаме на 3 месеца и ще ходим да се ваксинираме в кабинет в близост до този магазин. Ще му купя тогава (ако е му е по мярка, естествено) и ще му направя снимка за да можете да го видите нагръдника ;)
Публикувано: 23 February 2009 - 11:18 PM

Публикувано: 23 February 2009 - 11:29 PM
jani4ka, в Feb 23 2009, 09:18 PM, написа:
Махнахме я :D . Той полудя милия. Правеше кълбета в легълцето си, тръскаше си главата, чешеше се постоянно...

Моля ако може една снимка - демо - как става точно това със залепването много ще съм благодарна :)
Публикувано: 24 February 2009 - 10:34 AM
miemi, в Feb 23 2009, 09:29 PM, написа:

Моля ако може една снимка - демо - как става точно това със залепването много ще съм благодарна :)
Хихихихи, ооох горкото. Ще купя малко по-късно една ролка и ще му залепя ушето за показно. И наистина малко е болезнено при свалянето, но ако резултата е изправени ушички си заслужава ;)

Публикувано: 24 February 2009 - 12:10 PM
Публикувано: 24 February 2009 - 02:45 PM
miemi, в Feb 23 2009, 10:29 PM, написа:

miemi, направих снимки :) Ако искаш дай ми на лична е-мейла ти и довечера към 20ч. ще ти ги изпратя.

Публикувано: 25 February 2009 - 08:43 PM
За ябълките и морковите нямам представа,но аз с такова малко куче не бих си правила експерименти,веднъж дадох на моята настъргана ябълка и резултата беше остъргани черва и разтройство.
Освен сухата храна подходящо меню според мен е сварено пилешко месо ;) ... и обезсолено сирене става също.

Публикувано: 26 February 2009 - 12:48 AM
nivea, в Feb 25 2009, 06:57 PM, написа:
Незнам как действа на останалите ябълката, но ние хапваме с голямо настървение :lol: . И то не настъргана, а на парченца си хруска сам. Изяжда по 1-2 резена без да имаме каквито и да е последици след това ;) Яде с удоволствие и банан. За момента това са плодовете, които са актуални за сезона (изключвам цитрусувите, които не смятам да му давам).
Не е подходящо да се дават картофи и всякакъв вид бобови растения. Кучетата нямат панкреас и храненето с подобен вид храни може само да доведе до подуване и много газове <_<
Публикувано: 26 February 2009 - 12:50 AM
nivea, в Feb 24 2009, 11:23 PM, написа:

Много е миличък, но дали няма да е много болезнено след това отлепването на този анкерпласт от козинката на ушето му :(
Ние за жалост неможахме да изтърпим каквато и да е лепенка на ушичките си отвътре. Незнам и ако има отвън какъв кошмар ще е. Аз май ще се наложи да не ходя на работа известно време за да го наглеждам постоянно :lol: