Говорилня
Публикувано: 13 May 2009 - 10:40 PM
Публикувано: 13 May 2009 - 10:44 PM
Публикувано: 13 May 2009 - 10:47 PM
Публикувано: 13 May 2009 - 11:57 PM
Публикувано: 16 May 2009 - 10:48 AM
предлагам идеята Цвергшнауцери, бебета (черни !). Растат макс. до 30-35 см. височина ! (виждали сме и по-високи чихити!), интелигентни са като чихита, предани също като тях....изобщо страшно подходящи за градски условия кучета....
Продава ги моята колежка д-р Нашева (Магг. Фармация и Вет. медицина) - 0887 71 88 94, Пловдив.
П.П. Майката на кученцата е от елита и е водена в Загреб за заплождането при някакъ там от принцовете на породата....!

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 16 May 2009 - 02:45 PM
drjeliazkov, в May 16 2009, 08:48 AM, написа:
предлагам идеята Цвергшнауцери, бебета (черни !). Растат макс. до 30-35 см. височина ! (виждали сме и по-високи чихити!), интелигентни са като чихита, предани също като тях....изобщо страшно подходящи за градски условия кучета....
Продава ги моята колежка д-р Нашева (Магг. Фармация и Вет. медицина) - 0887 71 88 94, Пловдив.
П.П. Майката на кученцата е от елита и е водена в Загреб за заплождането при някакъ там от принцовете на породата....!
НЕзнам защо ми се вижда , че тази ОБЯВА е абсолютно неуместна в тази тема

Публикувано: 16 May 2009 - 03:56 PM
ivan-z, в May 16 2009, 12:45 PM, написа:

Напълно съгласна съм с изказването на ivan-z
Публикувано: 17 May 2009 - 11:19 AM
Вчера супринта на гладно дадох на Ричко паста Дронтал 0,5 мл. и глед час и половина му дадох да яде по препоръка на доки....
Към 17 часа повърна....съответно му предложих вечерята по-късно...хапна малко.....днес сутринта пак хапна малко и преди 10мин. пак повърна....възможно ли е да е от пастата? В сряда ни викат за втора ваксина, ако повръща тр. ли да се слага?
Публикувано: 17 May 2009 - 11:24 AM
Публикувано: 17 May 2009 - 12:07 PM
И аз съм в търсене на кученце от около седмица. Искам късокосместо сладурче по принцип, но ако се харесаме с някое дългокосместо бебе няма да имам против. Искам да го взема от малко. Ще се обадя утре в развъдниците, които препоръчвате. Миналата седмица звънях все на прекупвачи май.
Имам няколко въпроса, към по-запознатите.
Каква е разликата в характера и физиологията на мъжките и женските кучета? Забелязвам, че повечето хора предпочитат мъжки. Женските по-малки ли са или зависи от родителите? Кои са по-спокойни или не може да се обобщи така?
Другият ми въпрос е излъчват ли някаква характерна миризма. Питам не защото би ме притеснило чак толкова, все пак е животинче, а защото чух от една приятелка че съществува парфюм за чихуахуа :)
С каква храна ги храните? Често ли посещавате ветеринар?
Това се сещам в момента :)
Публикувано: 17 May 2009 - 12:49 PM
2. Дронтал + е добре. Давайте спокойно 1/4 на 2 кг. Неговият чешки аналог Каниверм също..
3. Женските чихи изискват доста повече грижи - разгонвания, раждане, хормонален дисбаланс...по-злобни са от мъжките често. Андрологичните проблеми са рядкост и то евентуално в късна възраст....а при заплождане получавате кученце, така че....Мъжко по-добре. Посещавайте ветеринар поне 3 пъти годишно, освен за редовните ваксинации.
4. Много е уместо да пиша за породи, които по нещо се сравняват с чихуахуа-дъбест...! Едно шнаучерце вече си намери културни стопани. Нали идеята на всеки форум е ВЗАИМОПОМОЩ !!!? Ако някой се обижда на тема "скоклести чихи" си е за него...Всички знаем, че на са малко...Сори!

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 17 May 2009 - 12:53 PM
ivan-z, в May 16 2009, 12:45 PM, написа:

Забранено е във форума да се говори за кучета без родословия...!!!? Хитлер ще се обърне в гроба...!!!
Много, много жалко....!
Нали темата за родословията е отдавна изчерпана....!?
Да ви върна ли в по-задни теми със снимки на т.н. родословни кучета....! И кой изобщо може да има претенции за "родословност" !?

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 17 May 2009 - 12:55 PM

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 17 May 2009 - 01:18 PM
Публикувано: 17 May 2009 - 01:56 PM

drjeliazkov благодаря за съвета за обезпаразитяващото лекарство.......Всъщност а се обадих междувременно и на докторката ни и тя ми каза същото количество.........
Публикувано: 17 May 2009 - 02:04 PM
Цитат
Цитат
По принцип това с предпочитаните мъжки кученца го има само в БГ, навсякъде по другите държави се предпочитат женски и са винаги по-скъпи. Все пак и аз съм с мъжко :) до колкото знам мъжките са винаги малко по-малки от женските. И да, изискват малко по-малко грижи. А за миризмата... моето специално не мирише и е много чистичко (още не съм го къпала, а е вече на почти 4 месеца). За характера... не знам каква е разликата между мъжките и женските, но мога да ти кажа,че моето е адски игриво и мило и само се гушка и ме целува :) Удивена съм колко са милички и умни тези кученца и съм много щастлива, че го имам!
Успех в търсенето!

Публикувано: 17 May 2009 - 02:23 PM
Муцунката задължително ли е вдигната с нослето нагоре или си зависи от кучето. Каква е разликата между тези кръстоски с пинчери и истинско чихуахуа?
От какво зависи колко ще порастне животинчето? Ушите мут трябва да са щрълнали, но на някои които видях в нета са направо огромни. Кой е най-често срещания цвят (една приятелка има бял мъжки, а друг такъв не съм виждала)? Тези на петна мелези ли са?
(май станаха много въпроси, извинете)