Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (224 Страници) +
  • « Първа
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#2361 Потребителят е офлайн   nivea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 May 2009 - 11:30 PM

Страхотно клипче Shonned. Много образователно и достъпно
User's Signature

Качена снимка

#2362 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 24 May 2009 - 07:34 AM

Показване на мнениетоdidi62, в May 23 2009, 07:36 PM, написа:

Качена снимка

Тук е малко сънен Благодаря за милите думи

Поздравления! Как се казва? Невероятен е! Пуснете повече снимки, подушвам страхотен екземпляр, браво ! Най-сетне....!

--- Някой питаше за търкането на задницата - от некачествено или никакво обезпаразитяване най-често на тази възраст.
--- Дронтал паста не работи добре.

---
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#2363 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 07:34 AM

Моето също е бяло и има такива петънца по коремчето(по-скоро око мъжката му гордост :me_065: ).
чери1 и моят като ми го донесоха беше много капризен за яденето.Казаха ми че е захранен с Роял Канин ,но малечко отказваше да го яде във всичките му комбинации( с мляко-цъ......с бульончета-тоже).........и се видях в чудо.....Изобщо не ги близваше а тежеше 500гр. и е жизнено важно да го прави......Започна да залита..да припада.......леле сега като си спомня....... :wa_048: страшна картинка беше........И а започнах да му варя пилешко месо до момента в който голямата му нужда не стана-странна............беше по-скоро слуз......от колкото другото....Ходихме по ренгени ,по доктори.......и никой нищо......Аз си мисля(просто си мисля,не съм сигурна,че е така).........че понеже тогава беше много малък и зъбки липсваха........месото го е поглъщал......(аз естествено го накъсвах).......но беше като прахосмукачка понеже то е меко........и кучето не си дава зор да го дъвче като гранулите.Е спрях месото и започнах кучешките пастети.........Уха.......ядеше и му плющяха ушите.......Към тях започнах постепенно да прибавям и по няколко гранулки....дори и да не ги изяде.....ей така-поне да му миришат......Но този път взех Хилс.......След като малко позаглади косъм и видях,че не е онова малко бебче.........му оставих само купата с гранули-и о ....ЧУДО...........ядем гранули..........и така.........Сега сме предимно на гранули.......но от време на време и аз го глезя с някаква изненадка........Много обича-ябълка,чушка,морков,краставица...........а вчера и на динята се накефи........ :ba_025:
Така,че...............според мен...........просто има такива който ги дават на новите стопани НЕ захранени........от майката в ръцете на новият човек-пък той да му мисли...........

Сега и аз да питам нещо........Абе моят нещо много сексуален(ако мога така да кажа)............Той още като беше на 2 месеца и си има едно плюшено бяло кученце и от тогава прави разни неща с него........Е сега вече направо е пожар-взехме му още едно такова(същото) кученце и той не може да свари при коя жена да отиде...... :wc_055: редува ги и двете..........а я някой е посмял да му ги пипне става як скандал........... :wacko: Взел на детето оният ден едно мече и тя плаче-Мамо................виж го какво ми прави мечето.............горкото Биби(така се казва мечока и)............. :rf_011:
И пъшка чак като човек бе.................. :ma_006:

#2364 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 May 2009 - 09:27 AM

durka, мойто си има зъбки,ама няма сили да сдъвче гранулка.Усещам по хапането,като си играе с пръстите ми - или може да си контролира хапането,което ме съмнява на тази възраст,или толкова си може....
Захранено е с котешка храна -консерва уискас за малки котета(тя и майка му предпочитала котешка,те хората имат и котка....),та и аз го храних 2 дена така,ама ми се скараха,че не бива,пробвахме се на кучешки пастетчета,консервички,ама одобри само пилешко варено :ae_085: В резултат акото от дълги тънки "саламчета" се се трансформира в по-късички и дебелички и в много по-малко количество,въпреки че яде повече.Ама ще гледам малко да позаякнем,сега не смея да го оставя гладно,за да прояде каквото трябва....
И да попитам за вътрешното обезпаразитяване,тъй като дронтала(даден на 16.05)не е сигурен,кога можем да се обезпаразитим отново и с какво?
User's Signature

Качена снимка

#2365 Потребителят е офлайн   durka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 09:32 AM

Показване на мнениеточери1, в May 24 2009, 08:27 AM, написа:

ама ми се скараха,че не бива,пробвахме се на кучешки пастетчета,консервички,ама одобри само пилешко варено :ae_085:

Това ми се струва много не сериозно и смешно.........Ти имаш куче а не котка.....
И да.........харесва им повече котешката храна защото има повече овкусители-но в нея НЯМА нищо нужно за кучето ти за да расте здраво..........

#2366 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2009 - 11:00 AM

Ама не аз съм го захранила - така ми го дадоха,пък аз не посмях да му сменя веднага храната,да не предизвикам разстройство и така.....
А за вътрешното обезпаразитяване някой може ли да ме посъветва,или както каже вета(ама не мисля,че има много опит точно с чихита та и от тук търся съвет.
User's Signature

Качена снимка

#2367 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 24 May 2009 - 11:20 AM

Показване на мнениеточери1, в May 24 2009, 10:00 AM, написа:

Ама не аз съм го захранила - така ми го дадоха,пък аз не посмях да му сменя веднага храната,да не предизвикам разстройство и така.....
А за вътрешното обезпаразитяване някой може ли да ме посъветва,или както каже вета(ама не мисля,че има много опит точно с чихита та и от тук търся съвет.

Чери,попитай своята ветеринарка какво да правиш с обезпаразитяването.То е еднакво за всички кучета,няма нищо общо с това дали тя има опит с чихуа.Щом си се спряла на нея нека само тя да се занимава с него.Нали знаеш от много баби ...И пак те съветвам,направи всичко възможно кученцето ти да прояде само кучешка храна,има достатъчно много по магазините за неговата възраст.А тук ти дадоха добри съвети как да преминеш към такова хранене.С това пилешко месце нищо не правиш.А добрите стопани от които си взела това животинче на тези дни са за ,,огроооомна,,похвала.Толкова ги е еня за него,че едва са издържали да му сложат първа ваксина и ...хайде чао!Много се надявам да се справите с кучо бързо!Успех! :smile:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2368 Потребителят е офлайн   didi62 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 May 2009 - 11:28 AM

Чери1 потърси си нов вет Аз заради тези петна след доста мнения си намерих нов вет и поне засега съм много доволна
User's Signature

Човек който не обича животните не обича и хората

#2369 Потребителят е офлайн   didi62 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 May 2009 - 11:34 AM

Показване на мнениетоdrjeliazkov, в May 24 2009, 05:34 AM, написа:

Показване на мнениетоdidi62, в May 23 2009, 07:36 PM, написа:

Качена снимка

Тук е малко сънен Благодаря за милите думи

Поздравления! Как се казва? Невероятен е! Пуснете повече снимки, подушвам страхотен екземпляр, браво ! Най-сетне....!

--- Някой питаше за търкането на задницата - от некачествено или никакво обезпаразитяване най-често на тази възраст.
--- Дронтал паста не работи добре.

---

Казва се Чейс Голяма душица е В понеделник ще пусна снимки че тези в компютъра са старички а кабела на фотоапарата е в офиса
User's Signature

#2370 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2009 - 12:55 PM

Добра идея ли е да размачкам малко накиснати гранулки(вирбак) към пилешкото месце и постепенно да намалявам месцето за сметка на гранулките или не е добре да смесвам натурална с кучешка храна.С пастетче намазани пробвах- не ще,даже и само пастет не иска :eg_033: и разкиснати във вода гранули не иска.Само пиле яде тарикатчето,та затова се чудя към пилето какво е най- добре са прибавя,дано го излъжем.И колко време мога да го държа гладно,ама без да рискувам да припадне,че и аз ще припадна след него.
Пък ако огладнее достатъчно ,туко-виж може и глас да извади от някъде(за сега все още мълчи като ятак :af_089:
Извинявам се,че досаждам,но ми е много притеснено,наскоро загубих кученцето си(премаза го кола),и сега съм се вторачила в бебока,взех отпуска да го наблюдавам,през ноща ставам да видя дали е живо,не очаквах да е толкова
крехко......В паника съм да не объркам нещо.
User's Signature

Качена снимка

#2371 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 24 May 2009 - 01:05 PM

по погрешка го пуснах 2 пъти :sad: извинявам се

Това мнение е редактирано от чери1: 24 May 2009 - 01:19 PM

User's Signature

Качена снимка

#2372 Потребителят е офлайн   Dobi870 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 24 May 2009 - 03:19 PM

Здравейте и от нас с Чико! Честити нови сладки бебоци :) да са ви живи и здрави!
чери1 ние се храним с тази храна и никоя друга (пробвахме ги всичките), ако искаш опитай...

Относно обезпаразитяването на нас ни дадоха Milbemax и сме доволни. А за петънцата да ви кажа да не се притеснявате, че и аз много се бях притеснила за същите. И моят Чико е беличък и получи малко петънца предимно около мъжката гордост и на вратлето. Ходихме ппо доктори и ни успокоиха и ни казаха,че това са съвсем нормални пигментни петънца, които много често се появяват при светлите кученца (не само от тази порода). Петънцата може и да изчезнат в по-нататъшна възраст.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2373 Потребителят е офлайн   didi62 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 May 2009 - 03:24 PM

Относно обезпаразитяването на нас ни дадоха Milbemax и сме доволни. А за петънцата да ви кажа да не се притеснявате, че и аз много се бях притеснила за същите. И моят Чико е беличък и получи малко петънца предимно около мъжката гордост и на вратлето. Ходихме ппо доктори и ни успокоиха и ни казаха,че това са съвсем нормални пигментни петънца, които много често се появяват при светлите кученца (не само от тази порода). Петънцата може и да изчезнат в по-нататъшна възраст

Благодаря и на мен така ми казаха за петната
User's Signature

#2374 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 04:38 PM

Показване на мнениеточери1, в May 24 2009, 10:55 AM, написа:

Добра идея ли е да размачкам малко накиснати гранулки(вирбак) към пилешкото месце и постепенно да намалявам месцето за сметка на гранулките или не е добре да смесвам натурална с кучешка храна.С пастетче намазани пробвах- не ще,даже и само пастет не иска :eg_033: и разкиснати във вода гранули не иска.Само пиле яде тарикатчето,та затова се чудя към пилето какво е най- добре са прибавя,дано го излъжем.И колко време мога да го държа гладно,ама без да рискувам да припадне,че и аз ще припадна след него.
Пък ако огладнее достатъчно ,туко-виж може и глас да извади от някъде(за сега все още мълчи като ятак :af_089:
Извинявам се,че досаждам,но ми е много притеснено,наскоро загубих кученцето си(премаза го кола),и сега съм се вторачила в бебока,взех отпуска да го наблюдавам,през ноща ставам да видя дали е живо,не очаквах да е толкова
крехко......В паника съм да не объркам нещо.

Чери,можете да смесите пилешкото с гранулите,решението Ви е правилно,пробвайте!Предлагате му храната,ако до 10 мин не я подхване я вдигнете.На следващото хранене действате по същият начин,ще е размислил :ab_041: !Хранете го по три пъти на ден,освен ако имате съмнения в здравето му.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2375 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 04:55 PM

Мерси,techichi малко придобих кураж.Пък за съмненията за глисти май ще е най-добре да дам материал за изследване та да ми е по -спокойно.

Благодаря на всички за вниманието и помощта.Като се поокопитим и успокоим,ще пусна и снимчици да видите каква сладурана е....
засега я крия "Да не хване очи...." :r_181:

искам да поясня ,че чери и чери 1 съм все аз- съответно от къщи и от службата,където идвам и в почивните дни да храня едни душички захвърлени,за които търся дом....те си ядат всичко,да ти е кеф да ги гледаш....
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#2376 Потребителят е офлайн   Dobi870 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2009 - 05:48 PM

Показване на мнениетоdurka, в May 24 2009, 07:34 AM, написа:

Сега и аз да питам нещо........Абе моят нещо много сексуален(ако мога така да кажа)............Той още като беше на 2 месеца и си има едно плюшено бяло кученце и от тогава прави разни неща с него........Е сега вече направо е пожар-взехме му още едно такова(същото) кученце и той не може да свари при коя жена да отиде...... :wc_055: редува ги и двете..........а я някой е посмял да му ги пипне става як скандал........... :wacko: Взел на детето оният ден едно мече и тя плаче-Мамо................виж го какво ми прави мечето.............горкото Биби(така се казва мечока и)............. :rf_011:
И пъшка чак като човек бе.................. :ma_006:

Между другото и ние сме така и направо като дойде някой на гости е ужас... :dog: въпреки,че си има играчка напада ръцете на гостите и.... :bm_008:
User's Signature

Качена снимка

#2377 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 07:12 PM

Ето ни и нас на 30 дни! :re_037:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2378 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2009 - 07:24 PM

Леле,какви са сладури....сега ако кажеш,че са и от едно кучило (щом всички са на 30 дена)ще ме хвърлиш в шах.....много са различни .... :wub:
Кога е нормално да се затвори фонтанелата
User's Signature

Качена снимка

#2379 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 07:33 PM

Показване на мнениеточери1, в May 24 2009, 06:24 PM, написа:

Леле,какви са сладури....сега ако кажеш,че са и от едно кучило (щом всички са на 30 дена)ще ме хвърлиш в шах.....много са различни .... :wub:
Кога е нормално да се затвори фонтанелата

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Разбира се,че са от едно кучило!Да не казвам,че се родиха 5,но едното мъртво.Шаренията при тази порода е най-интересното!За фонтанелата бих казала,че при всяко кученце е индивидуално.С изключение на едно мое ново куче, което вече е на 7 месеца ,всичките ми зрели кучета са със затворена фонтанела.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2380 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 07:42 PM

Оле, колко са сладинки малките мишки!! :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

• (224 Страници) +
  • « Първа
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни