Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (224 Страници) +
  • « Първа
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#2921 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 11 June 2009 - 12:17 PM

Показване на мнениетоAncheto, в Jun 11 2009, 11:29 AM, написа:

За съжаление зъбният камък е голям проблем при много кучета. Имах преди години пинчерка , която беше с перфектно бели зъби, но със суха храна не се хранеше. Сестра и , която беше в приятелката ми , беше много зле със зъбите. И устата почва много гадно да мирише от зъбният камък (((

Чери си е гевезанка и явно много "ухажвана " от апаратите

Бамби наистина може да си крие гранулката , защото така и е интересно , а не , защото е от развъдник. Например Илветка обожава все нещо да заравя , да крие , много е игрива. Юрий е уравновесен , спокоен и никога не е лаком . Едното от бебетата на Илветка от сега го забелязвам , че му е весело да си извади гранулката от чинията и ако се е нахранило даже иска и в къщичката да си занесе въпреки , че паничката е винаги пълна с гранулка.
А колкото до разходките , аз мисля , че е най-добре веднага да я запознаеш с околният свят, с повода и с всичко на вън. Опитвай по-малко да се държите на ръце, а просто да клякаш до нея и да я успокояваш ако се стресне от нещо. Колкото по-рано и повече са разходките е по-добре за оформянето на характера на кучето и възможността да си намери своето място в йерархията на вън и у дома.

Ancheto,права си за всичко,но ще си позволя да поспоря с теб конкретно за нейното куче с цел то да остане нейно ,а не да му види само петите.Повярвай ми ,зная болезнено какво пиша.Ако тя направи грешката от самото начало да го остави свободно до нея при първият човек ,който види ще хукне с невероятна бързина в обратната посока и няма повече да си види кучето.А ако неокопитено това създание усети нашииника и то с повод на врата си ще падне такова мятане и въртене,че самата стопанка ще се разреве.Ани,тази отвратилна черта на характерите им се предава изключително трайно и няма оправяне.Повярвай ми имам ги от тази линия 6 такива идиота които, винаги ми късат нервите.Първото ми куче от тези все още никога не я пускам от повод,не веднъж съм правила грешката да и се доверя и после съм съжалявала жестоко.В момента имам три такива мъника ,които просто ме побъркват и скоро нямам шанс да ги науча на повод.Не искам да плаша Shonned,но да го има предвид,за да може наистина да се радва на контакта си с кучето.Разбира се,че има и кучета ,които като им сложиш нашииник и повод тръгват така сякаш винаги са били вързани,имам и такива.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2922 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 12:29 PM

Чери, и аз съжалявам за малката Черешка.Имала си едно голямо сладурче! Винаги ще ти е мъчно и никога няма да има втора като нея,но трябва продължиш напред и да се радваш на Тайрето!Тя го заслужава не по-малко :hc_184:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2923 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 11 June 2009 - 12:43 PM

...кофти работа... :eg_033:
...няма да забравя на Чери погледа след 3 дневно повръщане....Беше си на крачка от смъртта....
Те знаят как да се сбогуват, повярвайте....!

Айде стига!
Давайте напред с детската градина...!!! :af_089:
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#2924 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 June 2009 - 12:46 PM

Разбира се , "Крушата не пада по-далеч от дървото" , генът си е ген. Но продължавам да твърдя , че колкото по-рано , толкова по-добре във всяко едно отношение. Като естествено внимава много и реагира винаги според ситуацията. Ето , че мъничето вече си търпи лъскавият нашийник , а това е голяма крачка напред )))
Вярвам , че ще успее да се справи и още нещо важно - куче , останало само в семейство , без други кучета там е по-лесно за "моделиране" , защото няма от кого да "копира" поведение.

#2925 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 01:05 PM

Показване на мнениетоAncheto, в Jun 11 2009, 01:46 PM, написа:

Разбира се , "Крушата не пада по-далеч от дървото" , генът си е ген. Но продължавам да твърдя , че колкото по-рано , толкова по-добре във всяко едно отношение. Като естествено внимава много и реагира винаги според ситуацията. Ето , че мъничето вече си търпи лъскавият нашийник , а това е голяма крачка напред )))
Вярвам , че ще успее да се справи и още нещо важно - куче , останало само в семейство , без други кучета там е по-лесно за "моделиране" , защото няма от кого да "копира" поведение.

Така е,права си!За такова куче само в семейство може да каже Nivea!Моите от този тип поведение никога не ги извеждам заедно,а винаги с нормални кучета,нямат от кого да копират и все пак го правят по един и същи начин,това за което говорим.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2926 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 June 2009 - 01:22 PM

Знам , знам , така е . За това при връзките често се подбират партньоритеи по характерите , за да се коригират такива щурчета ))) Да е живо и здраво , останалото ще се нареди със системна работа ;)

#2927 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 01:32 PM

techichi,опиши накратко какви проблеми би могло да има при първи разходки и как да се държим и какво да правим.
За тези като мен които не знаят произхода на кученцето си и не знаят какво може да ги сполети ще бъде от полза.
Това,че засега Тайра е няма обикновено поражда многозначителни погледи и коментари "че нещо е преживяла " за да е така.... но на нея поне на пръв поглед не и личи да е комплексирана....даже е много наперена, дружелюбна, само от по-силен или необичаен шум подскача и хуква нанякъде...
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#2928 Потребителят е офлайн   Shonned Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 June 2009 - 01:58 PM

Благодаря много за полезната информация. :)
Аз започвам обучение на кучето и искам да го науча да върви само от едната ми страна. Това може ли да се постигне. Идеята е да не се мята като щуро на повода след време.
Мисля, че е възприемчиво, защото си разбра новото име вече и реагира дори с различни интонации само на него. Пишка където трябва без капките.
А по гушливо куче не съм виждала! :) И не хапе ръце или други части, само играчките и крайчетата на пелените. Наистина е с изградени навици :)

Между другото някой да знае голям зоомагазин в София. До сега не съм влизала в релаен (невиртуален), а ми трябват някои неща за днес.

#2929 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 02:03 PM

Ние от хора не се страхуваме, не че сме виждали много...ама 2-3 приятелки на щерката, докторката, роднини... на всички се радваме и целуваме...Виж от образа ни в огледалото много ни е страх, то верно страшен звяр отсреща - с голяма глава и кльощав задник :ab_041: Ама след третото упражнение вече бележим напредък- днес опита да се заиграе с образа си ,приклекна с предни крачета и размаха опашле ....и 5 пъти провери (учудена)дали има някой зад огледалото...
User's Signature

Качена снимка

#2930 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 02:21 PM

Ами Черка,при нашият случай:вариант първи-пускаш го на земята,то започва да гледа тъпо и ужасено и докато ти му говориш мило то или бавно или в повечето случай изведнъж хуква в обратната посока на теб,по точно от където сте дошли до тук.Ти не можеш да повярваш в първите секунди,позеленяваш и хукваш да го гониш.Да но точно от това то си изкарва акълът още повече и изведнъж развива такава скорост ,за която не си подозирала че е възможна.Късмет при хващането!След много гонене то не се изморява но на теб ти се реве.Ако реши може да се сниши по някое време до легнало положение и да те изчака да го вземеш или да хукне отново като го доближиш.Адреналинът в този момент много освежава :ab_041: !Вариант втори-пускаш го и му говориш,тръгваш и то тръгва,само зад теби на разстояние,ти си на тръни ,но не можеш непрекъснато да си обърната,в пазата когато гледаш напред и после се обърнеш виждаш,че всъщност само ти си си вървяла,а то или е отбило в страни и залегнало или си е тръгнало в посоката от която сте дошли.
Да речем,че сте успели да извървите на спокойствие някакви метри.Да,но наближава един човек,които си върви и не му обръща внимание дори.То обаче се втрещява и започва да гледа човека като нещо ужасно.Докато човека приближава все повече към кучето,а ти гледаш как то ще реагира и заемаш нисък старт,то решава да се спаси и хуква на обратно.Тук вече зависи от реакцията на човека.Обикновено хората са гадни и не им пука от случката,те са с размишлението,че ти си длъжен да го водиш на повод и продължават да вървят напред ,а то бяга ли бяга.Или пък човекът веднага взима отношение към проблема и почва да ти дава акъл,за да ти е още по-хубаво.Или пък човекът спира и започва да говори на кучето от което то също се плаши и пак хуква.Човекът продължава да те радва.По лошото е когато към вас идва колело или детска количка-това е най-ужасяващото.Майките непремено насочват вничманието на децата си към кучето и то си глътва кръщелното,останалото е ясно.А ако детето ходи задължително отива към кучето и край,пак е ясно.И понеже почти никога майките не се съобразяват със бягащото обратно куче,те не спират децата си,а продължават да се радват,докато ти преглъщаш излагацията.
По кратко не мога! :ab_041:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2931 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 02:28 PM

Чери,предполагам и се надявам,че твоето няма да е като моите.Но поведението в къщи няма нищо общо с поведението на вън.Ще разбераш.Shonned,Това,че кучето може да прояви този идиотизъм от към извеждането не означава,че и през останалото време е глупаво.Моята първа кучка с този проблем е иначе доста умничка.Всяко куче е страхотно обикновено,но си си има своята тъмна страна.Нещо което теб те изнервя.Няма съвършенство иначе намаше да са живи.Съжалявам ако ви изнервям с многото си писане!Дано пък съм ви полезна.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2932 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 02:30 PM

А за имената,то и моят Херкулес е почти куче,но от първият път си запомни и хареса името.Да не повярваш,че там има мозък. :ab_041:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2933 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 June 2009 - 02:31 PM

Хахахахахааа , добре го описа, но дай вариант и когато кучето е вързано ;) Нека си спести спринтовете
п.п. Аз почти не ги връзвам, не обичам куче на повод , жал ми е ))

#2934 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 02:33 PM

И още нещо,тези въпросни кучета се страхуват от човек когато сте сами в парка или градинката и той идва сам срещу вас.Когато обаче например ние сме на изложба,където има много хора,не се шашкат и даже се надуват,особено пред другите кучета.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2935 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 03:05 PM

Показване на мнениетоAncheto, в Jun 11 2009, 03:31 PM, написа:

Хахахахахааа , добре го описа, но дай вариант и когато кучето е вързано ;) Нека си спести спринтовете

Еми помечтай си да е вързано!
Къде тръгна към втора крачка като не е преодоляна първа.За да няма спринтове,вържи кучето,пусни го и си вземи отпуска и го чакай да тръгне!Има кучета,не само описваните сега,които никога не се научават.Мое куче от тези есента ще направи две годинки и познай-все още се учим.Просто не става!Ако го дърпаш и с добро и с лошо,можеш единствено или да го удушиш или да му разраниш лапите до течаща кръв.Не мисля,че в някой друг форум ще намерите такива откровения с които току що си лепнах достатъчно минус точки.Нямам претенци за възпитание и обучение.Който иска да почерпи от опитът ми,но съм убедена,че тук има хора които ще ви дадат по обширна информация и правилни съвети!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2936 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 03:24 PM

И аз бях така с Черешката- безпроблемно си вървеше до мен,даже по стъпките ми ходеше при кално или снежно време,не бягаше от нищо,не се отдалечаваше на повече от поглед разстояние по никакъв повод и всички цъкаха и питаха как съм я научила.....докато един ден хукна след котка -вярно 10 метра ама в неправилна посока и свърши размазана.....
Затова сега -само с повод ......колкото и да ми е жал,ще ходим да тичаме само на село....
User's Signature

Качена снимка

#2937 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 03:31 PM

Показване на мнениетоtechichi, в Jun 11 2009, 04:05 PM, написа:

Еми помечтай си да е вързано!
Къде тръгна към втора крачка като не е преодоляна първа.За да няма спринтове,вържи кучето,пусни го и си вземи отпуска и го чакай да тръгне!Има кучета,не само описваните сега,които никога не се научават.Мое куче от тези есента ще направи две годинки и познай-все още се учим.Просто не става!Ако го дърпаш и с добро и с лошо,можеш единствено или да го удушиш или да му разраниш лапите до течаща кръв.Не мисля,че в някой друг форум ще намерите такива откровения с които току що си лепнах достатъчно минус точки.Нямам претенци за възпитание и обучение.Който иска да почерпи от опитът ми,но съм убедена,че тук има хора които ще ви дадат по обширна информация и правилни съвети!

Ааааа,ние вече се учим да седим с нагръдник и от третия ден не го и забелязваме....И се учим да върви след мен от едната стая в другата ... и почти се получава.Захванала съм се сериозно,нищо ,че още ни е рано за разходки...
Даже вече мога да изпусна казанчето в банята без Тайра да се изстреля като ракета.......Ама като гледам какви са и нежни и прозрачни лапичките се питам как ще ходи с тях по земята.
User's Signature

Качена снимка

#2938 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 03:40 PM

:ab_041: :ab_041: Чери,не се притеснямай за лапичките и,нищо и няма!Ще си търчи ката бясна!Ти пък ако знаеш на маймуните колко са нежни...пък това не им пречи да лудеят и правят бели!
Браво за това което си направила до сега с обучението!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2939 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 03:52 PM

А как да се справя с мерака да лапне всичко което намери на земята - троха,конец,хартийка - като прахосмукачка е....
Първото ми куче след първата си разходка изака 2 фаса и кибритена клечка :zz_020: И колкото и да си държиш очите на четири като влезе в тревичката " уж по нужда",а тревата по-висока от нея.....и после по л...енцето разбираш какви ги е вършила там....
Някой може ли да каже сравнително безопасен начин за предизвикване на повръщане при поглъщане на опасен предмет.Аз дъм го правила с лъжичка сол,ама разбрах,че е опасно.....
User's Signature

Качена снимка

#2940 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 11 June 2009 - 04:51 PM

3-8 gr. готв. сол (според големината на кучето) върху езика и повръщат в 90% от случаите. Не е опасно. Точно се усвоява натр. хлорид, който ще се загуби от повръщането....
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

• (224 Страници) +
  • « Първа
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149