Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?
Публикувано: 31 August 2008 - 06:33 PM
Разхождаме се аз и Лайла(4 месечна кръстоска) пред блока и от шестият етаж слиза една жена с куче,не го знам какво е кучето още в момента,който излезе от входа се нахвърли върху Лайла.Лайла почна да цвичи и аз веднага си извадих чехъла и цапнах другото куче,просто незнаех как да реагирам и си взех Лайла на ръце.Лайла като скочи отиде да се закача после другото куче след нея,последва същото,но Лайла не спря да се закача ;D..След това говорих с жената,т.е тя със мен и ми каза:
-Може би е заради това,че Лайла е още бебе и мойта Сара не знае как да се държи със него.Защото много ме ревнува пък и е на 6 год,не е имала бебенца и затова незнае.... ;)
(аз):-Ами сигурно,от това ще да е да напада(казах "напада" с различна интонация) кучето ми.
(тя):- Какво да напада,бе!Ми то кучето ти като мирише на боклук така ша го напада!после хвана кучето си и го похвали:
-Бравоо,Саричка..Добро куче,умно куче :o :rolleyes: :huh:
Публикувано: 10 September 2008 - 01:44 AM
Та значи случката се развива на оживена полянка-градинка с люлки и пейки,както място за деца така и за животни,баби и дядовци.Всичко беше наред,докато не видях един голям добреман да се задава заедно със стопанина си(не знам кои изглеждаше по зъл).Жена ми я е страх от тази порода и веднага взе детето и се запътиха към колата.След няма и 1 минута екшъна започна.Първоначално добермана започна уж на игра да гони няколко кучета сред които дори кавказка овчарка.вниманието му обаче привлече един малък немски шпиц.Кутрето явно беше кротко защото не помръдна от мятото си до последно,а въртеше опашка.Когато добермана го захапа жестоко то започна да квичи и да бяга.Тук става лошо-ОТИДЕ ПРИ СТОПАНИТЕ СИ,които бяха БАБА И ВНУЧЕ.детето(не повече от 4-5 годишно)се разпищя и добермана се хвърли върху него.Собственика не реагираше адекватно,а казваше"стой,пусни" и тем подобни глупости.Вички седяха вцепенени,майки с деца,хора с кучета....малкото момченце пищеше,дори не се знаеше още дали е ухапано от узверелия звяр или само се е оплашило,а бабата беше в шок и едва не умря на место.Добре че се появи някъкъв мъж на около 35 години и застреля добермана в главата.Не знам от къде я извади тая смелост като се има впредвид че кучето не заставаше мирно а детето беше под него.Доближи го бавно,ритна го отзад,псето се обърна и той го застреля.Детето бе откарано с линейка защото беше нахапано по краката,ръцете и дори по врата и дупето.
И какво стана след това,родителите на детето не успяха да осъдят собственика на кучето :o :o :o,но собственика на кучето успя да осъди човека убил кучето му :o :o :o
ЗАТОВА съм за убиването и стрелянето по кучета които ПОД$ЕРТАВАМ които нападат,ами ако беше моето дете,какво можеше да се направи срещу куче от чиято уста излизаше направо дим?Затова дори на разходка в парка човек трябва да си носи оръжието.
Аз също съм имал куче и то огромно,страшно и лошо-неаполитански мастив-100 кг,но винаги с наморник ,електрошок в джоба ми,синджир с бодли и на къс повод,разходки само вечер и рано сутрин без да има опасност от сблъсъци,никога на места където има деца(те не знаят и се затичват към животното да го прегърнат :rolleyes:).След една случка без пострадали ,освен аз изплашен до смърт за живота на една циганка(мразеше ги) се принудих да го приспя :(.
Така че смея да твърдя че съм бил отговорен собстеник на куче и въпреки всичко признавам че въпреки че съм и аз близо 100кила не можех да го удържам,особено като побеснееше(което става рядко при тази порода,но стане ли...)пък камо ли куче пуснато на свобода.ДОРИ НАЙІОБУЧЕНОТО КУЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЗВЯР БЕЗ ВИДИМА ЗА НАС ПРИЧИНА.
затова призовавам хората,които ги е грижа за тяхните(най-вече малки кучета),деца,и възрастни хора,които имат куче или срещат по пътя си такива да се защитят,а не да разчитат на собственика на кучето,а именно с оръжие,дори да е газов пистолет или глог.ЗАЩОТО АКО не бяха ззстреляли добермана нямаше малкото дете да е живо,нима тогава може да се говори за хуманност,да седим и гледаме как малко ангелче си отива?!не го приемам.Пак подчертавам това е крайна мярка и трябва да с еупотреби в краен случай,особено когато има застрашен човешки живот.Имал съм кучета през целия си живот и вярвайте ми ако реши нищо не може да го спре.
Дано не ме разберете погрешно и аз искам да се предпазя от кучета и стопани които пускат зверовете си на свобода и съм за ако някога се прокара закон кучетата да са винаги на кайшка,а някой дори с намордник. :blink: Поздрави на вас и любимците ви
Публикувано: 10 September 2008 - 01:07 PM
или тези със съчми,но ако нещо застраши моя "дяволчо" или някой друг не бих се поколебалал.като цяло не съм съгласна с употребета на оръжия,независимо,че аз самата ми се налага да нося такова,но наистина в някой ситуации просто няма друг изход.
кофти в случая е,че се налага да се стреля по животното,а не по стопанина ,който е реалния виновник.
жалко за изхода,но още по-жалко ,е че стопанина му се е разминал.... :(

Публикувано: 10 September 2008 - 11:58 PM
Крайно възмутен наблюдател и участник в събитието, ми се струва, би имал малко по различен изказ. А и да стреляш смело в близост до дете?! Случаен човек?! Не го вярвам! Подклаждат се изкуствено историйки! Не, че е невиждано, достатъчно безотговорни стопани на кучета има! Но и от любители на псевдо, емоционални безмислици - тип Ерато - хич нямаме нужда!
Като цяло и аз съм твърдо за водените на каишка кучета в градски условия!
Публикувано: 11 September 2008 - 10:28 AM
Цитат
Крайно възмутен наблюдател и участник в събитието, ми се струва, би имал малко по различен изказ. А и да стреляш смело в близост до дете?! Случаен човек?! Не го вярвам! Подклаждат се изкуствено историйки! Не, че е невиждано, достатъчно безотговорни стопани на кучета има! Но и от любители на псевдо, емоционални безмислици - тип Ерато - хич нямаме нужда!
Като цяло и аз съм твърдо за водените на каишка кучета в градски условия!
Аз винаги съм имал куче,през целия си живот.Сега имам дете,по различно е.
Човекът,който застреля кучето не е случаен,историята е истинска,случи се преди 5 години.Писаха по някои местни вестници,но бързо се потули.Аз не съм възмутен,както ме наричаш,напротив,яд ме е че едно дете пострада заради собственик които не може да удържи звяра си.Нямам сметка да подклаждам историйки,аз съм мъж на години.Просто исках да споделя с хората и да им кажа че живота им и този на детето им са 1000 пъти по-важни от някое куче.Би ми било жал да убият невинно малко куче,въртящо опашка,но обезумял пес -никога и капка жал.Ако сега на улицата куче доближи сина ми и дори само го рамжи и се спуска със зъби-стрелям.
Пазете се хора,пазете вас амите,а не кучетата.Някои от вас добре правят че носят оръжие за самозащита,а другите -мисля че не сте видели достатъчно инциденти с кучета и затова така ги жалите,но това си е ваша работа,които иска нека се пази и презастрахова,а другите -късмет.
НЕ СЪМ СЕ регистрирал за да направя тази своя изповед ,а за да пиша лично съобщение на близък познат,но като видях темата ви реших да споделя.
МАЙ ПО ВСИЧКИ ФОРУМИ СТЕ ЕДНАКВИ-ПИКЛИ И ХОРА КОЙТО ЗНАЯТ САМО ДА ОБИЖДАТ И СЪДЯТ ДРУГИТЕ,ОСОБЕНО АКО ИМАТ РАЗЛИЧНО МНЕНИЕ.А НА TITKA И ПОЖЕЛАВАМ ДА СЕ СБЛЪСКА ЛИЧНО С ТАКАВА СИТУАЦИЯ И ТОГАВА ДА МИ ГОВОРИ КОМПЕТЕНТНО ЛИГАВИ ИСТОРИИ.
РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ВИЕ СТЕ НАЙ ВАЖНИ А НЕ РАЗНИ КУЧЕТА КОИТО ВИ НАПАДАТ.АИДЕ
И УСПЕХ НА ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ПРЕДПАЗЯТ.
Публикувано: 11 September 2008 - 10:41 AM
И извода е-Пазете и не озлобявайте животните и няма да има нужда да пазите себе си!
Публикувано: 11 September 2008 - 11:04 AM
Супер адекватен съвет. И това от трезвомислещ човек?! :rolleyes:
Пази боже, дано сред новото поколение има по-малко килъри-родители!
Странно, защо ли мен не са ме нападали кучета? Спускащи се с лай да, но не и да ме хапят.
Явно съм извънземна, или просто не побягвам или изпадам в истерия, когато са се засилвали към мен.
За стопаните, които си пускат кучетата около деца, да се шляят напред-назад, съм твърдо против. Това е безотговорно и показва ниската им култура. За такива - гонене до дупка - глоби, ако трябва и съд. Но да нападам кучетата и да ги мразя затова, че стопанина им е малоумен е несправедливо. Не е вината в кучетата, виновен е ЧОВЕКА.
Но явно не сме още дорасли да мислим както трябва в тази насока!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 11 September 2008 - 11:18 AM
killers- добре, дадохте пример колко сериозно може да пострада човек от куче, но да правите обобщение за хората във форумите и да говорите така си е детска постъпка. Всеки изразява мнение и всеки има право на такова. И както казахте-не сме се събрали, за да се съдим-нещо, което правите Вие

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 11 September 2008 - 11:46 AM
Но в такава държава живеем.
Исках да кажа на хората(особено с дете и куче) да внимават,защото реакцията на детето е да спаси кучето ,а кучето търси спасение при детето и тогава не ми се мисли.Винаги имаите едно наум,"въоръжете се" и в случай на нещастие се спасете,дано не се налага.
А за това че хората по форумите нападат,първото девоиче ме обвини в измислици и тем подобни .беше насочено към такива като нея ,а не към всички
Публикувано: 11 September 2008 - 12:08 PM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 11 September 2008 - 12:10 PM
Публикувано: 11 September 2008 - 01:03 PM
Публикувано: 11 September 2008 - 01:07 PM
Та извода е следния не кучетата заслужават коршум в главата ,а собствениците им. Или в нашия случай безодговорните родители който
1.са възпитали така децата си
2.са възпитали така кучето си
3.са оставили невъзпитани деца и невъзпитано куче да се разхождат сами
Публикувано: 11 September 2008 - 01:19 PM
А по отношение на " българските черти" ,dios1 , пак не сте прав/права, защото съм свидетел на доста сериозни разправии и посегателства, заради кучешки сбивания, на собствениците. Включително и аз самата- не се гордея с това, веднъж хванах една жена за гърлото и я ударих само веднъж! Няма да се отплесвам да разказвам историята, но бях права! Факт е, че тя не ме съди, но и нямаше някакви сериозни наранявания! Само кучето ми пострада сериозно( а беше стар, грохнал, сляп, глух) и ми отне няколко седмици, да го водя ежедневно на дренажи и антибиотици!
Разбиранията ни са различни, защото всички гледаме различни кучета! Аз никога не съм имала кучета- " бойци", които да могат сами да се бранят! Просто гледам декоративни! Пред очите ми домашни кучета са умъртвявали други домашни- пак декоративни. Мисля, че ако имах някой средноазиатец( например) не бих се притеснявала, ама хич! Но аз гледам нежни животни и ги пазя от нападенията! Това е нормално!
Публикувано: 11 September 2008 - 01:32 PM
Цитат
А също Killer , как така за 12 години не сте научил/а да изписвате породата на кучето си?
Присъединявам се към считащите, че цялата история е само провокация...
Публикувано: 11 September 2008 - 01:42 PM
Но не само едрите породи са опасни кученцето ми беше нападнато и от кокер ,който беше доста по-лек от него. Е разбирасе на мен ми беше по-лесно да се справя с кокер отколкото с питбул.
Публикувано: 11 September 2008 - 02:13 PM