Dog.bg Форуми : Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

#121 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 August 2008 - 02:14 PM

леле какви идиоти има на тоя свят :o :mazohist: :angry:

#122 Потребителят е офлайн   sisa97 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2008 - 06:33 PM

Олеее,ужас днеска да знаете какво ми се случи:
Разхождаме се аз и Лайла(4 месечна кръстоска) пред блока и от шестият етаж слиза една жена с куче,не го знам какво е кучето още в момента,който излезе от входа се нахвърли върху Лайла.Лайла почна да цвичи и аз веднага си извадих чехъла и цапнах другото куче,просто незнаех как да реагирам и си взех Лайла на ръце.Лайла като скочи отиде да се закача после другото куче след нея,последва същото,но Лайла не спря да се закача ;D..След това говорих с жената,т.е тя със мен и ми каза:
-Може би е заради това,че Лайла е още бебе и мойта Сара не знае как да се държи със него.Защото много ме ревнува пък и е на 6 год,не е имала бебенца и затова незнае.... ;)
(аз):-Ами сигурно,от това ще да е да напада(казах "напада" с различна интонация) кучето ми.
(тя):- Какво да напада,бе!Ми то кучето ти като мирише на боклук така ша го напада!после хвана кучето си и го похвали:
-Бравоо,Саричка..Добро куче,умно куче :o :rolleyes: :huh:
User's Signature

Качена снимка

Липсваш ми Алекс!

#123 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 07:08 PM

:o :angry:
User's Signature

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 07:35 AM

Това доказва още един път ,че не са виновни кучетата ,а стопаните :angry: :rolleyes:

#125 Потребителят е офлайн   killers Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 01:44 AM

Здравейте,искам и аз да споделя нещо на което станах свидетел(слава богу от безопасно разстояние)преди време.Няма да уточна мястото и точното време на събитието-личнии съображения.
Та значи случката се развива на оживена полянка-градинка с люлки и пейки,както място за деца така и за животни,баби и дядовци.Всичко беше наред,докато не видях един голям добреман да се задава заедно със стопанина си(не знам кои изглеждаше по зъл).Жена ми я е страх от тази порода и веднага взе детето и се запътиха към колата.След няма и 1 минута екшъна започна.Първоначално добермана започна уж на игра да гони няколко кучета сред които дори кавказка овчарка.вниманието му обаче привлече един малък немски шпиц.Кутрето явно беше кротко защото не помръдна от мятото си до последно,а въртеше опашка.Когато добермана го захапа жестоко то започна да квичи и да бяга.Тук става лошо-ОТИДЕ ПРИ СТОПАНИТЕ СИ,които бяха БАБА И ВНУЧЕ.детето(не повече от 4-5 годишно)се разпищя и добермана се хвърли върху него.Собственика не реагираше адекватно,а казваше"стой,пусни" и тем подобни глупости.Вички седяха вцепенени,майки с деца,хора с кучета....малкото момченце пищеше,дори не се знаеше още дали е ухапано от узверелия звяр или само се е оплашило,а бабата беше в шок и едва не умря на место.Добре че се появи някъкъв мъж на около 35 години и застреля добермана в главата.Не знам от къде я извади тая смелост като се има впредвид че кучето не заставаше мирно а детето беше под него.Доближи го бавно,ритна го отзад,псето се обърна и той го застреля.Детето бе откарано с линейка защото беше нахапано по краката,ръцете и дори по врата и дупето.
И какво стана след това,родителите на детето не успяха да осъдят собственика на кучето  :o :o :o,но собственика на кучето успя да осъди човека убил кучето му :o :o :o
ЗАТОВА съм за убиването и стрелянето по кучета които ПОД$ЕРТАВАМ които нападат,ами ако беше моето дете,какво можеше да се направи срещу куче от чиято уста излизаше направо дим?Затова дори на разходка в парка човек трябва да си носи оръжието.
Аз също съм имал куче и то огромно,страшно и лошо-неаполитански мастив-100 кг,но винаги с наморник ,електрошок в джоба ми,синджир с бодли и на къс повод,разходки само вечер и рано сутрин без да има опасност от сблъсъци,никога на места където има деца(те не знаят и се затичват към животното да го прегърнат :rolleyes:).След една случка без пострадали ,освен аз изплашен до смърт за живота на една циганка(мразеше ги) се принудих да го приспя :(.
Така че смея да твърдя че съм бил отговорен собстеник на куче и въпреки всичко признавам че въпреки че съм и аз близо 100кила не можех да го удържам,особено като побеснееше(което става рядко при тази порода,но стане ли...)пък камо ли куче пуснато на свобода.ДОРИ НАЙІОБУЧЕНОТО КУЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЗВЯР БЕЗ ВИДИМА ЗА НАС ПРИЧИНА.
затова призовавам хората,които ги е грижа за тяхните(най-вече малки кучета),деца,и възрастни хора,които имат куче или срещат по пътя си такива да се защитят,а не да разчитат на собственика на кучето,а именно с оръжие,дори да е газов пистолет или глог.ЗАЩОТО АКО не бяха ззстреляли добермана нямаше малкото дете да е живо,нима тогава може да се говори за хуманност,да седим и гледаме как малко ангелче си отива?!не го приемам.Пак подчертавам това е крайна мярка и трябва да с еупотреби в краен случай,особено когато има застрашен човешки живот.Имал съм кучета през целия си живот и вярвайте ми ако реши нищо не може да го спре.
Дано не ме разберете погрешно и аз искам да се предпазя от кучета и стопани които пускат зверовете си на свобода и съм за ако някога се прокара закон кучетата да са винаги на кайшка,а някой дори с намордник. :blink: Поздрави на вас и любимците ви

#126 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2008 - 01:07 PM

:angry: крайно неприятна ситуация!аз съм против нараняването на живо същество,но се принудих да се снабдя с газов пистолет,който нося,когато сме на разходка.това ми е крайно неприятно,въпреки че не е съм с газови патрони,а с халосни.моля се да не ми се налага да прибягвам до газовите
или тези със съчми,но ако нещо застраши моя "дяволчо" или някой друг не бих се поколебалал.като цяло не съм съгласна с употребета на оръжия,независимо,че аз самата ми се налага да нося такова,но наистина в някой ситуации просто няма друг изход.
кофти в случая е,че се налага да се стреля по животното,а не по стопанина ,който е реалния виновник.
жалко за изхода,но още по-жалко ,е че стопанина му се е разминал.... :(
User's Signature

Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 September 2008 - 11:58 PM

Моите уважения, но така разказаната история ми звучи силно преувеличена ... да не кажа измислена. Автора се е регистрирал за да направи само тази своя изповед.
Крайно възмутен наблюдател и участник в събитието, ми се струва, би имал малко по различен изказ. А и да стреляш смело в близост до дете?! Случаен човек?! Не го вярвам! Подклаждат се изкуствено историйки! Не, че е невиждано, достатъчно безотговорни стопани на кучета има! Но и от любители на псевдо, емоционални безмислици - тип Ерато - хич нямаме нужда!
Като цяло и аз съм твърдо за водените на каишка кучета в градски условия!
User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   killers Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 10:28 AM

Цитат

Моите уважения, но така разказаната история ми звучи силно преувеличена ... да не кажа измислена. Автора се е регистрирал за да направи само тази своя изповед.
Крайно възмутен наблюдател и участник в събитието, ми се струва, би имал малко по различен изказ. А и да стреляш смело в близост до дете?! Случаен човек?! Не го вярвам! Подклаждат се изкуствено историйки! Не, че е невиждано, достатъчно безотговорни стопани на кучета има! Но и от любители на псевдо, емоционални безмислици - тип Ерато - хич нямаме нужда!
Като цяло и аз съм твърдо за водените на каишка кучета в градски условия!
Думите ти ме убиждат
Аз винаги съм имал куче,през целия си живот.Сега имам дете,по различно е.
Човекът,който застреля кучето не е случаен,историята е истинска,случи се преди 5 години.Писаха по някои местни вестници,но бързо се потули.Аз не съм възмутен,както ме наричаш,напротив,яд ме е че едно дете пострада заради собственик които не може да удържи звяра си.Нямам сметка да подклаждам историйки,аз съм мъж на години.Просто исках да споделя с хората и да им кажа че живота им и този на детето им са 1000 пъти по-важни от някое куче.Би ми било жал да убият невинно малко куче,въртящо опашка,но обезумял пес -никога и капка жал.Ако сега на улицата куче доближи сина ми и дори само го рамжи и се спуска със зъби-стрелям.
Пазете се хора,пазете вас амите,а не кучетата.Някои от вас добре правят че носят оръжие за самозащита,а другите -мисля че не сте видели достатъчно инциденти с кучета и затова така ги жалите,но това си е ваша работа,които иска нека се пази и презастрахова,а другите -късмет.
НЕ СЪМ СЕ регистрирал за да направя тази своя изповед ,а за да пиша лично съобщение на близък познат,но като видях темата ви реших да споделя.
МАЙ ПО ВСИЧКИ ФОРУМИ СТЕ ЕДНАКВИ-ПИКЛИ И ХОРА КОЙТО ЗНАЯТ САМО ДА ОБИЖДАТ И СЪДЯТ ДРУГИТЕ,ОСОБЕНО АКО ИМАТ РАЗЛИЧНО МНЕНИЕ.А НА TITKA И ПОЖЕЛАВАМ ДА СЕ СБЛЪСКА ЛИЧНО С ТАКАВА СИТУАЦИЯ И ТОГАВА ДА МИ ГОВОРИ КОМПЕТЕНТНО ЛИГАВИ ИСТОРИИ.
РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ВИЕ СТЕ НАЙ ВАЖНИ А НЕ РАЗНИ КУЧЕТА КОИТО ВИ НАПАДАТ.АИДЕ
И УСПЕХ НА ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ПРЕДПАЗЯТ.

#129 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 10:41 AM

А за злобата на животните кой е виновен а, а, а?
И извода е-Пазете и не озлобявайте животните и няма да има нужда да пазите себе си!

#130 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 September 2008 - 11:04 AM

Мда, извода е - купете си оръжие и стреляйте. Ако ви се озъби куче - веднага куршум. Вие сте най-важните, щом ви пречи - да си заминава от тоя свят.
Супер адекватен съвет. И това от трезвомислещ човек?! :rolleyes:
Пази боже, дано сред новото поколение има по-малко килъри-родители!

Странно, защо ли мен не са ме нападали кучета? Спускащи се с лай да, но не и да ме хапят.
Явно съм извънземна, или просто не побягвам или изпадам в истерия, когато са се засилвали към мен.

За стопаните, които си пускат кучетата около деца, да се шляят напред-назад, съм твърдо против. Това е  безотговорно и показва ниската им култура. За такива - гонене до дупка - глоби, ако трябва и съд. Но да нападам кучетата и да ги мразя  затова, че стопанина им е малоумен е несправедливо. Не е вината в кучетата, виновен е ЧОВЕКА.
Но явно не сме още дорасли да мислим както трябва в тази насока!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#131 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 11:18 AM

dmm, съгласна съм, че единствено хората имат вина какви са кучетата им, подкрепям те напълно.И мен много ме е яд, че хора без грам отговорност взимат големи кучета и после се оказва, че не могат да се справят с тях. Не мисля, че решението е да стреляш по животните, но случката си е доста страшна....
killers- добре, дадохте пример колко сериозно може да пострада човек от куче, но да правите обобщение за хората във форумите и да говорите така си е детска постъпка. Всеки изразява мнение и всеки има право на такова. И както казахте-не сме се събрали, за да се съдим-нещо, което правите Вие
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#132 Потребителят е офлайн   killers Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 11:46 AM

Аз имах впредвид че никой не зачете мнението ми.Аз не съм за убиването на животни,а за спаяването на детски живот.Когато идвах в София преди няколко месеца видях пуснати кучета да тичат из целия южен парк и деца,които скачат и тичат около тях :angry: защо?Всички ли могат да гарантират сигурността и надежността на чуждите деца.Нима тези деца не са ходещи мишени за някои агресивни собственици и кучетата им.Имал съм мастив 12 години и  никога не съм си позволил да го пусна никога,но въпреки това той беше луд.Стархувал съм се че и намордника и шиповете и повод от 15 см не могат да го спрат.Беше кротък ,но до момента в които нещо не го ядоса(куче,дете ,човек,кола)тогава ставаше....Ставал съм в 5 часа да го извеждам,а вечер в 23 часа,за да не се принуждавам сам да убивам кучето си.Но винаги съм бил отговорен и на първо място е бил винаги другия-куче или човек и след това моето(ако е нападател)Не ме плашат бои между кучета,но ме плаши неадекватната реакция на собствениците("стой Джони,НЕ НЕ")това реакция ли е?!Или още по лошо момиче на 15 години опитващо се да спаси малкото си пале се опитва да го извади от лапите на НОК примерно  :rolleyes: никаъв шанс.Но никога няма да има достатъчно разумни хора да слагат намордници и шипове и къси поводи,както и самосъзнание да не превръщат кучетата си в изруди.Нагеледал съм се и съм се наслушал на пълни глупости(какво го разхождаш това куче като затворник,пусни го да потича.или това е куче убиец-така се казваше кучето ми по междудругото,пусни го да луде.или малии готови сте за кучешки боеве,само малко трябва още да се работи върху агресията.)
Но в такава държава живеем.
Исках да кажа на хората(особено с дете и куче) да внимават,защото реакцията на детето е да спаси кучето ,а кучето търси спасение при детето и тогава не ми се мисли.Винаги имаите едно наум,"въоръжете се" и в случай на нещастие се спасете,дано не се налага.
А за това че хората по форумите нападат,първото девоиче ме обвини в измислици и тем подобни .беше насочено към такива като нея ,а не към всички

#133 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 12:08 PM

На мен лично ми е интересно, Killer , как кучето Ви е станало толкова агресивно? Какви са причините?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#134 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 12:10 PM

Така винаги се учудвам на тая типично българска черта да се решава всичко със сопата.Значи почваме да се въоръжаваме.HRISI_1084 с това твое изявление поемаш риск защото газово оръжие със сачми няма а за преработване на такова попадаш под ударите на закона.Това сигурно го казваш само така за авторитет,но това е само като съвет.Винаги са ми били хинтересни екшън историйте,сега малко аналогии.Ако караш кола и някой те засече или удари ти скачаш вадиш пищова и почваш да гърмиш.Сега да погледнем от другата страна на барикадата ти караш без да искаш удряш някой и той вади пистолет и те гърми,не е приятно нали та затова ми са смешни тези призиви за въоражаване.Та ако вашите кучета са добри това не означава че изцяло това е ваша заслуга или мислите че може да победите природата.Значи в зависимост от характера на животното което отглеждате и естествено имате желание да отглеждате дори да е мечка взимате съответните мерки или съобразявате се къде как и по какъв начин да го извеждате и т.н.Определено има гамени които не би трябвало да имат кучета но да се върнем на аналогията с автомобилите има гамени които не би трябвало да карат коли но май свикваме с тях,макар че жертвите са повече.Тук вече според мойто скромно мнение се проявява другата българска черта ,,разкатай безпомощния,,или по безопасно е да гърмиш кучета отколкото да се перчиш на някой собственик на джип макар че едва не те е прегазил заедно с кучето ти.Ако повечето от пишещите тези неща бяха на 14-15 години не би ми направило впечатление и нямаше да се вържа но хора които възпитават деца да пишат екшъни с крайна цел убий кучето,нещо не ми се вярва,не е истина.И накрая моят син го ухапа нашето си куче и то доста добре 5 дена го кри инакрая когато разбрах /трябваше да му сменят конците/неговото обяснение беше че това е нещастен случай и просто виновният е той и пак си харесва кучето не го приспахме.Та винаги има вероятнос от нещастни случаи важното е да се съобразяваме и да се опитваме да ги предотвратим.А на екшън героите ще кажа само замисляш ли се защо винаги в тези  истории стрелят по кучето а не по собственика му,или пак да обяснявам за българските черти

#135 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 11 September 2008 - 01:03 PM

dios1, не сте парв/ права! Има ситуации, в които нямате избор: Или трябва да браните своето( дете, куче) или те ще бъдат нахапани! Много ми е интересно в такава ситуация Вие какво правите: Стоите и гледате, докато бездомните или домашните кучета- нападатели, приключат с нахапването на вашите, или се опитвате някак да предотвратите и спасите своите?

#136 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 01:07 PM

Определено бих наранила куче което напада мен или кучето ми,но не бих отнела живота му. Вече съм разказвала тази история тук ,но не се средоточих върху стопаните на животното. Веднъж когато с Тайра(голден ретривър бебе) бяхме на разходка я нападна питбул,който не веднъж е нападал и хора. Докато звяра се опитваше да нахапе горкото ми кученце аз рискувах собственото си здраве като се опитвах да измъкна мъника ,а приятеля ми неговото като риташе побеснялото куче в муцуната,през това време собствениците на кучето (учудващо за мен бяха две деца) се хилеха и сякаш се гордееха с постъпката на кучето си.Не правеха никакви опити да го спрът.Обаче нещата се обърнаха когато кучето от силните ритници в муцуната изквича тогава много бързо го прибраха. Аз лично предпочитам куче да захапе мен ,а не кучето ми. Все някак си ще се оправя,но за нея незнам може да е фатално.
Та извода е следния не кучетата заслужават коршум в главата ,а собствениците им. Или в нашия случай безодговорните родители който
1.са възпитали така децата си
2.са възпитали така кучето си
3.са оставили невъзпитани деца и невъзпитано куче да се разхождат сами

#137 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 11 September 2008 - 01:19 PM

Права си taira_lora! Но с простаците не можем да се разберем с думи, а не можем и с насилие, защото ,най- малкото, е подсъдимо! А мисля, че за един кучкар е много обидно да му нариташ кучето! Все пак е някакво възмездие!
А по отношение на " българските черти" ,dios1 , пак не сте прав/права, защото съм свидетел на доста сериозни разправии и посегателства, заради кучешки сбивания, на собствениците. Включително и аз самата- не се гордея с това, веднъж хванах една жена за гърлото и я ударих само веднъж! Няма да се отплесвам да разказвам историята, но бях права! Факт е, че тя не ме съди, но и нямаше някакви сериозни наранявания! Само кучето ми пострада сериозно( а беше стар, грохнал, сляп, глух) и ми отне няколко седмици, да го водя ежедневно на дренажи и антибиотици!
Разбиранията ни са различни, защото всички гледаме различни кучета! Аз никога не съм имала кучета- " бойци", които да могат сами да се бранят! Просто гледам декоративни! Пред очите ми домашни кучета са умъртвявали други домашни- пак декоративни. Мисля, че ако имах някой средноазиатец( например) не бих се притеснявала, ама хич! Но аз гледам нежни животни и ги пазя от нападенията! Това е нормално!

#138 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 September 2008 - 01:32 PM

Цитат

На мен лично ми е интересно, Killer , как кучето Ви е станало толкова агресивно? Какви са причините?

А също Killer , как така за 12 години не сте научил/а да изписвате породата на кучето си?
Присъединявам се към считащите, че цялата история е само провокация...
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 01:42 PM

totschica много си права. Моето куче е много добродушно,такава си му е породата и цял живот ще ми се наложи да го пазя,но предпочитам да го пазя да не го наранят отколкото да го пазя да не нарани някой.Незнам просто как бих се почуствала ако имах куче което заради моята безодговорност може да нарани сериозно малко безащитно детенце или кученце.
Но не само едрите породи са опасни кученцето ми беше нападнато и от кокер ,който беше доста по-лек от него. Е разбирасе на мен ми беше по-лесно да се справя с кокер отколкото с питбул.

#140 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2008 - 02:13 PM

dios 1.не се ме разбрал правилно,казх 4е имам пистолет,но е с халосни патрони ( поне да стресна ),не съм го написала правилно.също и аз съм на мнение,че със стрелба нищо не се разрешава,но когато някой нападне теб или твоето животно си в пълното си право да се защитиш.всеки си решава,дали с  нож,дали с ритници...факт,е че наистина го отнася животното,а не този на комуто принадлежи.лично аз винаги разхождам моя вързан,ако наоколо има деца или други животни,въпреки че въобще не е агресивен.така се чувствам по-сигурна,че няма да стане някоя грешка,но грешки стават заради нечия култура или по-тачно липса на такава. :(
User's Signature

Качена снимка

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема