Dog.bg Форуми : Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

#61 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 April 2008 - 04:42 PM

Аз съм била нападана многократно, винаги моето куче на повод, а кучето на някой си се разхожда само!
От всичко, което съм опитала-ритници,викове,камъни и всякакви подръчни средства, мога да кажа, че по-добро и по-лесно от спрея, който люти няма - хем е нещо, което не причинява травми на другото куче,хем е лек и не ти пречи по време на разходка! Не съм била в ситуация, в която кучетата са на кълбо,незнам как ще се отрязи спрея тогава, но е подходящ за момента, в който другия пес се готви да скочи върху вас! Едно пръсване и забравя за какво е дошъл! Е хубаво е да не се пръскате себе си - МНОГО е неприятно :mazohist:

#62 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 19 April 2008 - 05:20 PM

Цитат

Боже, щом кучкари започнаха да стрелят по кучета, що ли се очудваме на некучелюбителите.  :rolleyes:
За горния случай- не можете да издърпате двама човека едно куче ли, хора? Брей, това да не е динозавър някакъв?  Или е по-лесно да го гръмнете? Викате стопанина да си го хване, ако не реагира, вие го дърпате. И ако сте толкова жадни за кръв, убийте стопанина на животното, който го е пуснал!
Ясно е вече как се процедира- сбият ли се две кучета, по-голямото бива гръмнато. Супер. Справедливо е!  :palec:

П.П. И кво стана с рота? Гръмнахте ли го?

Ако прочетеш горният пост, ще разбереш, че никое куче не съм гръмнала! Надявам се и да не се случва! Но има ситуации, при които не бих се поколебала!( пред очите ми едро и силно домашно куче умъртви дребно домашно куче( няма да пиша породите, за да не го прочете виновния евентуално). Ако моето куче е слабото и аз или тонямаме вина за ситуацията, естествено, че ще го спася!!! Отлично знаеш, че има собственици на силни кучета, които изпитват удоволствие от агресивността на кучетата си и не предприемат нищо, при такива ситуации. Какво според теб трябва да направи собственика на дребно куче, което не може да се защитава? Аз ротвайлер в момента не мога да боря( родих преди седмица)...
И още нещо: Тук в темата не говорим за ВСИЧКИ едри и силни кучета! Защо собствениците на такива се засягате? Не можете да ги контролирате или...? Или ще отречеш, че има собственици- кретени, които не би трябвало изобщо да гледат кучета?

#63 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 05:49 PM

Питах те какво се случи с рота? Някой гръмна ли го? Или все пак го спряха някак и не се стигна до използване на оръжие?  ;)

Цитат

Ако моето куче е слабото и аз или тонямаме вина за ситуацията, естествено, че ще го спася!!!

Единственият начин да го спасиш е да УБИЕШ другото ли?

Цитат

Какво според теб трябва да направи собственика на дребно куче, което не може да се защитава? Аз ротвайлер в момента не мога да боря( родих преди седмица)...

Абе хора, къде ги намирате тия страшни кучета-убийци на дребни невинни псета? Аз досега не съм виждала куче от едра порода да нарани сериозно дребосък.  :-

П.П. Супер смешно ми е, като се разхождам в прака и някъде се сбият кучетата по време на игра. Настава страшна паника- викове, крясъци "Неее, ще се убият" и куп други глупости! Кучетата не могат да се напсуват и да се разберат. Конфликтите при тях се решават в битка, която обикновено трае секунди, докато си уточнят кой къде е в йерархията. Но настава някаква страхотна паника. Какви са тия кучкари, които се страхуват от елементарни отношения в глутница и които не могат адекватно да реагират при такова сбиване. Това да се разделят две кучета е нещо, което не изисква висше образование. Но трябват двама адекватни стопани.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 07:08 PM

Има доста сериозна разлика от това да се бият за да се разбере кой,кой ще командва и това да попаднеш на куче, което е агресивно и просто се мята върху твоето без да го подуши дори!
Не виждам какво точно трябва да се чака тогава,кучето ми да бъде изядено ли?

#65 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 19 April 2008 - 07:39 PM

"...Но трябват двама адекватни стопани. "

Именно! Такива често НЯМА! Аз съм попадала на хора, които ги е стрех от собствените им кучета!
А с рота...собственика на булдочето( слава богу млад и силен мъж) нарита добре ротвайлера Докато сжбствикът му се задаваше баааавно в далечината! Съответно размяна на реплики и заплахи! Нужно ли е?

#66 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 07:58 PM

За изясняването "кой къде е в йерархията" нямам думи просто.След т. нар. ''изясняване'' кучето ми си остана с дълбоки разкъсвания на цялата задна част на тялото си до такава степен, че нямаше възможност да се обработят оперативно, на всичкото отгоре имаше риск за живота му благодарение на ''елементарните отношения в глутницата''. Разбира се съм ПРОТИВ стрелбата по време на кучешки конфликти и смятам, че те могат да се избегнат навреме или чрез адекватна намеса, или чрез съответните мерки - наморник, спрей и т.н.

#67 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 08:20 PM

Цитат

"...Но трябват двама адекватни стопани. "

Именно! Такива често НЯМА! Аз съм попадала на хора, които ги е стрех от собствените им кучета!
А с рота...собственика на булдочето( слава богу млад и силен мъж) нарита добре ротвайлера Докато сжбствикът му се задаваше баааавно в далечината! Съответно размяна на реплики и заплахи! Нужно ли е?

Ми като няма адекватни стопани какво да правим? Да застреляме кучетата на страхливците ли? Стопаните на булдочето да подадат жалба, а не да чакат следващ случай на нападение. Нападащо куче винаги може да се спре, като се издърпа за нашийника. Да се рита и бие е пълно безумие. Бийте стопанина след това.  ;) И подавайте жалби, докато няма ефект. Но да убиваме живи същества, заради грешки на стопаните им- моля ви се!
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 08:22 PM

Цитат

За изясняването "кой къде е в йерархията" нямам думи просто.След т. нар. ''изясняване'' кучето ми си остана с дълбоки разкъсвания на цялата задна част на тялото си до такава степен, че нямаше възможност да се обработят оперативно, на всичкото отгоре имаше риск за живота му благодарение на ''елементарните отношения в глутницата''.

А вие къде бяхте тогава? Страх ви беше да разделите кучетата ли?  ;)
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 08:46 PM

Кучето ми е болонка, а това което го нападна- НОК! Нямаше как да взема моето, защото се беше свило на топка под другото куче, а как да посегна да разкарам НОк-а като не знам дали няма да нападне и мен(бях на 15 или 14 тогава)! А колкото до стопанина на НОК , гледаше 3 мин на разстояние от 100м вцепенен (явно за първи път виждаше кучето си такова) и след това го хвана, но в паниката ми и опитите да спася кучето си (беше на връх Великден и не питай как съм намерила вет ) дори забравих да се разправям с онзи.Но това вече нямаше значение, след като кучето ми успя да се възстанови!

#70 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 08:54 PM

Еми, да... явно пак неадекватна реакция.  :blink:
По темата за последно отново казвам- Не убивайте живи същества, заради грешки на стопаните им!
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 April 2008 - 09:21 PM

Цитат

Не можеш да съдиш така,  не може всеки да е супер запознат и супер адекватен и трениран как да действа в такива случаи. А и като няма помощ и от отсрещния стопанин става съвсем сложно. Най-добре ми звучи от цялата тема до сега това с лютивия спрей.
Жалби -да, но междувремнно трябва да си пазим кучета.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#72 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 09:35 PM

Чудя се, ако се пусне ток на едното куче, ще отиде ли и на другото ? Но говорим за малко количество ток, което не може да навреди на кучето, но колкото да се разтърве от другото куче ? И лютивия спрей, дайте линк към такъв :)
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 09:41 PM

Цитат

Най-добре ми звучи от цялата тема до сега това с лютивия спрей.

Стига хората да преценяват мърдо кога да го ползват, обаче.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#74 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 April 2008 - 10:03 PM

Здравейте!Аз съм на 14 години и имам куче Немски среден шпиц на 1год.Само аз се грижа за него:разходки, грижа за козината, храна и т.н.Когато кучето ми беше на близо 4 месеца ,както си го разхождам една жена с Немска овчарка(пусната свободно) идва и мене ме беше страх и гушнах кучето и  овчарката се нахвърли върху мене и започна да лае и ръмжи. :o :o И жената  ми каза ``Спокойно!`` и това беше.От тогава до сега съм нямала проблеми ,но при нас има доста бездомни кучета,който до сега не са проявили агресиа,но не се знае кога и каво ще се случи. :rolleyes: Та въпроса ми е как аз мога да избегна това?Освен чрез  някакъв спрей или нещо такова?(по нагоре прочетох)Поздрави :wub:
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 10:29 PM

Цитат

Не можеш да съдиш така,  не може всеки да е супер запознат и супер адекватен и трениран как да действа в такива случаи.

Ми не е бъш така. Това че не си запознат не значи, че не можеш да постъпиш неадекватно. Доста запознати хора съм наблюдавал, включително и аз самият, еднаж даже за момент чаках да отида при Оная с косата, да действат в по-напечени ситуации не особено адекватно...
А тоя "лютив спрей" от къде сте толко сигурни, че нема странични ефекти?

Цитат

Абе хора, къде ги намирате тия страшни кучета-убийци на дребни невинни псета?

И аз искам да ги видя тия кучета-убийци ! Не че не съм имал спрекчвания с други кучета, не че не еимало кръв след това, не че няма безотговорни стопани, ама къде ги тия кучета да ида да ги вида. Колко малки кучнеца "невинни" убиват на седмица...?
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#76 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 10:51 PM

Аз имам мопс. Понеже в момента съм в Лондон го гледа майка ми, а тя го разхожда с една то4илка.  ;D Познайте защо... ;)

П.П. Това са те!  :wub:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 10:57 PM

Цитат

Цитат

Не можеш да съдиш така,  не може всеки да е супер запознат и супер адекватен и трениран как да действа в такива случаи.

Хич не съдя, констатирам.
Включих се в темата, заради въоръжените "кучелюбители", които са готови да гръмнат животинка, щото стопанина й е пръч.
А тия спрейове само теоритично звучат ок. Представям си две кучета на кълбо и как паникьосания стопанин се опитва да напръска очите на едното- мисията е почти невъзможна.
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 11:15 PM

Ако някое ку4е нападне да изяде моето и аз бих му "видяла сметката", ако мога!  :wub:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 12:03 AM

Аз като разхождам моя пекинез,нося една чанта с негови аксесоари.То са 2 топки,един кожен кокал,с една една каишка отиваме до градинката,а в градинката ползваме друга каишка,нося му четката и гребена,храна,вода и салфетки с които да го почиствам.Нося си и мои неща и просто не виждам как бих могла да нося с себе си и точилка или пистолет.То нашите разходки са като излети. :blink:

#80 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 01:22 AM

Цитат

Представям си две кучета на кълбо и как паникьосания стопанин се опитва да напръска очите на едното- мисията е почти невъзможна.

Maй надеждата е да се прекрати боя, не да напръскаш конкретно куче.
User's Signature

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема