Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?
Публикувано: 19 April 2008 - 04:42 PM
От всичко, което съм опитала-ритници,викове,камъни и всякакви подръчни средства, мога да кажа, че по-добро и по-лесно от спрея, който люти няма - хем е нещо, което не причинява травми на другото куче,хем е лек и не ти пречи по време на разходка! Не съм била в ситуация, в която кучетата са на кълбо,незнам как ще се отрязи спрея тогава, но е подходящ за момента, в който другия пес се готви да скочи върху вас! Едно пръсване и забравя за какво е дошъл! Е хубаво е да не се пръскате себе си - МНОГО е неприятно :mazohist:
Публикувано: 19 April 2008 - 05:20 PM
Цитат
За горния случай- не можете да издърпате двама човека едно куче ли, хора? Брей, това да не е динозавър някакъв? Или е по-лесно да го гръмнете? Викате стопанина да си го хване, ако не реагира, вие го дърпате. И ако сте толкова жадни за кръв, убийте стопанина на животното, който го е пуснал!
Ясно е вече как се процедира- сбият ли се две кучета, по-голямото бива гръмнато. Супер. Справедливо е! :palec:
П.П. И кво стана с рота? Гръмнахте ли го?
Ако прочетеш горният пост, ще разбереш, че никое куче не съм гръмнала! Надявам се и да не се случва! Но има ситуации, при които не бих се поколебала!( пред очите ми едро и силно домашно куче умъртви дребно домашно куче( няма да пиша породите, за да не го прочете виновния евентуално). Ако моето куче е слабото и аз или тонямаме вина за ситуацията, естествено, че ще го спася!!! Отлично знаеш, че има собственици на силни кучета, които изпитват удоволствие от агресивността на кучетата си и не предприемат нищо, при такива ситуации. Какво според теб трябва да направи собственика на дребно куче, което не може да се защитава? Аз ротвайлер в момента не мога да боря( родих преди седмица)...
И още нещо: Тук в темата не говорим за ВСИЧКИ едри и силни кучета! Защо собствениците на такива се засягате? Не можете да ги контролирате или...? Или ще отречеш, че има собственици- кретени, които не би трябвало изобщо да гледат кучета?
Публикувано: 19 April 2008 - 05:49 PM
Цитат
Единственият начин да го спасиш е да УБИЕШ другото ли?
Цитат
Абе хора, къде ги намирате тия страшни кучета-убийци на дребни невинни псета? Аз досега не съм виждала куче от едра порода да нарани сериозно дребосък. :-
П.П. Супер смешно ми е, като се разхождам в прака и някъде се сбият кучетата по време на игра. Настава страшна паника- викове, крясъци "Неее, ще се убият" и куп други глупости! Кучетата не могат да се напсуват и да се разберат. Конфликтите при тях се решават в битка, която обикновено трае секунди, докато си уточнят кой къде е в йерархията. Но настава някаква страхотна паника. Какви са тия кучкари, които се страхуват от елементарни отношения в глутница и които не могат адекватно да реагират при такова сбиване. Това да се разделят две кучета е нещо, което не изисква висше образование. Но трябват двама адекватни стопани.
Публикувано: 19 April 2008 - 07:08 PM
Не виждам какво точно трябва да се чака тогава,кучето ми да бъде изядено ли?
Публикувано: 19 April 2008 - 07:39 PM
Именно! Такива често НЯМА! Аз съм попадала на хора, които ги е стрех от собствените им кучета!
А с рота...собственика на булдочето( слава богу млад и силен мъж) нарита добре ротвайлера Докато сжбствикът му се задаваше баааавно в далечината! Съответно размяна на реплики и заплахи! Нужно ли е?
Публикувано: 19 April 2008 - 07:58 PM
Публикувано: 19 April 2008 - 08:20 PM
Цитат
Именно! Такива често НЯМА! Аз съм попадала на хора, които ги е стрех от собствените им кучета!
А с рота...собственика на булдочето( слава богу млад и силен мъж) нарита добре ротвайлера Докато сжбствикът му се задаваше баааавно в далечината! Съответно размяна на реплики и заплахи! Нужно ли е?
Ми като няма адекватни стопани какво да правим? Да застреляме кучетата на страхливците ли? Стопаните на булдочето да подадат жалба, а не да чакат следващ случай на нападение. Нападащо куче винаги може да се спре, като се издърпа за нашийника. Да се рита и бие е пълно безумие. Бийте стопанина след това. ;) И подавайте жалби, докато няма ефект. Но да убиваме живи същества, заради грешки на стопаните им- моля ви се!
Публикувано: 19 April 2008 - 08:22 PM
Цитат
А вие къде бяхте тогава? Страх ви беше да разделите кучетата ли? ;)
Публикувано: 19 April 2008 - 08:46 PM
Публикувано: 19 April 2008 - 09:21 PM
Цитат
Не можеш да съдиш така, не може всеки да е супер запознат и супер адекватен и трениран как да действа в такива случаи. А и като няма помощ и от отсрещния стопанин става съвсем сложно. Най-добре ми звучи от цялата тема до сега това с лютивия спрей.
Жалби -да, но междувремнно трябва да си пазим кучета.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 April 2008 - 09:41 PM
Цитат
Стига хората да преценяват мърдо кога да го ползват, обаче.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 19 April 2008 - 10:03 PM
Публикувано: 19 April 2008 - 10:29 PM
Цитат
Ми не е бъш така. Това че не си запознат не значи, че не можеш да постъпиш неадекватно. Доста запознати хора съм наблюдавал, включително и аз самият, еднаж даже за момент чаках да отида при Оная с косата, да действат в по-напечени ситуации не особено адекватно...
А тоя "лютив спрей" от къде сте толко сигурни, че нема странични ефекти?
Цитат
И аз искам да ги видя тия кучета-убийци ! Не че не съм имал спрекчвания с други кучета, не че не еимало кръв след това, не че няма безотговорни стопани, ама къде ги тия кучета да ида да ги вида. Колко малки кучнеца "невинни" убиват на седмица...?

Дивото зове - гласът на кръвта!
Публикувано: 19 April 2008 - 10:57 PM
Цитат
Цитат
Не можеш да съдиш така, не може всеки да е супер запознат и супер адекватен и трениран как да действа в такива случаи.
Хич не съдя, констатирам.
Включих се в темата, заради въоръжените "кучелюбители", които са готови да гръмнат животинка, щото стопанина й е пръч.
А тия спрейове само теоритично звучат ок. Представям си две кучета на кълбо и как паникьосания стопанин се опитва да напръска очите на едното- мисията е почти невъзможна.
Публикувано: 20 April 2008 - 12:03 AM
Публикувано: 20 April 2008 - 01:22 AM
Цитат
Maй надеждата е да се прекрати боя, не да напръскаш конкретно куче.