Dog.bg Форуми : Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

#241 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 03 April 2009 - 04:03 PM

Хора, туко що преживях сигурно най-големи ужас в живота ми, а сигурно и на пинчера ми в неговата половин година.За щастие не се случи нищо. Та ето какво се случва.Тръгваме двете да плащаме интернета и понеже това е една от първите й разходки в квартала тя е на повод и малко се страхува. Излизаме на една от главните улици и тя нещо се оплете аз се наведох да я оправа и в момента, в който се изправих гледам един летящ към нас Кане Корсо :ca_003: , в този момент я вдигам бързо и реших, че за да изяде нея първо трябва да изяде мен. По принцип кучето знам на кой е, преди на собственика му се носеше слава, че участва в боеве с кучета. Той го сваля надолу към нас да го разхожда и не ми се вижда лошо, но в този момент реших, че нещо ще направи. Съответно собственика му го няма, аз се чудя как да реигирам и стоя на едно място и говора хем на мойта да не скача, хем на големия, за да не реши..нещо, знам ли какво..Както и да е Кане Корсото стоеше и ме гледаше, гледаше и Дуда и започна да ме обикаля в кръг, а над нас на балкона на една къща имаше едни хора дето само стояха и се подхилкваха.Реших аз, че ако тръгна мечока може да се откаже от нас и тръгвам аз, но да видите чудо кучето тръгва след нас. Аз в ръце с подскачащ пинчер и отзад с Кане Корко :bk_022: , сигурно сме били интересна гледка. Стигаме по горе на улицата и аз виждам собственика на 100 метра от мен, ама нали съм си зле и реших, че ако го извикам Кане корсото ще се стресне и ще скочи в\у нас. Най-интересното е, че и той ни видя, но нито си извика кучето нито нищо. Продължавам аз и кучето след мен и така доста време, разлаяхме цялата махала, хората ме гледаха странно. Аз взех, че се успокоих, но то и кучето ни остави..така че..
Този път аз имах късмет, но дали следващия път това куче така спокойно ще реагира?
По принцип имам и две големи кучета, за това не причислявам големите породи като "кучета убийци", но според мен посред бял ден не може толкова безотговорно да се пуска такова голямо куче и при условие, че тоя човек ни видя ине го извика, просто..нямам думи.
Съжалявам за дългия пост просто трябваше да си изплача някъде болката.

User's Signature

Качена снимка

#242 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 03 April 2009 - 08:30 PM

Поправка кучето е Кангал, не Кане Корсо.
User's Signature

Качена снимка

#243 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 April 2009 - 07:19 PM

Показване на мнениетоalexy, в Feb 15 2009, 10:10 AM, написа:

Или ключодържател с газови птрони.Продават се свободно,компактни са и могат да те спасят в такъв момент.И най- важното няма опасност да се нарани "противника",само 30-40 мин от всичките му жлези със външна секреция ще потекат "реки" и за друг път ще си знае че с хората шега не бива.

Това са така наречените "оси" приличат на детски лазер ,компактни са и са много добро средство и според мен ,само че с халосни патрони,а не с газови.Не е необходимо да се наранява животното при положение,че халосните патрони ще свършат същата работа/личен опит/.А за другия път кучето ще нападне отново и без причина именно защото е било малтретирано и ще се пази.И аз да съм и аз ще нападна.
При липсата на оса може да се използват пиратки като алтернатива,но не е толкова удобно.Първо че трябва да си влачите пиратки по джобовете или дамските чанти и второ че докато я запалите...

Нас ни нападнаха над 10 домашни ,кучета.Бяхме на разходка с Коки и от един паркинг искочи един дребосък и започна да ни джавка,аз се обърнах и го скастрих,но се появиха останалите десетина големи събратя/пуснати на свобода,по принцип ги затварят/ и бяха твърдо решени да ни схрускат.Как се оправихме?Избягахме.Добре че и двамата поддържаме форма и тичаме бързо.Гониха ни цял километър през едни полета,шубраци...Още не мога да повярвам че се измъкнахме.Ако имах в случая оса на ключовете или телефона си /с халосни патрони/ нямаше да се наложи да бягаме толкова.
Преди ми е вършела работа веднъж с/у кучета и ведъж срещу двама разгонени подрастващи решили да се правят на мъже.Ползата е двойна.

#244 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2009 - 11:35 PM

А добре де, а от самият халостен патрон при близко използвване наранявания няма ли?
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#245 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2009 - 02:28 AM

Здравейте и от нас.Изчетох цялата тема защото и аз си задавам често въпроса "Как да предпазя себе си и кучето си от другите кучета".Преди около два месеца имахме ужасяващо преживяване с моя КОКЕР Лейди ,в един парк.Бяхме аз,една приятелка,сестра ми(10 годишна) и Лейди.Тръгвайки си вече от парка решихме да седнем с да изпушим по една цигара(аз и приятелката ми) ,Лейди беше легнала в краката ми,на повод,когато видяхме следната приближаваща ни картинка-огромен каракачанец,булонка и 5-6 улични кучета свободно влязоха в парка без следа от стопани или нещо подобно.Каракачанеца изглеждаше дружелюбен ,помслих че щом е без каишка трябва да е супер мил,а и с него беше булонка и куп други по дребни кучета.Лейди се надигна и седна до кракът ми а голямото куче застана до пейката и започна да я душка.Беше мъжки ,привидно спокоен,стопани все още нямаше,а ние трите,та и кучето ми замръзнахме.Попринцип не ме е страх от кучета,но това някак не ми вдъхна доверие.Три секунди по-късно каракачанеца нападна Лейди,изръмжа я злобно и се опита да я захапе,но аз я дръпнах и я вдигнах във въздуха.Чак тогава видях да влизат мъж и жена в парка(очевидно стопаните и на каракачанеца и на булонката).Разпищяхме се,и сестрами и аз а кучето лаеше и скачаше.Аз въртях Лейди отзад,отпред,а то прескачаше с лекота пейката и лаеше още по злобно.Стопанина ме изуми.Нито се затича,нито се притесни.Просто извика кучето по име,а то продължаваше да се мята.Идваше ми да умра.Сестра ми ли да гледам ,кучето ми ли???След 100 молби да си върже кучето и да го махне,стопанина наи-сетне стигна с лека стъпка да нас,извика по строго и го върза,а то се дръпна силно и отново скочи по мен.Лейди беше ни жива ,ни умряла(от срах)Бях я премятала около 5 мин на косъм от устата на този изрод ,зад мен,над мен пред мен.УЖАС.И С ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ НЕНОРМАЛНИЯ СТОПАНИН ЯВНО ПРИЕ ДЪРЖАНИЕТО НА КУЧЕТО СИ ЗА НОРМАЛНО И ПРОСТО В ДВИЖЕНИЕ ГО ВЪРЗА И ПОДМИНА говорейки си с тая жена от която също лъхаше непокизъм.Дори не попита добре ли сме,не се извини.Та ние бяхме с куче което тежеше 12кг.и беше вързано до мен и с дете,а той просто подмина.От шока не обелих дума а се изнесохме по най бързия начин.И до сега съжелявам.Попринцип имам от тези спрейчета,но за проклетия беше в къщи.Сега като си спомням и ми се иска да бях разчленила у кучето и стопанина.Съжелявам че не беше мъжа ми с нас.Тогава на лейди и оставаха 2 дни до рожденния ден(1 годинка) и на мен какви ли не неща ми минаха през главата,жива я бях оплакала.Това което ни спаси всъщност беше единствено теглото ми,защото кучето не можа да ме гътне и така успях да запазя кучето си живо.За мен не е нормално аз да водя с каишка 12 кг. куче и да се карат постоянно с мен разгневени майки и баби идядовци че Лейди се засилва към тях(без да ги докосва,да се радва и аз я дърпам)А такива 60-80 кг кучета да си обикалят със кухите си стопани и ние да мислим как да се спасим от тях.Трябва да има закони и да се плащат глоби,включитлно да има и затвор за стопаните които не владеят държанието на кучетата си и по този начин нанасят трайни физически или прихически вреди у невинни хора и животни.Съжелявам за романа....
User's Signature

[/img]Качена снимка

#246 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2009 - 06:39 AM

ние също преди няколко дни имахме сцена достойна за някой филм на Чарли Чаплин или Бъстър Киитън - ако ни бяхте гледали отстрани сигурно щяфте да паднете от смях... но на нас не ни беше особено смешно.

Нашата поляна се намира на самия край на града. Вървим натам към 10-ина минути, точно преди нея се намира една улица. Там обикновено се оглеждаме и пускаме Арни ако няма други кучета.

Въпросния ден цялото семейство со все количката с бебето почти стигнахме до поляната, когато същата тази уличка пресече в посока към нас един питбул. Мъжки. Той ни видя, премигна и без повече мислене директно се насочи към Арни.

Подчертавам, че нямам нищо против породата, но имам сериозни основания да изпитвам известно недоверие към близка среща на кучето ми с тях ... дори вероятността да стане проблем да е малка - аз предпочитам да не й давам никакъв шанс! Явно е мъжът ми е на същото мнение защото и двамата енергично подвикнахме "не, марш и пфу" ... но резултат нямаше! Момчето се оказа освен любопитно, много упорито и продължи атаките.

Затърсих собственик и го видях в средата на полето, дейде на 200 метра навътре. Докато мъжът ми се опитваше да прогони пита, аз почнах да подавам всякакви знаци за които се сещате от немите филми - ръковахания, помахвания, енергични движения с дланта и леко завъртане в лакътя ... ама изобщо не впечатлих съответното лице.Стопанина небрежно клатушкайки се продължаваше да се носи като народна песен.

В това време питомецът му започна да зазлобява и все по-стръвно да се мята върху нас. Направихме буквално кръгова отбрана. Аз, мъжът ми, синът ми и количката край Арни който се мяташе усетил напрежението да се включва в битката. Стана буквално напечено. От началото на сцената бяха минали вече към 5 минути и просто работата отиваше на сериозна разправия. Аз тръгнах в атака - реших да изловя момчето и да го накарам да се подчини /легне, седне/ за да изчакам стопанина.

И тогава най-накрая той се появи ... оказа се една дама на около 50. Почна да вика кучето, което без да ни изненада особено, отказа да се подчини ... Започна една гоненица, което за щастие поне отклони вниманието му от нас. Най-накрая го хвана и го върза...

Бях толкова вбесена, че ми струваше огромно усилие да запазя добрия тон, но успях да вържа едно смислено изречение без съответната порция псувни:
- Мила госпожо! Имате твърде сериозно куче за да се отнасяте толкова несериозно към него! Ако не можете да го контролирате, поне не го пускайте само!

Тя започна нещо да му се кара, но честно не ми се занимаваше повече с нея и продължихме към поляната. Не знам какво да коментирам, но си е ясно.

Аз винаги съм защитавала кучетата си от неравностойни противници и винаги ще го правя в буквалния смисъл - удрям, ритам, стискам и хич не ми пука даже да ме ухапят /което са правили/. Като сме глутница сме глутница и ще си пазим гърбовете. Никога не бих си оставила кучето "да се оправя" ако противника не е равностоен. По същата причина никога не съм им позволявала да се гаврят с по-малките и слабите. И по отношени ена кучетата и по отношение на хората! Може разбиранията ми да са старомодни, но аз си ги харесвам а покрай тях харесвам и себе си!
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#247 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2009 - 06:47 AM

Показване на мнениетоГрахче, в Apr 7 2009, 07:39 AM, написа:

В това време питомецът му започна да зазлобява и все по-стръвно да се мята върху нас. Направихме буквално кръгова отбрана. Аз, мъжът ми, синът ми и количката край Арни който се мяташе усетил напрежението да се включва в битката. Стана буквално напечено. От началото на сцената бяха минали вече към 5 минути и просто работата отиваше на сериозна разправия. Аз тръгнах в атака - реших да изловя момчето и да го накарам да се подчини /легне, седне/ за да изчакам стопанина.

Грахче,ти поне имаш късмет че мъжът ти е бил там ! Аз какво да кажа като вече 2 пъти 2 Немски Овчарки нападнаха малкия ми син и ротвайлера ни ! Той не е успял да направи каквото и а е било с 2 толкова огромни и силни кучета. Добре че Тори (кучето ни) е реагирала ! Нека не забравяме къде живеем ! Ще мине мноооооого време докато България се подобри !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#248 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 April 2009 - 09:34 AM

Показване на мнениетоxelena87, в Apr 7 2009, 03:28 AM, написа:

Трябва да има закони и да се плащат глоби,включитлно да има и затвор за стопаните които не владеят държанието на кучетата си и по този начин нанасят трайни физически или прихически вреди у невинни хора и животни.Съжелявам за романа....
Има си закони. Забранено е да се разхождат кучета без повод, особено агресивни. От нас зависи да изискваме да спазват тези закони.

ben2418, престани да цитираш навсякъде огромни постове - съкращавай цитата.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#249 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2009 - 10:18 AM

Показване на мнениетоbushkata, в Apr 7 2009, 10:34 AM, написа:

ben2418, престани да цитираш навсякъде огромни постове - съкращавай цитата.

Добре,извинявай незнаех. Поправих се.
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#250 Потребителят е офлайн   xelena87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2009 - 10:22 AM

Аз гледам доста често по "Animal Planet" предаването Зоо Полицаи и вярвай ми че нямаме закони.То попринцип и куче над 20кг трябва да е с наморник,но...Трябва да има хора които да следят законите да се спазват иначе не става.Като те опандизят за една година или платиш 5000 лв глоба със сигурност би се замислил следващич път дали ще пускаш кучето си на свободна "игра",а като няма кой да те глоби си правиш каквото искаш.Това е тъпото ни мислене за съжаление.
User's Signature

[/img]Качена снимка

#251 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 April 2009 - 11:12 AM

Показване на мнениетоWolfdiver, в Apr 6 2009, 09:35 PM, написа:

А добре де, а от самият халостен патрон при близко използвване наранявания няма ли?

Мисля че не,но аз и в двата случая когато използвах осата стрелях от 2,3 метра и не се целех в противника.Стрелях си във въздуха с цел да се подплашат.И даде резултат без да наранявам никого.

Бушката е абсолютно права че закони си има,но трябва да изискваме да се спазват!

#252 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 April 2009 - 11:21 AM

Показване на мнениетокикита, в Apr 7 2009, 12:12 PM, написа:

закони си има,но трябва да изискваме да се спазват!

Ти си ми вдъхновението как трябва да се правят нещата. :ns22:

За нечелите темата на Кикита.
Колкото повече хора си търсят правата, толкова по-скоро институциите ще се задействат.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни