Публикувано: 09 December 2008 - 02:26 PM
Такива гаранции, каквито търсиш няма и никой не може да ти даде. В магазина няма начин да разбереш кое от хамстерчетата ще изпълнява, това, което искаш. Работата ще стане след доста време и много упоритост. Аз имам хамстерка на 7 месеца и от преди четири месеца вече мога да я вадя и да я пускам без да бяга, хапе и т.н. някой хамстери свикват и по-бързо, но трябва да им отделяш време. (аз не съм се старала толкова с моите, защото не ми е толкова важно да ги гушкам, мачкам и т.н.) Другото ми хами сега го научих като го викна и да идва и аз го храня, това го научи за около две седмици и половина. Но имам малки, които не разбират, не правят това, не мога да ги вадя, защото са дивачета още, а са на по два месеца. Ето, виждаш колко е различно. Зависи и от теб, и от животното.
За да не те хапе трябва бавно да си движиш ръката в аквариума, да не го плашиш и да му подаваш храна от ръката си, да го оставяш то да се приближи, да започне да яде или поне да си я вземе само...така с много упражнения и търпение ще се сближите. Може да го погалваш за кратко и след време пак. Може да му казваш името, когато го галиш шлш храниш, за да свиква. Все пак хамстерите не са кучета и няма да стане да ти е като немска овчарка, но и те привикват към някакви неща.
Внимавай, когато го пускаш - винаги под надзор!!! особено, когато е малко.
Аз не разбрах много въпроса и за растежа, но колкота е по-малко животинчето, толкова по-добре. Така ще свикне с теб по-бързо. Ако е поотраснало, може дори да хапе, ако не е пипано преди. Говоря, ако е много голямо, не ако е на 2 месеца.
П.С. Обърни внимание на правописа си!!! Чисто приятелски съвет.