Dog.bg Форуми : Хамстери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хамстери

#361 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 December 2008 - 05:54 PM

Цитат

Когато си вземам хамстери,как трябва да ги избирам,че да си взема хамстерчета,които не хапят  ;D

гледай да са здрави, остави хапането ;) те ще свикнат с теб и дори там на място да са се проявили като този на Aragoen, това няма да остане така ;D

#362 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 04:06 PM

Точно така. Ще свикнат с теб с времето. Но принципно хамстерчетата не хапят, така че не се плаши толкова. Когато ги избираш гледай възможно най-малко да ги изплашиш, за да не хапят. Примерно ако спят не ги пипай, а първо ги събуди и ги остави да минута да се разсънят. Не си бутай рязко ръката в аквариума и да се започне бясно преследване. От там нататък си е до характер на хамито и до това дали са го пипали преди...но с времето ще ти стане приятелче. Сома имай търпение и не очаквай на втория ден да сте най-добри приятели (образно казано).

#363 Потребителят е офлайн   Ashcrow Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 06:09 PM

Здравейте, искъм да си взема хамстер , но искам да го науча да не ме хапе да идва при мен като го викна и така моля Ви кажете как аз преди имах но нз нищо и има ли значение пола.
П.П.    Ако го взема голямо догу -горе итигнали разтежа си има ли приблем . скайпа ми е ex1ted  ако сскате пишете там  ;)

#364 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 07:41 PM

Цитат

Здравейте, искъм да си взема хамстер , но искам да го науча да не ме хапе да идва при мен като го викна и така моля Ви кажете как аз преди имах но нз нищо и има ли значение пола.
П.П.    Ако го взема голямо догу -горе итигнали разтежа си има ли приблем . скайпа ми е ex1ted  ако сскате пишете там  ;)
за това нещо трябва упоритост,внимание и любов  ;)
ако можеш да му дадеш всичко това-не давам гаранция ,че ще идва като кученце ,когато го повикаш,но няма да те хапе и ще свикне с теб  ;)
User's Signature

Качена снимка

#365 Потребителят е офлайн   Ashcrow Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 07:47 PM

А ще мога ли да го пускам по пода по бюрото

#366 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 07:51 PM

ами това вече трябва сам/а да си прецениш.ако се увериш ,че хамстера няма да скокне и да се шмугне някъде,от където после няма измъкване можеш да го пуснеш,но трябва да бъде нон-стоп под надзор  :blink:
моята хамстерка например е много кротка пускам си я без проблем(но не всички са така)
User's Signature

Качена снимка

#367 Потребителят е офлайн   Ashcrow Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 08:01 PM

как да разбера в магазина дали е така 

#368 Потребителят е офлайн   Ashcrow Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 08:39 PM

моля те пиши ми в скайп: ex1ted

#369 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 02:26 PM

Такива гаранции, каквито търсиш няма и никой не може да ти даде. В магазина няма начин да разбереш кое от хамстерчетата ще изпълнява, това, което искаш. Работата ще стане след доста време и много упоритост. Аз имам хамстерка на 7 месеца и от преди четири месеца вече мога да я вадя и да я пускам без да бяга, хапе и т.н. някой хамстери свикват и по-бързо, но трябва да им отделяш време. (аз не съм се старала толкова с моите, защото не ми е толкова важно да ги гушкам, мачкам и т.н.) Другото ми хами сега го научих като го викна и да идва и аз го храня, това го научи за около две седмици и половина. Но имам малки, които не разбират, не правят това, не мога да ги вадя, защото са дивачета още, а са на по два месеца. Ето, виждаш колко е различно. Зависи и от теб, и от животното.

За да не те хапе трябва бавно да си движиш ръката в аквариума, да не го плашиш и да му подаваш храна от ръката си, да го оставяш то да се приближи, да започне да яде или поне да си я вземе само...така с много упражнения и търпение ще се сближите. Може да го погалваш за кратко и след време пак. Може да му казваш името, когато го галиш шлш храниш, за да свиква. Все пак хамстерите не са кучета и няма да стане да ти е като немска овчарка, но и те привикват към някакви неща.

Внимавай, когато го пускаш - винаги под надзор!!! особено, когато е малко.

Аз не разбрах много въпроса и за растежа, но колкота е по-малко животинчето, толкова по-добре. Така ще свикне с теб по-бързо. Ако е поотраснало, може дори да хапе, ако не е пипано преди. Говоря, ако е много голямо, не ако е на 2 месеца.

П.С. Обърни внимание на правописа си!!! Чисто приятелски съвет.

#370 Потребителят е офлайн   Ashcrow Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 04:26 PM

Благодаря мн беше от полза а за правописа просто ми е мн мн мн трубно да пиша на български (  на клавиатурата) инъче съм отличник  ;)

#371 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2008 - 10:52 PM

Хайде, бе пора, къде се загубихте??? какво ви става с мишочетата? Давайте снимки да ги видим! Има нови попълнения - дайте снимки, ей!

Буши, как са рицарят и дамата му?

Моите са добре. Дебелеят и дивеят.  ;D Малките растат с часове. Едното сестра ми си го взе и сега са ми 5. Мъчно ми е за Мишел (така се казва мишето, което сестра ми взе), но пък си я виждам често.
Въртят си колелата, играят по леглото или с едно тунелче, което им взех. Самото тунелче много му се радвам, защото цялото е като дебела пластмасова мрежа и не е от онези, които имат 2 дупчици хамито да диша през тях  :gnqv: а и за мръсотии и бактерии е по-бедопасно. Та така - това е при мен. Скоро ще супуваме клетки и за тези в детските отделения.  :blink:

#372 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 December 2008 - 11:14 PM

Ами екстра са. Наблюдвам го момчето, няма промяна в поведението му, не е и надебелял. Освен, че и двамата са станали адски бързи. Тичат със скоростта на светлината и е много трудно да ги хванеш. Крият се в леговището си, където знаят, че не можеш да ги докопаш. Иначе успееш ли - се държат добре, обикалят ти ръцете, душейки любопитно всичко.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#373 Потребителят е офлайн   grizko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 06:15 PM

Здравеите!Моето хами стана на една годинка!! :->)  Вече много си ме обичка  :wub: ! Живее в голяма къща с много тунели и всякакви други развлечения!!! Но ми кажете как да се справя с този проблем!!!??
Слагам и пипетката отгоре с гумичката ,а пък тя след 5 минутки я е изгризала и тя пипетката пада долу и веднъж се счупи,та трябваше да сменям цялата стурготина! А сега понеже има един тунел с много дупки и 6 голями и давам вода през тях,ала през деня ме няма и кои ще и дава вода??? И затова ,ако знаете как да има вода през целия ден моля ви кажете!!!??? :rolleyes: :sos:[img][/img]

#374 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 06:29 PM

Успокой се! Водата за хамстерите не е от първа необходимост. Те може и изобщо да не пият, стига да им се дават водни плодове или зеленчуци. Домати, краставици, ябълки и др. които се сетиш. Така че дори да нямат поилка не е фатално.

А за поилката - има такива, които не се стъклени и те са за препоръчване.

#375 Потребителят е офлайн   grizko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 07:48 PM

Мерси! Само че аз нямам много време да му давам плодове и зеленчуци и незнам какво да прааа  :sos: ?

#376 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 07:52 PM

Цитат

Мерси! Само че аз нямам много време да му давам плодове и зеленчуци и незнам какво да прааа  :sos: ?

:o  :o  :o И с какво го храниш тогава??? Как така нямаш време да му даваш храна? Ако си мислиш, че е добре да го храниш с такава от магазините само - някой много те е излъгал!  Намери време и си храни животинката както трябва! Все пак това отнема минутки! Ако не - го дай на някой, който ще има време да го гледа като хората!

#377 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 08:57 PM

аз зимно време не давам на мойто хами зеленчуци,ама то няма и от къде  :-
User's Signature

Качена снимка

#378 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 08:09 PM

Как да няма??? Във всеки супермаркет има!!!!!!!!!!!!!!

#379 Потребителят е офлайн   grizko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 09:35 PM

Не винаги успявам , но разбира се му давам! Яжно си ме разбрала погрешно  ;) Просто исках да кажа че не всеки ден му давам!!! Споко!!! А и винаги и смесвам!!! Например малко лакомства,плод,зеленчук и от сухата му храна!!! И така става!!! :namigam:

#380 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 09:37 PM

Цитат

Как да няма??? Във всеки супермаркет има!!!!!!!!!!!!!!

да,ама  в супермаркетните  има нитрати,които са отровни за хамстерите  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема