daroteka
"взел ли си го /съобразяваш се с индивидуалността на породата/ и живота ти тече около този ритъм или някъде там."
да, това е. или си го взел, съобразявайки се с породата и нуждите й, независимо от мястото му, или недей да мъчиш кучето. И аз така го разбирам. това е една от причините поради която никога няма да взема АСТ - макар че много ги харесвам: не съм способна да осигуря на такова куче 3-4 часа движение на ден, физически не съм в състояние. по-добре дане го взема, отколкото да го мъча.
FCI - За купирането на опашките
Публикувано: 01 April 2005 - 10:17 PM
Хлебаров l)
Да де досега само питам по какъв критерий става това разделяне били пояснил на Форума ............. особено за чл. 1 на Конвенцията b) b) b) b) b)
С поздрави и ако си в Пловдив успехи
Цитат
Извъртането и усукването (да не ползвам и други по-лоши думи) го правят няколко човека в този клуб, Същите които под формата на майтап разделят кучетата на такива за охрана и "компаньони", на "глезльовци" и истински,
Да де досега само питам по какъв критерий става това разделяне били пояснил на Форума ............. особено за чл. 1 на Конвенцията b) b) b) b) b)
С поздрави и ако си в Пловдив успехи
Публикувано: 01 April 2005 - 11:02 PM
Благодаря за пожеланията - там ще сме ! Макар че имаме всички възможни титли нищо повече не можем да спечелим отиваме на олимпийския принцип и за да се видим с приятелите.
А за останалото (докато ние сме там) можеш да попиташ този майтапчия
кои са "вас" и кои "те" ?
А за останалото (докато ние сме там) можеш да попиташ този майтапчия
Цитат
b) Наистина тази дружина ще е страшно неудобна за вас за управление.
Защото ще знаят.По лесно се управляват незнаещи.Казвате им : тъй казаха отгоре... и те си свиват опашленцата. b)
Собствениците на овчарки са по трудно управляеми b) Хем искат да си работят,но и да знаят b)
Нали хитрушо? l)
Майтап.
Защото ще знаят.По лесно се управляват незнаещи.Казвате им : тъй казаха отгоре... и те си свиват опашленцата. b)
Собствениците на овчарки са по трудно управляеми b) Хем искат да си работят,но и да знаят b)
Нали хитрушо? l)
Майтап.
кои са "вас" и кои "те" ?
Публикувано: 02 April 2005 - 06:39 AM
Цитат
Извъртането и усукването (да не ползвам и други по-лоши думи) го правят няколко човека в този клуб, Същите които под формата на майтап разделят кучетата на такива за охрана и "компаньони", на "глезльовци" и истински, а стопаните им на "вие" (естествено лошите), дето въртите опашлета на всичко, което ви се спуска от горе (респ. Европа), дето предавате българската традиция и сте чуждопоклонници, и "ние" - естествено добрите, дружината, знаещите, непокорните, истинските българи и патриоти.
Създаването на конфронтация винаги се обръща в един момент срещу подстрекателите.
И този път го кавзам сериозно - не е майтап.
Създаването на конфронтация винаги се обръща в един момент срещу подстрекателите.
И този път го кавзам сериозно - не е майтап.
Интерпретацията си е лично твоя.Погледната през твоите ценности.
Това се случва винаги,когато аргументите свършват.Пристъпва се към личност и заплахи.
Не знаех че си тази анонимната в постинга на който отговорих b)
Ако исках - щях да го кажа по твоя начин.Но очевидно е че не искам това.чети внимателно и не търси други темички.
"Ние" сме тези,които не анонимно а ясно изказват позиция и търсят решение.Мисля че дадох предложение за решение.Зададох и въпроси.
Такава позиция ясно изказаха и всички други не анонимни участници тук.
"Те" са анонимните и говорещите тайно зад гърба ни други неща.Това е конфронтация,не първото.
"Те" - не ме интересуват.
Желая на всички успех на изложбите вПловдив.

Marten BG
Публикувано: 04 April 2005 - 07:16 AM
Постингът ми касае точно това, че не е възможно да се разделят породите на компаньони и некомпаньони НЕЗАВИСИМО от грижовността на стопанина, защото много от кучетата НЕ работят реално. В това няма нищо лошо, стига да се наблюдават, опазват и развиват техните работни качества. Като изключим декоративните породи, всички останали са създадени и се развиват като работни. Пример: в Германия са опитали да направят такова разделение по отношение на някои ловни породи и се е получила каша.
Дакелът също е работна порода с определено предназначение, а това колко време изисква, за да се чувства и развива добре, е съвсем отделен въпрос.
Т.е. не може да се каже, че чл. 1 не засяга тези или онези породи. Какво извъртане, какви 5 лева?!
Не подкрепям конвенцията или по-точно нейната забрана! Подкрепям препоръките на FCI и не подкрепям твърдоглавието.
Ако обърнете внимание, съм пуснала линкове към сайтове в подкрепа и на ДВЕТЕ тези, за да може всеки да прочете ЗА и ПРОТИВ и доколкото е възможно, да си направи изводи за състоятелността на аргументите. И трябва да ви кажа, че с по-голямо внимание изчетох аргументите В ПОДКРЕПА на купирането. Факт, не можах да си съставя твърдо мнение, единствено си съставих мнението, че купирането НЕ ТРЯБВА да е задължително в стандартите и това го повтарям сигурно за 15-ти път. Признавам, отношението ми към купирането е емоционално - спомням си потреса, който изпитах преди двайсетина години, когато разбрах как се постигат изправени уши при някои породи.
Линк към текста на конвенцията пуснах, за да ЗНАЕМ за какво говорим, а не да си чешем езиците по предположения. Също да разберем откъде идва забраната и че тя може да залегне единствено в националните законодателства на страните, които я подписват.
Дакелът също е работна порода с определено предназначение, а това колко време изисква, за да се чувства и развива добре, е съвсем отделен въпрос.
Т.е. не може да се каже, че чл. 1 не засяга тези или онези породи. Какво извъртане, какви 5 лева?!
Не подкрепям конвенцията или по-точно нейната забрана! Подкрепям препоръките на FCI и не подкрепям твърдоглавието.
Ако обърнете внимание, съм пуснала линкове към сайтове в подкрепа и на ДВЕТЕ тези, за да може всеки да прочете ЗА и ПРОТИВ и доколкото е възможно, да си направи изводи за състоятелността на аргументите. И трябва да ви кажа, че с по-голямо внимание изчетох аргументите В ПОДКРЕПА на купирането. Факт, не можах да си съставя твърдо мнение, единствено си съставих мнението, че купирането НЕ ТРЯБВА да е задължително в стандартите и това го повтарям сигурно за 15-ти път. Признавам, отношението ми към купирането е емоционално - спомням си потреса, който изпитах преди двайсетина години, когато разбрах как се постигат изправени уши при някои породи.
Линк към текста на конвенцията пуснах, за да ЗНАЕМ за какво говорим, а не да си чешем езиците по предположения. Също да разберем откъде идва забраната и че тя може да залегне единствено в националните законодателства на страните, които я подписват.
Публикувано: 04 April 2005 - 07:51 AM
mil_ - тоя "спор", се породи от грешно "предаване", на нещта. Твърдението, че FCI забранява купирането. Защото единстеноето нещо е напавено от FCI е даване на препоръки, който обаче не са задължителни. Точно тук е ключа към всичко, защото едно е препоръка, друго е нещо задължител. Ако продължава това твърдение, че е задължително и че има такова наложено нещо от FCI тоя "спор" ще продължава и ще има обвинения и извъртане на нещата и общо взето нищо няма да се постигне, освен размахне на пръст.
Аз продължам да подържам мнинието си, че каквито и промени да се направят в стандартите, трябва много сериозно да се подходи и това да се направи от експертите на тези породи.
Аз продължам да подържам мнинието си, че каквито и промени да се направят в стандартите, трябва много сериозно да се подходи и това да се направи от експертите на тези породи.
Публикувано: 25 August 2007 - 01:16 PM
nok кастрацията е по-опасна като операция,но при една пиометра например е животоспасяваща операция,стига да се извърши както трябва.докато купирането е козмети4на операция,не е животоспасяваща и от медицинска гледна точка наистина не виждам смисъл от нея. НО наистина има породи,които са много по-красиви без ушите например, НО глобата е "само" 10 000 лв. така че по-добре да е малко грозновато кучето и да има уши,от колкото ветеринаря да олекне с 10 000 лв или да си изгуби правата заради това ;) worthy bravoS
Публикувано: 03 November 2007 - 10:04 PM
(Ровейки да направя FAQ-сборник по друг въпрос се натъкнах на тази стара тема, която си ме вълнува, затова правя връзката, да не се губи част от дискусията)
ПО СЪЩИЯ ВЪПРОС ОТ ДОГО
Дали не може да се премести в "ДА ПАЗИМ И РАЗВИВАМЕ ПОРОДИТЕ"
Имаме още една тема по въпроса от това лято, започната от Реди:
ЗА И ПРОТИВ КУПИРАНЕТО
Мисля си, че това е от важните теми, но може само аз да мисля така...
ПО СЪЩИЯ ВЪПРОС ОТ ДОГО
Дали не може да се премести в "ДА ПАЗИМ И РАЗВИВАМЕ ПОРОДИТЕ"
Имаме още една тема по въпроса от това лято, започната от Реди:
ЗА И ПРОТИВ КУПИРАНЕТО
Мисля си, че това е от важните теми, но може само аз да мисля така...