Направи си сам!
Публикувано: 01 October 2011 - 10:15 AM
1.Играчка за дърпане:
Какво ви трябва:
Стари дънки или плат
Ножици за плат
Два ластика
Какво да направите:
Нарежете стари дънки или плат.С ножиците отрежете 3 ивици плат, дълги около 75 см и широки около 10 см. Съберете ги заедно .Омотайте стегнато единия ластик около 3-те ивици от края им, на около 10-12 см от края им.Хвани този край м/у коленете и сплетете здрава плитка.Омотайте здраво другия ластик около другия край.Направете здрави възли от двете страни и след това срежете ластиците .Нарежете ресни в двата края.
2.торта за рожден ден:
Какво ви трябва:
Няколко консерви мокра храна за кучета или котки
Различни лакомства в зависимост от вкусът на любимеца ви
Какво да направите:
Направете тортата от пластове консервирана храна.Може да използвате формички за сладки.украси с кучешки или котешки бисквитки.
3.Кучешко легло
Какво ви трябва:
Мъхнат в два цвята:размерите зависят от големината на кучето
Линия
Ножици за плат
Полиестерен пълнеж за възглавници
По желание: платове в други цветове,за украса
Какво да направите:
Определете колко трябва да е голяма възглавницата, за да се побере на нея куч,след това добавете по 20 см на дължина и ширина за ресните.изберете две парчета плат и ги наложете едно в/у друго.за да направите ресните изрежете ленти с дължина 10 см и ширина 2 см по четирите страни ма двете парчета плат.отрежете квадратните парчета в ъглите.Завържете здраво горните за долните ресни по три от страните на възглавницата.напълнете я с полиестерен пълнеж през отворената страна, а после завържете и ресните по последната страна.По желание изрежете и пришийте кокълчета,кръгчета и други.
Публикувано: 04 October 2011 - 02:57 PM

Публикувано: 04 October 2011 - 03:28 PM
Letty, в 04 October 2011 - 02:57 PM, написа:

И ние миналата година това се чудехме за къща на терасата, та дори я бях начертала. Но добре, че не я започнахме. Не се притеснявай с плочките, все пак това е хъски, няма да му е студено. По-неприятното е, че в тази къщичка може да му е топло. Тя в действителност не е навън и на терасата ви зимата едва ли е под нулата. Според мен е по-удачно да му се направи някакво легълце, единствено за негово удобство, за да му е мекичко. И другото, което нас ни разубеди беше, че Арчи не желаеше да спи сам и си идваше при нас, почти с/у парното спеше.
За легълце може да сложиш просто един стар дюшег. Нашият е мнг капризен откъм материи и се опитва, когато се качи на леглото да събере покривката на леглото и да легна на чаршафите

Публикувано: 04 October 2011 - 03:56 PM
isi_ar4i, в 04 October 2011 - 01:28 PM, написа:
Letty, в 04 October 2011 - 02:57 PM, написа:

И ние миналата година това се чудехме за къща на терасата, та дори я бях начертала. Но добре, че не я започнахме. Не се притеснявай с плочките, все пак това е хъски, няма да му е студено. По-неприятното е, че в тази къщичка може да му е топло. Тя в действителност не е навън и на терасата ви зимата едва ли е под нулата. Според мен е по-удачно да му се направи някакво легълце, единствено за негово удобство, за да му е мекичко. И другото, което нас ни разубеди беше, че Арчи не желаеше да спи сам и си идваше при нас, почти с/у парното спеше.
За легълце може да сложиш просто един стар дюшег. Нашият е мнг капризен откъм материи и се опитва, когато се качи на леглото да събере покривката на леглото и да легна на чаршафите

Ами не мисля, че няма да иска да стои там, понеже и сега спи на затворена врата. На няколко пъти се опитвах да го вкарам при нас да спи в стаята, но като изгася лампата и минат се не минат се 20-30 мин и започва да обикаля стаята и да души вратата към терасата и едно скимтене....

Публикувано: 17 November 2011 - 06:57 PM

1. Купих втора употреба олекотена завивка с размер като за спалня /не единична/ и един чаршав от чист памук.

2. Сгънах на 4-ри завивката и се получи правоъгълник с размери 100/60см.

3. Понеже съм с две леви ръце така сгънато го занесох на шивачката под блока, за да го зашие, така както е сгънат, за да седи на място .

4. От чаршафа тя направи и две калъфки като за възглавница, но с размери 100/60см. с вътрешен цип, за да не се налага да пера самото легло, а да сменям калъфките.

5. Воала!

Като цяло всичко ми излезе:
Олекотена завивка - 7лв.
Чаршаф - 1,30лв.
Шивачка /шев на самото легло и на калъфките + ципове за калъфките/ - 8 лв.
ОБЩО: 16,30лв.
А ето го и най-доволния :)

Публикувано: 17 November 2011 - 08:16 PM

Я сега някой да ми каже как да си направя по- здрава ограда, която да може да задържи разярена БОК! И съм далеч от мисълта за мрежа! Дължина около два метра, не ми трябва за някаква грандиозна площ. И за предпочитане да е по- висока от 1.40 защото кучката може да прескача. Приемам всякакви предложения!
Публикувано: 17 November 2011 - 11:31 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 November 2011 - 11:48 PM

Публикувано: 18 November 2011 - 12:24 AM

На мен ми подариха преди дни такова и съм във възторг. Дано е и издържливо.
Не събира косми - материята е такава, а и аз също го застилам отгоре.
Моето е на зайчета

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 18 November 2011 - 12:31 AM

Публикувано: 18 November 2011 - 01:16 AM

Публикувано: 18 November 2011 - 09:12 AM
Tali, в 17 November 2011 - 08:16 PM, написа:
Намираш фирма, която прави метални огради, и я поръчваш каквато си искаш.
Пример: http://www.alesta-bg...ls.php?album=10
Със сигурност се предлагат и готови оградни пана
Пример с чертежи
Тук има и цени
Имай предвид, че тези неща не са много евтини, но друг начин няма. Самият метал е скъп, грундиране и боядисване също са перо. Поискай оферта от повечко фирми.
Разбихте ме с този матрак, аз съм купувала такъв за 80 лв. Беше много добре, но Елзичка в припадъците си го напика и сега няма оправяне, трябва ми нов. Този път съм решила да поръчам калъф от екокожа.
Публикувано: 18 November 2011 - 09:16 AM

Публикувано: 18 November 2011 - 12:32 PM
mil_, в 18 November 2011 - 09:12 AM, написа:
Tali, в 17 November 2011 - 08:16 PM, написа:
Намираш фирма, която прави метални огради, и я поръчваш каквато си искаш.
Пример: http://www.alesta-bg...ls.php?album=10
Със сигурност се предлагат и готови оградни пана
Пример с чертежи
Тук има и цени
Имай предвид, че тези неща не са много евтини, но друг начин няма. Самият метал е скъп, грундиране и боядисване също са перо. Поискай оферта от повечко фирми.
Разбихте ме с този матрак, аз съм купувала такъв за 80 лв. Беше много добре, но Елзичка в припадъците си го напика и сега няма оправяне, трябва ми нов. Този път съм решила да поръчам калъф от екокожа.
Тия цени хич не са по стандарта :). Това което виждам си е декор за вилните зони и т.н.
Съвсем по евтино може да излезе ако се посети "вторични суровни" и се хване електрожена :). А грундирането и боядисването не е нещо толкова сложно. Все пак говорим за ограда не за стена на стая или подобно.

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 18 November 2011 - 01:46 PM
mil_, в 18 November 2011 - 12:38 PM, написа:

Тя може! Стига да иска :)

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.