Dog.bg Форуми : Направи си сам!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Направи си сам!

#241 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 01 October 2011 - 10:15 AM

Здравейте, прочетох цялата тема с интерес и реших да пиша за да се възстанови,жалко че старите снимки не се виждат.Чакам нови идеи а ето и някои от мен:

1.Играчка за дърпане:

Какво ви трябва:
Стари дънки или плат
Ножици за плат
Два ластика

Какво да направите:
Нарежете стари дънки или плат.С ножиците отрежете 3 ивици плат, дълги около 75 см и широки около 10 см. Съберете ги заедно .Омотайте стегнато единия ластик около 3-те ивици от края им, на около 10-12 см от края им.Хвани този край м/у коленете и сплетете здрава плитка.Омотайте здраво другия ластик около другия край.Направете здрави възли от двете страни и след това срежете ластиците .Нарежете ресни в двата края.

2.торта за рожден ден:

Какво ви трябва:
Няколко консерви мокра храна за кучета или котки
Различни лакомства в зависимост от вкусът на любимеца ви

Какво да направите:
Направете тортата от пластове консервирана храна.Може да използвате формички за сладки.украси с кучешки или котешки бисквитки.

3.Кучешко легло

Какво ви трябва:
Мъхнат в два цвята:размерите зависят от големината на кучето
Линия
Ножици за плат
Полиестерен пълнеж за възглавници
По желание: платове в други цветове,за украса

Какво да направите:
Определете колко трябва да е голяма възглавницата, за да се побере на нея куч,след това добавете по 20 см на дължина и ширина за ресните.изберете две парчета плат и ги наложете едно в/у друго.за да направите ресните изрежете ленти с дължина 10 см и ширина 2 см по четирите страни ма двете парчета плат.отрежете квадратните парчета в ъглите.Завържете здраво горните за долните ресни по три от страните на възглавницата.напълнете я с полиестерен пълнеж през отворената страна, а после завържете и ресните по последната страна.По желание изрежете и пришийте кокълчета,кръгчета и други.

#242 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2011 - 02:57 PM

Здравейте на всички /които евентуално ще прочетат темата, понеже като гледам е малко замряла/. Имам следната питанка - хъскито ми през повечето време когато сме на работа стои на терасата /остъклена, доста голяма около 10м2, теракот/. Вечер изявява желание и там да спи. Досега не се притеснявах понеже и през нощта беше горе долу топличко а и има едно одеалце, което като реши ляга на него/ или поне на остатъка от него :ab_041: /, но сега със застудяване на времето се чудя, дали да не му направя нещо /къщичка, легло с по-високи стени/. Естествено прозореца през зимата няма да е отворен, така да се каже ще е на терасата, но на затворено през нощта. Кое е по-удачно - да му направя някакво легълце /за да не лежи директно на плочките/ или някаква малка къщичка? Така или иначе терасата е голяма, не ме притеснява, че къщичката например може да заеме голямо пространство. Преди време на другото ми хъски, което живее на двор в клетка с къщичка й бях правила легълце голямо колкото къщичката от тези, които са публикувани по-напред в темата /от стар юрган, загънат в четирите края и облицован с чершаф/, обаче тя не го изтърпя и за 3 дни беше старателно изкаран от къщичката и унищожен. Затова се чудех дали моя калпазанин няма да унищожи някое легълце за 2 часа или пък да започне да ръфа къщичката, ако му направя. То докато не опитам няма как да разбера. Мислех си за някакво бебешко корито, което да го изрежа от единия край, за да може да влиза от там, но после незнам с какво да го облицовам, как да захвана одеало например за пластмасата и въобще всичко ми е тъмна Индия. Някакви идеи? :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#243 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 04 October 2011 - 03:28 PM

Показване на мнениетоLetty, в 04 October 2011 - 02:57 PM, написа:

Здравейте на всички /които евентуално ще прочетат темата, понеже като гледам е малко замряла/. Имам следната питанка - хъскито ми през повечето време когато сме на работа стои на терасата /остъклена, доста голяма около 10м2, теракот/. Вечер изявява желание и там да спи. Досега не се притеснявах понеже и през нощта беше горе долу топличко а и има едно одеалце, което като реши ляга на него/ или поне на остатъка от него :ab_041: /, но сега със застудяване на времето се чудя, дали да не му направя нещо /къщичка, легло с по-високи стени/. Естествено прозореца през зимата няма да е отворен, така да се каже ще е на терасата, но на затворено през нощта. Кое е по-удачно - да му направя някакво легълце /за да не лежи директно на плочките/ или някаква малка къщичка? Така или иначе терасата е голяма, не ме притеснява, че къщичката например може да заеме голямо пространство. Преди време на другото ми хъски, което живее на двор в клетка с къщичка й бях правила легълце голямо колкото къщичката от тези, които са публикувани по-напред в темата /от стар юрган, загънат в четирите края и облицован с чершаф/, обаче тя не го изтърпя и за 3 дни беше старателно изкаран от къщичката и унищожен. Затова се чудех дали моя калпазанин няма да унищожи някое легълце за 2 часа или пък да започне да ръфа къщичката, ако му направя. То докато не опитам няма как да разбера. Мислех си за някакво бебешко корито, което да го изрежа от единия край, за да може да влиза от там, но после незнам с какво да го облицовам, как да захвана одеало например за пластмасата и въобще всичко ми е тъмна Индия. Някакви идеи? :wb_052:

И ние миналата година това се чудехме за къща на терасата, та дори я бях начертала. Но добре, че не я започнахме. Не се притеснявай с плочките, все пак това е хъски, няма да му е студено. По-неприятното е, че в тази къщичка може да му е топло. Тя в действителност не е навън и на терасата ви зимата едва ли е под нулата. Според мен е по-удачно да му се направи някакво легълце, единствено за негово удобство, за да му е мекичко. И другото, което нас ни разубеди беше, че Арчи не желаеше да спи сам и си идваше при нас, почти с/у парното спеше.
За легълце може да сложиш просто един стар дюшег. Нашият е мнг капризен откъм материи и се опитва, когато се качи на леглото да събере покривката на леглото и да легна на чаршафите :eg_033:, не знам вие, как сте :). Това че сега спи на терасата, не означава, че зимата, когато в стаята е по-поносимо, няма да иска да спи при вас или м/у вас :db_046: , а и доколкото разбирам, ако спи на терасата, ще бъде затворен? Ако е така съм обедена, че няма да иска да стои там
User's Signature

Качена снимка

#244 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2011 - 03:56 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 04 October 2011 - 01:28 PM, написа:

Показване на мнениетоLetty, в 04 October 2011 - 02:57 PM, написа:

И ние миналата година това се чудехме за къща на терасата, та дори я бях начертала. Но добре, че не я започнахме. Не се притеснявай с плочките, все пак това е хъски, няма да му е студено. По-неприятното е, че в тази къщичка може да му е топло. Тя в действителност не е навън и на терасата ви зимата едва ли е под нулата. Според мен е по-удачно да му се направи някакво легълце, единствено за негово удобство, за да му е мекичко. И другото, което нас ни разубеди беше, че Арчи не желаеше да спи сам и си идваше при нас, почти с/у парното спеше.
За легълце може да сложиш просто един стар дюшег. Нашият е мнг капризен откъм материи и се опитва, когато се качи на леглото да събере покривката на леглото и да легна на чаршафите :eg_033:, не знам вие, как сте :). Това че сега спи на терасата, не означава, че зимата, когато в стаята е по-поносимо, няма да иска да спи при вас или м/у вас :db_046: , а и доколкото разбирам, ако спи на терасата, ще бъде затворен? Ако е така съм обедена, че няма да иска да стои там

Ами не мисля, че няма да иска да стои там, понеже и сега спи на затворена врата. На няколко пъти се опитвах да го вкарам при нас да спи в стаята, но като изгася лампата и минат се не минат се 20-30 мин и започва да обикаля стаята и да души вратата към терасата и едно скимтене.... :ab_041: Мисля, че си е свикнал там да спи, вече 6-7 месеца. А в магазините за втора употреба дали не продават такива стари юргани или дюшеци? Сега се сещам - ами ако му меришат на нещо "чуждо", дали желанието да го разкъса няма да е доста по-голямо? :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   daisy8 Икона

Публикувано: 13 October 2011 - 12:27 PM

Страхотно! :)
УСПЕХ!
User's Signature

Деси меси питка...

#246 Потребителят е офлайн   LORITO 2010 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 09:39 PM

Къщата на Лорито -кадето ще спи лятото когато обикаля из двора и реши да си даде почивка!!Рисувах я цяла седмица.....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#247 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2011 - 12:20 PM

Аааа, Лорито е гъзарка с тая хубава къщурка :ab_041: Браво! Страхотно се е получило :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#248 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2011 - 06:57 PM

И така.......след неколкократно обикаляне из магазините втора употреба, нека ви представя легло тип "всички вкъщи сме доволни" /евтино, и няма да те е яд, ако кучо го скъса/. :ab_041:
1. Купих втора употреба олекотена завивка с размер като за спалня /не единична/ и един чаршав от чист памук.
Прикачена снимка
2. Сгънах на 4-ри завивката и се получи правоъгълник с размери 100/60см.
Прикачена снимка
3. Понеже съм с две леви ръце така сгънато го занесох на шивачката под блока, за да го зашие, така както е сгънат, за да седи на място .Прикачена снимка
4. От чаршафа тя направи и две калъфки като за възглавница, но с размери 100/60см. с вътрешен цип, за да не се налага да пера самото легло, а да сменям калъфките.
Прикачена снимка
5. Воала! :ab_041:
Прикачена снимка

Като цяло всичко ми излезе:
Олекотена завивка - 7лв.
Чаршаф - 1,30лв.
Шивачка /шев на самото легло и на калъфките + ципове за калъфките/ - 8 лв.
ОБЩО: 16,30лв.

А ето го и най-доволния :)
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#249 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 November 2011 - 08:16 PM

За тези пари тук /в Монтана/ можеш да си купиш ново кучешко легло и то за куче средна порода... Иначе се е получило страхотно! Браво! Качена снимка

Я сега някой да ми каже как да си направя по- здрава ограда, която да може да задържи разярена БОК! И съм далеч от мисълта за мрежа! Дължина около два метра, не ми трябва за някаква грандиозна площ. И за предпочитане да е по- висока от 1.40 защото кучката може да прескача. Приемам всякакви предложения!

#250 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 November 2011 - 11:31 PM

Не мрежа? А какво? Дървена, плътна ограда ли?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#251 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 November 2011 - 11:48 PM

Лети много хубаво се е получило :smile: В Кауфланд обаче продават бебешки матрачета 130х60 на цена 9,99лв.Отгоре съм го застлала и подпъхнала със едно мое старо бебешко одеало да не се зацапва-идеално е.Овчарките и рота също имат по едно такова и се събират в целия си ръст.Дебелината му е 10см.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#252 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 12:24 AM

Не знаех, че са толкова евтини тия матрачета :ud_009:
На мен ми подариха преди дни такова и съм във възторг. Дано е и издържливо.
Не събира косми - материята е такава, а и аз също го застилам отгоре.
Моето е на зайчета :ab_041:
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#253 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 November 2011 - 12:31 AM

:ab_041: ми вече година ги ползваме не са мръднали,а се ползват почти непрекъснато с изключение на най-топлите месеци от лятото където търсят цимент или плочки.И аз забелязах,че не задържат косми,дори и късите остри косми от рота не се забиват.Вчера бяхме до Кауфланд да пазарим още ги продават.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#254 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 01:16 AM

:rc_036: :ba_025:
User's Signature

#255 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2011 - 09:09 AM

Мерси, момичета! Утре отивам и аз в Кауфланд да си купя /за всеки случай, да не би Еди да не си хареса това легло/, ама засега само там стои, даже като го закачаш не мърда от там :be_107:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#256 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 November 2011 - 09:12 AM

Показване на мнениетоTali, в 17 November 2011 - 08:16 PM, написа:

Я сега някой да ми каже как да си направя по- здрава ограда, която да може да задържи разярена БОК! И съм далеч от мисълта за мрежа! Дължина около два метра, не ми трябва за някаква грандиозна площ. И за предпочитане да е по- висока от 1.40 защото кучката може да прескача. Приемам всякакви предложения!

Намираш фирма, която прави метални огради, и я поръчваш каквато си искаш.
Пример: http://www.alesta-bg...ls.php?album=10
Със сигурност се предлагат и готови оградни пана
Пример с чертежи
Тук има и цени
Имай предвид, че тези неща не са много евтини, но друг начин няма. Самият метал е скъп, грундиране и боядисване също са перо. Поискай оферта от повечко фирми.

Разбихте ме с този матрак, аз съм купувала такъв за 80 лв. Беше много добре, но Елзичка в припадъците си го напика и сега няма оправяне, трябва ми нов. Този път съм решила да поръчам калъф от екокожа.

#257 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2011 - 09:16 AM

Страхотни идеи! И аз ще ида до Кауфланд, да се обзаведем :af_089:

#258 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 November 2011 - 12:32 PM

Показване на мнениетоmil_, в 18 November 2011 - 09:12 AM, написа:

Показване на мнениетоTali, в 17 November 2011 - 08:16 PM, написа:

Намираш фирма, която прави метални огради, и я поръчваш каквато си искаш.
Пример: http://www.alesta-bg...ls.php?album=10
Със сигурност се предлагат и готови оградни пана
Пример с чертежи
Тук има и цени
Имай предвид, че тези неща не са много евтини, но друг начин няма. Самият метал е скъп, грундиране и боядисване също са перо. Поискай оферта от повечко фирми.

Разбихте ме с този матрак, аз съм купувала такъв за 80 лв. Беше много добре, но Елзичка в припадъците си го напика и сега няма оправяне, трябва ми нов. Този път съм решила да поръчам калъф от екокожа.

Тия цени хич не са по стандарта :). Това което виждам си е декор за вилните зони и т.н.

Съвсем по евтино може да излезе ако се посети "вторични суровни" и се хване електрожена :). А грундирането и боядисването не е нещо толкова сложно. Все пак говорим за ограда не за стена на стая или подобно.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#259 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 November 2011 - 12:38 PM

Ей ся си я представям как се фаща за електрожена :db_046:

#260 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 November 2011 - 01:46 PM

Показване на мнениетоmil_, в 18 November 2011 - 12:38 PM, написа:

Ей ся си я представям как се фаща за електрожена :db_046:

Тя може! Стига да иска :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни