Dog.bg Форуми : Зелена игуана

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Зелена игуана

#81 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 August 2008 - 12:41 PM

Цитат

tonislava игуанката ти е много хубава!

аз се извинявам за грешката,не съм прочела,а пък и не ми запрелича на игуана...съжелявам!
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#82 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 06:43 PM

;D
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#83 Потребителят е офлайн   Tristana Икона

Публикувано: 07 September 2008 - 11:53 AM

Привет! Видях мненията на някой от вас, че всъщност няма добри ветеринари в БГ. Независимо от това, ако някой има опит с докторите - би ли препоръчал този, които му се е сторил най- .. хмм ... адекватен?

Ние със зеления двугодишен Спас гласуваме против една докторица в Анимо и един доктор в Зоо Център на Околовръстното.

Мерси :)

#84 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2008 - 07:46 AM

Ох това "Анимо" там толкова животни са са си патели,там ми осакатиха кучето и спирам там даже и да го водя за да го и постригват,аз им казвам едно те правят нещо много различно! :-
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#85 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 08:09 AM

Аз говоря за един ветеринарен кабинет, който е доказано проверен, а не за цялата верига "Анимо" .
User's Signature

Моята змия НЕ яде кучета и котки!

#86 Потребителят е офлайн   Антония Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 08:34 AM

Моят Гонзо, както сам писала  в началото на темата, е в Природонаучния музей в София (на бул. "Руски") и там се грижат добре за него - бият му калций, нещо му бяха давали, че му липсвал йод и т.н., та думата ми е, че там вет се грижи за животинките и би трябвало да разбира от екзотични животни, като игуани, змии, крокодили и др. подобни твари, обитаващи музея. А и живите експонати в музея са частна собственост и не вярвам да са поверили живота им на кой да е ;)

#87 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 12:29 PM

Антония имам добри и лоши новини за теб. Ще почна с лошите-в природонаучния вече отдавна няма животни, изгониха Рости от там заради някви си техни глупости и не искат й да се занимават с него повече камоли пък да има негови животни там вече. Добрата- твоят Гонзо е на едно по-добро място. Взе го Гого, това е човекът от който съм научил страшно много за екзотиката за което съм му страшно благодарен, един от първите започнали да гледат екзотики в България, в момента единственият, който въди гекони в родината ни и един от хората  с най-големи колекций. Та Гонзо сека се гледа от родителите на Гого, които се занимават с планински туризъм в Родопите, и твоя младеж си има голяма къща, апартамент и ще те излъжа колко декара двор, които това лято е обиколил многократно и ги е изследвал обстойно. Един ден не знам какво стана на въпрос за него на Подуене докато си говорехме с Гого и той вика: "Чакай да ти кажа нещо смешно. Миналата седмица приятели на наще им отишли на гости с кучето им и го пускали. Кучето се скъсало да лае по Гонзо, но на него хич не му пукало и си пасял, в следващия момент погледнал кучето и му плеснал една опашка, а кучето изхвърчало на 2-3 метра и наш Гонзо продължил да си папа" .
User's Signature

#88 Потребителят е офлайн   bonzi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 11:39 PM

Здравейте от доста време ми гостува една игуана(нямам идея мъжко или женско е) стопаните му заминаха за Испания и повече не го потърсиха защото не им се занимавало с документи :- та аз си го кръстих Гамчо от близо 4 годинки си живее при мен мрази да се къпе да излиза и мрази котката преди седмица обаче забелязах нещо много странно започна да кашля яде много малко и не ми дава да го галя дори когато му говоря не ми обръща внимание и е станал много отпаднал поне според мен лежи не и не проявява никакъв интерес към нищо и незнам какво да равя с  него преди около 2 години г-н Мустакерски го прежда и каза че е едно добре гледано животно и искаше да го купува аз отказах а сега дори не желае да го прегледа от клиниката Анимо в младост имам ужасни впечатлени както с котката така по отношение на игито просто некомпетентни лекари моля ви се дайте съвет  какво да направя  :rolleyes:

#89 Потребителят е офлайн   Антония Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2008 - 11:34 AM

[quote author=ZeRBeRuS link=topic=12609.msg486542#msg486542 date=1222252153]
Антония имам добри и лоши новини за теб. Ще почна с лошите-в природонаучния вече отдавна няма животни..........

Oх, изкара ми акъла, като прочетох, че има лоша новина си помислих, че Гонзо е предал богу дух, чудесно че е на такова място. Аз последно му бях на свиждане в природонаучния през м. май (или април), беше си там и една служителка му биеше  калции. Тя ми каза, че лятото, когато водят животинките по изложби на морето, Гонзо стои свободен, плува в морето и басейн и въобще си прекарва екстра. Мислех скоро да отида да го видя след лятното турне.

Ти сигурен ли си, че това е моят Гонзо? Иначе за кучето не се учудвам, той израсна с един кокер и после поживя с голдън  :blink:

#90 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2008 - 11:43 AM

Убедеб съм, че е твоят Гонзо, кръгът от тераристи в България е малък и всички се знаем, познавам всички, които работеха и се грижеха за животните в музея.
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   Антония Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2008 - 12:23 PM

Имах съмнение да не съм объркала името на музея, нали има един и около НДК, май беше "Земята и хората", а Гонзо беше в този на бул. "Руски" преди ул. "Раковски". Радвам се за него, но ми е мъчно, че няма да мога да му ходя на свиждане  :'(

#92 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2008 - 12:52 PM

Да, този до НДК е "Земята и хора" но в него могат да се гледат само "камани", като от време на време се организират там изложби. За един и същи музей говорим и за едно и също игу  :blink: . Ммм найстина кофти, но ще се опитвам от време на време да те снабдявам със снимки, а пък не пречи и друго, да си направиш една лека почивка в планината и да си видиш динозавърчето.
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   Антония Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2008 - 03:21 PM

Цитат

Да, този до НДК е "Земята и хора" но в него могат да се гледат само "камани", като от време на време се организират там изложби. За един и същи музей говорим и за едно и също игу  :blink: . Ммм найстина кофти, но ще се опитвам от време на време да те снабдявам със снимки, а пък не пречи и друго, да си направиш една лека почивка в планината и да си видиш динозавърчето.

Това е чудесно, радвам се, че животинката живее сред природата, само се чудя как не е "хванал гората" като е пуснат на свобода из такъв голям терен  :rolleyes:
Можеш ли да ми дадеш координатите на новите му собственици, те сигурно имат хотел и бихме могли да отидем на планински туризъм и на свиждане едновременно, а ако можем да вземем и Брайтън (голдъна) ще е супер.

#94 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 03:21 PM

Няма ли вече кой да пише тук във форума за игуана?Никой ли няма интерес и кой има от тук зелена игуана? :blink:

#95 Потребителят е офлайн   bis kiss Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 03:23 PM

Попринцип не си падам по игуаните ,но предполагам има доста хора тук с игуани  :blink:

#96 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 04:59 PM

Аз и Раста имаме игуани, какво те интересува за тях ?
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 04:46 PM

Ами по принцип всичко ме интересува за тях ;)
И аз имам бебе на 2 месеца,преди това имах друга игуана но тя почина.Просто не беше добре,първо че я зехме от магазин,а там още беше много слаба и зле изглеждаща кожа,а и после като я заведохме на ветеринар,се оказа,че е имала някакъв камък в нея и затова не е искала да яде и слабеела все повече и повече :rolleyes:
А сега това бебе е наистина много добре,красива ярко зелена кожа,постоянно се движи и най-важното яде много добре,по 2-3 панички на ден.

#98 Потребителят е офлайн   the butcher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 06:16 AM

здравеите и от мен  просто искам да направя  имам игуана  но се налага д я продам че станахме  много в апартамента  някои ако има интерес да ми се обади  150лв                                                                                                              пп на една година е  не сам я мерил на дължина  мъжка е

#99 Потребителят е офлайн   iva23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 12:28 PM

хай:) моят зелен приятел ме  притеснява много напоследък-не иска да хапва ни6то!ве4е какво ли не пробвах-марули,гранули/никога не иска от тях-хем ги настъргах и с малко води4ка/,настъргани краставици,морков4ета,малко месце...води4ка също не пие-едвам го напоявам и то малко:( на около 6месеца е-общо 32см-8см му е тялото.мили4кия май си е с4упил дясната предна лапи4ка и направо стъпва на нея.някой може ли да  помогне-с какво бих могла да го накарам да хапва и дали има как да му оправят лапи4ката?

#100 Потребителят е офлайн   Антония Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2008 - 04:39 PM

Заведи го на лекар! Относно водата - моята никога не е пила вода (поне не съм я виждала), явно си я набавя от храната и при къпането

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни