Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#201 Потребителят е офлайн   little_miss Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 October 2008 - 09:55 PM

:-

#202 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 October 2008 - 01:25 AM

Цитат

Цитат

това борса ли е(пише ,че е развъдик).Моето куче,порода бигъл е от там.И всичко беше точно.Закараха ни до борсата/развъдника ,където беше много чисто показаха ни чипа с някакво устриство и ни дадаха европейски паспорт(от онея сините ,дето имат знака на ЕС).В паспорта имаше отбелязани 2 ваксини и обезпаразитяването
Най-обикновена борса, най-голямата за сега. Чипа и паспорта не са някаква екстра, а не са и документ за произход.
На каква възраст е кученцето?

Ето и коментар за тази борса, от предишната страница - трябвало е само да почетете малко:

Цитат

Понеже тук сте засегнали въпроса за хасковския вносител на кучета да споделя и аз какво научих от 2ма собственика на кучета закупени оттам и двете са се разболяли след като са ги взели, сериозно и продължително е било лечението им но все пак слава богу в момента са добре,само дето малко дребнички изглеждат за възрастта си ама все пак не съм отглеждала чихуахуа и не смея да го твърдя със сигурност.
За  3тото куче направо не знам какво да кажа,то уж не се е разболявало,ама не ми се струва въобще нормално кученце на 8мес.да стои в къщи с памперс,защото не може да се научи къде да пишка а като излезе навън вече "маркира територия".Явно хората са се подлъгали от по-ниската цена от 650-800лв.,ама поговорката че евтиното излиза скъпо е съвсем на място в този случай.
Обаче проблема че трудно се намира родословно кученце също мисля много допринася за това хората да не устояват на "изкушението" да си вземат уж такова от зоомагазините и вносителите на едро.Ами по този въпрос производителите  в България трябва да работят,защото иначе няма как да се устои на изкушението да си закупи човек желаното животинче от зоомагазина.

Ама чудничко. Той човека си личи, че прави нещата със размах - ами той е навътре  в нещата. Има си развъдник за немско овчарко куче. Търсих, ма не намерих дали е регистриран, явно е, щом кучетата му ходят на изложби. (VON KRISTINGER HAUS)
Браво на кинологията, чудни хора има. Убедена съм, че това мнооого хора го знаят и сигурно ще са им смешни моите напъни да се жалвам тук.

Родословни кучета се множат с някакви други, дори не знам защо го правят, може би за самочуствие... 
Хора с развъдници продават кученца на кило.

Вече ме е страх от въпроса "от къде да си взема куче", защото не знам какво да отговоря... Чужбина? Ами по-нагоре е темата за "измамена от развъдник в Чехия". Тъжно ми е, наистина.
От къде да си вземем куче? Ми от съседката. Виждаш майката, ако ти се нрави и майката и съседката - граби, това е положението. Ако имаш късмет може и да попаднеш на съседско, с баща някой шампион... Мъка, мъка.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#203 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 03:33 PM

" Има нещо гнило в Дания " :-

Цитат

Вече ме е страх от въпроса "от къде да си взема куче", защото не знам какво да отговоря...

Вече си мисля ,че  въпроса трябва да е " Как да си намеря истински и съвестен  развъдчик  на еди-коя си порода ? "

Защото ги има , но истината е , че те нямат нужда от реклама , а и  няма да дадат кученце на който и да е ( по -обясними причини ) ,  но в сьщото време винаги ще бъдат насреща с необходимия съвет и помощ.
User's Signature

Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   margi63 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 08:59 PM

Никога не правете грешката да си купите куче от пазара в подуене и най-вече от развъдника в Малашевци това ,ще е наистина фатална грешка от , която много ще си изпатите и,ще останете крайно разочаровани.Когато нямате представа от кучета и най-вече от породата , която търсите никога не отивайте не информирани и не се оставяйте да ви залъгват ,защото напълно ще се възползват от наивността ви ,а после парите никой няма да ви върне нито това , което ви предстои да изживеете!

#205 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 09:45 PM

Цитат

Никога не правете грешката да си купите куче от пазара в подуене и най-вече от развъдника в Малашевци това ,ще е наистина фатална грешка от , която много ще си изпатите и,ще останете крайно разочаровани.Когато нямате представа от кучета и най-вече от породата , която търсите никога не отивайте не информирани и не се оставяйте да ви залъгват ,защото напълно ще се възползват от наивността ви ,а после парите никой няма да ви върне нито това , което ви предстои да изживеете!
Като казвате от къде конкретно да не се купува куче, наливате вода в мелницата на други търгаши. По-добре посъветвайте хората да се информират за кучето, което искат да имат, за стандарт, поведение, цени. После да се поинтересуват в съответния клуб или да поговорят със стопани на такива кучета. Да видят няколко екземпляра. Да посетят изложба. И едва тогава да пристъпят към покупка. До тогава ще са се научили, как да не правят грешки. Уви тук рядко четат хора, които ще вземат куче. Обикновено сме "гърмяни зайци".

п.п. Вие в момента правите същата грешка. "ако може някой да ме насочи откъде да си взема здраво кученце ,което по възможност да не е внос и да има родословие" - това гаранция ли е? Намерете развъдник. Не е като да няма.
User's Signature

Качена снимка

#206 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 11:24 PM

Ферми за кучета (демек - тези, които зареждат магазините)

Кофти кадри, ако искате  не гледайте!
Ако сте твърдо решени да си купите куче от магазин - гледайте обезателно!

User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#207 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 12:36 PM

Още една жертва.
User's Signature

#208 Потребителят е офлайн   banan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 29 October 2008 - 02:16 PM

Незнам ....... нямам думи....просто не мога да намеря...опитвам се ... но не мога наистина !!!!!!!!!!!!!!!
....Мислех ,че съм виждал наистина гадни неща през живота си , но това разби всичко детско и човешко в мен :( ! Опитвам се да потуша гнева в себе си ... но наистина не мога!
Единственото ,което ми идва на ум е да запаля свещичка в някоя църква и да се помоля за горките животинки...това е .... незнам няма думи да се опише ... такава жестокост .... просто "кофти кадри" е малко и смешно да се каже на фона на всичко това ! 

О, господи! Защо си толкова жесток!
С какво са те Виновни,
с какво заслужават тази болка и нелепа смърт?
  Защо? Защо?
Мир на праха им!Дано господ спести мъките час по скоро на всички останали !
Амин

П.С. Извинявам се за изблика на чуства ,но кадрите са повече от покъртителни - ако не понасяте тежки гледки наистина не ги гледайте , наистина не го правете! И най-вече наистина помислете откъде ще си вземете животинка за другар!

#209 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 02:57 PM

и още една http://dog.bg/forum/...ic,19734.0.html
User's Signature

Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2008 - 04:20 PM

Всичко това е само малка капка в морето.
Бизнес от това могат да правят само хора, на които според мен не им пука за смъртта, мъката и страданието на хора и животни. Бизнес на основата на лъжи и измами. Докато има балъци и непросветени, ще съществуват. А такива  винаги ще има - кръга е затворен.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#211 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 05:03 PM

Цитат

Незнам ....... нямам думи....просто не мога да намеря...опитвам се ... но не мога наистина !!!!!!!!!!!!!!!

Същите чувства бушуват и в мен. Осоебно когато някой, особено когато е попитал и е бил предупреден все пак си е взел куче от зоомагазин. Побърквам се, яд ме е, злобея, тъжно ми е. Защото точно тези хора са в основата на това да съществува. Защото има ли търсене - има и предлагане.
За това и се държа очевадно грубо с подобни хора, но за мен те нямат извинене за убйствата, в които доброволно се включват.
И за това дудна във всяка тема, щом има повод да си кажа, с надеждата че повече хора ще видят.
User's Signature

#212 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 06:00 PM

Имаме шпион във форумите: това открих.

Разгеле, някой, който може да попреведе чуждите сайтове (нещо, което много ми се искаше аз да мога), в които пише неща, с които те имат голям опит, а при нас тепърва набират страшна сила.
User's Signature

#213 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2008 - 06:11 PM

Чудесно е това, но както знаем една, или в най-добрия случай няколко птички пролет не правят.. Трябва да се вдига колкото се може повече шум, но как? Необходимо е да се направи нещо мащабно, за съжаление на мен ми липсват идеи какво точно.

п.п. Ако попаднеш на нещо стойностно за превеждане, мога да помагам с английски, немски и испански..
User's Signature

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   deisy_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 09:42 PM

Цитат

Разгеле, някой, който може да попреведе чуждите сайтове (нещо, което много ми се искаше аз да мога), в които пише неща, с които те имат голям опит, а при нас тепърва набират страшна сила.

Защо ми публикувате постовете в други сайтове?

#215 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 09:44 PM

Цитат

Цитат

Защо ми публикувате постовете в други сайтове?
Питайте собственика на сайта.

Само това ли видяхте там? Аз видях и други неща, които ви касаят.
И откровено мисля, че е доста пестелив и умерен блога. Аз бих била по-груба и бих показала повечко снимки.

п.п. Намерих и това в правилата на този форум:

Цитат

Мненията, предоставени от вас, са пуснати доброволно и всеки има право да ги копира и разпространява както намери за добре, освен ако не е указано изрично, че съдържат текстове, които са обект на авторско право. Снимките, публикувани във форума и галериите, се считат за интелектуална собственост на своя автор и не могат да бъдат копирани и разпространявани свободно без неговото съгласие.

Нямам идея как е в другите цитирани там форуми и сайтове.
User's Signature

#216 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 11:54 PM

Цитат

кръга е затворен.
Не. Не е!
User's Signature

Качена снимка

#217 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2008 - 02:53 PM

Аз си  продължавам събирането на историики, в случая се самоцитирам:

Цитат

Цитат

В момента се боря с един такъв звяр. Акащо-пикаещ. Джак-ръсел на 8 месеца. Кучето не само няма елементарни навици, защото както каза стопанката "нямам време за него" - разбирай нямам време за възпитание и разходки, но и има направо противоестествени прояви. Като например да пишка/ака на мястото, на което до преди малко е спяло (включв кучешко легло, нашия диван, леглото ни). Това в кучешката психика не е нормално. Кучето има инстинкт да пази леговището си чисто.
Това е резултат от липсата на възпитание и никакъв контрол. Освен това предполагам, че кучето е купено от магазин. По-скоро съм сигурна на 100 процента. Само ми е интересно колко време е прекарало там, ще попитам. Докато са затворени в аквариумите и имат единствената възможност да вършат физиологичните си нужди на същото място, на което ще легнат после - инстинктите се притъпяват и да цапаш се превръща в навик. Поредния минус за куче от борса/зоомагазин.
Но все пак всичко това е преодолимо - трябва желание, после информация и после търпение и време.

М да, познах. Днес разбрах - кучето е купено от магазин, на възраст 5 месеца, което е много. А поведението му е резултат от толкова дълго седене в клетка/аквариум. Освен това е била и тоталано асоциална в началото, не е искала изобщо да стъпи, камо ли да ходи по земята. Умирала е от ужас при всяко излизане, независимо, че са я носили на ръце.
Тъжно.

User's Signature

#218 Потребителят е офлайн   ianchohr Икона

Публикувано: 25 December 2008 - 09:53 PM

здравейте,

най-накрая имам  възможността и времето да си купя куче, даже преди 3 дена  щях да си купя едно хъски от зоо магазин за 300 лева, незнайно защо не го взех (колебаех се между хъски и чао чао) и се прибрах и исках да почета за  двете породи за да  разбера  кое е по-подходящо за мен.....
почнах да чета  и се натакнах за темата за зоо магазините....сега съм шокиран и не знам какво да правя...наоколо(Свети влас/Бургас) не знам да съществува  развъдник.....затова  ви моля да ме посъветвате за инфо за най-близките развъдници(регистрирани) за чао-чао, хъски и самоед.
освен  това ви моля да ме посъветвате кое от тях е по-добре за първо куче?Живея в голяма къща, искам забавно, игриво куче и имам времето и желанието да се грижа за него.....
мн съм разколебан ,защото някой  казват 4е хъскита са много своенравни а 4ао4ета  мързеливи и тъпи и не мога и не мога да разбера кое е по-доброто за мен. Благодаря ви предварително!

#219 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2008 - 01:44 PM

Моето куче е от борса ,на 7 месеца е и е в отлично здраве и настроение.  :blink:                               

п.п.защо ми изтрихте предния пост  :rolleyes:

#220 Потребителят е офлайн   Lincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2008 - 03:03 PM

И все пак смяташ ли че няма вродени болести(дано не е така) които ще се развият и че Бруно(красавец е) е типичен представител на породата? Аз не мисля така
User's Signature

Качена снимка
Хората са по зли от кучетата!!!

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема