Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#221 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 31 December 2008 - 03:16 PM

БРУНО Дано и си остане в отлично здраве кученцето! Но това, че ти си имал късмет, не означава, че всички кученца продавани по тези места са здрави. Аз също имам куче купено от подобно място-борса за кучета. Е, слава Богу, кученцето ми нямаше смъртоносни заболявания, но пък беше с кратса, страшно болнав като малък и с проблеми в крачетата....и това е малкото зло при закупуване на куче от подобни места.
ianchohr не е задължително развъдника да бъде в твоя град или дори държава. Когато ти създадеш контакти с един развъдник (дори и по интернет или телефона) и се харесате винаги ще се намери начин, кученцето да пристигне при теб. Само че може би, ще се наложи да изчакаш повече, отколкото да отидеш в магазина да дадеш парите и да вземеш "стоката"...но със сигурност ще си заслужава. И въобще в случая нямам предвид това, че кучето ще е 100% породата която си искал-това е ясно, но по-важното е че ти ще вземеш здраво кученце, без наследствени заболявания и ще можеш да му се радваш, вместо да трепериш безброй нощи над него и да се молиш да уживее.
Случаите с умрели кученца купени от магазин, борса и т.н. са много повече, от колкото тези с късмета да вземеш здраво куче от там. И БРУНО ние с теб можем единствено да сме благодарни на Господ, че кученцата ни са здрави и да кажем на колкото се може повече хора, за риска при закупуване от такова място... :blink:
Весело посрещане на Нова Година!  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#222 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2008 - 04:24 PM

Цитат

И все пак смяташ ли че няма вродени болести(дано не е така) които ще се развият и че Бруно(красавец е) е типичен представител на породата? Аз не мисля така

Какво не мислиш, че няма вродени болести или ,че не е типичен представител на породата си.
Аз не защитавам борсите или зоомагазините,но 1. Много искахме куче ,но немога да отделя пари за "типичен представител на породата",
                                                                    2.Както много,много др. хора за първи път имам куче и въпреки големите ми проучвания в интернет и къде ли още не ,НЕЗНАЕХ откъде да си купя куче,все пак на сносна цена(разбирам ,че е част от семейството но в родилния дом където се роди дъщеря ми ми взеха по малко пари отколкото струва един"типиче представител на някоя порода")
                                                                    3. Дори и сега след като всичко е минало(т.е.покупка,ваксини и т.н. -което за мен и семейството ми е нещо съвсем ново и непознато),ако се наложи пак да си купя куче ,пак не бих знаела откъде да го взема.
                                                                      4.Може ли някой да каже откъде един средностатистически българин ,който неможе да отдели пари за "типичен представител на породата" да си купи куче  :(
                                                                      5. И на мен ми е мъчно за животинчетата в аквариумите в зоомагазините и може би тяхната продажба трябва да е организирана по друг начин.  :(

#223 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2008 - 04:44 PM

Когато човек иска да има "типичен представител" на коя да е порода, си купува куче с родословие. За всички кучета, които нямат такова може единствено да се твърди, че приличат на тази порода и толкоз.

PS Не се заяждам.
User's Signature

Качена снимка

#224 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2008 - 05:05 PM

Цитат

Когато човек иска да има "типичен представител" на коя да е порода, си купува куче с родословие. За всички кучета, които нямат такова може единствено да се твърди, че приличат на тази порода и толкоз.

PS Не се заяждам.

Чудесно,аз не искам да имам "куче с родословие" ,харесвам и обичам моето каквото е ,без родословие.  ;)
п.п.аз също не се заяждам  ;)

На всички желая весело посрещане на Новата година и всички наши любимци -с родословие или без, да ни радват и да ни служат вярно и през новата 2009г.   :wub:

#225 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2008 - 05:24 PM

Цитат

Цитат

И все пак смяташ ли че няма вродени болести(дано не е така) които ще се развият и че Бруно(красавец е) е типичен представител на породата? Аз не мисля така

Какво не мислиш, че няма вродени болести или ,че не е типичен представител на породата си.
Аз не защитавам борсите или зоомагазините,но 1. Много искахме куче ,но немога да отделя пари за "типичен представител на породата",
                                                                    2.Както много,много др. хора за първи път имам куче и въпреки големите ми проучвания в интернет и къде ли още не ,НЕЗНАЕХ откъде да си купя куче,все пак на сносна цена(разбирам ,че е част от семейството но в родилния дом където се роди дъщеря ми ми взеха по малко пари отколкото струва един"типиче представител на някоя порода")
                                                                     3. Дори и сега след като всичко е минало(т.е.покупка,ваксини и т.н. -което за мен и семейството ми е нещо съвсем ново и непознато),ако се наложи пак да си купя куче ,пак не бих знаела откъде да го взема.
                                                                      4.Може ли някой да каже откъде един средностатистически българин ,който неможе да отдели пари за "типичен представител на породата" да си купи куче  :(
                                                                      5. И на мен ми е мъчно за животинчетата в аквариумите в зоомагазините и може би тяхната продажба трябва да е организирана по друг начин.  :(

Не Ви разбирам, след като не Ви интересува да притежавате "типичен представител" на породата и не може да отделите средства за закупуването на такъв, защо изобщо си купувате кученце от зоомагазин!?!
1. винаги при закупуването на такова кученце рискувате да загубите парити си, защото много често се оказва, че кученцето е със заболяване!
2. в момента давате по-малко пари, но съществува голяма вероятност, кученцето да има генетични заболявания, които ще се проявят по-късно и тогава наистина ще ви се наложи да дадете много пари, за посещение при вет. лекари, за да го поддържате през целият му живот!
3. нямате никаква гаранция, че закупеното от Вас кученце изобщо е от тази порода, а не мелез!
4. определено ще е по-добре, да си вземете някое кученце от безпризорните, така хем ще Ви излезе без пари, хем ще направите едно добро дело- ще спасите един живот, ще му дарите семейство, и бъдете убедена, че ще получите много обич в замяна! По този начин " няма да поощрявате и размножаването и продажбата на тези нещстастни животинки, поставени зад стената на " аквариума"!
PS: и аз не се заяждам!
Весело посрещане на Новата 2009 год! Нека да ни донесе много здраве, любов и късмет!

#226 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2008 - 05:32 PM

Добре де в крайна сметка никой не предлага нищо,само да не се купуват кучета от зоомагазин.Дайте по конкретно предложение.А за моя Бруно сигурно също съм направила добро като съм го купила ,а не съм го оставила в борсата за кучета .Така ,че какво предлагате -не купувайте от борси вземете си от улицата тия в аквариумите да мрът.
Любопитна съм наистина за конкретно предложение и решение на проблема.

#227 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2008 - 05:45 PM

Цитат

А за моя Бруно сигурно също съм направила добро като съм го купила ,а не съм го оставила в борсата за кучета .

Всяко купено от борса/зоомагазин куче освобождава място за ново куче в нов аквариум. Освен добро за Вашето кученце сте направила и добро за хората, които са виновни за това - при тях отиват Вашите пари и затова съществува техният бизнес:

Качена снимка

..и това съвсем не е най-лошото, което може да се види. Но в крайна сметка всичко е въпрос на приоритети и личен избор.

Дано да Ви е живо и здраво кученцето, пожелавам Ви го от сърце.
User's Signature

Качена снимка

#228 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2008 - 05:59 PM

Е, направо ме разби,направо ми развали празника ,това действително ли е?  :'(  :o
Сайта в който открих моето куче изглеждаше всичко в розово,не искам да си помислям ,че съществуват такива места.
Горките животинки.  :'(  Но хората наистина не са информирани , доста не подозират ,че може това да представлява такова място (както и аз де да си призная).

#229 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2008 - 06:14 PM

Ами, съжалявам... от такива места идват кученцата, които се внасят от борси. Опитваме се да информираме и предупреждаваме хората, но те или започват да се интересуват едва когато покупката на куче е вече факт, или просто не искат да разберат :( Лошото е, че докато има търсене ще има и предлагане и тази индустрия ще процъфтява. За съжаление..

Не вярвайте на сайтове, всеки може да представи нещата както му изнася. Да не говорим, че масово се крадат снимки (имало е случаи потребители от този форум да открият обява със снимки на собствените си кучета).
User's Signature

Качена снимка

#230 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2008 - 06:19 PM

Добре де каво би посътветвал човек който иска да си вземе куче , къде да търси.  :(

#231 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2008 - 06:32 PM

Моят съвет е - развъдник. Предимството е, че имате възможност да отидете и да видите на място къде и как се отглеждат животните. Всеки морално ангажиран развъдчик ще помага в отглеждането на кучето. Относно това, че не всеки може да си го позволи - цените в зоомагазини и борси много често се доближават, че и надхвърлят цената на куче от развъдник. Освен това съществува и вариант "съсобственост", както и кученцата клас домашен любимец, които по една или друга причина не са подходящи за изложби и развъждане. Всичко е въпрос на контакт с развъчик и преценка на възможностите и конкретната ситуация и от двете страни.

Другият вариант - осиновяване на една от многото животинки, които си търсят дом.
User's Signature

Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 December 2008 - 09:04 PM

Отново и отново да покажа и това. Дано все по-малко са тези, които не знаят от къде идват кучетата в зоомагазините, в розовите сайтове и обявите.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#233 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 January 2009 - 03:35 PM

Много от хората не знаят къде има такива развъдници за които говорите ,аз като реших да взема куче се позаинтересувах ,но не открих (за Варна става въпрос) и така се насочих към борса по интернет .Може би развъдниците трябва да си правят по голяма реклама ли,какво ли ,незнам ,но хората копуват от зоомагазините защото мислят ,че това е мястото да си купиш куче .Още повече ,че доста от вет.клиники имат и към тях зоомагазини- и какво би си помислил човек ,щом вет.лекари практикуват това ,значи не е лошо за животните.  :(

#234 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2009 - 04:06 PM

Цитат

Още повече ,че доста от вет.клиники имат и към тях зоомагазини- и какво би си помислил човек ,щом вет.лекари практикуват това ,значи не е лошо за животните.  :(
Така е, това е много лошо. Но ... парите явно са преди всичко, дори при тези, чиято работа уж е да пазят животните ни живи и здрави.

И с търсенето на информация за развъдници също е трудно. Но не чак толкова, щом хората, които вече са си купили куче от магазин успяват да намерят този форум. За съжаление, след покупката.
Най-отчайващо за мен е когато някой вече знае за какво става дума  и пак си купува от там. Разбира се, намират си оправдание винаги.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#235 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 05 January 2009 - 09:54 PM

Ето пресен случай от миналата година декември месец - това момиче 3 пъти си купува йоркшир териер  от един и същи зоомагазин и първите две кученца умират в рамките на 3 дни - 3тия  успяхме да спасим - кучето е внос от унгария  на 35 дни и се продава в зоомагазин
историята на джинджър
Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2009 - 11:30 PM

Цитат

това момиче 3 пъти си купува йоркшир териер  от един и същи зоомагазин
Добре де, ЗАЩО?!  :angry:
User's Signature

#237 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2009 - 09:20 AM

Наистина най-добре куче от развъдник! Дава се гаранция, че кучето се дава в добро здравословно състояние и че е куче принадлежащо към дадена порода.
Но важно е и, че развъдчика се грижи за кучетата дори и от разстояние. Моят хахо ми е първо куче...в началото, ако не бяха Arizona и North face, пък и сега, не знам колко малоумни теми щях да напиша и колко тъпи грешки щях да допусна в отглеждането му. Храна, отглеждане, изложби-за всичко са помогнали.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#238 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2009 - 05:33 PM

Да,наистина развъднииците нямат реклама,но който търси - намира!Аз също не знаех,от кой развъдник да си взема кученце,но за това влезнах в гугъл и хоп :o - те и сайтове си имали.Защо да е трудно?По-скоро хората не знаят какво е това развъдник.Като чуят развъдник си мислят за ферма с всякакви животни.А магазина им се струва по-престижен...Аз съм виждала и on-line търговия с животни :rolleyes:
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#239 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 07:25 PM

Цитат

Цитат

това момиче 3 пъти си купува йоркшир териер  от един и същи зоомагазин
Добре де, ЗАЩО?!  :angry:

Еми и аз това се питам.  :rolleyes: Как? Защо?
User's Signature

#240 Потребителят е офлайн   sla7koty Икона

Публикувано: 08 January 2009 - 11:02 AM

здравейте!от дълго време искам да си взема куче и сега успях да навия нашите и се спрях на порода бигъл мисля че е подходящо куче за апартамент но имам поблем аз живея в ямбол а тук и в околноста никой не продава или подарява(макар че ме съмнява някои да ми подари бигъл точно такъв какъвто аз искам а и изобщо)аз така или инъче ще си го взема през лятото и искам ако някои чака малки бигълчета през лятото нека се свърже с мен на скайп:sla7koty_bonbon4e ....

и имам няколко въпроса към потребителите на този форум :) как мога да разбера дали родителите са чистокръвни и нямат някакви дефеки така да се каже ...ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете и в търсенето на кученце и по въпроса...аз толква от одавна искам куче че дори казах на татко че ще го обичам повече от него  ;D

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни