Борсите за кучета - защо не си струва
Публикувано: 31 December 2008 - 03:16 PM
ianchohr не е задължително развъдника да бъде в твоя град или дори държава. Когато ти създадеш контакти с един развъдник (дори и по интернет или телефона) и се харесате винаги ще се намери начин, кученцето да пристигне при теб. Само че може би, ще се наложи да изчакаш повече, отколкото да отидеш в магазина да дадеш парите и да вземеш "стоката"...но със сигурност ще си заслужава. И въобще в случая нямам предвид това, че кучето ще е 100% породата която си искал-това е ясно, но по-важното е че ти ще вземеш здраво кученце, без наследствени заболявания и ще можеш да му се радваш, вместо да трепериш безброй нощи над него и да се молиш да уживее.
Случаите с умрели кученца купени от магазин, борса и т.н. са много повече, от колкото тези с късмета да вземеш здраво куче от там. И БРУНО ние с теб можем единствено да сме благодарни на Господ, че кученцата ни са здрави и да кажем на колкото се може повече хора, за риска при закупуване от такова място... :blink:
Весело посрещане на Нова Година! :blink:
Публикувано: 31 December 2008 - 04:24 PM
Цитат
Какво не мислиш, че няма вродени болести или ,че не е типичен представител на породата си.
Аз не защитавам борсите или зоомагазините,но 1. Много искахме куче ,но немога да отделя пари за "типичен представител на породата",
2.Както много,много др. хора за първи път имам куче и въпреки големите ми проучвания в интернет и къде ли още не ,НЕЗНАЕХ откъде да си купя куче,все пак на сносна цена(разбирам ,че е част от семейството но в родилния дом където се роди дъщеря ми ми взеха по малко пари отколкото струва един"типиче представител на някоя порода")
3. Дори и сега след като всичко е минало(т.е.покупка,ваксини и т.н. -което за мен и семейството ми е нещо съвсем ново и непознато),ако се наложи пак да си купя куче ,пак не бих знаела откъде да го взема.
4.Може ли някой да каже откъде един средностатистически българин ,който неможе да отдели пари за "типичен представител на породата" да си купи куче :(
5. И на мен ми е мъчно за животинчетата в аквариумите в зоомагазините и може би тяхната продажба трябва да е организирана по друг начин. :(
Публикувано: 31 December 2008 - 05:05 PM
Цитат
PS Не се заяждам.
Чудесно,аз не искам да имам "куче с родословие" ,харесвам и обичам моето каквото е ,без родословие. ;)
п.п.аз също не се заяждам ;)
На всички желая весело посрещане на Новата година и всички наши любимци -с родословие или без, да ни радват и да ни служат вярно и през новата 2009г. :wub:
Публикувано: 31 December 2008 - 05:24 PM
Цитат
Цитат
Какво не мислиш, че няма вродени болести или ,че не е типичен представител на породата си.
Аз не защитавам борсите или зоомагазините,но 1. Много искахме куче ,но немога да отделя пари за "типичен представител на породата",
2.Както много,много др. хора за първи път имам куче и въпреки големите ми проучвания в интернет и къде ли още не ,НЕЗНАЕХ откъде да си купя куче,все пак на сносна цена(разбирам ,че е част от семейството но в родилния дом където се роди дъщеря ми ми взеха по малко пари отколкото струва един"типиче представител на някоя порода")
3. Дори и сега след като всичко е минало(т.е.покупка,ваксини и т.н. -което за мен и семейството ми е нещо съвсем ново и непознато),ако се наложи пак да си купя куче ,пак не бих знаела откъде да го взема.
4.Може ли някой да каже откъде един средностатистически българин ,който неможе да отдели пари за "типичен представител на породата" да си купи куче :(
5. И на мен ми е мъчно за животинчетата в аквариумите в зоомагазините и може би тяхната продажба трябва да е организирана по друг начин. :(
Не Ви разбирам, след като не Ви интересува да притежавате "типичен представител" на породата и не може да отделите средства за закупуването на такъв, защо изобщо си купувате кученце от зоомагазин!?!
1. винаги при закупуването на такова кученце рискувате да загубите парити си, защото много често се оказва, че кученцето е със заболяване!
2. в момента давате по-малко пари, но съществува голяма вероятност, кученцето да има генетични заболявания, които ще се проявят по-късно и тогава наистина ще ви се наложи да дадете много пари, за посещение при вет. лекари, за да го поддържате през целият му живот!
3. нямате никаква гаранция, че закупеното от Вас кученце изобщо е от тази порода, а не мелез!
4. определено ще е по-добре, да си вземете някое кученце от безпризорните, така хем ще Ви излезе без пари, хем ще направите едно добро дело- ще спасите един живот, ще му дарите семейство, и бъдете убедена, че ще получите много обич в замяна! По този начин " няма да поощрявате и размножаването и продажбата на тези нещстастни животинки, поставени зад стената на " аквариума"!
PS: и аз не се заяждам!
Весело посрещане на Новата 2009 год! Нека да ни донесе много здраве, любов и късмет!
Публикувано: 31 December 2008 - 05:32 PM
Любопитна съм наистина за конкретно предложение и решение на проблема.
Публикувано: 31 December 2008 - 05:45 PM
Цитат
Всяко купено от борса/зоомагазин куче освобождава място за ново куче в нов аквариум. Освен добро за Вашето кученце сте направила и добро за хората, които са виновни за това - при тях отиват Вашите пари и затова съществува техният бизнес:
.jpg)
..и това съвсем не е най-лошото, което може да се види. Но в крайна сметка всичко е въпрос на приоритети и личен избор.
Дано да Ви е живо и здраво кученцето, пожелавам Ви го от сърце.

Публикувано: 31 December 2008 - 05:59 PM
Сайта в който открих моето куче изглеждаше всичко в розово,не искам да си помислям ,че съществуват такива места.
Горките животинки. :'( Но хората наистина не са информирани , доста не подозират ,че може това да представлява такова място (както и аз де да си призная).
Публикувано: 31 December 2008 - 06:14 PM
Не вярвайте на сайтове, всеки може да представи нещата както му изнася. Да не говорим, че масово се крадат снимки (имало е случаи потребители от този форум да открият обява със снимки на собствените си кучета).

Публикувано: 31 December 2008 - 06:19 PM
Публикувано: 31 December 2008 - 06:32 PM
Другият вариант - осиновяване на една от многото животинки, които си търсят дом.

Публикувано: 31 December 2008 - 09:04 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 January 2009 - 03:35 PM
Публикувано: 01 January 2009 - 04:06 PM
Цитат
И с търсенето на информация за развъдници също е трудно. Но не чак толкова, щом хората, които вече са си купили куче от магазин успяват да намерят този форум. За съжаление, след покупката.
Най-отчайващо за мен е когато някой вече знае за какво става дума и пак си купува от там. Разбира се, намират си оправдание винаги.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 05 January 2009 - 09:54 PM
историята на джинджър

Публикувано: 05 January 2009 - 11:30 PM
Цитат

Публикувано: 06 January 2009 - 09:20 AM
Но важно е и, че развъдчика се грижи за кучетата дори и от разстояние. Моят хахо ми е първо куче...в началото, ако не бяха Arizona и North face, пък и сега, не знам колко малоумни теми щях да напиша и колко тъпи грешки щях да допусна в отглеждането му. Храна, отглеждане, изложби-за всичко са помогнали.
Публикувано: 07 January 2009 - 05:33 PM
Публикувано: 08 January 2009 - 11:02 AM
и имам няколко въпроса към потребителите на този форум :) как мога да разбера дали родителите са чистокръвни и нямат някакви дефеки така да се каже ...ще ви бъда много благодарна ако ми помогнете и в търсенето на кученце и по въпроса...аз толква от одавна искам куче че дори казах на татко че ще го обичам повече от него ;D