Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#301 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 03 October 2009 - 09:05 PM

Незнам и аз понякога се чудя и аз до какво точно е.... шири се някакъв мит,че цените в развъдниците са невероятно,което е смешно особено тук в България. Миналата седмица останах шокирана,когато по случайно стечение на обстоятелствата при нас дойдоха хора,които са си купили хъски за 1000лв от търговец ud_009.gif за момента това е цена доста над цената в моя развъдник а кучето беше....без никакви документи ( класика в жанра ) видимо по малко от датата на паспорта....без чип но отново класика в жанра то е черно - бяло със сини очи и дотук с приликите. Видяха хората нашите бебета и се започна ....ама те не си приличат, ама това, ама онова ...бяха доста разочаровани защото са искали куче с родословие и желание за изложби но явно не са имали търпението да проучат,да изчакат и да бъдат добре информирани за това,което искат.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#302 Потребителят е офлайн   martinis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 09:33 PM

... Замислих се защо наистина така се получава...
Ами една от възможните причини вероятно се корени в рекламата... Защото тук всички пишат, че са против борсите и "съмнителните" продавачи... но в крайна сметка от тях купуват... Рекламата наистина е скъпо струващо удоволствие, но явно без нея не става... Ако отворим вестник или списание колко рекламни карета ще видим на развъдници? И колко на самозвани търговци и зооборси??? Мисля, че вторите са в пъти повече от първите...
Естествено рекламата не е само рекламните платени карета в пресата... но това е най-малкото и първото с което човек се сблъсква...
Защо например развъдниците не си направят една брошура или дипляна, която да разпостранят по ветеринарните клиники..?
Нямали сме култура... ама трябвало информация за това... ОК. Аз търсех литература за хъски породата... Няма, еми няма на български, френски книги си намерих около 5 коя от коя по-изчерпателни... замислих се дали да не се захвана с превод... tb_195.gif
User's Signature

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.

#303 Потребителят е офлайн   martinis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 09:40 PM

Цитат(North face @ Oct 3 2009, 09:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Незнам и аз понякога се чудя и аз до какво точно е.... шири се някакъв мит,че цените в развъдниците са невероятно,което е смешно особено тук в България. Миналата седмица останах шокирана,когато по случайно стечение на обстоятелствата при нас дойдоха хора,които са си купили хъски за 1000лв от търговец ud_009.gif за момента това е цена доста над цената в моя развъдник а кучето беше....без никакви документи ( класика в жанра ) видимо по малко от датата на паспорта....без чип но отново класика в жанра то е черно - бяло със сини очи и дотук с приликите. Видяха хората нашите бебета и се започна ....ама те не си приличат, ама това, ама онова ...бяха доста разочаровани защото са искали куче с родословие и желание за изложби но явно не са имали търпението да проучат,да изчакат и да бъдат добре информирани за това,което искат.

да комай си права за мита, че цените са много високи...
Но какво се получава на практика... Къде са обявите от развъдниците с обявени цени? Като отворя обявите и 90% са с обявени цени от 100 до 350лв. И останалите обяви с цена по договаряне...

Само си мисля ... на глас... md_064.gif
User's Signature

Une légende Chukchi dit que lorsque nos chiens nous ont quittés ils attendent leurs maîtres pour leur montrer le chemin du paradis, certains d'entre eux nous y attendent déjà.

#304 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Икона за мнението  Публикувано: 03 October 2009 - 09:43 PM

"Седем пъти мери, един път режи", хората са си го казали - изборът е най-важната стъпка... Може би проблемът е в липсата на достатъчно информация до всички нормални хорица, които искат да си вземат животинка - те първо отиват по магазините. И аз започнах да търся първо по борсите, но ме спаси вниманието, че все пак сме на балканите и е пълно с всякакви ... Измамници. Такова впечатление имам, нагледала съм се на бая хъскита с козинка като на четка за дъски, криви крака, криви захапки rf_011.gif А тези, които са им дали кученце без документи, чип, а и вероятно кой знае колко наследствени болести... За скромната сума от 1000 лева ... Чудя се как имат сърца такива хора rf_011.gif tb_108.gif
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#305 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 03 October 2009 - 10:44 PM

Цитат(martinis @ Oct 3 2009, 10:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Къде са обявите от развъдниците с обявени цени? Като отворя обявите и 90% са с обявени цени от 100 до 350лв. И останалите обяви с цена по договаряне...

Повечето развъдчици никога не биха обявили цена за кученцата си, когато представят дадено кучило. Защо е така - ами кучето не е стока, да му сложиш етикет с описание и цена! Който има интерес се свързва с развъдника, като до цена дори може да не се стигне, ако по преценка на развъдчика, кандидат стопанина не е надежден.

От друга страна, идеята за разпространяване на брошури, обясняващи "Що е то развъдник и защо трябва да се купува куче с доказан произход" са много добра идея. И поне според мен биха имали ефект. ba_025.gif
User's Signature

Качена снимка

#306 Потребителят е офлайн   didoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 01:08 AM

Да не забравяме че живеем в България.Ниската цена е най-важното за масата от хора.Аз например отдавна съм се отказъл да казвам ,колко пари съм дал за кучето си, като ме питат докато го разхождам(....а по мое мнение са даже малко в сравнение какво влага развъдчика в работата си....).Чисто и просто сме шепа народ в този форум и не само тук ,които мислят за породите .Затова и постоянно излизат обяви от рода #Търся женско за мъжкото си куче еди каква си порода#или обратното няма значение.Никой от тези за които говорим не се замисля че цената е най-малкото и след нея идват вече сериозните разходи и то години наред.....и т.н.ПО темата може да се говори много както и не веднаж сме го правили вече.За мен както и за мнозина от вас кучето не е стока а най-добрият ми приятел,но да направим един аналог с техниката примерно......защо предпочитаме да дадем повечко пари за някой уред само защото е реномирана марка......защото залагаме на качеството нали........,а защо да не направим така и с най-добрия си приятел......да заложим на здраво и качествено куче което ще ни радва дълги години с незаменимото си приятелство и ще ни е вярно до гроб.Мисля че си заслужава.....нали.А пък и най-важното може да допринесем да се спре или поне намали поголовното размножение и търговия с животни.Знае ли човек?Парите не са всичко,колкото и да е изтъркана фразата.
Поздрави на всички.

#307 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 October 2009 - 10:41 AM

Чудя се, тъй като най-вероятно е незаконно да се слагат линкове в интернет против зоомагазини, не може ли да се сложат някакви банери(не знам така ли се казват) в този сайт, светещи и привлекателни, с информация откъде да си купим и откъде не кученце. Иначе аз попаднах на сайта като търсих животинка, но не се задълбочих да чета за породите и как ги "развъждат" кученцата в момента. Прочетох за стандарт, характер и каквото намерих за няколко породи в интернет и това беше. По случайност не си го взех от зоомагазин. Просто търговецът за 2 дни каза две различни суми на мен и на сина ми и аз се ядосах. Да не говорим, че кученцето в зоомагазина живееше в мръсни вестници, майка му беше с кожно заболяване и то нямаше ваксина на 64 дни. Та да има указания, привличащи внимание за влизащите в сайта, а дори и от онези ужасни снимки и разкази на Бушката. Не знам можем ли да алармираме Комисия за защита на потребителя за Зоомагазини, че поне проверки да им правят. Какво се прави? Който знае да пише.
А що се отнася до парите, цените в зоомагазините съвсем не са ниски, а докато му излекуваш инфекциите после, направо си достигаш цена от развъдник. Освен това, ако хората знаят, че кученцата, продавани нелигитимно са безпородни, по-често ще предпочитат да осиновяват бездомни.
User's Signature

Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 12:44 PM

И аз мисля, че причината хората да не купуват кученца от развъдници е липсата на реклама, но не само на развъдниците, а на кинологията като цяло. Повечето хора не знаят, че кученцата може да се купуват от развъдници и, че съществува понятието "родословие". Също така някой не са чували дори, че се провеждат изложби, а камо ли да са присъствали на такива. А именно изложбата е мястото, където потенциалния купувач може да се запознае с породата и дори с бъдещия развъдчик на неговото куче. Къде има информация за предстоящи изложби, освен в интернет? Ами никъде! А колко хора се сещат да търсят подобна информация. Някой даже все още не боравят с компютър. Плакати за провеждане на изложби няма и никой, минавайки по улицата, няма да ги види, но ще види симпатичното мъниче на витрината в зоомагазина, естествено импулсивно това кученце ще бъде купено. Спецялно ще коментирам така наречените "Варненски изложби", които се провеждат на 20-40 км извън града в западнали курорти. Истината е, че там публика няма, има само изложители. Aко изложбите бяха в Морската градина на Варна например, където е пълно с хора, мисля че една изложба сама по себе си вече е реклама за развъдчика.
И да, цените на кученцата са по-високи от тези в магазините. Но и качеството е различно. За съжаление хората не мислят за това. Вчера правих преглед на колата си. Звънна ми потенциален клиент и от разговора ми човека, който подготвяше документите на колата ми разба, че се занимавам с развъждане на дребни кученца. Имаше интерес за пинчърче, имал дълги години, но починало. Запита ме дали мога да го свържа с някой, който ги развъжда. Аз естествено го направих. Предложихме му кученце за 150лв, а той беше крайно възмутен от тази "висока цена", която му казвам, защото той, когато имал бебета от неговото куче ги подарявал уж. Търсеше и той подарък явно. Звъннах втори път и му намерих кастрирана млада женска, но и това не беше добре. Как така ще е кастрирана! Беше потресен от предложението ми. Истината е, че който има пари за куче не знае къде е правилното място, от където да го вземе. А има и други, дето искат куче, ама ако може без пари да е ще е най-добре, пък ако може после и търговийка да направи с кучето ще си е бинго. Аз чесно да си кажа напоследък съм се отчаяла, че мисленето на българина някога ще се промени, но понякога си мечтая.
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#309 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2009 - 10:53 AM

Цитат(seska @ Oct 4 2009, 01:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Много правилно!
User's Signature

#310 Потребителят е офлайн   martinis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2009 - 12:34 PM

Цитат(paloma_blanka @ Oct 3 2009, 10:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(martinis @ Oct 3 2009, 10:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Къде са обявите от развъдниците с обявени цени? Като отворя обявите и 90% са с обявени цени от 100 до 350лв. И останалите обяви с цена по договаряне...

Повечето развъдчици никога не биха обявили цена за кученцата си, когато представят дадено кучило. Защо е така - ами кучето не е стока, да му сложиш етикет с описание и цена! Който има интерес се свързва с развъдника, като до цена дори може да не се стигне, ако по преценка на развъдчика, кандидат стопанина не е надежден.

От друга страна, идеята за разпространяване на брошури, обясняващи "Що е то развъдник и защо трябва да се купува куче с доказан произход" са много добра идея. И поне според мен биха имали ефект. ba_025.gif

Съгласен съм абсолютно с вас, че кучето не е стока да му сложим етикет, но във време на перманентна клиза в България, за жалост цената е основния критерии, отправната точка. Замислете се, защо им върви търговията на "борсите" и "вносителите" на кучета? Защото ни заливат с обявите си и хората звънят, питат, и често влизат в капана... Къде са истинските обяви, правилните?

Да, който има интерес ще се свърже с развъдника... но как? Ще се зарови да търси в интернет? Ще си купи Жълти страници да търси(незнам дали и там се рекламират развъдниците)? Или ще хване вестника и ще отвори на обявите...? Вярно е, че в интернет има всичко, но не всеки има интернет, докато всеки ще прегледа първо колонката с обявите... Въпрос на малко маркетинг и мениджмънт...

За брошурите идеята си струва, наистина... колкото повече толкова по-добре, пак въпрос на маркетинг smile.gif и то с информация и на конкретните развъдници, освен общата...

Seska, ba_025.gif Именно.... а за мечтите... закъде без мечти?

User's Signature

#311 Потребителят е офлайн   introducer Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:sport

Публикувано: 13 October 2009 - 10:46 PM

Здравейте !

Сигурно ще съм адски банален като ви кажа, че попаднах на сайта съвсем случайно, но вече се чувствам късметлия.

Изчетох първите 9-10 страници с мнения, започнали още от 2005та година . Аз като поредния новорегистриран, заблуден и неопитен ентусиаст, желаещ да закупи куче, съвсем не съм бил наясно как стоят нещата : за Зоомагазините предполагах всичко, но не и че на едно и също кученце ще му държат етикета "2.5 месеца" половин година, или пък че ще си купя йоркширски териер и ще му се счупят краката като слезе от дивана.

Това което най-много ме уплаши е мнението ви за борсите и за да съм по-конкретен- борса НЕТИ.

В темата упорито се противопоставяте на зоомагазините, развъдниците, борсите, нечетящите стопани, недобре проучилите информацията, но не мога да разбера какво трябва да направим и как да си помогнем..
Всичко което казвате е вярно (фалшиви родословия, болни кучета) - Да, разбере, ние гледахме 12 години канадска овчарка, 3 години гледахме тигров боксер и 1 година един болнав, но много мил доберман, който почина. Боксера го дадохме на приятели. Аз обичам кучетата и не бих си купил животно, което да свърши по ветеринарните клиники, но до тук изчетох само за това колко лоша постъпка е това и това.

Кажете ми на мен, като заблуден кандидат-стопанин, от къде аджеба мога да си купя нормално куче тогава? Разбрах кой не е надежден, не разбрах кой е? Форумът цели да съхрани живота на милите животинки, да предпази джоба на клиента, да разобличи нечестните търговци.., но след всичко изчетено, изводът не е "не си купувайте от борса" , а не си купувайте изобщо.

И за да се разясни ситуацията и всичко, моля (понеже явно това е единствения път), някой който си е купил Джак Ръсел Териер /или ваш познат който е купил / и е доволен от цената и качеството, нека сподели и ми даде координати, ще се свържа и ще поговоря от къде и как. След всичко изписано у мен се настани по-скоро един голям песимизъм.

Тази борса "НЕТИ" ми падна в очите. Не че нещо анти-реклама и направихте, аз самия първия път като се натъкнах на тях не ми вдъхнаха доверие. Прави сте- техните сръбски сътрудници, чрез които внасят кучета, със сигурност изтормозват животинките и ги тъпчат с какво ли не, трябваше да се сетя сам- щом ми казаха че до 3 дни ми носят кучето... та то да не е чифт маратонки !?!

Имам някаква информация за развъдник до Велико Търново - село Джулюница. Някой ако знае нещо по въпроса- нека сподели. Джак Ръсела на това момче, което спомена за този развъдник ми се видя перфектен и много жизнен.

Благодаря предварително. Фактът че съм избрал да попрочета нещо и да ви питам, значи че ви вярвам.
User's Signature

Всеки човек прави глупости- и често те са най-интересното нещо, което той прави..

#312 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 October 2009 - 11:38 PM

Поздравления за човек, който първо чете, търси и пита, после действа.
Аз лично не мога да ти дам информация, но попитай в темата за породата, там може да се намери някой да те насочи към развъдник. Сега остава да разбереш разликата между развъдник и развъдник, защото съм убедена, че много хора ще твърдят, че и тяхното куче е от развъдник, предлагайки ти да си вземеш и ти от там. Има теми и за това, тук в този раздел - "преди да купим куче" и т.н.
Успех.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#313 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2009 - 02:59 AM

Хаха...аз също се сблъсках с борса "нети"...(бях изчела всичко във форумите и много усърдно търсех настоящото си кученце), но бях длъжна да проверя всичко- хора,борси,...та...въпросната борса ми предложи кученце,за определена сума "с родословие" и с "елитни" родители,внос,но...аз започнах да им задавам много въпроси...за развъдника,за името му,за родителите на кученцето,за родословието,от къде го внасят,web сайт дали имат...всичко,което един легитимен развъдник би ви отговорил без проблем веднага....е те не ми отговориха(явно се усъмниха,т.к не всички бъдещи стопани са толкова запознати и задават толкова въпроси)!Просто спряха да ми пишат след като започнах с въпросите ab_041.gif

И в края на крайщата съм много доволна от търпението си и от това което намерих! dog.gif

Така,че (Призив) ХОРА ЧЕТЕТЕ!!!Първо се информирайте и ще останете доволни! ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка
Precious Pei Kennel Bulgaria http://www.facebook....eciousPeiKennel

#314 Потребителят е офлайн   Morgini Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 November 2009 - 12:56 AM

Здравейте,

и аз съвсем случайно попаднах на форума та се зачетох и реших да се регистрирам и да споделя моя опит. Много съм съгласна с Вас, че няма никаква информация относно развъдниците и агенциите. Аз лично като тръгнах да се интересувам да си купя куче, не знаех към коя агенция/развъдник да се обърна. Съседите ни си имат едно прекрасно женско Джаки /Джак Ръсел Териер /, та решихме да питаме тях от къде са го взели. Та те ни казаха, че са я взели от "НЕТИ" и ние като гледахме тяхното кученце решихме да си вземем от същата агенция, но друга порода. В крайна сметка породата беше мн. рядка и не успяха да ни я намерят, та решихме да се спрем на Джак Ръсел. Сега даже се радвам, че стана така. Страхотни кучета. Та те ни го намериха за по-малко от 10-тина дни/което за мен си беше адски бързо като знам, че чакахме другото 6 месеца и повече./ Имаме си чип, сръбски паспорт, родословие и сме мн. хубави /нали знаете моето гардже си е най-красиво/. ab_041.gif Но да си призная честно до последно не вярвах на агенцията. Офисът им в някакъв гараж. отговаряха ми мн. уклончиво на отговорите - та аз нищо не разбирах от кучета, а отговорите им не ме удовлетворяваха. В интернет има мн. противоричива информация за тях .... единственото което ме крепеше беше съседкото кученце, което си е според всички стандарти /родословие, чип, паспорт - внесена от Чехия ако не ме лъже паметта/,а и изглеждаше мн. добре. А и незнаех към коя друга агенция да се обърна.

В крайна сметка мисля, че цена - 'качесто' си е струвала. Незнам дали другите са се опарили от 'Нети' но аз съм ДОВОЛНА от тях - но пак казвам, че единственото което ме караше да им повярвам е съседското кученце - иначе най-вероятно никога не бих прибягнала към техните услуги.
Всеки решава сам за себе си - единственото кое мога да посъветвам хората които искат да си вземат кученце е ако имат възможност да го видят предварително - и него и майката. /аз играх на сляпо - директно ми донесоха кученцето, но случих на страхотна разцветка, което си е голям късмет/. Информирайте се предварително и няма да сгрешите.
Аз явно съм си късметлийка и не съм се опарила както мн. други хора. af_089.gif

Прикачена снимка моят Морган на 2 месеца :)
/сега сме на 1година и 8 месеца и сме още по-красиви dog.gif /

#315 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2009 - 01:54 AM

Цитат(Morgini @ Nov 11 2009, 12:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Имаме си чип, сръбски паспорт, родословие

Бихте ли ми казали името на развъдника, който е произвел кученцето ви, както и имената на родителите му?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#316 Потребителят е офлайн   Morgini Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 12:37 AM

Цитат(bushkata @ Nov 11 2009, 01:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Morgini @ Nov 11 2009, 12:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Имаме си чип, сръбски паспорт, родословие

Бихте ли ми казали името на развъдника, който е произвел кученцето ви, както и имената на родителите му?

Да разбира се. Името на развъдника записан в родословието е: Gavrilovic Momcilo, Dusana Maksimovica 4a, Leskovac
името на бащата е: Kohegyi Argo роден на 18/07/2003
а, на майката Pecsi Ramona родена на 14/03/2007
На нашето кученце името му в родословието е записано като Лени, което естествено не отговаря на истинското му - което ние сме му дали.

Лично аз се опитах да намеря развъдника в интернет преди около 3 месеца, но не успях. Може би не търся по правилен начин. Има ли начини по които може да се провери дали не сме излъгани?

#317 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 12:44 AM

Цитат(Morgini @ Nov 12 2009, 12:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Лично аз се опитах да намеря развъдника в интернет преди около 3 месеца, но не успях. Може би не търся по правилен начин. Има ли начини по които може да се провери дали не сме излъгани?

Благодаря за информацията. Ще се радвам някой, който знае как да потърси информация за този развъдник да помогне?

p.p. Името на развъдчика Gavrilovic Momcilo го срещам свързано с догове, голдъни, лабрадори, шпаньоли.
Всъщност мисля, че можете да си проверите родословието по номера в съответната организация, в която е регистрирано.
Надявам се някой по-запознат тук да каже къде и как.
User's Signature

#318 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 November 2009 - 01:04 AM

Ами ... този човек се занимава и с голдън ретривъри ... за други породи не знам, но го има като развъдчик на тази порода.
В сайта на българския клуб има публикувани резултати от изложба и там е записано куче с име:

SEM - VG
Родословие: JR 77389 Zr Родено: 15.06.2007
Баща: Bayron Произв.: Gavrilovic Momcilo
Майка: Astra Собств.: Ilia Parvanov

http://bulgoldens.co...?t=818&start=75
става въпрос за годишната им специалка за 2008 г.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#319 Потребителят е офлайн   Morgini Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 November 2009 - 01:07 AM

Наистина ще съм много благодарна ако някой знае нещо по моя въпрос и може да помогне.
Мога да сканирам и радословието, ако това би помогало с нещо.

#320 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 November 2009 - 01:09 AM

Цитат(Morgini @ Nov 12 2009, 01:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Наистина ще съм много благодарна ако някой знае нещо по моя въпрос и може да помогне.
Мога да сканирам и радословието, ако това би помогало с нещо.

Единственият начин е да провериш чрез сръбската федерация. Те могат да ти кажат дали и как са издали това родословие и съответно да ти направят експортно родословие, ако това е оригиналното. Само това е начина.
Не е изключено няколко човека да развъждат с името на един и същи развъдник. Няма да е нещо необичайно, но това също ще е известно на федерацията им.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

5 потребители четат тази тема
0 потребители, 5 гости, 0 анонимни