Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#281 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:<br />

Публикувано: 12 June 2009 - 01:47 PM

Пиша тук по съвет на Бушката.

Вчера съвсем случайно попаднах на обява, пусната от зоомагазин "Анимал" (Варна).
Обявата гласи следното:

кучета Швейцарска Бяла Овчарка -развъдник продава, на 2 месеца внос от Унгария, 1200лв/бр. с татуировка, имунизации, Евро-паспорт, родословно потекло. Тел. *************. Доставка до посочен от Вас адрес в цялата страна.

Дотук нищо толкова особено.... но има и едно НО...
Постнатите снимки към обявата са "откраднати". На една от снимките дори е и моето куче... Бях изумена... Обявата е прясна, прясна... От преди месец... :dry:
Публикувам и снимките, не знам дали трябва или не... Ако не бива да ги публикувам, ще ги изтрия.
Качена снимка
Качена снимка
От дясно е моето куче, което съвсем не е толкова мъничко...
Качена снимка

За това: Не бива никой да се подлъгва да купува кучета от борси и зоомагазини, защото:
1. Нито ще са от развъдник
2. Нито ще са здрави
3. Снимките повечето пъти ще са крадени
и прочие..
User's Signature

Качена снимка

#282 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 June 2009 - 01:50 PM

Показване на мнениетоlizata, в Jun 12 2009, 02:47 PM, написа:

Публикувам и снимките, не знам дали трябва или не...

Ами, при положение, че са си твои снимките не виждам проблем. Проблема е, че други ги крадат и представят за свои.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#283 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2009 - 08:24 PM

Показване на мнениетоDonna Karan, в Jun 12 2009, 03:10 PM, написа:

Sory ,че на всичките спинкаме ,обаче взехме кутрето на 2 мес. и половина и нямаше нито една имунизация, за което е виновна оная нещастница Данина някоя си от борсата в Слатина..Кари беше супер опаразитена и доста време беше много зле и имаше опасност за живота , та сега на 20ти ни предстои 3та васкина нищо,че сме на почти 6 месеца, и още не излизаме,иначе и ние имаме много батковци и каки,с които ще правим снимки по време на игра в градината ;(

Тук още малко за същата борса.

И тук разправии. Кой крив - кой прав?! А трябва ли изобщо да се рискува от такива места?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#284 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 August 2009 - 12:08 PM

Без коментар ...

#285 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 01:55 PM

Ужас... zz_210.gif
User's Signature

#286 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 03:44 PM

http://www.izlugan.c...mp;signalId=963

Цитат
Преди точно една година закупихме малко кученце от г-н Младенов,представено за порода "френски булдог" срещу сума от 800лв.Свързахме се с г-н Младенов,чрез интернет обява,за която по късно след не особенно трудни проучвания се оказа,че на същия този gsm номер отговарят още двама-трима души(г-н Младенов,Донка Василева,г-жа Канева и т.н.).Странно,е че г-н Младенов се представя и за жена ....и то не една,може би има проблеми с изясняване на личността.След разговора ни трябваше да преведем половината от парите на сметката на може би още един,човек(а може би същия този,който се представя за г-н Младенов,г-жа Канева и т.н. и т.н.).Този човек се казва Стоян Терзиев. Случката е следната.Кученцето ни беше предадено от г-н Младенов(не съм сигурен дали това е истинското му име),изкара го от микробус пълен с полуживи,също толкова малки кучета.Беше ни казано,че сега е докарано от чужбина и по точно от развъдниците там,с които работят.Дадоха ни зелен паспорт(това бяха единствените документи,които ни представиха),в който беше вписана единствено предполагаемата рожденна дата.Това беше единствената информация,която ни беше дадена за животното.В последствие от инициалите и мястото на производство на паспорта,разбрах,че е Словенски.Сега година по късно,кучето няма почти нищо общо с "френски булдог",изключая "тъпата" муцунка присъща за тези породи.Давам ви кратко описание за вида му,освен приложените снимки за сравнение.В момента кучето е с 7-10кг. повече от нормата за тази порода,големички и клепнали уши,купирана опашка и издължено тяло присъщо по скоро за порода "дакел".Реших отново да се свържа с г-н Младенов,за да разбера нещо повече за кучето ми,и от там нататък заваляха интересни предложения.Беше ми предложена подмяна с друго куче,както и ми беше казано,че ако не желая подмяната,може да се направи хирургична намеса,за да бъдат вдигнати ушите на кучето и по този начин да заприлича поне малко на "френски булдог".Интелигентен човек,но втези случаи рекламация няма,все пак това животно го гледам от "шепа".При втория ни разговор,казах че желая да ми се възстанови известна част от сумата дадена за кучето ми,и се разбрахме за среща в рамките на седмица.Това не се случи и в рамките на месец и половина.При последният ни разговор заявих,че след като г-н Младенов не изявява желание за среща,ще го направим по съдебен път,при което получих за отговор:"Давай,да видим как ше стане,че ми е много интерестно".Все още не съм се отказал от жалбите,исковете и т.н.,но мисля че е редно да предупредя и вас желаещите за бъдещи собственици на кученце.Мисля,че до тук разбрахте,че става въпрос не само за финансивата и морална гледна точка на нещата,а за хора представящи се под различни имена и телефони,които на първо място се гаврят с животните и си изкарват прехраната,чрез тях(....и не само)и то,по не особенно "почтен" начин,и на второ място с вас.

User's Signature

#287 Потребителят е офлайн   Rosedew78 Икона

Публикувано: 01 October 2009 - 03:03 AM

Относно темата, която дискутирате.
От един месец си търся френски булгог без успех.
Свързах се с над 50 развъдника в България и чужбина, като единствената най-ниска цена, която ми беше предложена беше 800евро, а нормалната цена варираше между 1200 и 1800евро
Дискутиранта тук агенция "Нети" ми предложи цена от 700лева, както сами виждате разликата в цената е огромна.
Аз лично биш желала да закупя френски булдог от развудник, но не мога да си позволя да платя 2000лева за него, какво мога да направя в такъв слу1ай освен против желанието си да закупя куче от борса или магазин?
Ако някой знае развъдник на френски булдог, където цената би била в рамките на 400евро, моля Ви изпратете ми координати, ще съм изклчючително благодарна.

#288 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 01 October 2009 - 09:16 AM

Сами преценете. В единия случай - вземате и кастрирате, в другия - надявате се всичко да е наред, бебето ви да израстне с добър характер и екстериор, да продължите рода му и по този начин тази великолепна порода да намери нови фенове тук, в България.

Кое е по добре за кучето и кучешкия род, не за вас и за търговеца ?

А ако толкова искате - вземете си откъдето решите. В крайна сметка кинологията и породното развъждане не са за всеки.

Съвет - изчакайте, съберете си пари, разучавайте развъдниците и вземете качествено породно животно. Не пълнете джобовете на търговците на живот.

Решението е само и единствено ваше.

#289 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 12:12 PM

Цитат(dog.bg @ Oct 1 2009, 10:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Сами преценете. В единия случай - вземате и кастрирате

Това е най-малкия проблем. Ще отгледате нещо, което никой не знае на какво ще прилича, но най-вече АКО изобщо оцелее, ако е здраво през целия си живот. Друга страна е, че с тази покупка стимулирате тази гадост. Вашата съвест ще реши.
Можете просто да изчакате и да съберете повече пари. Или да попитате за договор за съсобственост, за вариант на изплащане, такива неща.

Разликата в цените е голяма. Защо ли? Ако си купя запалка Зипо за 100 лв и ако си купя Зииппо за 2 лв от магазина за левче? Схващаш ли?
User's Signature

#290 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 01:32 PM

Наистина множко си е от развъдник, но защо да даваш в такъв случай тези 800лв които имаш, за едното нищо??? Болен мелез можеш да си намериш и на улицата, че даже ще е безплатно! Схващаш ли?!? ae_085.gif
User's Signature

#291 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 02:57 PM

Аз имам безпородно пинчероподобно кученце. Не знаех преди, че като отивам по обява за мини-пинчер, не е ясно какво точно взимам. Да ви кажа днес като чета в нашата тема какво става, чак сега разбирам защо се вдига такава врява за тези породи. Едно момиче си взело кученце от зоомагазин с гъбички, друго от собственик с купирана опашка, но без ваксина на 2 месеца. Да не говорим, че видях ужасни снимки поствани от Бушката. Купувайки кученца по този начин, подпомагаме Убийци на животни (не мога да ги нарека хора, че не намирам в тях никаква хуманност). Ужасена съм! Не знам Законите ни какво казват, но нямам думи да изразя какво изпитах като видях снимките. Трябва да се пропагандира повече! Не знам как и къде!
Rosedew78, не купувайте кученце от зоомагазин! Ако бях видяла всичко това преди щях да отделя пари или да си взема малко кученце от улицата. Първото ми беше такова и беше прекрасно животно.

От друга страна защо няма развъдник за мини-пинчери? Нали уж търсенето определя предлагането?
User's Signature

Качена снимка

#292 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 03:29 PM

О, да и забравих да кажа, че след всичко прочетено, всеки ден се моля кученцето, което вече обичаме да е здраво!
User's Signature

Качена снимка

#293 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 04:20 PM

Цитат(Buddy28 @ Oct 3 2009, 03:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
От друга страна защо няма развъдник за мини-пинчери? Нали уж търсенето определя предлагането?

Това наистина е интересно.
User's Signature

#294 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 04:41 PM

Цитат(bushkata @ Oct 3 2009, 05:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Кой би си купил мини пинчер от развъдник, който струва 500 евро в България, при положение че има "пинчерчета" по 50 -100 лева ?

Койъ

#295 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 04:42 PM

Кой би си купил мини пинчер от развъдник, който струва 500 евро в България, при положение че има "пинчерчета" по 50 -100 лева ?

Кой би си купил малтезер за 1000 евро, при положение че "болонките" ги подаряват ?

Имаме ли културата за това ?

#296 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 04:51 PM

Цитат(dog.bg @ Oct 3 2009, 05:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Кой би си купил малтезер за 1000 евро, при положение че "болонките" ги подаряват ?

Ами те по магазините струват около 400-500 лева, така че .......... За мен например нямаше да е проблем. Е, нямаше да се гледат така масово, но и без това в нашата "кучешка градинка" има няколко, и никой с никой не си прилича. Това ли е идеята? Но така или иначе, ако знаех и нямах пари щях да осиновя кученце. Не знам. Така го заобичах това животно и направо му треперя от страх. Поне е ясно, че ще го кастрирам. Както и, че горещо ще препоръчвам на всеки, искащ малко кученце да си вземе чихуахуа от развъдник или да си осинови бездомно
User's Signature

Качена снимка

#297 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 04:53 PM

А културата я нямаме, ама тя нали се възпитава. Трябва информация.
User's Signature

Качена снимка

#298 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 05:10 PM

Цитат(dog.bg @ Oct 3 2009, 05:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>

При всички породи има тези разлики в цените. Но който има информацията и културата за това - купува от развъдник.

User's Signature

#299 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 05:19 PM

Хм, и аз съм забелязала, че по изложбите няма мини пинчери ud_009.gif
User's Signature

#300 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2009 - 06:59 PM

Има сходни, но не са мини пинчер, а руски той териер и хората им викат - пинчери ... ab_041.gif

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни