Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#801 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 August 2012 - 11:01 PM

rosko1996 ,тази тема е за да се обясни на хората,че междусъседското чифтосване,борсите и зоомагазините не са мястото от което трябва да си купуваме кучетата.Нормално е да обичаме любимците си,никой не казва да ги изхвърлим.Просто ,ако един път си го направил и си попаднал на тази тема добре е да се осъзнаят фактите,а те са ,че купувайки от такова място подкрепяме дори и несъзнателно експлоатирането на раждащи нон стоп кучета.Повечето от нас имаме по едно такова куче,но след сблъскване с многобройни здравословни проблеми искаме най-вече да се спре експлоатацията на кучетата,разочарованието на втората седмица да тичаш по клиники вместо да се радваш на малкото пухче със семейството ти.И да се стимулира не купуването,а осиновяването .Ако хората не купуват,стопаните няма да си правят скачките,защото няма да има кой и 50 лв да им даде.Няма и да се изхвърлят новородени в кашончета.А кучетата от приютите ще намерят дом при тези ,които не държат на породата.
Няма как в цяла България да не е имало кученце подходящо за теб.Просто не си потърсила.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#802 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 August 2012 - 11:02 PM

Показване на мнениетоrosko1996, в 21 August 2012 - 08:46 PM, написа:

Питате ме защо не взех от приют ,защото повечето кучета там не приличат на никоя друга порода ,не са малки ,а и повечето са едри породи , а не малки и защото не мога да намеря 2-ри като моя там затова.
Furia_S - не ми говори за твоя син ,те повечето са така искат куче гледат го няколко месеца и мерака им отива и мама да го гледа ,да ама аз не съм така ,за това куче аз спестявам ,за да му купя всичко,той ми е като брат бих дала всичко за него , а не да го дам на мама и тати след година ,две и те да го гледат.( и не знам на колко си години ,но погледни как пишеш ,аз съм на 16 и пиша 100 пъти по-грамотно от теб).

Синът ми е също на 16 години, грамотнице, и също се фука с грамотните си писания на ляво и надясно, само че като опре проблема до пари - нещо не може да извади за операции или обработки САМ, самичък.
Последната ми операция за куче опрЕ определено до този фактор, и сумата определено не би могла да е изплатена от непълнолетна фукня без съгласието на родителите или без напълно внесената сума.

Еххххххххххх, мъкаааааааа, мъка....... Дръъъж се, неграмотнико, използвача ти дава акълооо:-))))
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#803 Потребителят е офлайн   rosko1996 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2012 - 11:15 PM

Спирам да пиша в темата ,да не се заяждаме само заради ... и ми е писнало просто .Само да кажа за последно ,мисля че в България това няма да се оправи ,хората няма да спрат да размножават кучета ,а другите да купуват ,защото е по-евтино просто ,ако не се забрани с закон не виждам начин ,а това няма да стане в нашата скапана държава така че ... :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#804 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 August 2012 - 12:08 AM

Показване на мнениетоrosko1996, в 21 August 2012 - 09:15 PM, написа:

Спирам да пиша в темата ,да не се заяждаме само заради ... и ми е писнало просто .Само да кажа за последно ,мисля че в България това няма да се оправи ,хората няма да спрат да размножават кучета ,а другите да купуват ,защото е по-евтино просто ,ако не се забрани с закон не виждам начин ,а това няма да стане в нашата скапана държава така че ... :re_037:

Ти пък какво разбираш от България и колко данъци си й платила, колко труд си вложила в нея, колко хора и истински граждани познаваш?
Не смей да плюеш върху велика история и велик народ на български форум.
Емигрирай и хейтърствай другаде, аз възпитавам децата си в уважение към история към народа си, като искат да си чупят - няма да им преча, но ако решат да лаят (решили да се изнесат) - позволено им е да джафкат зад границата.
А докато живеят в БГ МОЛЯ поне за малко нормална адекватна реакция.
Срамота.
Живееш ли в бащината си къща - уважавай правилата й и не я плюй. Същото важи и за държавата - като се изнесете и се утвърдете навън плюйте си на воля. СЛЕД като се самодокажете, но не и преди това.

Ей, пуберска му работа..... Заболя ме от тази простотия повече, отколкото очаквах....
User's Signature

#805 Потребителят е офлайн   Dorabella Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 08:25 PM

Сега видях и тази тема и ще пусна линк към клипчето, което пуснах и в другата тема.
Ето защо не се взима куче от борса за кучета:
18+
My link

#806 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 09:05 PM

А вие фурия от къде купихте болнавото си куче и само не се оправдавайте със съпругът си , знаели сте кого подкрепяте , нали ? :eg_033: :eg_033: Лесно е да се нахвърляте върху дете , но я се обосновете вие защо подкрепихте мръсния бизнес :eg_033: Говоря от гледна точка на човек , който никога не е взимал животно от магазин или пък борса .Значи вие не можахте да си съберете пари за породисто , а другитеу да го правят ? Къде е примерът ви ? :ea_103:По лесно е да критикуваш , но да си критикуван? :dry:

#807 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 August 2012 - 09:30 PM

Абе sosy, това в колко теми ще го пишете? Ми тя го е купила преди знаете ли колко години? Тогава нямаше форуми, нямаше теми, нямаше инфо. И аз съм купила първото си куче от междусъседско размножаване по обява във вестник с първите си три събрани стипендии, ама тогава нямаше интернет даже! Нямаше пукната книга за кучета издадена, от едни ксерокопирани апокрифи четях някакви глупости на детинско ниво. Гранули даже нямаше, а за ваксини едва-едва започваше да се чува. Ако знаете колко глупости съм вършила от незнание при отглеждането му, и сега какво, нямам право да споделям наученото от лош опит ли?! Нямам право да кажа на някого да не върши същите глупости ли?!
Какво си мислите, че всички тъпчем на едно място цял живот?
Човек се учи от опита си и точно от тази история е почерпила опит, от позицията на който говори сега. Какво искате?!
Ми да, който има цялата информация, а се опъва като магаре на мост само и само заради егото си - да не признае, че е направил грешка, си заслужва каквото получава. Защото със зъби и нокти драпа да оправдае една жестокост в името на собствения си душевен комфорт - да си остане куул в собствените си очи.

#808 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 August 2012 - 09:50 PM

Именно затова се и казва да не се купува от такива места.Аз имам куче ''от един човек'' за 150 лв ,обичам си кучето, но 100 пъти съжалявам,че го купих от такова място и подкрепих този бизнес.Ако тогава бяхме се поразчели повече този същия нямаше всяка година да прави по 2 кучила.Кучето ми е кекаво-с проблемен стомах,генетично изменение на ставата(периодично се вдървява цялото и не може да се движи,трябва вечно да се пази да не се претоварва,да не качва килограми-знам и колко пари сме пръснали по доктори да го влачим за щяло и нещяло-снимки за дисплазия и др),не отговаря на стандарта на породата.Трябва да препоръчам да си купят хората кучета от такива ли?
Казват,че човек се учи от грешките си,ако можем да предпазим поне 1,който да не купи от такива места и да подкрепя кучета натъпкани в клетки в мизерни условия откъдето идват малките сладки топки в акваиумите не се срамувам да призная грешката си.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#809 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 26 August 2012 - 10:38 PM

пак изпадаме в крайности-аз пък съм отгледал 30 кучета плод на неклубно развъждане,и нито съм имал проблеми ,нито ядове..за тазобедрена дисплазия чух съвсем наскоро,и то при клубните кучета...
монетата винаги има две страни..оплюва се всичко ,което не е клубно-защо??защото някаква си организация(неправителствена при това) е решила че така е добре за породите..добре е ,наистина но за благоденствието на самата организация..писал съм го поне 100 пъти-породи,кучета и развъждане е имало много преди организациите,федерациите и клубовете..породите са създадени ,съхранени и развити векове преди да се появи ФЦИ и БРФК ..така че нека не сме коне с капаци,само щото така е модерно

#810 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2012 - 10:45 PM

Не става въпрос дори и за клубно,а за осиновяване.Вчера седнах да разглеждам сайта на АРС-колко кокери,хъскита,НОК,боксер,дог от бордо,амбул,пинчери има.Защо да се тъпчат джобовете на хора,които ги е грижа единствено да припечелят някое левче на гърба на животните-живеещи в мизерни условия,без подходяща храна,без медицински грижи. :zz_020:
Хората искат все бебета ето сега се подарява бебе ротвайлерче за него сигурно ще се избият,но за здраво,право куче на 2-3 год кандидати никакви.За мен това е жалко.
Здравето на животното си е късмет,но от борса си е руска рулетка.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#811 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 26 August 2012 - 11:06 PM

абе и аз се чудя,защо хората са склонни да дадат 1500лв за телефон,който ползват като телефон за 20 лв,но не са склонни да дадат пари за куче

#812 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2012 - 11:14 PM

за съжаление си е точно така :dh_188: Имам познати,които теглиха кредит да си купят плазма,такива дето си взеха телефон за 1200,а за куче едвам отделиха 100лв и му взимат възможно най-евтината храна Орландо от Лидл щото другите стрували скъпо.Манталитет нашенски как за едно куче ще дадем такива пари......
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#813 Потребителят е офлайн   Dorabella Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 11:24 PM

Искам да ви споделя една историйка от личния ми опит. Преди години ( 1997, май беше ) започнах работа в една небезисветна борса за кучета. Започнах, като секретарка там. Беше едно малко офисче в центъра на София, където работата ми се свеждаше до това да преглеждам всеки ден обявите за кучета ъвв вестниците, да отбелязвам къде какво куче се продава и ако някой звъни по телефона да търси, аз да го насочвам. И така бяха минали две седмици, когато на телефона ми звънят клиенти търсещи НОК. Вадя аз вестника, намирам някака обява за кученца НОК и казвам, че имаме такива. Нито съм видяла кучетата, нито нищо. Клиентите идват скоропостижно и аз ги отвеждам до адресът от обявата. Налага се да ги излъжа и да не ги пусна при бабичката, която продава "НОК", като казвам, че това е мойта баба, която е болна, сляпа и т.н. ( всичко това ми е заповядано буквално от шефа.). Качвам се аз в апартамента и виждам някакво никакво НОК кученце, много сладко разбира се, но е минало поркай НОК-а с 200:))) Взимам го и го свалям пред блока, да го показвам. Хората,като го видяха почнаха да цъкат и да се споглеждат недоумявайки какво е това куче, което им показвам. И видимо вече изнервени, защото аз продължавам да настоявам, че това е НОК, че имаме документи за родословие и прочие, ми заявяват, че са от легитимиран развъдник във Враца ( да речем, не помня от къде точно бяха ) и веднага да спра да ги гъбаркам. Потънала бях в дън земя от срам, честно ви казвам. С треперещи крака върнах кучето на бабата и се прибрах в офиса, където изядох хубав скандал, че не съм успяла да го пробутам. Естествено си грабнах чантата и си заминах и аз с 200, не с 300 и повече и не стъпих там. И все пак, тази фирма мисля, че още съществува и развива подобна подла дейност.
Не знам. Просто реших да ви разкажа за този мой опит. На 100% съм против закупуването на кученца от зоомагазини и борси. Колкото и да ми е мъчно за тези животинки и да искам да ги избавя не мога да направя нищо друго освен да налея още някой лев в тази сива индустрия. За подобни индустрии на запад ( в Щатите, напр. ) си имат закони, зоополиция ( действаща ), и на подобни борси им се изземат животните, след което се пускат за осиновяване, а собствениците биват опандизени или солено глобени. Но у нас.... мисля че на всички ни е ясна ситуацията. И едва ли скоро ще се оправи. И все пак - има някаква надежда!

#814 Потребителят е офлайн   petro Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:изобразително изкуство, чехословашки вълчак, БШОК

Публикувано: 27 August 2012 - 06:32 AM

Най- накрая някой от извора!:flagbg:

#815 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 10:58 AM

sosy
Персонално към вас - за последен път.
Вашата хленчеща позиция (а пък Фурия обижда дечицааааа, госпожо, смачка ми се кифлатаааааа) ми е пределно ясна.
Искате ли да поговорим за слъзливо-сополивата милозливост, с която очаровате почтената публика? Добре...
До нас има една дама, същата като вас - псевдо-любителка на кученца, уж защитничката на бездомните, ауууу, миличките са навън, ц-ц-ц-ц, ау, колко са лоши хората! Ред сълзи, ред сополи и редовно участие във Фейсбука в разни тям организации и т.н.
И какво има въпросната дама? Прааааавилно, две породоподобни, мъжко и женско. И защо към своя неродословен мъжкар (брак по психика, това ви го заявявам най-отговорно, имала съм контакт случаен с това животно, повярвайте ми, песа има абсолютно ненормално към хората за породата си държание. И породата няма да я посочвам) - та, защо към него е закупила неродословна женска? Който познае от първи път - има премия от мен: ягодова близалка.
Но и това не е най-страшното. Най-страшното че мъжкаря заплодил женската на ПЪРВОТО й разгонване.
И ей такава милозливата и припадаща от обида за миличките дечица, като вас, sosy, е позволила женската да роди. На въпроса ми защо след заклещване(дори не питах защо не е пазила женската и не я е отделила от мъжкаря) не е завела кучето си на ветеринар и не му е била инжекция, за да прекъсне нежелана бременност, миличката съчувстваща на бездомните дама едва не колабира:
- Няма да си мъча кучето!
Шах с пешка. Тоест, да произвеждаш НИКОМУ ненужни кучила неродословни - не е мъка. Тоест, да лицемериш че видите ли на улиците е пълно с бездомни - като произвеждаш нови такива - не е мъка. Тоест, да продаваш по сто лева на парче кутретата на обожавани от вас деца - не е гадост? Тоест, да позволиш на първото си разгонване кучката да роди - нищо не е?

Ето за това животинския пазар и зоомагазините са пълни. Пълни, та чак препълнени. До такава степен са препълнени, че феновете на породата се разбиват на породни команди по спасение на отказани и изхвърлени породоподобни.
Това ми е последен разговор с вас, sosy, защитничката на децата. Продължавайте да лаете по мен, не сте единствена. Аман от толерастия.
Тази снимка е правена от мен на животинския пазар. Специално за вас, погледнете, къде отиват забавленията от така обожаваните от вас дечица:
Прикачена снимка
Как е? Гот, а?
Повече няма да говоря с вас, неуважаема.

Към останали (ако все още някой не се е скрил в окопите)
Приятели,
Установих за мен едно много важно нещо: колкото и да викаме "За Бога, братя, не купувайте!" - хората ще купуват. Уви... Единствен изход от цялата ситуация - кинология да е под егидата на държава. Централизация. Нека има ФЦИ и алтернативни организации, но само под държавната закрила. Да останат само официалните федерации-шмедерации (че и те не са цвете за мирисане - не са, но това е друг въпрос) но поне да им секнат на държавно ниво кранчето на тия междусъседски скачки, зоомагазини и зооборси, като на наркопласьори.
Аз друг начин не виждам.
Та, такива ми ти работи.
User's Signature

#816 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 11:30 AM

Най обичам да ми казват как разсъждавам и какво ли си мисля ... :dry: , но не аз а вие сте подкрепили мръсния и долен бизнес с кученца :ea_103: не аз , а вие сте си купили животно от магазин . Не можахте ли да спестите пари и да не подкрепяте гнусните търгаши , за които женското куче е САМО ЕДНА фурна ...?, ако имахте поне малко смелост и дадете пример дори и с вашето куче , то всеки един средно статистически интелигентен младеж ще разбере какво е това родословие , трябва ли му ? Ако до сега не сте разбрали , че добрият тон и във вашия случай / лош / пример биха помогнали на поне един човек да разбере , то значи сте постигнали нещо . :dry: ....иначе другото е само лай .. :md_064: Един от пишещите си е направил трудът да качи материал - що е то ферма , къде отиват парите на хората :rc_036: :rc_036: , това е добър И НАГЛЕДЕН пример - не като вас обиждайки на рожденна година :ud_009: , плащане на данъци ??? :ud_009: П.П Не сте ли се замислели кой е хленчещият в случая - не аз съм с болно кученце ...

#817 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 11:36 AM

Показване на мнениетоsosy, в 27 August 2012 - 09:30 AM, написа:

Най обичам да ми казват как разсъждавам и какво ли си мисля ... :dry: , но не аз а вие сте подкрепили мръсния и долен бизнес с кученца :ea_103: не аз , а вие сте си купили животно от магазин . Не можахте ли да спестите пари и да не подкрепяте гнусните търгаши , за които женското куче е САМО ЕДНА фурна ...?, ако имахте поне малко смелост и дадете пример дори и с вашето куче , то всеки един средно статистически интелигентен младеж ще разбере какво е това родословие , трябва ли му ? Ако до сега не сте разбрали , че добрият тон и във вашия случай / лош / пример биха помогнали на поне един човек да разбере , то значи сте постигнали нещо . :dry: ....иначе другото е само лай .. :md_064: Един от пишещите си е направил трудът да качи материал - що е то ферма , къде отиват парите на хората :rc_036: :rc_036: , това е добър И НАГЛЕДЕН пример - не като вас обиждайки на рожденна година :ud_009: , плащане на данъци ??? :ud_009: П.П Не сте ли се замислели кой е хленчещият в случая - не аз съм с болно кученце ...

Жалка си. Преди почти 10 години съм платила сума не от сто лева, а точно колкото от един развъдник (такива нямаше все още в България). И когато внесох от Хабаровск кученце от развъдник - самата цена на кутрето бе същата, като на Лео от зоомагазин, то превоза ми излезе повече)
Разбирам, че не ме харесваш, утешавай се с факта че не си единствена:-))) Но не издребнявай и не ставай жалка в злобата си. Приятелски съвет.
User's Signature

#818 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 12:05 PM

Въобще не ме изненадвате като се мъчите да ме обидите , вие по друг начин не можете да общувате , нали ? :dry: Тук не става въпрос за мен , вас или дали ви харесвам или не / :ud_009: та аз дори не ви познавам / Тук се говори и се дават примери кой е пътят по който трябва да се тръгне , как и дали може да се направи нещо против ферми , зоо магазини , какви грешки да не се допускат - Оооо , колко сладко ме гледа от аквариума , хайде да го купя !! :ab_041: Темата е борсите за кучета - защо не си струва . :ba_025: Ако се взимате на сериозно мислейки си ,че някой се занимава с твърде жалката ви натура , то вярвайте ми никой не се интересува от вас .. :dry: п.п Аз съм взимала кучета преди повече от 10 години и още тогава се говореше за създаването на ферми , още тогава имаше информираност, стига да търсиш .Не е важно дали си направил грешка или не , взимайки от магазин , а дали си разбираш грешката . :tb_195: Вие разбирате ли вашата ....? Не ми отговаряйте , предполагам , че е трудно вглеждайки се в очите на любимеца си , който сигурно бял ден не вижда :dh_188: , но защо още тогава не сте взели кученце от приют или и приюти е нямало тогава ...Зарежете ... :dh_188: Дано младите хора , които не са наясно вземат , че прочетат нещо , вземат , че изгледат някое видео за ферми и се вгледат в безжизнения поглед на душите там ...Само това е смисълът.. :ba_025: Повече информираност , повече примери ... и дано хората разберат... :ae_085:

#819 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 12:08 PM

На тая няма ли кой да й сложи намордника или да й даде редовната доза хапчета? като гледам колко емотикони използва, явно е попрекалила с анимацията.

Цитат

но защо още тогава не сте взели кученце от приют или и приюти е нямало тогава

Неуважаема истеричка, преди моя Лео съм гледала сума ти помияри приютени от улицата:-))) Близо 20 години. Сега зоо-талибанската ви душичка удовлетворена ли е?
User's Signature

#820 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 12:44 PM

За повечето хора простотията е основна движеща сила :ab_041: , но при вас е единствена !!! :ab_041: Приемете най искрените ми съжаления ! :ab_041:

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни