Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#881 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2012 - 11:41 AM

Като гледам колко години им е приоритет базата данни, чак се плаша. Ти ми говориш за закон, който ще засегне интереси..парички ще загубят някои хора. И кой според теб ще си позволи да забрани на масата да не си купува любимци и ще ги задължи да купуват за по 2-3 хиляди? Това не го вярвам. :flagbg:

#882 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 August 2012 - 11:49 AM

Човек, дай да не правим така, че да не виждаме от дърветата гората. Разбира се, че процеса ще отнеме години, не сме наивници тук та да искаме това да е станало ако може вчера. Но пак ти казвам - разубеждаване по форумите не върши работа. И на живо не върши работа - знам го от личен опит. С години го наблюдавам този омагьосан кръг, едно и същото, едно и същото. Мине се не мине, все ще се пръкне някой с куче от борса или махленското размножаване. Че и ги плодят с физиономията "Ти ли ще ми кажеш кфо да пра`а?".
Мъка. На моменти вдигам ръце и се отказвам, а особено като видя с очите си как човек, уж добър и се интересуващ, слушащ внимателно и кимащ разбиращо, се превръща в търгаш или махленски размноженец... какво да ти кажа. Леко се поотчайвам.

За това, след като знаем че хората са слаби и лесно се подават на изкушението, нека им изземем възможността да се правят на кучкари. То е все едно да узакониш и разрешиш дрогата, оръжието или хомосексуални бракове - правиш социален експеримент, за да видиш от любопитство какво ще се случи. Е, нищо добро няма да се случи, сори. Някои държави са жив пример за това. С кучетата е същото - далеч не всеки човек трябва да има куче. Но всяко куче има нужда от стопанин.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#883 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 28 August 2012 - 12:00 PM

прекалено смели и нереални мечти..и прекалено идеалистични

#884 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 28 August 2012 - 12:03 PM

Кой процес? Процес няма. Ако си мислиш че гражданите могат да променят който и да е процес в държавата значи ти не разсъждаваш като жена на годините ти. Нищо не можеш да направиш. Бойко Борисов беше кмет, сега е премиер, а в момента е Данчето Фандъкова кметица - запитала ли си се защо след такава приемственост в Столицата нищо не се прави за да се махнат кучетата от улицата. С такива пламенни речи да призоваваш някой, че трябвало видиш ли той да направи нещо. Твоята роля е да ти вземат едни пари от джоба уж за да се справят с този проблем и да си ги преберат в техния и такава ще е ролята ни който и да е на власт. В такава държава живеем с такава политика. Те за децата на държавата не се грижат камо ли за някакви улични кучета от които реално могат да печелят доволно пари. И стига сте обвинявали хората които са си взели породисто куче и да им размахвате с пръст четейки им морал колко много безстопанствени кучета имало за осиновяване - който иска да си вземе от тях аз лично не искам такова куче, ще живее с мен поне 10 години, искам да си е с мен от бебе, аз го храня аз го гледам така че избора си е мой. Това е фалшив морал "що си вземаш породисто виж колко много има по приютите" . Звучи ми като "как може да караш Мерцедес я виж колко гладни хора има, карай Лада по-добре".
User's Signature

Качена снимка

#885 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 August 2012 - 12:03 PM

Напротив, това е реалност - законова забрана. Че има много години да се постигне това никой не спори. Идеализъм да се смята че с форумно дърдорене и убеждаване ще променим нещата. Ние си лаем, пък той кервана си върви.
User's Signature

#886 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 12:10 PM

Въпроса не е в годините, а дали изобщо има някой намерение да прави нещо. Щото мога да ти кажа че въпроса се решава за 1-2г. но при водене на политика, а в момента няма такава. И ако си мислиш че ти или който и да е е по-силен от бюрократичната машина и от системата значи не разсъждаваш като зрял човек.
User's Signature

Качена снимка

#887 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 12:13 PM

ООООо, здрасти, кака. Че аз с бюрокрацията се боря от години в нашата община, и то барабар с чиновниците, застанали на моята страна (не всички там са хрантутници и си клатят краката, има и читави хора) - една площадка за разходка в района не можахме да издействаме, но все още не сме се предали. Така че относно бюрокрацията определено съм по-наясно от тебе, зрелия ми той:-)))))
User's Signature

#888 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 August 2012 - 12:16 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 28 August 2012 - 09:07 AM, написа:

Добре де колко са изоставените породисти? Аз по улиците виждам много рядко някое хъски, или пък кокер.

Нямаш представа колко са много! Аз даже имах и подопечни две чистопородни родословни клубни кучета. Взети от улицата. Когато ги взех не знаех, че имат тату и пр.

Както и да е ,целта на темата май беше да разберат хората ,че купувайки от борса ,магазин , обяви за навъдени съсeдско производство - подхранват целия цикъл на тaкова бълване.
Никога няма да спра да твърдя ,че има само ДВА смислени начини да се сдобиеш с куче: или от легитимен почтен развъдник или от приют/ животно в беда.
Част от пътя това да стане е образоване и информираност. Плюс закони .И спазването им.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#889 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2012 - 12:22 PM

Адекватната законова база и сега си я има. Нерегламентирано развъждане се облага със солена такса, което си е мощен регулиращ фактор.
А властта и нейните действия или бездействия ... Много години ми отне да разбера, че властта е наш продукт. Тя не пада от Марс, а е точно такава, каквато сме си я отчували.
Така че образоването остава единственият начин ...

#890 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 12:25 PM

Мил, значи има закон, но няма изпълнителна власт, бездейства, нали?
Нещо такова мислих и аз.
User's Signature

#891 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 12:26 PM

В България в момента 99% от законите са както във всяка друга държава от Европа въпроса е има ли КОЙ ДА ГИ ПРИЛАГА и има ли КОЙ ДА ГИ СПАЗВА щото в България всичко става под масата. Да, нерегламентираното развъждане е забранено, но в нета както можеш да си намериш обява за курва така можеш да си намериш и куче по обява. И никой не обръща внимание, че в нета се предлага нещо не законно. Само дрогата се опитват да я ловят та няма такава свободия да седнеш да си я предлагаш в нета.
User's Signature

Качена снимка

#892 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 12:47 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 28 August 2012 - 10:26 AM, написа:

Да, нерегламентираното развъждане е забранено,

Не е. Няма и как да стане.
Но може да се ограничи чрез ред мерки - там е работата..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#893 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2012 - 03:20 PM

Показване на мнениетоagalina, в 28 August 2012 - 12:16 PM, написа:

Никога няма да спра да твърдя ,че има само ДВА смислени начини да се сдобиеш с куче: или от легитимен почтен развъдник или от приют/ животно в беда.

:ba_025: :rc_036:
Рядко ми се случва, но в случая съм абсолютно съгласен с теб.

#894 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 28 August 2012 - 06:08 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 28 August 2012 - 12:03 PM, написа:

И стига сте обвинявали хората които са си взели породисто куче и да им размахвате с пръст четейки им морал колко много безстопанствени кучета имало за осиновяване - който иска да си вземе от тях аз лично не искам такова куче, ще живее с мен поне 10 години, искам да си е с мен от бебе, аз го храня аз го гледам така че избора си е мой. Това е фалшив морал "що си вземаш породисто виж колко много има по приютите" . Звучи ми като "как може да караш Мерцедес я виж колко гладни хора има, карай Лада по-добре".

За съжаление така мислят 95% от хората. Затова и нищо не може да се промени.

Жестоко се заблуждаваш, че хората, които се опитват да спасяват бездомни животни, ИСКАТ такива кучета, и МРАЗЯТ породистите.

Просто всеки човек върви по свой път, но смисълът на всеки отделен път е да изведе личността до ниво, от което да надскочи себе си, да върши нещо, с което да помага на човечеството като цяло, на отделни хора, на животни, на природата. Т.е. да се различава от животното, което няма нашия разум и което се подчинява на инстинктите за оцеляване, т.е. "мисли" предимно за себе си.

Ако нямаше личности, които да вярват в идеали, които да надскачат собствените си желания и предпочитания, които да жертват себе си в името на каузата, в която вярват - Хомо Сапиенс нямаше да съществува, земята щеше да се населява от неандерталците :)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#895 Потребителят е офлайн   chihuahuas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 10:51 AM

http://www.bezplatno...B0-1036343.html

#896 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 01:48 PM

Показване на мнениетоchihuahuas, в 29 September 2012 - 08:51 AM, написа:

Това нашата БИЖУ ли е? Същата? Уж с развъдник Руска Рулетка?

Съжалявам породите, попаднали в алчните й нокти. Тя е достойна ученичка на ментора й от агенцията "Нети", където бачкаше.
Срам за кинология. Ей по такива търгаши хората съдят всичките развъдчици...
User's Signature

#897 Потребителят е офлайн   chihuahuas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 01:57 PM

Показване на мнениетоОт 29 September 2012 - 01:48 PM:

Показване на мнениетоОт 29 September 2012 - 08:51 AM:

Това нашата БИЖУ ли е? Същата? Уж с развъдник Руска Рулетка?

Съжалявам породите, попаднали в алчните й нокти. Тя е достойна ученичка на ментора й от агенцията "Нети", където бачкаше.
Срам за кинология. Ей по такива търгаши хората съдят всичките развъдчици...

Поне стана ясно от къде са дошли парите за кучетата в развъдника ;)

#898 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 03:16 PM

Всеки може да напише обява и да твърди много неща, но дали е така или не е... :md_064:

Фурия защо "уж с развъдника" ? :wb_052: Аз доколкото знам развъдника е факт, но собственост на друг човек.

#899 Потребителят е офлайн   RussianRoulette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 03:40 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 29 September 2012 - 03:16 PM, написа:

Всеки може да напише обява и да твърди много неща, но дали е така или не е... :md_064:

Фурия защо "уж с развъдника" ? :wb_052: Аз доколкото знам развъдника е факт, но собственост на друг човек.

Благодаря ви, valnata!

Естествено, че всеки може да напише всичко което пожелае, особено и анонимно. Още повече, че обявата е пусната вчера когато една от кучките в развъдника стана млад шампион на България на изложбата в Пловдив /28,29,30 този месец/ - Какво съвпадение!
Времето е чудесно, използвайте последните слънчеви лъчи и се щадете :ba_025:
User's Signature

FCI Kennel For Chihuahua "Russian Roulette"
Качена снимка

#900 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2012 - 04:39 PM

valnata
Защото развъдчик не бачка дълго време за агенции като Нети и зооборси, не сменя нанайсе породи, при това все комерсиални, не прави дублирани дейности - тук Вип-пъпи там развъдник.

Не бъркай развъждането с присламчилите се към развъдна дейност фермерки-търгашки.
То твоето стана бетер като бъркане на шарлатани-екстрасенси с медицина като наука. Лошото на ФЦИ като система е че всеки може да си регне приставката дори без да има куче или като закупи мъжко+женско и реши четова е развъждането. Да, по документи изглежда така, ама дефакто не.

Аз се радвам че това същество е оставило породата чау-чау на мира. Чихита и йоркита сега да го мислят, поне не е наш главобол ще е вече фенката на фермата Рая.
User's Signature

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема