Dog.bg Форуми : Борсите за кучета - защо не си струва

Към съдържанието

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Борсите за кучета - защо не си струва Оцени темата: ***** 5 Гласове

#441 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 17 June 2010 - 01:38 AM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 07:40 PM, написа:

и това не ме интересува да чета за дисплазия - нямам куче за сега такова - това е работа на моята приятелка. Аз просто съм зрител. Имам само две приятелки които имат кучета. Едното е от развъдник и е болно и една която има куче от борса и е доволна . На кого да повярвам и на кого да разчитам да си взема от там бъдещето ми куче. Качена снимка

На разума си.

Това са братчетата и сестричетата на вашето кученце.

Това ви харесва ? Бързооборотния бизнес на зооборсите ?

#442 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 June 2010 - 09:14 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 16 June 2010 - 08:28 PM, написа:

тук говорим за друго... Просто казуса и случая е друг. Човек иска куче, да го гледа от бебе, още не знае от коя порода, но да е дребно, не иска да осиновява, и е обркан защо трябва да дава сумати пари и да чака от развъдник и каква е разликата между борсите и развъдниците, при условие че цената в последните е по-висока.

Ето това е въпроса.

Иска се гаранция за това че кучето ще е здраво. Но такава гаранция несъществува. Както няма гаранция и да си родиш дете без увреждане.

Но ако първо се спре на някоя порода, след това намери развъдник и ги огледа един -два, то така понижава риска от закупуването на болно куче.

Вместо да нападаме човека, предлагаме да му помогнем да се ориентира така, че той да си вземе куче дребна порода пет-класа НЕ от зоомагазин или борса.

Не мисля, че човек, който упорито отказва да разбере смисъла на определена дейност и отказва да се запознае с проблематиката й с единствения аргумент "Това не ме интересува, искам самолет", заслужава някаква помощ. Който има времето и нервите да се занимава с това - моля, адмирации. Аз, лично, не виждам особен смисъл в това начинание. Така и така, жената продължава да повтаря едно и също без да се опита да вникне в аргументите на другите, защото дори ако се замисли за чисто финансовата страна на ситуацията, няма да поддържа вече тази позиция, защото ще излезе, че иска да спонсорира мошенници и потенциални убийци на животни. Но, пък, хора всякакви ...
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#443 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 June 2010 - 09:53 AM

И да се сетим отново за същата борса, пак, и пак. Само оплаквания и никакви мерки. Разбира се, че ще продължават да го правят.

Показване на мнениетоbushkata, в 12 June 2009 - 08:29 PM, написа:

Показване на мнениетоDonna Karan, в Jun 12 2009, 03:10 PM, написа:

Sory ,че на всичките спинкаме ,обаче взехме кутрето на 2 мес. и половина и нямаше нито една имунизация, за което е виновна оная нещастница Данина някоя си от борсата в Слатина..Кари беше супер опаразитена и доста време беше много зле и имаше опасност за живота , та сега на 20ти ни предстои 3та васкина нищо,че сме на почти 6 месеца, и още не излизаме,иначе и ние имаме много батковци и каки,с които ще правим снимки по време на игра в градината ;(

Тук още малко за същата борса.

И тук разправии. Кой крив - кой прав?! А трябва ли изобщо да се рискува от такива места?

http://webcache.goog...lient=firefox-a

http://forum.dog.bg/...B0%D1%80%D0%B8/

http://www.bezdom.in...24aa4e25fe8ca0e
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#444 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 June 2010 - 10:17 AM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 04:38 PM, написа:

Ще ви дам един пример и ще очаквам да ми дадете точен отговор. Свързах се с развъдник който ми иска 1200 евро за мини шпиц а от зоомагазин го купувам 500 лева. Разликата е че едното струва 500 лева и друго е 2400 лева.......

Такааааааа!!!! Понеже става дума за породата, която развъждам, този пост много ме втрещи. В БГ има само два развъдника за малки шпицове-моя и на Ивета Пировска. Вие на мен не сте звъняли, нито на приятелката ми. Кой по дяволите ви каза тази цена??? Не е било развъдник! Не и аз, не и Ивета, звъняли сте на борса явно. Мойте кученца не са на цена от 1200евро, а доста по-ниска, това важи и за белите шпицлета на Ивета, въпреки, че и двете продаваме поколения на кучета, доказали качествата си не само у нас, но и на престижни изложби в чужбина, в това число и световни първенства. Продаваме кучета в Западна Европа също, явно за там са достатъчно добри и здрави, но не и за българина. Лично мойте шпицове са с изследвания за патела и очни болести, а това е някаква гаранция, че и поколенията им няма да имат проблеми. Не знам какво сте търсили, но явно не търсите добре, и критиките към вас очевадно не са безпочвени.
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#445 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 10:50 AM

Забравих да допълня, че моя приятелка живее в Гърция и има куче от мен в перфектно здраве. Беше паднал стол върху кучето и две от пръсчетата на едната лапа му се бяха счупили. Та там, в Гърция, без снимка дори да направят на кучето, само за едното несръчно бинтоване на крака и бяха взели 100евро за свършена услуга в рамките на 10-15 мин. В Бг травмата се лекува на ново, но това е една друга история... Та питам аз като вземете куче от зоомагазин, защото държите да струва не повече от 500лв, как ще покриeте разходите му по ветеринар, защото съм сигурна, че многократно ще ви се наложи да посещавате кабинета му?! Накрая да не стане, че "евтиното излиза по-скъпо"?
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#446 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 11:33 AM

Показване на мнениетоsempreviva, в 16 June 2010 - 04:38 PM, написа:

Ще ви дам един пример и ще очаквам да ми дадете точен отговор. Свързах се с развъдник който ми иска 1200 евро за мини шпиц а от зоомагазин го купувам 500 лева. Разликата е че едното струва 500 лева и друго е 2400 лева. Когато някой иска кученцето за изложби съм съгласна- но когато е само за домашен любимец не мисля че има толкова значение селекцията когато аз например не я разбирам тази селекция. То дали ще видя родителите или не също не мисля че трябва да платя такава голяма разлика от онова на което няма да видя родителите.Не всички кучета купени от зоомагазин умират на втори ден. И ако дойде и най лошото имам възможност да купя друго а ако ми се случи с онова което ще съм платила 2400 лева няма да мога да взема друго. Що се отнася до ваксинирането струва 10 лева и чипирането още 15 лева и хапче за глисти 2 -3 лева. Това в никакъв случай всичко заедно не струва толкова много пари. След като и развъдника не ми дава никаква гаранция за здравословното състояние на кученцето след като го взема в къщи - по добре да рискувам 500 отколкото 2400. Гаранция не ми дава никой. Ако може някой развъдник да ми даде гаранция че кучето ми ще е здраво само тогава ще се съглася да го купя от развъдник.Гаранция не дават за здравословното състояние а дават гаранция че ако му стане нещо ще ти върнат парите или ще ти дадът друго. А с това какво ще стане..... Ще го изхвърлим.

Ето ти разликата. Имам две кучета. Едното е от частно лице от обява в нета, другото от развъдник. За първото платих 400 лв. Взех го на 23 дни необезпаразитено, без ваксини. Храних го с адаптирано мляко с биберон няколко дни и постепенно го захранвах с храна. Чипирах го, обезпаразитявах го, ваксинирах го. В последствие разбрах че е болно от тазобедрена дисплазия. 700 лв му струваха операциите. Спрях да работя за да се грижа в продължение на 6 месеца за него като за новородено. Има поведенчески проблеми, слаб имунитет, постоянно боледува. Това от развъдника го взех на 3 месеца за 1000лв. с ваксини и всичко, което се прави до тогава, въспитано, научено на всичко, послушно и най-вече със здрав имунитет и силно куче. Сега сама прецени кое кое е по-добре.

#447 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 03:33 PM

Породисто куче е на висока цена!!!Ако иска болно ,да ходи и да си вземе първото от първия видян зоомагазин.А после ще има защо нямя козина ,защо е болно,защо го взех за мини шпиц а то стана самоед и защо дадох хиляди левове по докторите!!! Докато човек ,който си вземе шпиц от развъдник ще има едно красивао ,здраво куче с ,което ще живее поне 15 години.Ако беше разгледала сайтовете на Ивета и Seska щеше да видиш типични представители на породата,а не да се мяташ на първата борса с мисълта ,че си толкова умна и хитра ,че на теб просто няма как да пробутат болно куче.Еми късмет тогава пълни гушите на фермите.Ако наистина обичаше животните и искаше куче нямаше да гледаш колко струва,ако нямяш нужните пари в приютите умират хиляди кученца.

#448 Потребителят е офлайн   SSlaVV Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 06:03 PM

ПРИЯТЕЛИ на КУЧЕТО.

На първи юни тази година, купих от Емил-куция 0885 984 254 “ Бигълна 48 дни.Реших да направя подарък за ПАЗНИКА на ДЕТЕТО на пет годишния си син. Покупката направих от ZOOELI***С тел.*****с цел: достоверност на произход, паспорт, ваксини, и всичко необходимо за здравето и регистрация на кученцето. Доставката е направена на място, след уговорка по телефон. Не купувам и гледам за първи път кучета. Така нареченият собственик Емил не пожела да ми покажеелитния кучкарник”. Имало е защо!

На третия ден от покупката кучето започна да повръща.Обадих се на бизнесмена за помощ. Овладяхме нещата с 5 инжекции. След още ДВА дни нещата се влошиха. Заведох го във ветеринарна клиника. Сложиха го ВЕДНАГА на системи. След направените тестове се оказа болеста КОРОНА вирус и дълбоки съмнения за ПАРВОВИРОЗА. Обадих се на бизнесмена Емил. Той отговори,че сме направили голяма грешка, щомБигълае в клиника...!

ТАМ ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ ЩЕ ГО УМОРЯТ” - цитат ZOOELIT

Така стана. Кучето умря, но в епикризата пише, че е направено всичко възможно.“Бигълае бил заразен и болен в момента на покупката. Инкубационния период на тези болести е до 10-12 дни. Направих доста консултации с ветеринари.Всички питаха, да не би случайно да съм купилмъникаот ZOOELIT. Тогава мълчах за да не предопределя мнения и събития.

Сега казвам:

НИЩО НЕ КУПУВЙТЕ ОТ ZOOELI*** ! ЕЛИТЕН РАЗВЪДНИК НА БОЛЕСТИ !

Мод: Редакция на името и телефона на борсата. Дори и лошата реклама е реклама.

#449 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 06:21 PM

Показване на мнениетоSSlaVV, в 17 June 2010 - 06:08 PM, написа:

Сега казвам:

НИЩО НЕ КУПУВЙТЕ ОТ ZOOELI*** ! ЕЛИТЕН РАЗВЪДНИК НА БОЛЕСТИ !

Да, ние знаем това, не само тази - всичко борси са еднакви. Както виждате, има цяла тема за това.
Но докато има лековерни хора, които търсят евтино и се доверяват само на празни обещания, без да търсят информация предварително - ще ги има борсите, ще ги има излъганите.
И как един от тези излъгани не се намери да си потърси законово правата. Всички стигат само до там - да повикат малко в нета.
Полза - никаква.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#450 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 02:35 PM

http://forum.dog.bg/...B5%D0%BD%D0%B0/

http://forum.dog.bg/-t32811.html
User's Signature

#451 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 10:17 PM

http://forum.dog.bg/...BF%D0%B8%D1%86/
User's Signature

#452 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 18 November 2010 - 10:31 PM

Случайно попадна на този сайт , не знам дали е писано вече за него.
"Зоо магазин "Голдън зоо" се занимава с продажбата на богата гама животни от множество семейства.

Магазина разполага с доста видове в наличност, останалите включително и редки и трудно намиращи се видове се доставят по поръчка."

#453 Потребителят е офлайн   daniabc Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 01:00 PM

След дълго умуване, четене и говорене, стигнах до извода, че самата думичка "РАЗВЪДНИК", звучи много по-неблагоприятно от напудрените "ЛИЦЕНЗИРАНА БОРСА", "РЕНОМИРАН ЗООМАГАЗИН", "ВНОСИТЕЛ/ПОСРЕДНИК НА ЕЛИТНИ...", най-вече "ДОМАШНА ОБСТАНОВКА, МОЖЕ ДА ВИДИТЕ МАЙКАТА/БАЩТАТА".... Масово неинформираните хора асоциират развъдника с животни, затворени и чезнещи в боксове /каквито са всъщност са фермите/ - и дори не си правят труда да разгледат страниците на тези, посветили живота си за дадена порода. Друго е да идеш в чисто апартаментче и да видиш как в домашна обстановка, кучица /или маца/ с блаженно изражение кърми потомството си..., а "тати" е през два блока и също може да се види какъв е красавец.

Трудно се променят нагласите, трябва лоби, силна кампания по медиите и законодателство, което да налага солидни глоби при произволното развъждане/внос и продажба на породоподобни. Хората, които се занимават с развъдна дейност също да съдействат, като продават РЕТ - клас кастрирани и на ниски цени /не съм запозната как точно стоят нещата у нас и никого не искам да засегна/.

И последно, но не по смисъл: - Дадено куче/коте, ако има издаден паспорт с ваксини /а за чип, да не говорим/, автоматично се приема за чистопородно - опа! грешка на езика - чистокръвно :) - от ентусиастите/лаици - родословието приемат като някаква ненужна, ангажираща и оскъпяваща екзотика.

#454 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 23 November 2010 - 01:24 PM

Истината е, че си чешите езиците, а кервана си върви.

За краткия си престой тук видях вече няколко случая, в които на хора питащи им беше обяснявано подробно, и впоследствие пак си взеха неродословни.
Аз самия, доста повлиян от нещата, които прочетох тук, напоследък проведох доста спорове с различни хора по темата, включително и с такива от съвсем близкото ми обкръжение.
Резултатите са потресаващи! Това просто е поредната област, в която нашего брата се изявява като един дебилен, селски тарикат!
Истината е, че единици са тези, които осъзнават вредата! Истината е, че прекалено много хора са малтретирали животни като малки и в момента имат тотално сбъркано отношение към тях. Истината е, че твърде малко "стопани" заслужават компанията дори на хлебарките в канала си. Истината е, че животното за тях е просто стока, и то , забележете - СКЪПА! Затова, хитреците си взимат откъдето им дойде, ама по йовтинко! Ама те не са прости, искат ПОРОДИСТО! Не някаква "мастия"! Господи, събери си вересиите! :ed_142:

Знам, че няма да спрете да обяснявате, знам че колелото се върти, но просто имах нужда да го споделя с Вас! :sad:
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#455 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 23 November 2010 - 04:38 PM

ама защо говорим че българина е селски тарикат ,когато става дума за развъждане-чистопородно и не...това е проблем на целия свят..има държави в които това е бизнес ,генериращ огромни приходи..
и си има причина да бъде така-докато има чистопородни кучета с цена колкото на кола или вила-така ще бъде,не само в Бг ,а навсякъде..умишлено се помпи цената на чистокръвните кучета( за нечия далавера-развъдници,федерации,клубове -все тая) ще има нерегламентирано развъждане ...за съжаление е така..преди 15 години беше достатъчно кучетата които се заплождат да са с родословия,за а бъде поколението им с родословие,и цената на родословно куче беше приемлива..сега се цвъкнаха сума изисквания,които оскъпяват крайния резултат..стремежа е да се създадат кучета само шампиони,без дефекти..е да ,ама не естествения подбор срещу перфекционизма ...познайте кой ще е победителят...
наслушали сме се на бози от типа.."еди коя си порода не е куче за всеки,който не може да си позволи да я купи -не може да я гледа после " дрън,дрън ярина..стафордшира за 5 000 лева ,и този за 300 лева се гледат еднакво,с еднакви разходи и задължения...ама не всеки може да извади пари ,колкото струва семейната кола за да си купи куче...виж,после 100-150 месец не са проблем..
и за обикновения потребител,който си купува куче за домашен любимец е непонятно защо куче родено от скачка между две родословни кучета е без родословие,а да речем потомството на същия мъжкар и сестрата на кучката са с родословие..и познайте ако разликата в цената е 10-20 пъти кое куче ще избере обикновения човек??

#456 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 23 November 2010 - 05:23 PM

Съгласен съм донякъде, че кучетата са си кучета. Само дето едното наистина е породно, а на другото корените му се губят някъде из селата. Не че второто не заслужава всичката любов, в никакъв случай!
За цената на родословните обаче, не съм съгласен! Смятам, че е съвсем разумна.

За обикновения човек много неща са непонятни. Това не означава, че не са правилни!
Най-големия абсурд е, че той иска ПОРОДИСТО! Пише, чете, коментира, накрая като види, че цената на породистото е двойна, започва да се САМОУБЕЖДАВА, че родословието е просто лист хартия. Навива се сам и накрая си взима кученце с неизяснен произход. Проблемът обаче идва оттам, че тези кученца са отглеждани единствено за материалната изгода! Заплождат ги на килограм, боледуват като улични, доста умират много скоро след раждането, и целия този бизнес се крепи на хората, които вместо да вземат мелез от приют, взимат подобие на породата, която харесват. Жалко е за животните, както винаги, не за хората!
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#457 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 06:47 PM

Показване на мнениетоdaniabc, в 23 November 2010 - 10:05 AM, написа:

След дълго умуване, четене и говорене, стигнах до извода, че самата думичка "РАЗВЪДНИК", звучи много по-неблагоприятно от напудрените "ЛИЦЕНЗИРАНА БОРСА", "РЕНОМИРАН ЗООМАГАЗИН", "ВНОСИТЕЛ/ПОСРЕДНИК НА ЕЛИТНИ...", най-вече "ДОМАШНА ОБСТАНОВКА, МОЖЕ ДА ВИДИТЕ МАЙКАТА/БАЩТАТА".... Масово неинформираните хора асоциират развъдника с животни, затворени и чезнещи в боксове /каквито са всъщност са фермите/ - и дори не си правят труда да разгледат страниците на тези, посветили живота си за дадена порода. Друго е да идеш в чисто апартаментче и да видиш как в домашна обстановка, кучица /или маца/ с блаженно изражение кърми потомството си..., а "тати" е през два блока и също може да се види какъв е красавец.

Трудно се променят нагласите, трябва лоби, силна кампания по медиите и законодателство, което да налага солидни глоби при произволното развъждане/внос и продажба на породоподобни. Хората, които се занимават с развъдна дейност също да съдействат, като продават РЕТ - клас кастрирани и на ниски цени /не съм запозната как точно стоят нещата у нас и никого не искам да засегна/.

И последно, но не по смисъл: - Дадено куче/коте, ако има издаден паспорт с ваксини /а за чип, да не говорим/, автоматично се приема за чистопородно - опа! грешка на езика - чистокръвно :) - от ентусиастите/лаици - родословието приемат като някаква ненужна, ангажираща и оскъпяваща екзотика.

еми да почнем да пишем: KENNEL AFFIXE APPLICATION ........?!
Е и какво ще разберат онези дето не желаят да се просветят?! Нищо
Еми законодателството ни е слабо в тази насока. То следствието е и голямия брой бездомни кучета.
За каква медиина кампания става на въпрос?!
Еми то всеки средно интелигентен, който иска да получи компетентна иформация може да я намери.
Живеем във времето на интернет пространството.
Аз лично нямам нищо напротив да преча на някой дето е решил да се удави да го направи или на някой дето е решил да се обеси да го направи.
Всеки сам си прави избора и си влага собствените средства, време, емоции и т.н.
Човек е единственото същество на тази планета, което е способно да мине 100 пъти по една и съща пътека и 100 пъти да се спъне от един и същи камък.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#458 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2010 - 07:00 PM

Показване на мнениетоnavar, в 23 November 2010 - 01:43 PM, написа:

ама защо говорим че българина е селски тарикат ,когато става дума за развъждане-чистопородно и не...това е проблем на целия свят..има държави в които това е бизнес ,генериращ огромни приходи..
и си има причина да бъде така-докато има чистопородни кучета с цена колкото на кола или вила-така ще бъде,не само в Бг ,а навсякъде..умишлено се помпи цената на чистокръвните кучета( за нечия далавера-развъдници,федерации,клубове -все тая) ще има нерегламентирано развъждане ...за съжаление е така..преди 15 години беше достатъчно кучетата които се заплождат да са с родословия,за а бъде поколението им с родословие,и цената на родословно куче беше приемлива..сега се цвъкнаха сума изисквания,които оскъпяват крайния резултат..стремежа е да се създадат кучета само шампиони,без дефекти..е да ,ама не естествения подбор срещу перфекционизма ...познайте кой ще е победителят...
наслушали сме се на бози от типа.."еди коя си порода не е куче за всеки,който не може да си позволи да я купи -не може да я гледа после " дрън,дрън ярина..стафордшира за 5 000 лева ,и този за 300 лева се гледат еднакво,с еднакви разходи и задължения...ама не всеки може да извади пари ,колкото струва семейната кола за да си купи куче...виж,после 100-150 месец не са проблем..
и за обикновения потребител,който си купува куче за домашен любимец е непонятно защо куче родено от скачка между две родословни кучета е без родословие,а да речем потомството на същия мъжкар и сестрата на кучката са с родословие..и познайте ако разликата в цената е 10-20 пъти кое куче ще избере обикновения човек??

Е от толкова мнения до сега не беше правил толкова лаическо.
И как пък го реши, че старфоршир за 5000 лева (шоу клас) се гледа като старфоршир за 300 лева (подобие на породата следствие на махленско развъждачество)?!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#459 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 November 2010 - 11:04 AM

Показване на мнениетоlidiya, в 23 November 2010 - 06:05 PM, написа:

Е от толкова мнения до сега не беше правил толкова лаическо.
И как пък го реши, че старфоршир за 5000 лева (шоу клас) се гледа като старфоршир за 300 лева (подобие на породата следствие на махленско развъждачество)?!

Eee, lidiya, не ги разбираш ти тези работи. :ab_041: :ab_041: :ab_041: Първо не забравяй твоите кучета живеят на диван и имат фльонги и ти си жестока към тях защото не ги оставяш да ловят плъховете на кооперацията за да се използват по предназначение. :ab_041: И второ, но то май е първо - ами ти си жена! Как може да знаеш такива неща?! Пък и не разбираш от медицина, доколкото знам не си доктор, ама може и да бъркам. Абе, изобщо не се бъркай там на висшия пилотаж! Лошо момиче такова!!! :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#460 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2010 - 04:20 PM

Извинете ме, но какво общо има колко си платил за дадено куче и това колко ти излиза на месец да го гледаш? От написаното от вас тук разбирам, че ако дадеш 5000 заслужава да го гледаш по царски, а ако дадеш 100 - може както и да е. По тази логика осиновените от приюти и от улицата да живеят и те както дойде. Нещо не мога да схвана тази логика и това си е. За протокола имам родословно куче, но и да не беше - то си е моето куче и ще получава само най-доброто, без значение колко ми е струвало при покупката! Ако имате предвид изложбите, на които обикновено ходят родословните, а другите не - тогава съм съгласна до известна степен, но иначе така написано излиза че едни заслужават да бъдат гледане добре, а други не!

• (57 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни