Dog.bg Форуми : неваксинирани кучета ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

неваксинирани кучета ?

#1 Потребителят е офлайн   Cwetelina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 January 2008 - 02:26 AM

Здравейте ! Понеже имам доста задръжки относно човешките ваксини се колебая да поставя такива и на кучето си ( мини пинчер ) . Бихте ли ми казали какви са сраничните реакции след ваксинация и рисковете при евентуално не ваксиниране ? Ако реша да не ваксинирам , може ли болеста за която се ваксинира да се "хване" навреме и да се излекува ?
Благодаря !

#2 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 January 2008 - 02:29 AM

Как ли ще стане туй хващане и излекуване - прост  пример - Гана - вирусът разрушава Централната нервна система -  извънземен разум или технология ще излекува увреден мозък?? Всеки има едно наум за ваксините .То е ясно .Но засега нямаме по-добро решение.Просто иди на вет и след разговор за вълненията ти - сам /а реши за своето куче ползите към рисковете.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 06 January 2008 - 12:50 PM

Страничните реакции са рядко срещани и са много слаби /тук лекарите могат да бъдат по-конкретни/ аз лично съм виждала само леко омърлушване в деня на ваксинация и една лека алергична реакция с подуване, която се оправи с една инжекция. Но пак казвам рядко се наблюдават подобни неща.
Рисковете да не си ваксинирате кученцето са огромни обаче. Вируди като споменатата гана или парвовироза са лесно разпространими, лесно се хващат, в повечето случаи се откриват трудно, лечението не е много успешно и в повечето случаи изхода е летален. Лично съм видяла в къщата си гана, отвратително изживяване беше. Кученцето го приспахме, защото адски се мъчеше и вече нямаше шансове да се оправи. А всичко се избягва с една годишна ваксина. Другото ми куче живя повече от две седмици с болното кученце и не се разболя /слава богу/.
Съветвам ви просто да си ваксинирате кученцето, за да не се налага да си разваляте съня с притеснения за болести ако кучето ви кихне.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4 Потребителят е офлайн   Cwetelina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 01:18 PM

Благодаря !
Аз главно се интерсувах дали тези  болести за които се ваксинира са разпространени за момента в България . Всички кучешки ваксини ли са извлечени от кучета ? Има ли излекувани не ваксинирани и заболели ваксинирани ?

#5 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 06 January 2008 - 01:29 PM

Доста са разпространени.
Питай някой лекар от какво се правят ваксините, аз не съм наясно.
Има излекувани неваксинирани, но са малко и някои остават белязани за цял живот.
Има и заболели ваксинирани, но са единични случаи, и то главно ако имат някоя породна специфичност или ваксините не са били качествени или са били с изтекъл срок, или... абе причини много.
В крайна сметка ваксинирайте си кученцето за да сте спокойна.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#6 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 02:45 PM

Как няма да си ваксинирате животното?? Ако имате възможност, веднага го направете!
Ваксините са задължителни, както при децата, така и при малките кученца (котета ...).
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#7 Потребителят е офлайн   bojilov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 01:44 PM

Цитат

Здравейте ! Понеже имам доста задръжки относно човешките ваксини се колебая да поставя такива и на кучето си ( мини пинчер ) . Бихте ли ми казали какви са сраничните реакции след ваксинация и рисковете при евентуално не ваксиниране ? Ако реша да не ваксинирам , може ли болеста за която се ваксинира да се "хване" навреме и да се излекува ?
Благодаря !

Част от ваксините дори са задължителни по закон!
То затва държавата ни е на тоя хал,щото всеки прави квот си е наумил и счита че закона е нищо повече от "врата насред полето".

#8 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 January 2008 - 01:49 PM

Цитат

Цитат

Благодаря !

Част от ваксините дори са задължителни по закон!
То затва държавата ни е на тоя хал,щото всеки прави квот си е наумил и счита че закона е нищо повече от "врата насред полето".

Интересно, вие ходите ли да се реваксинирате през 10 години (или както беше там) - има таква схема (до към 50 годишна възраст)?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#9 Потребителят е офлайн   bojilov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 03:14 PM

Цитат

Интересно, вие ходите ли да се реваксинирате през 10 години (или както беше там) - има таква схема (до към 50 годишна възраст)?

Да,даже получавам и бележки кога да ида в здравната служба.Не знам вие по големото село дали получавате такива,но тук още ги има....
Сладък спомен от социализЪма...Не че го харесвам този строй,но тогава наистина беше задължително.Не само на книга.
И като че ли поне за това беше по-добре.Не се чудех децата ми дали докато ровят из пясъчника няма да изровят някое куче лайно...Не се налагаше да купувам газово оръжие на жена ми щото иначе бездомните песове ще я изядат някоя вечер,като се пребира от работа.
Не се и налагаше да си купувам за 150кинта ваксина за детето срещу хепатит,щото циганчаата в класа им всички са болни,щото за тях същата тази думичка "ваксиниране" е слово незнайно и непонятно,но през извънучебно време ровенето в контейнерите им е основно занимание. 
Последната беше преди 3 години-и отидах.Против тетанус ако се не лъжа-вече и не помня.Отделно ходя и на профилактични прегледи.
Разбира се сега ще се изредят 50 души,които ще тръгнат да обясняват съгласно тезите,теориите,теорийките и теоремите на разни алтернативни учени,как ваксините били страшно вредни и опасни,ала...бала...как спина бил дело на световната конспирация,Сащ,евреите,марсианците и т.н.

#10 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 03:33 PM

Абе Цвете по-добре даи веднъж 7лв и после 9лв отколото животинката да се мъ4и!После 6е реве6 защо е умряло!

#11 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2008 - 04:57 PM

Цитат

Благодаря !
Аз главно се интерсувах дали тези  болести за които се ваксинира са разпространени за момента в България . Всички кучешки ваксини ли са извлечени от кучета ? Има ли излекувани не ваксинирани и заболели ваксинирани ?

Търси информация с гугъл на английски. За н-ти път го казвам. Има световни медии, има големи университети и има наистина хора които си разбират. В този форум прочетох такива светещи мнения като тези отгоре, че вече ми се накъдриха мустаците ...   :rolleyes:

ПП: Не казвам тук мнение какво да правиш обаче. Само на базата на един човек в интернет ми каза не е хубаво да се взимат решения. Гледай поне хората да са двама.  :-

#12 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 12:31 PM

Колко ли животни оцеляват без ваксина, единици.Много е глупаво да не се слагат ваксини, защото рано или късно се разболяват, а някой заболявания не се и лекуват, а животните умират бавно и мъчително.И хората, също трябва да се ваксинират публична тайна е , че така се предпазваме от много заболявания, които са фатални.Няма такова нещо разпространени или не, просто болестите са вируси и си ги има постоянно, както обезпаразитяването е задължително , заради хващането на глисти и тении, така и ваксините са задължителни, ако ще си подлагаме животните на мъки и болки , по- добре да не си взимаме , защото така ги обричаме да страдат.И ваксината за бяс също е задължителна, без значение има ли в момента или не.Просто всички трябва да се ваксинират и хора и животни, това е най- доброто решение за дълъг и пълноценен живот на нашите любимци.

#13 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 01:17 PM

Не е точно така. От парвовороза оцеляват повече от половината, но с цената на поне 10 дневно лежане на стационар в някоя клиника и срещу солидна сума. От гана оцеляват също много пак с двуседмично лечение, но повечето до края на живота си остават с тикове или други нарушения на нервната система. Нужно ли е това? Проблемът е и другаде. Дали поради ниската култура на нашите съграждани или поради нежелание да "дават пари за глупости" процентът на неваксинирани кучета е голям. Това води след себе си високо ниво на циркулиращи вирулентни щамове в околната среда. Рискът кученцето ви да се зарази с някоя от ваксиналните болести, ако самото то не е ваксинирано е пропорционално висок, да не кажем че е 90%.

#14 Потребителят е офлайн   emetic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 01:43 PM

Цитат

Колко ли животни оцеляват без ваксина, единици.Много е глупаво да не се слагат ваксини, защото рано или късно се разболяват, а някой заболявания не се и лекуват, а животните умират бавно и мъчително.И хората, също трябва да се ваксинират публична тайна е , че така се предпазваме от много заболявания, които са фатални.Няма такова нещо разпространени или не, просто болестите са вируси и си ги има постоянно, както обезпаразитяването е задължително , заради хващането на глисти и тении, така и ваксините са задължителни, ако ще си подлагаме животните на мъки и болки , по- добре да не си взимаме , защото така ги обричаме да страдат.И ваксината за бяс също е задължителна, без значение има ли в момента или не.Просто всички трябва да се ваксинират и хора и животни, това е най- доброто решение за дълъг и пълноценен живот на нашите любимци.

Имаш ли на представа за какво говориш? Ваксина от бяс може да те убие - има сериозни последици особенно при алергични хора. Странно как гузно си мълчат медицинските кадри тук. Освен това - ваксините причиняват един куп хубави неща - примерно рак.

В никакъв случай обаче не съм против - не ме взимай погрешно - но дайте да се ваксинираме с всичко което го има на пазара е рядко малоумна постъпка показваща плащещо незнание и близък меркантилен доктор.

#15 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 09 January 2008 - 02:34 PM

Хайде покажи ми къде пише, че ваксината за бяс ще те убие. Но не ми разправяй за алергични реакции, щото по този начин мога да кажа, че и спагетите, които яде преди време също биха те убили. Знаеш ли колко хора има с глутенова алергия. Ваксината за бяс е УБИТА ваксина и е една от най-безвредните. Лош пример показа, ако си искал да кажеш, че може да има странични реакции от ваксинацията. И ако можеше всички да се ваксинират дори срещу грип, независимо че някой ще умре от това е хиляди пъти по-добре от стотиците хора умиращи от усложнения след грип в нашата страна ежегодно.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#16 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 02:49 PM

Да и освен това, не знаеш какво е да гледаш агонизиращо и бавно умиращо кученце, на което не можеш да помогнеш.Преди години пред блока имаше кученце, много красиво с тигрова окраска.Кръстихме го Барси и беше любимец на всички, а от другата страна на блока имаше кучило от 6 кученца, на подобна възраст.Та нашето се разболя от някъде, от гана.Гледахме го как 1 по 1 краката му се обхващат от нервните тикове, после почна и с устата и по цял ден лежеше, тресеше се и скимтеше.Тогава бяхме на по 14-15 години хлапета, ама един ден, една приятелка каза че си било глътнало езика и му го вадила, след 2-3 часа вече беше приспан, то това неговото не беше живот и нямаше шанс, лошото беше, че 6-те от другата страна измряха, даже и преди него, та може и те да са го заразили...
Казвам ти го да си го представиш...
Това ли искаш да е съдбата на твоето кученце, вместа за 20 лв да му спасиш живота...
Ти си решаваш, но живота му зависи от теб !!!
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 02:53 PM

Мойте кучета още не са умрели ,защото са ваксинирани за бяс, и да имам представа за какво говоря.Вярно оцеляват много кучета след лечение, но защо е необходимо да ги подлагаме на това, като може да им спестиме тези мъки, а на нас също, пък и някога особено след прекарана гана си остават някой последици, лекарите ще кажат най- добре, защото са компетентните хора, които постоянно се сблъскват с тези проблеми,както и с невежството на някой хора, заради които страдат животните. Това не е като да избереш тази или онази храна , с която да ги храниш, става въпрос за здраве и живот.

#18 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 January 2008 - 03:01 PM

Цитат

Мойте кучета още не са умрели ,защото са ваксинирани за бяс, и да имам представа за какво говоря.Вярно оцеляват много кучета след лечение, но защо е необходимо да ги подлагаме на това, като може да им спестиме тези мъки, а на нас също, пък и някога особено след прекарана гана си остават някой последици, лекарите ще кажат най- добре, защото са компетентните хора, които постоянно се сблъскват с тези проблеми,както и с невежството на някой хора, заради които страдат животните. Това не е като да избереш тази или онази храна , с която да ги храниш, става въпрос за здраве и живот.

Теоретично - то къде предполагаш, че ще се зарази с бяс куче, гледано в центъра на София?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#19 Потребителят е офлайн   bojilov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 04:00 PM

Цитат

Теоретично - то къде предполагаш, че ще се зарази с бяс куче, гледано в центъра на София?

Да бе той понеже Нови Искър е на другия край на България и е много далеч от София.

#20 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 January 2008 - 04:44 PM

Не само това. Ако влезне в центъра на София ще влезнат и военните, нали се сещате. Щото болните животни страх не изпитват и ще си влезнат на Солунска като стой та гледай. А влезнат ли военните само тапия с ваксина срещу бяс ще помогне.
Ама ние сме тъповатички, според еметик, но тогава защо в целия ЕС до скоро не ни пускаха без изследване за титър антитела бяс? Явно това е световната конспирация на фармацевтичните заводи да избият всички ни с ваксини против бяс. Или са военните, не помня вече, сложно ми е.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни