неваксинирани кучета ?
Публикувано: 06 January 2008 - 02:26 AM
Благодаря !
Публикувано: 06 January 2008 - 02:29 AM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 06 January 2008 - 12:50 PM
Рисковете да не си ваксинирате кученцето са огромни обаче. Вируди като споменатата гана или парвовироза са лесно разпространими, лесно се хващат, в повечето случаи се откриват трудно, лечението не е много успешно и в повечето случаи изхода е летален. Лично съм видяла в къщата си гана, отвратително изживяване беше. Кученцето го приспахме, защото адски се мъчеше и вече нямаше шансове да се оправи. А всичко се избягва с една годишна ваксина. Другото ми куче живя повече от две седмици с болното кученце и не се разболя /слава богу/.
Съветвам ви просто да си ваксинирате кученцето, за да не се налага да си разваляте съня с притеснения за болести ако кучето ви кихне.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 06 January 2008 - 01:29 PM
Питай някой лекар от какво се правят ваксините, аз не съм наясно.
Има излекувани неваксинирани, но са малко и някои остават белязани за цял живот.
Има и заболели ваксинирани, но са единични случаи, и то главно ако имат някоя породна специфичност или ваксините не са били качествени или са били с изтекъл срок, или... абе причини много.
В крайна сметка ваксинирайте си кученцето за да сте спокойна.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 06 January 2008 - 02:45 PM
Ваксините са задължителни, както при децата, така и при малките кученца (котета ...).

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 08 January 2008 - 01:44 PM
Цитат
Благодаря !
Част от ваксините дори са задължителни по закон!
То затва държавата ни е на тоя хал,щото всеки прави квот си е наумил и счита че закона е нищо повече от "врата насред полето".
Публикувано: 08 January 2008 - 01:49 PM
Цитат
Цитат
Благодаря !
Част от ваксините дори са задължителни по закон!
То затва държавата ни е на тоя хал,щото всеки прави квот си е наумил и счита че закона е нищо повече от "врата насред полето".
Интересно, вие ходите ли да се реваксинирате през 10 години (или както беше там) - има таква схема (до към 50 годишна възраст)?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 January 2008 - 03:14 PM
Цитат
Да,даже получавам и бележки кога да ида в здравната служба.Не знам вие по големото село дали получавате такива,но тук още ги има....
Сладък спомен от социализЪма...Не че го харесвам този строй,но тогава наистина беше задължително.Не само на книга.
И като че ли поне за това беше по-добре.Не се чудех децата ми дали докато ровят из пясъчника няма да изровят някое куче лайно...Не се налагаше да купувам газово оръжие на жена ми щото иначе бездомните песове ще я изядат някоя вечер,като се пребира от работа.
Не се и налагаше да си купувам за 150кинта ваксина за детето срещу хепатит,щото циганчаата в класа им всички са болни,щото за тях същата тази думичка "ваксиниране" е слово незнайно и непонятно,но през извънучебно време ровенето в контейнерите им е основно занимание.
Последната беше преди 3 години-и отидах.Против тетанус ако се не лъжа-вече и не помня.Отделно ходя и на профилактични прегледи.
Разбира се сега ще се изредят 50 души,които ще тръгнат да обясняват съгласно тезите,теориите,теорийките и теоремите на разни алтернативни учени,как ваксините били страшно вредни и опасни,ала...бала...как спина бил дело на световната конспирация,Сащ,евреите,марсианците и т.н.
Публикувано: 08 January 2008 - 04:57 PM
Цитат
Аз главно се интерсувах дали тези болести за които се ваксинира са разпространени за момента в България . Всички кучешки ваксини ли са извлечени от кучета ? Има ли излекувани не ваксинирани и заболели ваксинирани ?
Търси информация с гугъл на английски. За н-ти път го казвам. Има световни медии, има големи университети и има наистина хора които си разбират. В този форум прочетох такива светещи мнения като тези отгоре, че вече ми се накъдриха мустаците ... :rolleyes:
ПП: Не казвам тук мнение какво да правиш обаче. Само на базата на един човек в интернет ми каза не е хубаво да се взимат решения. Гледай поне хората да са двама. :-
Публикувано: 09 January 2008 - 12:31 PM
Публикувано: 09 January 2008 - 01:17 PM
Публикувано: 09 January 2008 - 01:43 PM
Цитат
Имаш ли на представа за какво говориш? Ваксина от бяс може да те убие - има сериозни последици особенно при алергични хора. Странно как гузно си мълчат медицинските кадри тук. Освен това - ваксините причиняват един куп хубави неща - примерно рак.
В никакъв случай обаче не съм против - не ме взимай погрешно - но дайте да се ваксинираме с всичко което го има на пазара е рядко малоумна постъпка показваща плащещо незнание и близък меркантилен доктор.
Публикувано: 09 January 2008 - 02:34 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 09 January 2008 - 02:49 PM
Казвам ти го да си го представиш...
Това ли искаш да е съдбата на твоето кученце, вместа за 20 лв да му спасиш живота...
Ти си решаваш, но живота му зависи от теб !!!
Публикувано: 09 January 2008 - 02:53 PM
Публикувано: 09 January 2008 - 03:01 PM
Цитат
Теоретично - то къде предполагаш, че ще се зарази с бяс куче, гледано в центъра на София?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 January 2008 - 04:44 PM
Ама ние сме тъповатички, според еметик, но тогава защо в целия ЕС до скоро не ни пускаха без изследване за титър антитела бяс? Явно това е световната конспирация на фармацевтичните заводи да избият всички ни с ваксини против бяс. Или са военните, не помня вече, сложно ми е.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835