Пекинез
Публикувано: 14 April 2007 - 09:48 PM
Имам пекинезкана 13 години,много разглезена като всички от породата.Преди 6 години и откриха тежка дископатия и лекарите съвсем я бяха отписали.Обаче баща ми я обича много и не се примири.Просто се зареди с много търпение и се започнаха едни инжекции,мазане с някакви лекарства,упражнения(тя не можеше да се движи2 месеца.)и Сара се съвзе.От тук почва голямото глезене -От тогава спи на електрическа възглавница,яде само филе,обезкостена риба,кашкавал,пастет,кайма и рядко кренвирши.
Та да кажа и къде е проблема,миналата седмица започна да повръща.В началото не можахме да разберем от какво и я заведохме на лекар,оказа се ,че в пастета(от които ядем и ние)имало косъмче,което и подразнило стомаха.Доктора ни предупреди ,че е възрастна и трябва да внимаваме с храната.Проблема е,че тя не яде суха кучешка храна,единствено кучешки солети и то не всички,а избира само жълти и кафяви.
Ако има някои с възрастно куче и го храни със по-специална храна да пише,ще бъда много благодарна.Искам да направя последните години на моята муцунка приятни и по-леки.
Публикувано: 16 April 2007 - 06:35 PM
Какво ли не намираме,било в кетчуп,било в хляб или лютеница.Просто е късмет,че не ни се е паднал на нас тоя косъм.Тя мойта кучка вече повръща и от кокали(предполагам от възраста,а и от глезотия),така че доктора реши,че е имало нещо в тоя пастет,което да я подразни и е решил,че е косъм.
Аз съм си имала ядове с косъм от козле,но не е същото като свински косъм и за това презполагам,че вета малко се е изхвърлил,но проблема си остава и сега се хланим само с кашкавал(че е по-мек)и шунка,нарязяна на ситно,че я мързи и да дъвче.
Публикувано: 16 April 2007 - 07:11 PM
Не мислете, че реакциите на кучешкия организъм са глезотии. Ако храните само с кашкавал (мазен е) и шунка (солена е) ще продължавате да имате проблеми, това няма как да е пълноценно хранене за никое куче на каквато и да е възраст. Пробвали ли сте с гранули + пастет за овкусяване, или въобще нещо което кучето харесва объркано с гранулите - кисело мляко например? След като кучето не може да дъвче (едва ли защото го мързи) може да разкисвате гранулите (с кисело мляко или бульон) до по-кашесто състояние. Вашият лекар би трябвало да е в състояние да изготви примерна диета за кучето, примерни продукти, ако не гранули, които да приготвяте в определена доза по определен начин. Бих питала при различен лекар от този с косъма. Най-малкото как го е диагностизирал това с косъма ми беше интересно, едва ли е намерил свински косъм с ендоспоп...но май ще си остане загадка.
В раздел "Ветеринаренн кабинет" има тема за храненето, както и ТУК Може би ще намерите нещо подходящо като метод на хранене, съобразявайки се със спецификата на вашата баба. Но да я карате на кашкавал и шунка не ми се струва много добра идея...
Успех!
Публикувано: 16 April 2007 - 09:18 PM
Публикувано: 16 April 2007 - 09:28 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 17 April 2007 - 07:51 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1176832275.jpg (34.99K)
Брой сваляния: 62
Публикувано: 18 April 2007 - 12:35 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1176892523.jpg (16.02K)
Брой сваляния: 64
Публикувано: 18 April 2007 - 03:51 PM
За толкова време мисля, че трябваше да сте наясно с правилата за публикуване на снимка. ТРЯБВА ли да се прави забележка на всяка страница от темата за пекинези?! Тази снимка е оправена, следващата изтрита. Спазвайте правилата!
Мод
Прикачени файлове
-
post_29_1176904313.jpg (50.49K)
Брой сваляния: 60
Публикувано: 18 April 2007 - 09:27 PM
Прикачени файлове
-
_______5_.jpg (7.65K)
Брой сваляния: 55
Публикувано: 18 April 2007 - 09:27 PM
Прикачени файлове
-
_______8_.jpg (7.02K)
Брой сваляния: 53
Публикувано: 18 April 2007 - 09:36 PM
Прикачени файлове
-
bella__8_.jpg (174.54K)
Брой сваляния: 53
Публикувано: 18 April 2007 - 09:41 PM
Цитат
Мод
Ей хора я бъдете малко по внимателни.Наистина е направо грозно така да си разваляма хубавата тема за пекитата.Намаляйте си снимките и пишете на кирилица.Толкова ли е трудно да имаме един хубав и подреден форум...think...

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)