Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#131 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 May 2005 - 11:23 PM

Цитат

Цвети, не съди за качествата на кучето само по козината. Това е само един от показателите по които се съди, а от снимката не може да се разбере много.

Ne sam kazvala ni6to za kozinata...ne razbiram za6to stigna do tozi izvod,ako na teb samiia sa6to ne ti e haresala---zna4i tuk sme na edno mnenie!No az imah predvid predimno glavata--obra6tam vnimanie na U6ITE:
Kakvo vijda6-moje li pekinez s tolkova kasi u6i da bade "otgovaria6t na standarta"?!
Posle se vgledah i v glavata kato tialo...misli6 li,4e niama i drugi "zabelejki"?!
Interesno 6te mi bade naistina da obsadim,makar i po malkoto,koeto se vijda,ka4estvata na tova ku4e!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#132 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2005 - 02:08 AM

Li4no moe mnenie---za da se razviva porodata e dobre da badem vziskatelni,pretsizni,ako ne-i kriti4ni...kam vsi4ki i kam svoeto sa6to!V protiven slu4ai riskuvame da tap4em na miasto i da ni zalivat s vaprosi:
Kakva krastoska e tova ku4e?(kogato stava duma za pekinez) i
Kakvo hubavo peki!(kogato stava duma za tibetski spaniel)... s)
User's Signature

#133 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2005 - 04:06 PM

не съм те забравила просто още не съм ходила до Начева да я питам по твоя въпрос....но сега преди европейското със сигурност ще трябва да ходя защото ще ми трябват сертификати и ще я питам...

по другия въпрос го казах от гледна точка на това че в бг много малко хора ходят на изложби ...ама супер малко и като си дойдеш ще видиш че сме като едно голямо семейство и всички се познаваме....и сме приятели !!!
Докато в чужбина когато съм била както си ти изложбите са грандиозни!!!
За качествата на пекинезите не се бъркам защото не разбирам....но ще се радвам истински все по хубави и качествени животни да се раждат внасят и излизат на изложби ....за това се боря и аз при йоркитата ....например с гордост мога да кажа че едно от хубавите йоркита на мадамата от Варна с пумеранчето е наше производство ....поздрави на сладката Мишелка!!!
и на теб Цвети w)
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#134 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2005 - 09:13 PM

Цитат

не съм те забравила просто още не съм ходила до Начева да я питам по твоя въпрос....но сега преди европейското със сигурност ще трябва да ходя защото ще ми трябват сертификати и ще я питам...

по другия въпрос го казах от гледна точка на това че в бг много малко хора ходят на изложби ...ама супер малко и като си дойдеш ще видиш че сме като едно голямо семейство и всички се познаваме....и сме приятели !!!
Докато  в чужбина когато съм била  както си ти  изложбите са грандиозни!!!
За качествата на пекинезите не се бъркам защото не разбирам....но ще се радвам истински все по хубави и качествени животни да се раждат внасят и излизат на изложби ....за това се боря и аз при йоркитата ....например с гордост мога да кажа че едно от хубавите йоркита на мадамата от Варна с пумеранчето е наше производство ....поздрави на сладката Мишелка!!!
и на теб Цвети w)

Priiatelstvoto e hubavo ne6to,dano hora s podobni 4uvstva da badat mnozinstvo!!! r)
Malko hora mogat da si pozvoliat da pritejavat ka4estven pekinez,no VSEKI,koito ima interes, moje da se nau4i da razli4ava dobriia i ka4estven ot ne-pekineza!I to4no na tova obra6tam vnimanie---ako pove4e hora se nau4at,po-malko" hliab"6te ima za zoo-borsite i pove4e ka4estveni jivotni 6te ima v BG!!!Na mene i tova mi e bolkata---4e vse 4ujdi pekinezi pe4eliat v BG...a tova e liubimata mi poroda!!!Ne prosto iskam da badem dobri---iskam da badem NAI-DOBRITE,pone v BG...ina4e kakav e smisalat?!?
A koeto si e pravo,pravo si e: Da vidiahme pone edna snimka na peki(niamam predvid ALBUS) ot poslednata izlojba??? s) Tazi poroda opredeleno si ostava prenebregnata...i mnogo voda triabva da izte4e,dokato ne6tata se promeniat!!!
POZDRAVI i ot men!!!
User's Signature

#135 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2005 - 09:34 PM

York-i,za da me razbere6 o6te po-dobre,6te ti dam edin mnogo prosti4ak primer...Eto ti,naprimer,se interesuva6 i ot drugite porodi ku4eta,makar da otglejda6 york-ita : kaji mi ZNAE6 li kak triabva da se pogalva pekineza,koi e pravilniiat na4in na galene???I,molia te,ne se dopitvai---otgovori mi naistina tova,koeto ti e izvestno....
Vaprosat mi ima obrazovatelna tsel i se opitvam da dokaja(dano ti si izkliu4enie),4e elementarni ne6ta ne sa izvestni za tazi poroda i neiasno za6to uj e tolkova haresvana,a tolkova malko se pi6e i govori za neia!!!
User's Signature

#136 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2005 - 06:56 AM

някой може ли да даде линк към снимките от изложбата?

#137 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2005 - 01:17 PM

линка към снимките от изложбата в Пловдив

#138 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2005 - 06:02 PM

мерси много r)

#139 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2005 - 08:23 PM

От доста време сресвам пекинезката по метод, за който разбрах от сайта на доказан развъдник. Преди това както и да я сресвахме, каквото и да правехме не можехме да постигнем задоволителни резултати, още повече, като се има в предвид климата във Варна и изключителната влага, заради която козинката много лесно се спластява. Не знам дали е най-добрия, но дава добри резултати.

Първо се разресва козинкта с гребен или четка за обиране на мъртвите косми , като се реше на зони в съответният ред-главичка, уши( под ушите задължително, като може да се поръси много леко с пудра),гръден кош, предни крака , тяло, опашка и задни крачета. Ресането трае дълго- при мене между 20 и 30 мин.

След това за придаване на неусоимия вид, характерен за пекинезите b) се започва отново разресване, но тови път козинката се разресва на пластове, отново по същите зони в същият ред. Всеки пласт се разресва, но този път само с мека четка, и то в посока от върхът към корена на косъма (само пояснявам, че не става дума за топиране, а съвсем леко и плавно движение, при което космите не се заплитат). С тази процедура може да се оформи прическата на кучето, като се сресват зоните в желаната посока.

#140 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2005 - 11:10 PM

E,ami to stava malko kato nepredizvikan otgovor,no i az 6te spodelia za resaneto:
-s tri vida grebeni-1.s mnogo edri ,metalni zabtsi-za otstraniavane na splitaniiata;2.s reduva6ti se zabtsi-kas i dalag-za dobro razresvane...zadaljitelno v kraia re6a v obratna posoka -ot garba kam glavata;3.tozi e samo za razbuhvane-predstavliava malka 4etka s obarnati zabtsi--s nego vav vsi4ki posoki i v kraia otnovo zavar6vam s resane v obratna posoka!
Pudra izbiagvam da izpolzvam (ili v kraini slu4ai)--imam si svoe nmenie za pudrite,koeto ne e polojitelno!!!
Resaneto trae okolo 1 4as...za vsiako ku4e!
User's Signature

#141 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 07:21 AM

tsveti, лош опит ли имаш с пудрите или шампоаните за сухо къпане?
Аз ползвам само за участъците под ушите, когато е необходимо и то съвсем леко.

А за рибеното масло си абсолютно права ( май както винаги b) )
Втори ден даваме по малко с храната и резултатът въху косъма е вече забележим, а взехме и нови гранули с рибено масло и биотин за хубава козинка.

И сълзенето намалява- не взех борова вода, просто почиствах очичките и сутрин и вечер с лайка и след това по една капка Visine във всяко око (не взех мехлемчето защтото имахме капки на разположение, а и четох във сайта на trankfilina, че ги ползват за персийките)

#142 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 08:32 AM

айде и аз да се обадя за ресането. внимавайте с рибеното масло-това е мастно разтворим витамин и при него е възможно предозиране сдоста лоши последствия. консултирайте се с ветеринар (или поне съответната литература) по този въпрос.
а за пудрата-не знам аз ли бъркам нещо с нея но няколкото пъти които съм я ползвал козината изглежда добре точно 1 ден след което се сплъстява така невъобразимо че настава малък ад. никога вече не бих сложил от нея. cl)

#143 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 09:12 AM

За пудрата, това което аз правя е да я поръсвам съвсем ама наистина съвсем леко, върху навлажнената козинка под ушите и да разреша много добре след това. d)

#144 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 09:13 AM

А когато се сложи повечко пудра върху суха козинка наистина на следващият ден имаме сплъстявания s)

#145 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 04:14 PM

Цитат

tsveti, лош опит ли имаш с пудрите или шампоаните за сухо къпане?
Аз ползвам само за участъците под ушите, когато е необходимо и то съвсем леко.

А за рибеното масло си абсолютно права ( май както винаги b) )
Втори ден даваме по малко с храната и резултатът въху косъма е вече забележим, а взехме и нови гранули с рибено масло и биотин за хубава козинка.

И сълзенето намалява- не взех борова вода, просто почиствах очичките и сутрин и вечер с лайка и след това по една капка Visine във всяко око (не взех мехлемчето защтото имахме капки на разположение, а и четох във сайта на trankfilina, че ги ползват за персийките)

Za ribenoto olio---dava se samo vednaj na den i za da si po-spokoen,napravi kato men: az go davam sas sprintsovka(1 razdelenie ot neia,stava vapros za nai-malkite razmeri).Sega polzvam takova,koeto si ima i dozator!!!Davai smelo-dostata4no si inteligenten i vnimatelen,za da ne sgre6i6!Davai 1 mesets i napravi goliama pauza,napr. ot o6te 1 mesets!
Sega za persiikite i mehlem4eto---nali ti kazah ve4e- persiikite sa kote6kiiat variant na peki...v goliama 4ast grijite i obslujvaneto i na dvata vida jivotni e analogi4no!!!
Sega sam mnogo zaeta...6te prodalja drug pat,o.k.???
User's Signature

#146 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 04:31 PM

tsveti, разбирам те напълно

Ясно, значи рибеното олио трябва да се дава внимателно и през определен период от време.

#147 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 04:35 PM

Цитат

tsveti, разбирам те напълно

Ясно, значи рибеното олио трябва да се дава внимателно и през определен период от време.

Da,za6toto i Manus e prav...po-dobre e da posledva pauza!To taka e i s vitaminite---az edna sedmitsa davam,edna-po4ivka!...
bl) ot men-4ao,do vtornik!
User's Signature

#148 Потребителят е офлайн   click Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2005 - 04:42 PM

Цитат

bl) ot men-4ao,do vtornik!

O.K. Успех!!!

#149 Потребителят е офлайн   ivon Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 May 2005 - 07:42 AM

Е дойде и моят ред да се включа! До колкото знам ще се опитам да отговоря на въпроса на Цвети относно галянето на пекитата. Дано не сгреша. Знам, че те трябва да се милват по главичката не от муцунката към тяло (в тази посока), а обратно. Това имаше нещо свързано с очичките им. Понеже нали са по изпъкнали. Е дано сте ме резбрали и дано съм отговорила правилно. b)

#150 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2005 - 01:53 AM

Цитат

Е дойде и моят ред да се включа! До колкото знам ще се опитам да отговоря на въпроса на Цвети относно галянето на пекитата. Дано не сгреша. Знам, че те трябва да се милват по главичката не от муцунката към тяло (в тази посока), а обратно. Това имаше нещо свързано с очичките им. Понеже нали са по изпъкнали. Е дано сте ме резбрали и дано съм отговорила правилно. b)

Mnogo pravilno otgovori,makar 4e vaprosat ne be6e kam teb...
Mnogo pati sam iztrapvala ot ujas,kogato niakoi se zasili huuubavi4kooo da mi pogali pekinezite po glavi4kata n) i dokato kaja:"NE!!!",niakoia me4e6ka lapa se e stovarila varhu glavite im!!!Sega ve4e,kogato me popita niakoi :"Moga li da gi pogalia?",otgovariam direktno:"Ako ne znae6 kak--NE!!!"
User's Signature

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни