Пекинез
Публикувано: 17 May 2005 - 06:58 PM
Цитат
O4ite ne "izpadat"...iztsakliat se kato na jaba!!!Az pak sam go vijdala kato efekt i gledkata be6e ujasna...
.No vednaga barzam da uto4nia:
stava vapros za istinskite pakinezi,na podobiiata---ni6to im niama i moje da se galiat koi kadeto i kakto si poiska! l) l)

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)
Публикувано: 17 May 2005 - 08:56 PM
Публикувано: 17 May 2005 - 10:16 PM
Цитат
4akai malko--koi ti e kazal ne6to za Rasti???Korigirah te samo v edna opredelena ,neto4na(spored men) duma za konkretnata situatsiia???Kakvo ti stana???
Тo mai si naistina mnogo doka4liv---ot maitap ne razbira6?! r) Triabva6e li i az da se obijdam na tvoeto:"e,4ak pak tolkova..."?!Haide,stiga-edva li si tolkova doka4liv,o6te pove4e,4e ne sam ti obidila ku4eto-tvoiat primer dori be6e za drugo ku4e...a pak i dvete situatsii,koito dava6 za primer,sa razli4ni-estestveno i posledstviiata sa6to!!! r)
Uto4nenieto mi v kraia niama6e predvid teb i tvoeto ku4e---kakto zabeliazva6 tazi stranitsa se 4ete i ot mnogo drugi hora,niakoi ot tiah dori niamat ku4e ili,ako imat-to ne e pekinez!
Za6to da ne razkajem na interesuva6tite se kak mogat da se izbegnat niakoi negativni posleditsi!?

Публикувано: 18 May 2005 - 05:28 AM
и още нещо се сетих като казах бели дробове-знам че имат наследствени проблеми с дишанвето поради сплеснатата муцуна. в какво се изразяват някой знае ли?
Публикувано: 18 May 2005 - 07:57 PM
Цитат
и още нещо се сетих като казах бели дробове-знам че имат наследствени проблеми с дишанвето поради сплеснатата муцуна. в какво се изразяват някой знае ли?
Vsi4ko e nared!!!Ina4e za kilogramite-i az tuk go imam sa6tiia problem s manika,no si go obiasniavam po drug na4in-lipsata na dostata4no dvijenie...Ku4etata mi v BG (osobeno ,kogato e hubavo vremeto) po tial den sa na dvora---igraiat,goniat se,ludeiat...Vlizat vatre samo na stolova l) ili ako iskat da spiat l)
1. Kolko se dviji tvoeto ku4e? Opredeleno zatlastiavaneto e bi4--i ne samo za ku4etata!Mislia,4e e malko "debeli4ak",imaiki predvid i vazrastta mu!
2.S kakvo go hrani6?Po kolko pati na den?Kakvo koli4estvo?
3.Na kolko godini e?
4.Tova za dihatelnite problemi-ne moga da ti go obiasnia profesionalno i s podhodia6tata terminologiia,kakto bi mogal edin VET,moga samo v ob6ti linii---s "dumi prosti"(kakto kazva Vaptsarov v edno svoe stihotvorenie!) r):
- ne e samo zaradi 4ipiia nos,te imat i "stesniavane"/"skasiavane" na dihatelnite pati6ta,s vazrastta se obostriat problemite...promianata v klimata-sa6to vliiae!

Публикувано: 18 May 2005 - 08:13 PM
Публикувано: 18 May 2005 - 08:33 PM
A tova za jegata-absoliutno si prav...to horata ne izdarjat,ta pekinezite...Edno ot moite ku4eta(tova ot Jana) ima navika liatoto da leji dalgo-dalgo v tava s voda na dvora...Pliosva se kato jab4e-s izpanati lapi napred i nazad i taka...s 4asove!!! l) Imam si tuk videokaseta s tiah i kogato mi e mnogo gadno...prosto si ia puskam-gledam si gi sladurite i mi minava vsi4ko!!!A tova uprajnenie s tavata-to mi e nai-liubimiiat moment: leji si jab4eto i poharkva dovolno...Kak mi lipsvat,ako mojehte da znaete....

Публикувано: 18 May 2005 - 08:53 PM
при нас също Али си ляга на тераската и се препича когато слънцето не е много силно, и внимаваме колко стои на слънце. А идеята за "басейнче" е чудесна!!!Само да я видите колко е важна като се препича и как се надува...!
И аз никога и по никакъв повод не слагам нашийник, само нагръдник!
Публикувано: 18 May 2005 - 08:54 PM
Публикувано: 18 May 2005 - 09:31 PM
Цитат
2. с готвено, по веднъж на ден, половин кофичка от кисело мляко, и малко каквото си издейста от ншето ядене. определено не е много. но си е дебелак
3. на 13
а за каишката - винаги съм извеждал и двата пекинеза само с такава каишка която се захваща и за врата и зад предните лапи, не знам дали за нея говориш. но ми стана интересно-защо?
Oh,ne znam kakvo da ti kaja,za da te pouspokoia!?Problemite sa mnogo-estestveno za bolejkite mu triabva da se konsultira6 s VET-niakakvi bolkouspokoiava6ti za artrita,niakakvi hap4eta ,koito da ulesniat di6aneto...Edin ot moite pekinezi umria na 15 godini i 6 mesetsa,to4no zaradi problemi s belite drobove!O6te mi e pred o4ite... n)
1.Opitai da go razhojda6 predimno rano sutrin i ve4er,po hladno...varvi bavni4ko,s mnogo po4ivki...tova ,4e ponakutsva(ako ne e mnogo silna bolkata)-da ne te pritesniava!
2.to4no zaradi dihatelnite problemi-samo s nagradnik...no taka,kakto go opisva6,ne moga da razbera kakvo ima6 ti?!Moite ku4eta nosiat nagradnik...okolo niakolko pati v godinata-nau4ila sam gi da me sledvat neotla4no i da slu6at kato gi vikna-tai 4e,gi izvejdam navan bez ni6to.No izvejdane navan,izvan dvora,triabva da bada 4estna-riadko se slu4va!
3.Kaza "gotveno",no ne uto4ni?! Opitai se da mu dava6 mnogo leki hrani,koito da go zasi6tat,no ne da go pretovarvat...Za men idealniiat variant e tele6koto meso v kombinatsiia s oriz+morkovi...za po-vazrastni ku4eta-i pile6ko,no bez kojata!Sа6то i riba!
4.V nikakav slu4ai ne go hrani mejdu "hraneniiata"---kakvo zna4i "da si izdeistva"?Toi triabva da si ima rejim,ako iska6 da jivee po-dalgo!Zapomni-ako go obi4a6-hrani go po-malko!Za negovata vazrast e normalno po 1 na den ili ako stomahat mu 6te se pretovari-moje i dva pati-sutrin i ve4er,no mnogo malko(razdelia6 prosto dozata na dve!)

Публикувано: 18 May 2005 - 09:37 PM
Цитат
при нас също Али си ляга на тераската и се препича когато слънцето не е много силно, и внимаваме колко стои на слънце. А идеята за "басейнче" е чудесна!!!Само да я видите колко е важна като се препича и как се надува...!
И аз никога и по никакъв повод не слагам нашийник, само нагръдник!
Liatoto i napravi basein4e,6te vidi6 kolko 6te se kefi l) A ina4e,ako e mnogo toplo,kogato ia izvejda6---namokri i obilno 4eloto(ili tsialata glava)sas studena voda-tova 6te i pomogne da se 4uvstva dobre i ohladena...Nepriiatno e,4e 6te se ponatsapa pove4ko,no...

Публикувано: 23 May 2005 - 07:08 PM
Публикувано: 23 May 2005 - 07:32 PM
Прикачени файлове
-
_SC00562.jpg (37.26K)
Брой сваляния: 227
Публикувано: 24 May 2005 - 01:51 PM
Цитат
click, имам една книга "Пекинес. Стандарты. Содержание. Разведение. Профилактика заболеваний" на Лиз Стеннард. Там са описани подробно различните стандарти, но честно казано аз не можах да разбера точно в какво се състои разликата. Потърси я в руските сайтове, може да я има някъде, защото е много дълго за преписване.
Публикувано: 24 May 2005 - 07:07 PM
-parvata razlika e v datata na selektsionirane;
-vtorata e v eksteriora---amerikanskata liniia tseli ku4eto da ima po-masiven vid(ima i razlika v kilogramite)-kostna struktura,po-masivna glava,po-"tvardo"izla4vane,po-bogat podkosam,nosat e po- "6irok",otkolkoto pri angliiskata,niama i tolkova silno izrazena "prepaska"...
Dano gore-dolu sam te naso4ila,CLICK...opredeleno,za da govorim s ezika na to4nata nauka,se nujdaem ot entsiklopedi4na spravka!No kato za na4alo...

Публикувано: 25 May 2005 - 04:42 PM
а резултатите в 9-та група са :
FCI IХ
BOG - Пекинез, ТUNO
R.BOG - Бишон фризе
BOG III - Чихуахуа, JAMAKOV`S Leprikons IRONHEAD
BIS
Английски кокер, DELLA FIUMANAS ON MY MINDS
R.BIS
Пекинез, ТUNO
BIS III
Цверг шнауцер, BABA VON ALIHOF
снимки има в галерията от изложбата ;)
Публикувано: 01 June 2005 - 08:07 PM
E,stiga da ne e kato slu4aia s moia manik n) -demodex,za6toto togava "zabravi"za kozina niakolko mesetsa...

Вход

Горе
Цитиране +