Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#441 Потребителят е офлайн   albus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 June 2006 - 09:51 PM

Manus изненадан съм от разсъжденията на човек, който е имал породисто куче. А къде остава запазването и развиването на породите?
Всъщност кои са Ръсти и Лара и къде са им потомците, след като са се раждали по толкова много?

#442 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пекинези
Публикувано: 08 June 2006 - 10:03 PM

manus- Много рядко се раждат по 6-7 кучета при пекинезите,това може всеки да ти го каже! Цезаровото се използва за да не се мъчи кучето и пак ти обаснявам че главичките са им доста големи. Женската ми е раждала веднъж и не я пускам за печалба в никакъв случай-престани да обиждаш ако обичаш! животното ми е здраво и гледано като принцеса-това го знаят всички! Пет клас ако има случайно в котилото се продава на тази цена защото във вените му тече кръв на шампиони и когато бъде заплодено се раждат прекрасни екземпляри. Извинявай но я ми кажи кой е номера на твоята кучка и кой са родителите й че нещо силно ме съмнява че говориш истината? Повече няма да ти отговарям ,според мен нищо не разбираш от породата и ме обиждаш! цените не ги измислям аз и не продавам в България!
И едно уточнение-когато бях в чужбина с мъжкият ми ми даваха 2000евро за него и аз не го продадох -това може да ти говори дали съм печалбарка или не! А в момента български бебета на шампиони са 1500 евро,просто нищо не ви е ясно и само говорите с Цвети Това беше от мен и повече моля те не искам да кореспондирам с теб!
User's Signature

Качена снимка]My Webpage[/URL]

#443 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 June 2006 - 10:05 PM

Цените в Америка изобщо не са такива,просто проверете преди да пишете!
User's Signature

#444 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2006 - 10:09 PM

Здравейте! Чета форума на пекинеза, макар и да не съм писала до сега. Просто харесвам много дребните породи и се интересувам за обща култура. Но във вашия спор реших да се включа и подкрепям july. Мисля, че е права за всичко, което написа. Като собственичка на малки шпицове и йоркшири съм запозната с проблемите на декоративните кучета и смело мога да кажа,че разходите по кучетата наистина са много, но мисля че това важи за почти всички породи. Най-малкото, което мога да дам за пример е, че дори качествения шапоан на едно дългокосместо куче е 3 пъти по скъп от моя. Но този разход е капка в морето, има много други. Едното ми йорки е домашен клас и съм го купила за 400евро, а другото е двойно по-скъпо и въпреки това също не е изложбено, и двете са купени в БГ, и то преди две години, а от тогава цените се вдигнаха. И понеже сравнявахте с цените в САЩ на пет клас, мога да ви споделя, че купих от там изложбен померан, който в последствие получи дефект, предложиха ми да им го върна обратно или да си го задържа за домашен любимец за скромната сума от 1000 долара. И да, наистина и там се продават кучета за 200-300 долара, но те са под всякаква критика и е трудно да им определиш породата.
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#445 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 June 2006 - 10:26 PM

Не мога да се въздържа да не ви покажа един невероятен представител на наща порода w)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  beli.jpg (28.91K)
    Брой сваляния: 282

User's Signature

#446 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2006 - 10:29 PM

Албус, запазването и развиването на породите остава за изложбените и бриид кучета. пет кучетата трябва да се кастрират и съм изненадан от твърдението на Джули че цената им е такава заради това какво е качестовото на поколението им bl)

и не си мисли че не съм запознат с порадата. може да не съм чел стандарта, но мога да позная истински пекинез като го видя. а и много добре съм запознат с грижите по тези кучета. също така-не обиждам, ама ти нещо се засегна bl) защото ти казах че 600 лв за пет куче са много?

seska, аз също знам за скъпите кучета в Америка. но ние не сме на тяхното дередже за да искаме и тук да е така. а за цените на йоркитата в България не искам да коментирам защото за мен те са направо безумни... но за тях не ми е болно. аз искам пекинезите да се оправят. да станат отново разпространена порода, и този път нека са родословни. не задължително всичките шоу. но всеки имал веднъж такова куче остава влюбен в породата и след това задължително ще иска пак... а кой печели от тези цени ми е интересно... n)

#447 Потребителят е офлайн   blacksilhouette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 June 2006 - 10:43 PM

Pozdrav svima,
Ja kao odgajivac pekinezera, moram vam reci da sam razocaran vasim komentarima, i koliko vidim na ovom forumu ima mnogo onih koji ne poznaju pekinezera.
Citao sam da ima da se stenci kupe i od 300$, a kada smo kod uvoza iz Amerike da li ste upoznati koliko kostaju svi troskovi da bi ste vi dobili jedno stene i onda to stene nije vise 300$ vec 1000$ zbog transporta i ostalih potvrda a da ne spominjemo zemlje u kojima je obavezan karantin koji jos povecava troskove jer se i to mora platiti, a iskreno pekinezer u Americi nema za 300$ vec za 1500$ - 6000$, kod mene u mojoj odgajivacnici se dugo ceka za stence, a razlog je zato sto kod mene ne moze da kupi stene bilo ko, a i cena govori o kvalitetu, a posto July trazi 600 Lv to nije mnogo i moj savet je da stene po toj ceni treba kupiti, inace veoma dobro znam da za 150 Lv mozete kupiti mesanca koga trgovci pasa nazivaju pekinezer a to je falsifikat.
Ali ko se zadovoljava sa falsifikatom neka ga kupi i neka zivi u zabludi da ima pekinezera.
A ja sam uvek govorio da je pekinezer carsko kuce i on pripada ljudima finog i kulturnog karaktera i trebaju ga posedovati ljudi koji znaju da cene prave vrednosti jer je pekinezer ziveo na carskom dvoru i imao sve privilegije i prema njemu se treba tako i odnositi.

July moj savet,
manus ima svoje misljenje i neka misli sta hoce jer je to njegovo pravo, ali ti znas da imas pravog pekinezera i ne obaziri se sta pisu drugi ljudi koji nisu poznavaoci rase pekinezer.
Za sajt nemoj da mi se zahvaljujes, a sto se tice izlozbi hvala i nadam se da se vidimo uskoro. w)

Nadam se da se drugi ucesnici foruma nisu naljutili na moj komentar a ako je nekoga i uvredilo ja se izvinjavam ali sve sto sam vam napisao je istina, a zelim da vas informisem kako bi ste bili bolje informisani, jer veoma dobro znam probleme u Bugarskoj sa pravim pekinezerom sto sam i pisao u ranijem periodu na ovom forumu.

Puno pozdrava svima i nemojte da se svadjate jer nije kulturno.

#448 Потребителят е офлайн   blacksilhouette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 June 2006 - 10:56 PM

seska, slazem se sa tobom i u pravu ste i ti i July, a kome nije pravo neka se iskljuci sa ove teme, a molio bih da se administrator sajta ukljuci i zastiti ljude koji pisu o pekinezeru pozitivno a one koji ne pisu i koji vredjaju iskljuci kao korisnike sa foruma, jer je to pravilo na svim forumima.
Manus ako si istinski poznavaoc pekinezera posalji nam slike tvojih pasa, da vidimo ono sto imas, a ako nemas pekinezera bolje citaj i uci od ljudi koji cuvaju pekinezera vise godina i imaju iskustva.

Unapred zahvalni Pekingese Kennel Black Silhouette.

#449 Потребителят е офлайн   blacksilhouette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 June 2006 - 11:15 PM

Evo poklanjam vam mini film kako je nastao pekinezer.

In joy

http://i54.photobuck...tte/legenda.gif
click here

#450 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 June 2006 - 12:42 PM

Горане,това е най милото филмче за историята на нашите любими пекинезчета bravoS
Имам един въпрос към теб. Много ми е агресивна женската и се притеснявам ,защото почна да напада малки деца и нямам идея как да се справя с проблема! На разходка сме с кайшка но само като види дете или друго куче става неуправляема! моля те помагай че предстоят изложби а с това чудо съм много притеснена ! fow
User's Signature

#451 Потребителят е офлайн   july Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 June 2006 - 12:46 PM

manus- Женската ми се води пет клас и според теб трябва да я кастрирам А oleeee ??? Мъжкият на снимката й е дете-кой клас е според теб b) Ти сам беше казал че са прекрасни, явно нищо не разбираш от пекинези а казваш че можеш да познаеш класно куче ! bravoS
User's Signature

#452 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2006 - 08:58 PM

Цитат

Изобщо не мисля че е скъпо,дори напротив!!! Класните кучета се продават по 800 евро . Извинявай но твойто за колко го купи тогава? Това че в България няма истински пекинези не значи че породистите са без пари пък и никой не карам насила да купува,хората който искат родословен пекинез знаят колко струва и как се отглежда!!!
Другото нещо което бих ти препоръчала е да спреш да се заяждаш по форумите със всички и да се правиш на специалистка,всички вече те знаем!

Слу6аи,juli!С теб НЕ СЕ ПОЗНАВАМЕ отдавна-писахме си няколко пати по интернет и разговаряхме са6то 4-5 пати в skype...таи 4е не се опитваи да фамилиарни4и6 с мен,като много други!За кратко намерихме об6т език по повод Жана Столинова и на6ите ку4ета,купени от нея!Или в момента,в които се появи по ринговете,се самозабрави и запо4на да представя6 не6тата по друг на4ин?!Имам право на мнение и не ти 6те ме спре6 да го изкажа-о6те пове4е,4е ни6то не ти далжа!
И така-ето малко инфо и за твоите пекинези,което ти сама си ми дала:
1.женското ти ку4е е наследствено обременено-т.е. носител е на криптокорх и мажкото ти ку4е,родено от нея има криптокорх-това пак е о4евадно-именно поради тази при4ина и не го записва6 за изложби.До тук добре-но я ми кажи,каква е вероятността да се родят здрави ку4ета,та дори да я заплоди6 с някои от 6ампионите на Горан?!
На твое място не бих рискувала,само за да задоволя комерсиалните си подбуди!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#453 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2006 - 09:03 PM

й знам историята

та за каква "история"става вапрос,4е не6то не разбирам?!
Това,4е Жана Столинова ме е излагала и ми е продала ку4е без родословие-ами това го писах многократно и не е някаква таина,която ти открива6 сега.Определено на друг трябва да му е неудобно от този факт,не на мен!
User's Signature

#454 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2006 - 09:06 PM

Цитат

manus- Много рядко се раждат по 6-7 кучета при пекинезите,това може всеки да ти го каже! Цезаровото се използва за да не се мъчи кучето и пак ти обаснявам че главичките са им доста големи. Женската ми е раждала веднъж и не я пускам за печалба в никакъв случай-престани да обиждаш ако обичаш! животното ми е здраво и гледано като принцеса-това го знаят всички! Пет клас ако има случайно в котилото се продава на тази цена защото във вените му тече кръв на шампиони и когато бъде заплодено се раждат прекрасни екземпляри. Извинявай но я ми кажи кой е номера на твоята кучка и кой са родителите й че нещо силно ме съмнява че говориш истината? Повече няма да ти отговарям ,според мен нищо не разбираш от породата и ме обиждаш! цените не ги измислям аз и не продавам в България!
И едно уточнение-когато бях в чужбина с мъжкият ми ми даваха 2000евро за него и аз не го продадох -това може да ти говори дали съм печалбарка или не! А в момента български бебета на шампиони са 1500 евро,просто нищо не ви е ясно и само говорите с Цвети Това беше от мен и повече моля те не искам да кореспондирам с теб!

Може и "да не разбирам"не6то-да наистина не разбирам как ку4е с криптокорх не е пет клас и как някои,които тварди,4е разбира,все о6те има желание да го разважда!
User's Signature

#455 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2006 - 09:08 PM

Цитат

Ами представи си-проверили сме и то ли4но,не си 4етем само някакви си саитове по Интернет!...
Но-ти понеже си била многократно в Америка,сигурно си по-запозната от мен,която живэ ве4е 3 години тук!
User's Signature

#456 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2006 - 09:10 PM

Цитат

Здравейте! Чета форума на пекинеза, макар и да не съм писала до сега. Просто харесвам много дребните породи и се интересувам за обща култура. Но във вашия спор реших да се включа и подкрепям july. Мисля, че е права за всичко, което написа. Като собственичка на малки шпицове и йоркшири съм запозната с проблемите на декоративните кучета и смело мога да кажа,че разходите по кучетата наистина са много, но мисля че това важи за почти всички породи. Най-малкото, което мога да дам за пример е, че дори качествения шапоан на едно дългокосместо куче е 3 пъти по скъп от моя. Но този разход е капка в морето, има много други. Едното ми йорки е домашен клас и съм го купила за 400евро, а другото е двойно по-скъпо и въпреки това също не е изложбено, и двете са купени в БГ, и то преди две години, а от тогава цените се вдигнаха. И понеже сравнявахте с цените в САЩ на пет клас, мога да ви споделя, че купих от там изложбен померан, който в последствие получи дефект, предложиха ми да им го върна обратно или да си го задържа за домашен любимец за скромната сума от 1000 долара. И да, наистина и там се продават кучета за 200-300 долара, но те са под всякаква критика и е трудно да им определиш породата.

И да, наистина и там се продават кучета за 200-300 долара, но те са под всякаква критика и е трудно да им определиш породата.

А не допуска6 ли,4е все пак има разлика в цените на разли4ните породи и 4е е абсурдно да ги слагаме под об6т знаменател вси4ките?!
User's Signature

#457 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2006 - 09:17 PM

Цитат

manus- Женската ми се води пет клас и според теб трябва да я кастрирам А oleeee ??? Мъжкият на снимката й е дете-кой клас е според теб b) Ти сам беше казал че са прекрасни, явно нищо не разбираш от пекинези а казваш че можеш да познаеш класно куче ! bravoS

E-eeee,то така ,ако само по снимка се оценяваха ку4етата-хората няма6е да ходят по изложби!
И хаиде стига-знам,4е това ку4е ти е слабост,но знам са6то(и не само аз),4е има КРИПТОКОРХ...и да,пет клас е!!!Таи,4е МАНУС е познал!
User's Signature

#458 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2006 - 09:30 PM

Цвети, остави ги. от това само ти ще си навлечеш гнева на модераторите, а е очевидно че друг се опитва да мами. хората виждат и не са слепи. значи както и предполагах генетичните дефекти са на предна линия при тези кучета, и съм настъпал болното място на Джули. съжалявам наистина за кучетата. но си ги гледай като домашни любимци и си ги обичай.

Джули-недей да измъчваш женската да ражда, при това кучета с обременености, да мамиш хората да дават по 600 лева (минимум) за обременени животни и да затвърждавате дефект който развъдчиците се опитват всякак си да редуцират. и един съвет-кастрирай мъжкото куче! крипторхите почти винаги развиват рак на тестисите! опасно е всяко забавяне и ще съжаляваш ако не го направиш...

да знаеш само че аз нямам лоши чувства към теб. но ми е ясно че ти правиш всичко за парите. дори се опита да ме заблудиш както правиш с "клиентите си". да не говорим за обидите за моите кучета... поне аз и Цвути не крием че кучетата ни са без родословия и не ги представяме като шампиони. и последно уточнение-казах че разпознавам истински пекинез, а не класен. и дори пет клас твоите са такива. не мога да си кривя душата. но здравето е преди всичко...

#459 Потребителят е офлайн   blacksilhouette Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 June 2006 - 12:20 AM

Vazno!!! ko zeli da gleda BIS u nedelju je moguce na ovom linku http://www.kennellii...t/ev_stream.htm oko 15:30 po vremenu (GMT+1)

Sutra je IX F.C.I. Grupa

#460 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2006 - 12:26 AM

Цвети, остави ги. от това само ти ще си навлечеш гнева на модераторите

няма проблем-свикнах ,но принципно и никои не обиждам-само цитирам факта!

поне аз и Цвути не крием че кучетата ни са без родословия и не ги представяме като шампиони

и аз искам да направя едно уто4нение за моите пекинези,за6тото досега говорим само за женския,купен от Жана Столинова.Аз имам о6те два пекинеза-един женски в БГ и един мажки тук-те са много по-ка4ествени ку4ета от другото и именно поради тази при4ина НЕ искам да ги показвам вав форума.Сега разбирам,4е може Жули и да ми е обидена поради този факт,но имам своя идея за не6тата и така сам преценила:
6те ги покажа на живо,едва когато излязат на БГ изложба,едва когато се докажат(в ка4ествата им не се самнявам,колкото и нескромно да зву4и!)-тогава и вси4ки "заинтересовани"6те разберат,4е именно това са моите ку4ета.За6то така 6те направя ли?!Просто искам да бадат оценени по ка4ества,а не като "ку4етата"на tsveti...
User's Signature

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни