Пекинез
Публикувано: 29 June 2006 - 07:19 PM
Здравейте,
Имам въпрос и се надявам да ми помогнете със съвет?!
Както съм писала по-рано имам пекинезче на 8 месеца е сега. Преди 4 дена го заведох в една ветеринарна клиника, където подстригват. По техен съвет, оставих мъника там и казаха да си го взема след час. Така било по-малко стресиращо за животното, когато не съм била наоколо ми казаха. Когато си го взех, той беше супер уплашен. Тогава много не се притесних, защото си е доста чувствителен. Но вече четвърти ден Бени само лежи, почти не става, не иска да ходи навън да се разхожда. Когато го изкарам той ляга и не мърда. А преди, не можех да го прибера в къщи. Поне от два дена яде мъничко. Водих го на ветеринар, прегледаха го и казаха, че всичко е наред, просто е стресиран. Възможно ли е да е така? Милият, само лежи и ме гледа жално, сърцето ми се къса!!! Възможно ли е да не иска да се движи, защото му се нараняват лапичките, като си няма козина сега да го предпазва. Има леко зачервяване около възглавничките на лапичките. Обръщам му много внимание, по цял ден съм с него и той не се оправя. Не знам какво да правя????? Много ме боли за него!
Благодаря ви!!!
Имам въпрос и се надявам да ми помогнете със съвет?!
Както съм писала по-рано имам пекинезче на 8 месеца е сега. Преди 4 дена го заведох в една ветеринарна клиника, където подстригват. По техен съвет, оставих мъника там и казаха да си го взема след час. Така било по-малко стресиращо за животното, когато не съм била наоколо ми казаха. Когато си го взех, той беше супер уплашен. Тогава много не се притесних, защото си е доста чувствителен. Но вече четвърти ден Бени само лежи, почти не става, не иска да ходи навън да се разхожда. Когато го изкарам той ляга и не мърда. А преди, не можех да го прибера в къщи. Поне от два дена яде мъничко. Водих го на ветеринар, прегледаха го и казаха, че всичко е наред, просто е стресиран. Възможно ли е да е така? Милият, само лежи и ме гледа жално, сърцето ми се къса!!! Възможно ли е да не иска да се движи, защото му се нараняват лапичките, като си няма козина сега да го предпазва. Има леко зачервяване около възглавничките на лапичките. Обръщам му много внимание, по цял ден съм с него и той не се оправя. Не знам какво да правя????? Много ме боли за него!
Благодаря ви!!!
Публикувано: 29 June 2006 - 09:12 PM
Ами мойто пекинезче е на 3 месеца неска ги прави и съм нямал такива проблеми обаче ми се е случвало да е такъв онил но се оправя за 1 ден. В твоя случаи си мисля че е от стрес и с времето ще мине може да е по бавно но съм сигорен че ще мине. То просто няма какво да му има в смисъл да е болест. Незнам ама мисля че пекинезите не се подстригват защото красотата им е в козината и където вида такова куче винаги си е с първата си козина. Ти навсякъде ли си го подстригала имам предвид главата и пред очите подстригано ли е ?
Публикувано: 30 June 2006 - 04:26 PM
Според мен е стресиран но за всеки случай наблюдавай лапичките му, дали са добре! Мойто като го подстригах също не искаше да излиза и докато свикне беше голям зор, просто повече не го прави-пекинеза не се подстригва
Разказаха ми един случай където на мъжко куче му махнали едниният тестис по здравословни причини и той милият повече не искал да излиза и се криел под масата. Така че явно някой преживяват трудно промените
Разказаха ми един случай където на мъжко куче му махнали едниният тестис по здравословни причини и той милият повече не искал да излиза и се криел под масата. Така че явно някой преживяват трудно промените
Публикувано: 30 June 2006 - 05:08 PM
Благодаря ви много!!!!!
Повече няма да го подстригвам, то покрай него и аз се стресирах да се притеснявам за него s) Днес сутринта го изведох за малко да се изпиша и после веднага задърпа да се прибира. И по цял ден ден спи, ама сигурно е от жегите. Офффффф!!!!! Много ми е мил значи, ама е така ме върти, все нещо му има и ме вика да стоя при него. Голямо е бебе r)
Повече няма да го подстригвам, то покрай него и аз се стресирах да се притеснявам за него s) Днес сутринта го изведох за малко да се изпиша и после веднага задърпа да се прибира. И по цял ден ден спи, ама сигурно е от жегите. Офффффф!!!!! Много ми е мил значи, ама е така ме върти, все нещо му има и ме вика да стоя при него. Голямо е бебе r)
Публикувано: 30 June 2006 - 10:44 PM
Милото сладурче w) Пекинезите понякога развиват силна привързаност и зависимост от стопаните си и това малко дразни! не можеш да имаш личен живот,навсякъде се мъкнете заедно ,иначе е трагедия в къщи. Аз лично не мога но съвета ми е маалко да го оставиш да е самостоятелен. Не сега ,когато е в стрес а по принцип. Това че не иска да излиза ме притеснява,кажи ми утре как е и има ли поне малка промяна!
Публикувано: 05 July 2006 - 09:05 PM
Колко бебета имате ? Надявам се, че всичко е минало успешно за майката и кученцата. worthy Ако можеш пусни снимка. Никога не съм виждала новородени.
Публикувано: 06 July 2006 - 10:57 AM
Дано се стабилизира бързо и всичко да е наред worthy Иначе да са ти живи и здрави малките и бързо да наддават drink
Публикувано: 07 July 2006 - 09:42 PM
малко са старички снимките ама сега нямам нови
Прикачени файлове
-
_______2_.jpg (6.61K)
Брой сваляния: 206