Цитат
А дори и да е show клас-трудно 6те уговори6 да ти продадат наи-елитното си кутре от ку4илото,за6тото наи-4есто го оставиат за себе си!!! cl) Aз пак имам този проблем-4е искам да си купиа онова,което аз харесвам,а не онова ,което те ми предлагат и имам не6тастието все да си харесвам онова,което са ре6или да оставиат за себе си... s)
Хаиде,даите ми сега пак Вие,прииатели, савет-какво да направиа,за да полу4а онова,което искам?!
Значи, не давам совет, приведа примери:
1. Било то давно...мисля преди 12-15 години... имала съм една позната коята гледала КСОЛОИТСКУИНЛИ, този куче е струвало толко скъпо, че ми е страх да помисля! И тази жена не е била богата! и куче било не е нейното! Този куче купил клубът! Всеки дал своят дял и така, тя беше избрана да грижи за него, да направи карьера , заплоди девойка, и така... започнали своята линия, разменвали кучета, возили ги към други мъжски и сега може да купиш в Москва ксолоитскуинли само за 2500 евро.
2. Искала да купя ирландски вълкодав, това беше 1992, от малка харевам голями кучета, и веднага как забеляза объява-обадилась! Питам колко струва?-10000 долара! никак не е малко! Отказах. След 10 години, срешнах ир. вълкодав на улица, не устоях, заговорих. И собственничка казаха, ако держиш на това порода, изчакай, те раждат доста деца, и ако някой е от пет класс мога да го дам на теб за символична цена.
п.с. сега ирлански вълкодав шоу класса струва 1000-1500 евро. за члени на клуба по-малко.
За това са клубове! за да помагами взаимно, да привличеми хора кои держат на порода и могат да привнесят своят дял. И за пет класс трябва да има хубови стопани, а не е тези който искат сега и не им пука за утре.