Пекинез
Публикувано: 29 April 2010 - 10:05 PM
Ставаза 5 мин . Ти го държиш на място , а приятел с кола минава , и през прозореца с вестник шибва кучето м/у очите с вестника .
След вторият път то се пази само от колите .
Смятам го за разумно, някой ако може да даде друг съвет , да дава
... или да замълчи завинаги .
Не мога да кача снимка , нещо форума не пуска , не знам .
Мини кучкарникът в хола ми е неоценим , мога да ида някъде , и съм спокоен докато е малко че няма да опикае тотално ....
Публикувано: 29 April 2010 - 10:11 PM
От днес...
Публикувано: 01 May 2010 - 12:19 PM
Сани, ами така и правим, влачим се и това е :D
Ето снимки и от нас, днес след първата разходка позиморени:

Публикувано: 02 May 2010 - 09:31 AM
Ако му дръпнеш ушите назад , ше има вид на тюленче , такава беше нашата хубавица .
Но за какво ш'се скапваш да го влачиш ?
Земи малки парченца шунка , и щом почне да не иска , го прилъгваш с шунката ,
и то ще върви само .
Кучетата са мн. продажни , и с малки лакомства може да го командваш както си искаш .
Имам нов любимец...
Публикувано: 05 May 2010 - 06:01 PM
но не мога се отблагодаря на всички писали в раздела за възпитание и дресировка ,
и един участник Арсо , където е дал линк към цяла руска библиотека с книги ....
Мисля да си дресирам пекито този път за някои номера за пред хора ....
Предишната ни любимка имахме такава любов и разбирателство , че нямаше нужда от дресировка ...
просто ниъто тя , нито ние сме си отказвали каквото и да е .
Кучето ми яде кисело мляко с моркови , и пилешко варено за страх ...
Казаха ми че е най добре сурово месо по- натам , стига да е от здраво животно ...
Айде пекинезаджий АС ДС идаат ...
http://www.youtube.c...h?v=tXaZmY52gHM
Публикувано: 06 May 2010 - 11:26 AM

Иначе emilvr, няма лошо да знае някой и друг номер, и аз бих се занимавала с моя в тази насока, но не ми остава време. Когато съм с него предпочитам да си играем и забавляваме ;d

Публикувано: 06 May 2010 - 04:49 PM
Особено ако е дизел и Опел ! Миризмата на нафта ги подлудява , нашта разбираше сички думи свързани с пътуване кола , гараж , село , нафта .
Накрая установих че е излишно ако ще се пътува да и говоря изобщо,
само като кимна с глава към вратата и се ухиля - стартираше към входната врата , и чакаше пред гаража .
Умираше да се вози отпред , и мразеше в багажника . Ако не я вземехме на някое пътуване - беше сърдита по 2-3 дена .
Понеже все пак е мн. по- низсше същество от човек , като пътувах сам я връзвах в багажника за да не ми пречи .

Публикувано: 06 May 2010 - 07:47 PM
Моя днеска беше цял ден в гората, ей сега се прибираме. Нали Гергьовден и един познат там си го празнува именния ден, та пеки барабар с мене. Там му беше царството - цял ден на чист въздух, имаше малки деца, които постоянно му обръщаха внимание... абе какво да ви кажа, добре си е... щастливо куче.
Само това тука, дето е баш си кучето много много не иска да го приеме, но седи вързано и това е...

Публикувано: 10 May 2010 - 11:39 PM
Кисело мляко , и гранули .
И нашата имаше кърлежи , главно по устните и муцуната , нищо не и стана
Най смешното е че сички пишат да се вадят с въртене ...
като винт за дърво

Всъщност се хваща плътно до кожата , и се клати наляво , надясно , и така леко и бавно излизат щипките .
Моят мн ме хапе по ръцете , с какво горчиво неотровно за къче лекарство да си намажа ръката?
Вече няма аналг- хинин по аптеките ...
Публикувано: 11 May 2010 - 03:52 PM

Иначе ние кърлежа точно така му го извадихме - с въртене, и всичко беше наред - глава, щипки, крака... Беше му от дясно на муцуната. Милия през цялото време седеше кротко, сякаш разбираше, че му се помага.
Между другото вече започва да си сменя бебешката козина и всичко у нас е в неговите малки косъмчета, дано по-бързо премине този период. Решим се по три пъти на ден...

Публикувано: 11 May 2010 - 07:06 PM
Първо кликни , и тогава чети !

Тва ми е новия подпис , поздрави на 2-3 ма пекинезаджий които са тука

Хее , по- натам с постоянната козина е още по- дзле !
Количеството е мн. повече ! Ии колкото по- го решиш по- расте !
Единственото спасение е в примирението (с положението (рима ))
Най трудно свикнах да ям космите попаднали в супата , но се свиква и с това .
След 2-3 месеца даже хората не ти правят забележка за космите по дрехите , а ти съчувстват ... ( но зимата топлят допълнително )
Мойто псе стана 2 кила , и току що изеде два желтъка от щастлива кокошка , и се трупира

Публикувано: 11 May 2010 - 08:51 PM
Признавам, че е доста гадно навсякъде да виждаш малките дразнещи косъмчета и да си ги вадиш постоянно от устата

Аз моето не съм го теглила, но тия дни трябва да го водя на ветеринар за вътрешно обезпаразитяване и там има кантарче, хаха. Ама видимо си е пораснал и доста се е издължил.
Онзи ден се срещна с един себеподобен

Публикувано: 12 May 2010 - 12:33 PM
Моя Пекинец мирише лошо . На пор .То и аз не мириша по-добре ...
но се чудя дали да го къпя , да не вземе да изстине ...
Почнал е да хапе (не е спирал ) , и понеже търпя , вече тръска глава и се мъчи да ми откъсне от месото , боли ужасно , но търпя .
Вчера намерихме и първата бълха , не е извеждано , не мога да си обясня от къде ?
Капки фронтлайн , ще купувам , но не знам от колко месечна възраст се капят.
Публикувано: 12 May 2010 - 11:50 PM
Те заразяват и ссс стомашните паразиди , и с още екстри .
И тяхното лечение е мн. сложно и комплексно .
Примерно капките са "системни " , демек отиват в кръвта , кръвта става толкова отровна за бълхите , че умират в началото от нея , после мутират .. иии нали ....
Проблемите се решават химически , чрез силно скъсяване животът на кучо .
Начи аз плащам пари , кучо с години живот ... дзвучи шизофренично ...
Кажете как и къде да кача руска книга .... мааа да не ме осъдят ...
"Кейти Берман - обучение вашей собаку "
Пише още за гранулираните храни - отнемат поне 2-3 години от живота +
+ пиене безконтролно на повече вода , което пък води
до системно опикаване ...
Бе курвалар хава . ( кофти ситуация )
Намазах си малко от ръката слюта чушка ... и ооо йес ! Хапането спря .

Публикувано: 13 May 2010 - 11:36 AM

Иначе не бих направила това на кучето ми - за годините. Да, неприятно е с бълхите, но така като знам, че му скъсявам живота... не мога.
И, нямам си и на идея къде и как да се качи книгата...
Между другото, баща ми много се е интересувал ( и още също ) от кучета и си спомням, че има страшно много книги за тях - като започнем от такива за различните породи, пеминем през обучение и т.н. и стигнем до тези неща - бълхи, кърлежи... Трябва да се хвана някой ден да си освободя малко време и да разгледам какво що пише там.

Публикувано: 13 May 2010 - 12:59 PM
Начи , Късам 1 чушка на две , и си натривам дланта отгоре ,
по принцип чушките лъжат осезанието че има изгаряне от огън (капсаицин )
Вместо хищното като от разгонене женска пираня , хапане , тутакси се замества , от леко приятно близване .

М/у другото каквото и да пиша тука , да се има у предвид , че не съм ветеринар , и мн. не съм компетентен.
Ти , защо не питаш баща ти да ти обясни , каквото е чел , да не губиш време . , и пари