Пекинез
Публикувано: 06 June 2010 - 01:10 AM

Публикувано: 06 June 2010 - 01:24 AM
Armeika, в 06 June 2010 - 12:24 AM, написа:
Възможно ли е и моето кученце да има такава козина и какво трябва да направя за да постигна този ефект?
Много искам да пусне такава козина... но някак се съмнявам че ще се сдобие с нея...
Наскоро видях един пекинез на 10 месеца беше и имаше огромна козина пък моята сладурана е на 7 и е с къса козинка прилепнала по нея... а на онова кутре козината му беше изправена не беше залепнала по тялото. :(
Много ще съм ви благодарна ако ми обясните как седят нещата с козината на пекинезите. :)
Кучето ти би могло да има такава козина, унаследявайки я генетично от неговите родители и прародители. Т.е. само ако те изглеждат така и имат такъв тип косъм. Ако все още е с прилепнала и късичка козинка, едва ли ще се промени много. Но можеш да я поддържаш мека и лъскава, първо чрез добра храна и евентуални хранителни добавки (има си специални хранителни добавки за това - само след консултация с вет, разбира се). Повечето хора дават рибено масло, например. Други пък дават бирена мая на хапчета, като някои се оплакват, че от нея животинките им надебеляват. И двете са налични в аптеките, но най-добре поговорете с ветеринарния си лекар преди такова начинание. Той трябва да знае най-добре какво е хубаво да се дава и какво - не, съобразно храненето.
Другото нещо е често ресане - през ден, през два, това ще я поддържа мека и лъскава, като козинката няма да се заплита (предполагам, че има по-дълга козинка при гащите) и самото ресане ще се превърне в своего рода масаж. Хубаво е да я свикнеш от малка с ресането и четката, за да не страдате като моя Рони. Той бе с дълга козина, плашеше се от четката и не даваше да се реше. Резултат - редовно спластяваше гащите като за световно и се е налагало да режем козината. Сега имам сибирско хъски с доста повече козина и никак не е трудно - свикнах я от малка. Протестираше, протестираше и в един момент, като ѝ покажеш, че няма накъде да ходи, се предава. После свиква. Та, мисълта ми е, че ако я свикнеш от малка, ще си спестиш доста главоболия.
Третото нещо е - основното къпане (не говоря за дупе и лапи, а за цяло куче) - колкото се може по-рядко или само "по спешност". Не през месец, не през два или три месеца... Химикалите от шампоаните изтощават и изсушават козинката. Особено пък, ако шампоанът е тип 2в1, 3в1 с ефект против бълхи...
Принципно съществуват всякакви грууминг козметики за постигането на прекрасна козина - масла, лосиони, балсами и т.н., но не бих си плескала хучето с такива работи - нито хъскито, нито пекинезката.
Ако говориш за тези ангелчета от снимките... Формулата е ... над 1500 евро, от развъдник, регистриран в FCI най-добре от страна извън България...(в БГ чистопородните пекинези са мираж. Тук знам само за един развъдник - Албус, но нямам идея дали функционира - информацията за тях е стара и неъпдейтвана). Та, ако имаш прекрасната възможност да си вземеш куче от развъдник, с това ти гарантират произхода на животинката. Както и, че кучето, което купуваш, влиза в стандарта на породата и не би имало отклонения като къса и прилепваща козинка. Нашата Лори (от лявата страна на снимката) също е на 7 месеца и също е с къса козинка, но ние си я обичкаме такава, каквато е!

Публикувано: 06 June 2010 - 08:14 AM

Предлагам -
Кафе 3фе1 за форума.
Кафе несс + мляко -за ръководството на форума .
Кафе 3 фе1 + 1 глътка ром Атлантик за пекинезаджийте .
Публикувано: 06 June 2010 - 09:20 AM
Пекинез-ТВ ! , на кръгъл час дават пекинез-нюз ( новини от светът на пекинезите) .
http://vbox7.com/play:e14c606c
Тва е последният филм на Пеки Сеуинчъри Фоукс ,а лайф .
Сигурно ги фризират тия бухнатите пекита , нашта пекинезка , катоя изкъпех си увеличаваше двойно обема , миех я с обикновен сапун , нищо и нямаше , и спираше да мирише за цял месец .

еееаа , - голяма снимка - тая с озъбеното хъски !Страхотно попадение , машала !
Хъскитата са раздел - хиеноподобни .
Публикувано: 06 June 2010 - 03:29 PM
На снимката му се спи още ...
начи до такава степен съм го психясъл , че като му свирна с ултрадзвуковата свирка , - ше си строши краката да идва , където и да е .
Мн съм доволен , седмица вече - когато му давам ядене свиркам преди това !
Така и не намерих книга за дресировка ссс свирка , но действам първобитно , -
просто винаги преди хранене свиркам и това е ...
Мерих го сега 3,2кг , не знам , май го прехранвам . Кюфталар-хава

И това кученце Армейското е мн. благо , и има бели чорапки

Ей , харесвам ги тия пекинези , и тва си е !
Наздраве с кафето ! 3фе1 !
Бе дай- измислете начин да отворим друга нова тема , примерно
" Пекинез нюз " където да пишем дребни клюки и коментари ?
Публикувано: 09 June 2010 - 01:54 PM
Внимавай понеже не са ултразвукови някои.
Вчера дойде комшията , и намери свирката , и почна да свирка , без да знае к'во прави .
Кучето изтича при него ссс скороста на пиксел по 600 Херцов дисплей , ( не не като разгонен аляски малмут ) и беше излъгано .
Направо ми разби дресировката .
Публикувано: 12 June 2010 - 03:32 PM

Kъде сме ние , ... и къде сте вие ?? ,
с другите хиеноподобни породи ??
http://www.youtube.c...h?v=NVq020Qhm9o
Поздрав за Пекинезаджийте , за другите скапване

Хайл.
Публикувано: 12 June 2010 - 11:10 PM

Публикувано: 14 June 2010 - 11:07 PM
Само ли си дига ушите ?? Мн е хубавкооо.
Мойто само като открадне нещо и побегне с плячката ги свива назад , като пеперудки

Притеснява ме , че яде по бавно , на 2 пъти , иначе излапваше всичко.
Давах му вече 2-3 свински ребра , за да не мисли за глупости .
Другото е нормално - холът мирише на кучета , килимът в кухнята е опикан на 100места
Публикувано: 15 June 2010 - 03:11 PM

Иначе не, апетита си му е същия, но му намалих дозата.
И не си вдига само ушите, за тази снимка аз съм го нагласила

Понякой път, когато имам време го пускам в двора, където имаме две грамадни каракачанки и, ако знаете каква игра пада с тях... той им е само колкото главата, ама много играят. И те са внимателни, усещат го, че само да го пернат с лапата и ще му паднат очите

Публикувано: 21 June 2010 - 07:26 PM

По улиците ли го разхождате 3 пъти ?
Нали имате двор , не е ли по - мързеливо да тича само из дворо ?
Те го нашио хубавец към мощният му гръб

и още една снимка направих на една бензиностанция ... на едни духове , паднали от гнездото .

Китайците твърдят , и са вложили маса пари и труд в това ,
че има паралелни вселени ...

Погледът от едната към другата обаче е силно деформиран , част от живото изглежда мъртво и обратно , хора изглеждат като животни ..
материялите и веществата са по други закони .
Лястовичките са хора в паралелният свят и могат да ....
" Теракотената армия " четете и м/у редовете

Поздрав и до другите пекинезаджийки

дайте да видим колко са порасли

Това е новото ... от мене " ДЗЪН ! "

Публикувано: 21 June 2010 - 07:34 PM
Това е най новото

Тва беше новата програма на тиливизията ...
Последно чао засега , и ДЗЪН !
Аз съм Емил - говорещият с пекинези.
Публикувано: 21 June 2010 - 10:14 PM
Музика за разхождане на пекинези

Велик състав , голяма песен даваща темпо на разходката , чуйте соло китарите , две ... гениално ...
В текста на два пъти се казва "пекинезз" !

Публикувано: 23 June 2010 - 10:52 PM

Иначе един път го разхождам по улицата и после го пускам по двора. Той обаче, като му се доходи по нужда, отива на вратата на терасата и започва да драска, това значи, че иска да излезе. Като си свърши работата застава отпред, и понеже е стъкло го виждаме и го пускаме преди да задраска отново

Публикувано: 24 June 2010 - 11:29 AM
Мойто стана 4.00 кг !
Дълго едно такова , явно още ше расте , няма така много мускули като че ли ...
Аз така свалих стъклото на терасата , и сложих шперплат , с клапа .
Кучето даже се засилва и с удар на главата я отваря и минава с отскок .
Някой път обаче подпирам клапата , и то се удря и пада обратно . Обичам да му е гадно !
Иначе по улиците ако види един минувач и го напада и лае , ако са двама - бяга и се крий

При един случай и аз тръгнах към минувача за психо подкрепа , и минувача се уплаши , и наистина побегна

Българинът е най- плашливото същество на планетата