Dog.bg Форуми : Отнето куче на съсобственост

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Отнето куче на съсобственост Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 February 2008 - 09:15 AM

Цитат

Цитат

Но все пак си оставам против вземането на куче в съсобственост.

На мен пък ми се струва много добър вариант, особено ако развъдчикът е склонен да направи толкова много отстъпки. Имала съм трудни моменти в отглеждането на предишните си кучета и най - малкото ако е имало на кого да звънна да попитам какво да направя е нямало да се налага да се разделям с тях. (имам предвид баща ми нямаше да ги "комадирова" т.е. подарява)

Ето това имах в предвид, че не трябва да се дава куче на лице под 18г. А ти искаш и пит да си взимаш??

#82 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 11:10 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Но все пак си оставам против вземането на куче в съсобственост.

На мен пък ми се струва много добър вариант, особено ако развъдчикът е склонен да направи толкова много отстъпки. Имала съм трудни моменти в отглеждането на предишните си кучета и най - малкото ако е имало на кого да звънна да попитам какво да направя е нямало да се налага да се разделям с тях. (имам предвид баща ми нямаше да ги "комадирова" т.е. подарява)

Ето това имах в предвид, че не трябва да се дава куче на лице под 18г. А ти искаш и пит да си взимаш??

Еми то това беше като бях малка - 10 някъде... Ама като е правело бели (под бели имам предвид, че ни е ядяло кокошки, бягало е и е плашело хората вън, да не си помисли някой, че са го махнали щото се е изпишкало не където трябва или нещо такова дребно!) и не е имало кой да попитам как да го науча на ред... Как според теб да забраня на баща ми да го махне? Да не говорим, че сега вече имам достатъчно акъл в главата си за да знам как да си отстоявам исканията. Той и сегашното ми куче много много не го иска...ама нещо не успява да намери нужната причина за да го махне, защото се грижа достатъчно добре за него.
User's Signature

Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 07:19 PM

Не съм човека който трябва да го напише, но мисля че както каза бушка преди 4 страници THE END.
Виждам че на момичето "Нора" дори развъдчика и е намерел квартира добра работа и краасиво куче- което е доста похвално, но след това така да обиждаш FACE, отначало като почнаах да чета темата найстина бях на твоя страна и мислих много да пиша против ФЕИС, но когато разбрах какво е станало сичко се изясни.
LOCKED  :sos:

#84 Потребителят е офлайн   elegance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 08:36 PM

Подкрепям с две ръце!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Нора,стига си вкарва сама филми разни.Тук никой няма да те подкрепи.Нито където и да било!Едно голямо БРАВОООООООО на Ангел и Елена за всичко направено,включително и за новия,сигурна съм в пъти по-добър и спокоен живот за Ерика.И съм сигурна,че хората там я обичат,тя тях също,и то не малко,и със времето,ако всичко е ОК,ще ги заобичва все повече!
И Норче,недей с такива тежки думи,вече се притеснявам че мислиш за самоубийство :o :o :oПожелавам ти да имаш поне едно дете,за да разбереш какво значи наистина да си готов да умреш за някой,без обвинения към целия свят!

#85 Потребителят е офлайн   hakerceto Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 March 2008 - 03:12 PM

Ерика е при мен в Панагюрище и е добре  ;) Преди малко се върна от хижа :) Не се притеснявайте за нея  :blink:

#86 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2008 - 12:23 AM

Цитат

Ерика е при мен в Панагюрище и е добре  ;) Преди малко се върна от хижа :) Не се притеснявайте за нея  :blink:

Така ли, браво на принцеската ми - къде сте били, как е миличката, побърках се по нея...
Как е, какво прави... Свикна ли в непознатия град... Как прекарва деня си, с какво се занимава... какво яде, хапва ли си от любимите лакомства (кучешки бисквити и изкуствени кокали и солети от пресована кожа, тя е луда по тях, като съм и купувала с кеф си ги дъвчеше и им се наслаждаваше... :'( :'(
Ох..., разплаках се като го прочетох... :'( :'( :'(, толкова много ми липсва, бих дала всичко отново да се съберем... Това е първото нещо, което разбирам за Ери за последните 2 месеца...
Тя, тя е толкова важна за мен, тя ми е детенцето...
Март месец е, не съм й подарила мартеничка, рождения й ден наближава, само след 1 седмица е - на 11 Март, трябва да получи подаръци, на 2 годинки става момичето ми...
Понеже Ангел упорито я криеше и нищо не ми каза за нея, не ми даде да я виждам докато беше в София, разбрах, че е заминала, чак когато видях в сайта, че под нейната снимка не е моето име... В деня на заминаването й не я видях...Не съм я виждала от 5 Януари... :'( :'( :'(
Ние с него сме скарани вече, просто не мога да повярвам, че постъпи така...
Клуба напуснах, няма смисъл да съм член, щом нямам куче...Аз заради нея седях... Пък и ми омръзна от вечните скандали...
Дали ще може няколко снимчици на принцеската ми... моля Ви, много Ви моля... :'( :'( :'( :'( :'(
Дали ще може да и пратя подаръци, ако не искате да ми кажете адреса си, на който да ги пратя, ще проуча веднага кой куриерски фирми имат офиси в панагюрище и ще я пратя до поискване... Само и само да ги получи Еричка... Ще й купя от любимите й лакомства..., който тя най-много обича...
Планирате ли да идвате в София, как върви въпроса със заплождането, тя трябва този месец да се разгони, така го смятах, аз си мислех да чакам да се върната и си викам - със сигурност ще има снимки, та да имам нови нейни снимки - да си я гледам... Тя е насякъде - в телефона, в компютъра, всеки божи ден й гледам снимчиците и плача за нея...
Ако ще идвате в София, всичко зарязвам, само и само да я видя...
А - това не знам дали Ангел ще ви разреши, готова съм и аз да дойда до Панагюрище, за да я видя...
Ангел ми каза, че всеки ден сте говорили, ама аз така и нищо не знаех за Ерито...
Много хора ми казват, че не е нормално да съм толкова привързана към куче, че не е нормално да го поставям над хората, но тя абсолютно го заслужава, тя е много повече от много хора...
Боже, умирам от желание да я гушна и да я нацелувам по сладката муцунка...
Тя също ще е много щастлива да ме види...
Като се разделихме преди 2 месеца, тя много искаше да тръгне с мен, но Ангел я затвори и не й позволи... Кой знае какво си е помислила... Защо не ме взимаш с теб...? Къде отиваш без мен... :'( :'( :'(
Преди 2 месеца търсих варианти, но Ангел се наложи... като мажоритарен собственик...
Не знам дали някога ще взема куче отново, ужасно много ми липсва Ерика...
Пък и ме е страх отново да не ми го вземе някой, просто няма да го понеса...
Аз още Еричка не съм прежалила... Сладкото ми момиченце...
Липсва ми сега животинка, да има с кой да бъда... да има за кой да се грижа, да има с кой да се разхождам, да има с кой да карам колелота в това страхотно време (Ерика много обичаше да тича до колелото като беше при мен... А сега го карам сама и завиждам на хората по улиците като ги видя с куче, пък ако е далматинче... :'( :'( :'(
Говориха ми някой хора, че след време като се оправя, да съм се вземела дъщеря на Ерика, ама въпреки, че ще е нейна дъщеря, просто няма да е тя... Тя е незаменима, тя е безценна...
Сега съм добре, живея в голям апартамент, ама е празен без Ерика до мен... Сестра ми и братовчед не могат да запълнят празнитата, никой не може... Винаги ще страдам за нея...
Никога няма да превъзмогна загубата... Тя значеше твърде много за мен...
Съня си изгубих, вися на компютъра до 2-3-4-5 часа през нощта си мисля за нея... просто да минава времето... а то минава толкова бавно... :'(

Моля Ви на този етап поне снимчици да ми пратите, да си имам новички, да си я гледам, че друго не мога, а как искам да я видя, дано имам възможност скоро...
Боже, просто не мога да спра да плача, седя пиша и плача... :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Пощата ми е nora_dal@mail.bg , може и тук.... Веднага ще й направя клипче, научих се да правя слайдове с Movie Maker...
Направих и сайт в нейна чест, където има всичко за нея... ето го сайтчето на Еричка...
Да я цункате от по сладката муцунка от мен и да й кажете, че много, много я обичам и че ужасно много ми липсва... :'( :'( :'(
И моля ви пазете я от лоши кучета и лоши хора, тя обича всички, мисли че всички са добри, не знае че има и лоши хора, не знае какво е опасност и не би могла да се защити, ако я няпадне куче... Пазете я от котки, тя не ги обича и ги гони, а й те имат остри нокти, който са много опасни за нея...
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2008 - 06:20 PM

http://dog.bg/forum/gallery/10/5901_04_03_08_5_56_43_0.
User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 03:39 PM

Ерика, по-добре ли се 4увствате? :blink:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 03:47 PM

Ми като видях тази снимка, мисля че да... :blink:
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   Nadq And Karma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 10:46 PM

Скъпа Нора,

Силно се надявам да не изпаднете в депресия, да преживеете загубата, продължавайки напред и да се поучите от грешките си, защото монетата винаги има две страни.

User's Signature

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.

#91 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 07 March 2008 - 10:55 PM

Нор4е много се радвам, 4е се 4увстваш по добре :)  :wub:

#92 Потребителят е офлайн   Niniv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2008 - 09:05 PM

Изчетох всички мнения по темата и стигнат сама за себе си до следния извод:
НИКОГА АМА НИКОГА НЯМА ДА СИ ВЗЕМА ТАКА КУЧЕ.
Да ми бъде отнето поради проблеми.Да се отчитам пред хора и да треперя като Нора.
Нора,много съжалявам за загубата ти.Дори да си нестабилна...дори живота да ти е труден ти не си заслужавала това.Жалко е,че кучетата не обичат като нас хората.Всяка от двете страни има право..единия- в мъката си.. а другия- в грижата си за животното.
Това е моето мнение:)

#93 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2008 - 11:13 AM

Ами моето куче съм го взела с договор за съсобственост и мисля дори,че за неопитен човек като мен,когато си взимах кучето,това е по-добър вариант.Така може да получаваш помощ и напътствия,които в крайна сметка са в полза на кучето.А аз не се притеснявам,когато изпълнявам задълженията си и подхождам отговорно към кучето най-вече,както и към развъдчика ;)
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2008 - 12:07 PM

Благодаря Niniv за това, че ме разбираш...
Ще кажа само, че на никой не пожелавам това, което преживях... на никой...
Болката и мъката няма да изчезнат... никога...
За Ери мога само добро да кажа - научих я да обича всеки, тя е една прекрасна, жизнерадостна сладурана, дано в нейния живот няма такива сътресения, както в моя... Дано един ден да мога да си я върна, макар, че това все повече и повече се отдалечава като шанс, тя е далеч от мен, липсва ми ужасно много, какво ли не бих дала дори да я прегърна само...
За съжаление на този свят обаче хората не знаят какво е съпричастност, състрадание... всеки прави грешки, но и за съжаление всеки гледа той да е добре за сметка на другите... Затова и ще кажа, че колкото повече опознавам хората, толкова повече ги намразвам... и толкова повече се ориентирам към животните - при тях няма злоба, няма отмъщение, няма желание да правиш мръсно на някой...Възхищавам се на Ери, че е толкова добра, толкова благородна и мила, на това как съобразява ситуацията, на това, че всичко разбира, рядко се срещат такива уникални същества като нея... това благородство, това разбиране... друга като нея просто няма...

-----------------------------------------------------------------------------------

Helia не познавам Юлия толкова добре, колкото някой други хора, който съжалявам, че познавам (след някой постъпки...) но определено мисля, че е по-свестна и по-отговорна от някой други хора... Желая успехи на Хели... и много прекрасни моменти с нея, защото точно тези моменти са безценни и незабравими - ние с Ери и без думи се разбирахме, един поглед беше достатъчен, тя е толкова умна, а един нейн поглед, нейната съпричастност и съчуствие са уникални... такова благородство излъчват очите й...
User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2008 - 03:04 PM

Мисля, че е време да спрем да четем таз боза.  ;)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2008 - 05:49 PM

Цитат

Тази тема я пуснах днес, с цел да предпазя и предупредя хората, да помислят какво може да им се случи, ако вземат куче в съсобственост.Писах я, закото пострадах от явлението съсобстеност, а и не само аз, но и Ерика също.Аз страдам за нея, а и тя също страда за мен.Кучетата може и да не могат да говорят, но си изразяват чуствата с жестове, е ние с нея и без думи се разбирахме, бяхме едно цяло... един отбор...
А преди малко видях, че темата ми я няма - просто е изтрита...
Обаче, част от нея си я препратих на моя поща, предвидих, че FACE, който има модераторски права, може да ми я изтрие, та си я препратих... за всеки случай, и ПОЗНАХ !!!
Моля, да ми бъде обяснено, на какво основание е изтрита, и ако
FACE я е изтрил, в което съм 100% сигурна, да ми кажа защо ми ограничава свободата на словото !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:( :( :(
:o :o :o

Сигурно FACE и тази тема ще изтрие, вече си мисля, как утре сутринта това няма да го има, ама ще си го пратя на пощата, веднага след като я пусна... ЗА ЗАСТРАХОВКА...

И имам една молба към админа - dog.bg, да бъдат отнети правата на FACE на модерира мненията и темите ми, поне що се отнаса до писаните от мен такива, защото това е 2-рата тема, който той ми изтрива,БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ.
Първата се отнасяше за търсене на временен подслон за Ерика...

Мисля, че живеем в свободна държава, където съществува
СВОБОДА НА СЛОВОТО !!!
А не като не ти се нрави написаното и да го триеш...

Разбирам, че ти е тежко.Но погледни и другата страна!Не мога да разбера след като казваш, че много много искаш да си с нея, си и търсила временен подслон?  :- Колкото и да казваш, че я обичаш ако наистина бе отговорна нямаше да я оставиш просто така отново да си я вземат :- Съжалявам ако съм те обидила, но фактите са такива!
User's Signature

Качена снимка
  http://park4pets.com/eson/es510x90.swf

#97 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2008 - 06:03 PM

В тоя живот не всичко е бяло и черно. Случват се и неща, които не зависят от нас.
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 June 2008 - 06:47 PM

Хайде пак всичко отначало. Стига толкова, темата се заключва.
Ако някой има силна нужда да каже нещо по нея да ми пише на лични.

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни