Dog.bg Форуми : Отнето куче на съсобственост

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Отнето куче на съсобственост Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 January 2008 - 09:48 AM

Цитат

Цитат

Не знам , но за мен ако няма договор, това значи , че и двете страни имат някакви ангажименти към кучето като гледане храна.
Аз лично никога не бих си взел по такъв начин куче, правилно е казал бащата на това момиче, да гледа и храни чуждо куче, а ония тарикати да си вземат малките и да заплождат. По добре си го плати колкото струва за да ти е мирна главата.

Точно защото т.нар. "тарикати" са проявили своя ангажимент, Ерика вече има нов, надявам се по-скопокоен живот! :huh: Слава Богу, че има този вариант "съсобственост", че човек да може да прояви своята отговорност на развъдчик, когато единият от собствениците застрашава живота на кучето. redy, изказваш се абсолютно неподготвено!

Виж сега точно за този случай може и да си прав, но има хиляди други случаи , в които кучетата просто се продават без никакви права от страна на развъдчика, това е изолиран случай. Съгласен съм , че развъдчика това е добър вариант да има куче в съсобственост, но не го препоръчвам на човек, който иска да си вземе домашен любимец.
По-добре си платете исканата цена за да ви е мирна главата. А пък ако ще се отказвате от кучето пак можете да го предложите на развъдчика ако искате , но това си решавате вие и никой не може да дойде и да ви вземе кучето.

#62 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 10:00 AM

Нора , като чета постовете ти , все повече ми става ясно , че в момента сьстоянието ти не е вьобще здравословно за ,  което и да е куче !Може да ги обичаме като деца , но не забравяй , че на пьрво място те са КУЧЕТА и затова са толкова уникални!
Аз сьщо от скоро имам куче в сьсобственост.Вьпреки , че сьм платила не малко пари на развьдника , факт е , че кучето ми е с двама собственици ,което лично мен не ме притеснява.
И , да , хора не взимайте куче в сьсобственост , защото ОТГОВОРНОСТТА ,КОЯТО НОСИТЕ ЗА НЕГО Е В ПЬТИ ПО-ГОЛЯМА.
Знам , колко си обичаш кучето , но вместо да се жалваш от хората които са ти го поверили , насочи енергията си в по-градивни неща.И в случая можеш да бьдеш ядосана само на себе си и на семейството ти , което явно не разбира мьката ти!
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2008 - 10:20 AM

Цитат

Съгласен съм , че развъдчика това е добър вариант да има куче в съсобственост, но не го препоръчвам на човек, който иска да си вземе домашен любимец.

Защо?
развъдчиците, често дават кучета в съсобственост, не защото някой няма финансова възможност да плати цялата сума. А защото искат да продължат това което са започнали и постигнатото от тях да не отива "на кино". Договора е споразумение между двете страни, ако някой не е съгласен с някое от условията, просто това условие или се променя, или въпросния човек си търси друго куче. Ако развъдчика е отдал кучето за гледане и заплаща всичките му разходи-храна, вет. лечение, ваксини и т.н., тогава получените поколения просто му се полагат, а човека който го гледа има щастието да си има домашен любимец. Със сигурност развъдчика ще може много по-добре да прецени с какво куче да запложда, от колкото човек, който не е на ти с нещата.
Освен това, ако аз ти продам куче, и то не е съсобственост, пак ще го вземеш с договор, според който ако не можеш да се грижиш повече за него, първият човек към който ще се обърнеш съм аз и няма да си правиш каквото си искаш с кучето. Ако не си съгласен с това при покупката, просто си взимаш куче от друг, а не от мен.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 10:32 AM

Аз питах защо човек решава да си вземе куче в съсобственост, а не защо развъдчика го дава, вашите подбуди са ми ясни ;D.
Абе всеки си решава как да постъпи, но общата работа .....поне на мен не ми харесва.
А колкото до това момиче, не разбирам тя ли си е дала доброволно кучето или са си го взели насила.Ако си го е дала сама нека не реве по форумите сама си е виновна.

#65 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 January 2008 - 11:17 AM

Съвсем логично е, че ако искаш НАЙ-доброто куче от кучилото например, то ще се предлага на този, който ще се съгласи на съсобственост. Или се съгласяваш, или вземаш друго куче.
Изискването то да бъде представяно на изложби няма да ти представлява бреме, защото друг ще поеме това. Някои други разходи също се поемат от развъдчика.
Обикновено съсобствеността е със срок, който който се договаря -2-3 години, после кучето преминава изцяло в твое владение.
Още: развъдчикът може да плати скъпо заплождане в чужбина, а ти да се договориш за кученце/кученца от поколението. Така с чужд опит, усилия и поделени средства накрая ще имаш нещо много добро и най-вече професионално.
Отношението ти е въпрос на предразсъдъци главно. Ако се договориш както трябва нямаш никакви проблеми, напротив, ще имаш само улеснения.
А що се отнася до конкретния случай: Нора не може да гледа Ерика и я изоставя за втори път, но тропа с крак на съсобственика, че не я е настанил някъде, където да можела да я вижда. Очевидно е, че за нея собствените й емоции са по-важни от добруването на Ерика.

#66 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2008 - 12:43 PM

Цитат

Аз питах защо човек решава да си вземе куче в съсобственост, а не защо развъдчика го дава, вашите подбуди са ми ясни ;D.

След като питаш едното, не съм убедена, че си много наясно и с второто. Може би говориш принципно  ;D но не можеш да слагаш всички развъдчици от едната страна на везната. :rolleyes:
Може да съществува съсобственост и без финансови облаги, дори да ти е странно, защото ми се струва, че именно такива неща намекваш. Та има хора и хора... не с всеки можеш да се разбереш.
А относто това, защо хората се сагласяват да взимат кучета в съсобственост ... също си е тяхна работа. Някои нямат възможност да отделят съответната сума, други имат нужда някой да им помага, напътства и приемат това за добре дошло, когато на среща имат човек със способности и възможности. Съсобственост може да има не само между двама души, а и между трима... за 4 още не съм чувала.  ;)
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 30 January 2008 - 01:07 PM

Аз също имам куче в съсобственост, но не се притеснявам, че ще ми бъде отнето, защото мисля, че наистина се справям отлично с отглеждането му. Но Ерика, наистина това е много сериозен ангажимент, който ти за две години би трябвало да си разбрала и приела. Не мога да ти опиша колко пъти вече се налага да се съобразявам преди всичко друго с кучето. И като казвам "преди всичко друго" , говоря дори за мъж, родители и другите ми кучета.
И въпреки, че те боли и ще те боли още дълго, наистина е време да приемеш, че кучето ти е на по- добро за него място!

#68 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 January 2008 - 10:35 PM

Не исках да се меся в тази история  :rolleyes:, защото от това, което успях да прочета май и двете страни имат 'трески за дялане', но не аз ще бъда човекът, който ще 'съди' някому  :angry: - вярвам, че на всеки му стои неговото....!  :'( Историята е наистина тъжна, но има и нещо весело в нея- КУЧЕТО Е ДОБРЕ /поне това разбрахме от написаното дотук/!!! Момичето, което до момента е гледало кучето, не е емоционално стабилно и това може да го разбере дори и малко дете, да не говорим за специалист психолингвист  :o- съжалявам, че трябва да го кажа, но май е по-добре, че Ерика и е отнета! Един съвет към момичето- потърси помощ от психотерапевт, казвам ти го чисто приятелски! Не си съсипвай психиката, която и без друго за тези години ми изглежда свръхнатоварена - наистина подобен специалист ще ти помогне да се успокоиш и ще ти вдъхне сили да подредиш живота си, на този етап ти не ми изглеждаш съвсем стабилна, за да можеш с 'твърда ръка' да въведеш ред в хаоса около теб... УСПЕХ!
Към другата страна- казах вече, че няма да правя заключения, защото те ще бъдат субективни- едва ли от една тема във форума може да се каже на 100% кой е 'крив и кой прав'. Все пак от чисто човешка гледна точка мисля, че е нормално, поне ТЯ да получава някаква информация за състоянието на Ерика! Това едва ли ще е толкова трудно- става въпрос само за информация, тъй като мисля, че пряк контакт на този етап не е пожелателен- както за кучето, така и за момичето, въпреки че тя не го осъзнава и иска да я види 'на всяка цена'! В един по-късен етап, когато ТЯ приеме раздялата за факт и е готова да я приеме ' с главата и сърцето', тогава би могла и да види Ерика.... Пак казвам- аз разсъждавам така от чисто човешка гледна точка.... искрено се надявам историята да има добър край за всички- за кучето, за собствениците и за момичето, което я е гледало  ;) 

#69 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 January 2008 - 11:02 PM

.... ами, сега прочетох и в сайта на Киноложко сдружение 'София' как момичето е търсило изход от проблема като намери временни стопани за Ерика! Боже-е-е, тъжна история- защо ли въобще започнах да я чета.... :'( Искрено се надявам всичко да приключи с щастлива развръзка- знае ли човек, .. понякога стават чудеса  :wub:!

#70 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 11:11 PM

Аз апартамент намерих (страхотен 3-стаен апартамент, до 5-те кюшета) и от 1-ви се местя, ама защо ли... Да се беше случило това, преди 5-ти, а то твърде много закъсня... твърде много...
Защото въпреки това, ЕРИКА няма да се върне при мен...
Поне няма да съм при майка ми, а в живота ми напоследък имаше само 2 скъпи същества, Ерика изгубих, остава само Краси...
Ако и него изгубя, вече незнам, не ми се мисли... А и той в момента не е тук, в провинцията е по-работа, вече 2 седмици...
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 09:32 AM

Цитат

...имаше само 2 скъпи същества, Ерика изгубих, остава само Краси...
Ако и него изгубя, вече незнам, не ми се мисли... А и той в момента не е тук, в провинцията е по-работа, вече 2 седмици...

Ей, момиче ... тези ти писания можеш да ни ги спестиш ... пълно е с розови сайтове в нета ... а ако имаш нужда от допълнителна комуникация с Краси (който и да е той) опитай с "Море от любов" или "Имате поща" ... вярвам че поне Гала би оценила воя ти до небесата!

Тук не е мястото да очакваш съчувствие - не и при така изложените от теб и другия собственик на кучето факти! Колкото и да не ти харесва - ТОЙ Е В ПРАВОТО СИ ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА ДОБРУВАНЕТО НА КУЧЕТО КАКТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ТИ СИ ТАЗИ КОЯТО ДОСЕГА Е СЪЗДАВАЛА ЕДИНСТВЕНО ХАОС И НЕЯСНОТА ОКОЛО ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ ГРИЖИШ ДОБРЕ ЗА ЖИВОТНОТО!

о.к. попита ни за нашето мнение ... и получи 100 отговора които не ти харесват и въпреки това продължаваш със скимтенето си! Колкото и да не ти се харесва приеми простичкия факт, че въпреки душевните ти терзания (за които всички ние ВКУПОМ съчувстваме) на кучето му е осигурен СИГУРЕН ПОДСЛОН ... за останалото иди на психоаналитик, защото той ще е онзи който със сигурност ще заеме твоята страна в този свят на страдание и хленчене в който се опитваш да вкараш всички нас! 

с уважение:

о.м.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#72 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 10:45 AM

Не е вярно, че всички са били против нея, и ако се загледа човек по-вечето от хората , които са против момичето са все  ВЕЛИКИ развъдчици.
Аз не виждам какво би попречило на другата страна да вземе за известно време кучето при себе си, нали все пак и те се водят съсобственици.
Е това не мога да го разбера!!! Или те са съсобственици само за облагите които ще получат от кучето :angry:

#73 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 11:23 AM

Ако прочетеш по-назад ще видиш,че това се случва за  ВТОРИ ПЪТ.И хората са помогнали вече.Само че я си помисли-така като гледаш писанията на момичето-стабилно и отговорно ли ти се струва и дали след няколко месеца историята няма отново да се повтори?Доколкото разбирам никой не е отнел кучето всъщност-тя сама го е завела там защото е нямало къде да отиде...еми сори-след като ОТНОВО не е могла да намери изход-не виждам защо трябва да реве и да обвинява целия свят сега.Всъщност не виждам някой да е чак толкоз против момичето-напротив-съчувствам му,но определено не мисля,че е в състояние да се погрижи за себе си-камо ли за кучето.
Интересно фокусиране върху "облагите"-да си се замислял за помощта,която получава съсобственикът от този,при когото е родено кучето.Нещата са доста сложни и не могат да се мерят с пипета.Както и с пари-заплащането на самото куче не е най-главното.Колко струва това да можеш да се обадиш всеки момент на денонощието на онзи "комерсиален тип" за всяка една глупост свързана или не свързана с кучето,която ти дойде на акъла?За здравето,поведението,обучението,за явяването на изложби,за заплождане-за каквото се сетиш...Всъщност ти взимал ли си куче от развъдник,за да знаеш какво точно представлява връзката между новия собственик и развъждащия-дори и без да има договорка за съсобсвеност между тях...
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2008 - 11:29 AM

Мани, такива облаги, че направо се къпят в блага развъдчиците, плуват в пари, гадовете мръсни. Смех в залата.
Реди, първо виж кво значи 50% брак при развъждане на далматини, пък после говори за облаги.
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2008 - 11:41 AM

Абе той сигурно мисли, че всички развъдчици се вживяват толкова, само и само да вземат някой лев или да не изпуснат някой лев. Има и такива, да ... но далеч не всички!!!  :-

Отстрани не изглежда кой знае какво - давам на някого куче и периодично той ми го води, защото се чуди къде да го дене, как да го гледа, за да си няма проблеми с родители, жилище и т.н. Като добър човек ще си взема кучето един, два пъти... но не мога да живея в този стрес кога пак и какво ще се случи с това куче и да го лашкаме от известно в неизвестно. Понякога случая е такъв, че просто мога да гледам две седмици кучето и нещата да се наредят, но не и да понасям всевъзможни истории с неочакван край и съпътстващите ги истерии и всичко това да рефлектира върху кучето и дузина народ, който се суети и преживява случките. В един момент, човек просто преценява и взима решение.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2008 - 11:55 AM

Какви ти две седмици!? Първия път Ерика е била "временно" изоставена с МЕСЕЦИ!
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2008 - 12:27 PM

Цитат

Не е вярно, че всички са били против нея, и ако се загледа човек по-вечето от хората , които са против момичето са все  ВЕЛИКИ развъдчици.
Аз не виждам какво би попречило на другата страна да вземе за известно време кучето при себе си, нали все пак и те се водят съсобственици.
Е това не мога да го разбера!!! Или те са съсобственици само за облагите които ще получат от кучето :angry:

Redy, не си прав. Затова в последния пост, казах на Нора, да престанат да се пишат измислици. Дадох Ерика в съсобственост на Нора и никога не съм имал намерение тя си сменя собственика. Първия път когато стана че Нора, оставя без квартира и няма къде живее, за да се прибере в тях, взех Ерика при мен и след това я дадох на мой приятел който се грижи за нея от 3.5 месеца до 8.5 месеца, междувременно той и я нае на работа при него с добра стартова заплата и т.н. за да може по-бързо Нора да си стъпи на краката. След това Лина (бившата председател на НККДЕ) и намери Квартира до парк Буримечката. Всичко това е правено с единствена цел да се погне и на Ерика да не се търсят нови стопани а да остане при Нора.
Две седмици преди нова година майката на Нора се обади и каза, че трябва да търсим нови стопани за Ерика. Говорихме за вариант, Нора да се прибере в тях с Ерика и т.н., те бяха категорични, че това не може да стане и т.н. и т.н.
След това Нора доведе Ерика в къщи и това е. Направих това което те искаха и което най-добре за Ерика, намерих и нов дом и нови стопани. И на мен не ми харесват всички тези неща, но това е действителността.
Тия работи за тристайния апартамент и т.н. не знам колко са верни, понеже преди няколко дена, нямаше квартира, :) предполагам, че пак нещо си приказва. :)
Това са нещата, Нора да си говори, че съм и взел кучето, да си говори че съм я излъгал и т.н., да си приказва какво иска. За мен най-важното е, че Ерика добре има си нов дом нов стопани и се надявам, че други няма да се търсят други.
Казвах ме и много пъти, да не прави прибързани неща, да не си напуска работа без да има друга, само че Норчето си правеше това което знае, обвиняваше, техните, обвиняваше хазаина си, работодателите си и т.н., сега и аз и станах виновен.

#78 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 31 January 2008 - 12:58 PM

Face, аз ти благодаря, че така детайлно ни обясни нещата, и въпреки всичко ми се струва, че Норчето няма да спре да развява лозунги, колко сте "лоши" - вие развъдчиците.

redy, не съм в групата на развъдчиците, но и аз не съм съгласна с поведението и егоизма на Нора и от по-горните постове виждам, че има и други хора, които също не се числят в тази група, но и те са на същото мнение. Не разделяй така нещата.

За всички е ясно, че Норчето изкривява нещата как са й отнели Ерика, търси съчувствие, което пре-достатъчно получи, и най-наглото - съсобствеността е виновна за нейните мъки и хаос ..............  но светът не се върти около нея!!! Това е изводът, който тя трябва да си извади. Развъдчика се грижи за доброто на кучето, не за душевните настроения на човека.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#79 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 04:55 PM

Фейс, така разказана историята е ясна.... не знам какво иска още това момиче!
Ами че вие направо сте я осиновили тая Нора бе :rolleyes:.
Е тук явно грешката е моя , че Ви обвиних за случая, но нали съм си със слабо сърце спрямо слабия пол, вярвам на сълзи  :sos:
Но все пак си оставам против вземането на куче в съсобственост.

#80 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 08:57 PM

Цитат

Но все пак си оставам против вземането на куче в съсобственост.

На мен пък ми се струва много добър вариант, особено ако развъдчикът е склонен да направи толкова много отстъпки. Имала съм трудни моменти в отглеждането на предишните си кучета и най - малкото ако е имало на кого да звънна да попитам какво да направя е нямало да се налага да се разделям с тях. (имам предвид баща ми нямаше да ги "комадирова" т.е. подарява)
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни