Публикувано: 26 January 2008 - 08:44 PM
към няколко души отговор:
DessyD - ти винаги можеш да вдигнеш телефона и да питаш как е Боно, винаги можеш да отидеш да го видиш, винаги.Никой не може да ти го забрани.Докато на мен нищо не ми казваха, само добре е, тича - всеки път само това и нищо друго...
benyb - не знам дали ще взема да гледам куче отново, не искам 3-то куче да изгубя... Съни почина (наложи се да я приспим, беше зле и парализирана безвъзвратно) от 2 инсулта миналата година през Март, а през Януари изгубих и Ерика, айде кажи ми как да издържа и чия психика ще издържи на това... Освен това живеех сама, тя ми беше опората и взаимно се поддържахме...Сега съм толкова сама, колкото никога до сега...
И незнам дали ще се оправя някога, вярвай ми, че винаги ще обичам Ерика и ми е много болно, че я крият от мен, че нищо не ми казват за нея и не мога да звънна на хората да ги питам какво прави, как е, да се уговорим за среща и да прекарвам известно време с нея (примерно събота или неделя да пътувам до Панагюрище и да прекарвам няколко часа с нея, да сме си само 2-те и да се разхождаме заедно), та да ми е някак съвсем малко по-леко ТАЗИ ОГРОМНА ЗАГУБА... Поне да знам, че е жива и здрава...
Huskypower - кокали й дадох само веднъж, но като видях, че не й понасят не съм и давала повече, оттогава не е яла никога.
И за съжаление, бях наивна и не сключихме договор, беше на думи само, ама си викам познавам ги от дълго, приятели сме, няма да ме излъжат... Ама сбърках...
Майка ми ми говореше, че един ден ще си я вземат - и точно така стана... Казваше, че друга такава балама като мене няма...ДА ГЛЕДА ЧУЖДО КУЧЕ...
И не знам как да мисля позитивно, когато тъкмо си помисля, че нещата се оправят и пак ми се случи нещо отвратително, при това по независщи от мен обстоателства - говоря за квартирата, иначе още щях да съм си заедно с Еричка и нямаше да ми се налага да понеса цялото това страдание, което ме смаза тотално...
Face - знам, че може да ти се стори банално и знам, че в теб няма капка сътрадание и съчуствие...
А пишеш постинги за помощ на болни деца ?
Но все пак аз отгледах Ерика от бебе, всеки ден бях с нея, всеки ден съм се радваля че тя е до мен, точно тя, и че тя си е моето кученце, още помня детските й игри и какво правеше като бебе,
как не можеше да се качи на леглото, защото беше мъничка,как първата нощ ни събуди с 4 сутринта, а втората в 6 сутринта - че се чустваше тъжна още от раздялата с Айра, как ходихме до магазина да й купя първия нашийник - който още пазя, как си надъвка повода, как как дори ми беше нагризала обувки, как се беше заляла с фанта и лепнеше цялата, как като пътувахме всеки ден с нея всички хора ми казваха колко е сладка и красива... как всички й се радваха.Как реагира първия път като видя друго куче, как се уплаши от него и се скри, как се сменяше зъбките, колко интересно и беше в офиса до военна болница да гледа какво става навън през прозореца, как като миехме плочките скачаше върху моп-а и го хапеше и гонеше...
Как на 2.5 месеца беше напълно социализирано куче, как спокойно приема всичко, как обича всички, помня всеки един миг с нея, всичко...
Как страдах когато не беше при мен.Как дори на Николай звънях да го питам как е и какво прави...
Колко много се радвах като се върна...
Как когато бяхте на море с нея, а Адела беше при мен, как всеки ден почти ви звънях да питам как е, и страдах че не е при мен, дори че ставае въпрос за 7-10 дни...
Как когато заминахте за Чехия звънях да питам дали знаеш нещо ново за нея, А ТИ МИ КАЗВАШЕ ЧЕ СЪМ ТЕ ТОРМОЗЕЛА, КАТО СЪМ ЗВЪНЯЛА ВСЕКИ ДЕН ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАМ...
Помня игрите й в парка, как тя беше най-бързата, как всички й се възхищаваха, колко е добра и игрива...
И как изпаднах в ужас, когато само 2 СЕДМИЦИ ПРЕДИ НОВА ГОДИНА, ХАЗЯЙНА МИ СЕРВИРА УЖАСНАТА НОВИНА,А ТОВА БЕШЕ НЕЩО, КОЕТО НЕ ЗАВИСЕШЕ ОТ МЕН - А СЕ ОКАЗВА, ЧЕ СПОРЕД ТЕБ АЗ СЪМ ВИНОВНА ЗА ТОВА...
Как всеки божи ден съм плакала, знаеки какво ще се случи, как Ери разбираше какво става и също си промени поведението - усетих го...
С Ерика са едни от най-хубавите моменти в живота ми, защо сега нямам право да знам нищо за нея, аз никой ли съм в нейния живот... и тя в моя..
Между нас има връзка,която никой никога няма да разруши.И защо като хората ти звънят всеки ден, не ми предаваш какво става и какво са казали, защо не ми се обади в деня, като заминаваше за Панагюрище да ми кажеш да дойда да я видя, защо като беше още в София не ми каза къде е, не ми предложи нито веднъж да я видя, и като я доведох на 5-ти, едва ли не ме изгони от вас...
Всичко това няма ли поне малко да те трогне, да се поставиш на мое място, само си го представи...
Или мислиш, че аз съм безчуствен камък, който не изпитва нищо...
Макар, че понякога ми се иска, за да незнам какво е да страдаш...
Защото за мойте 25 години съм преживяла толкова страдание, мъка и болка, колкото и някой да 50 не е преживял...
и последно - Аз на твое място, щях да взеха Ерика в къщи ако трябва, без значение че има 2 кучета и дете, докато мога да си я взема, а не да не мога дори хотел да й плащам - както ти не можеше, а аз да...
аз все още съм готова да давам пари за нея...
И не мисля, че е честно и коректно да ми спреш изцяло контактите с нея, мислиш ли за нея, дали й е добре...
Тя да не ме вижда изобщо 10г, след като ме види, ще полудее от радост... 100 %