Тема за хвалене на ветеринарни лекари
Публикувано: 14 June 2009 - 10:47 AM
за това че спасиха моето малко съкровище Фара - кокер
за отношението им към нея и към мен , за професионализма им теса наистина ветеринари по душа
Публикувано: 17 June 2009 - 02:31 PM

Публикувано: 18 June 2009 - 06:57 PM

На второ място, благодаря на д-р Георгиев от Син кръст. Въпреки че кастрацията е една от най-често правените операции, все пак си е операция, с която докторът и анастезиоложката му се справиха прекрасно. След упойката кученцето ми се чувстваше много добре(въпреки че е на 11г.) и за 15 дни раната й зарастна напълно, като дори и белег почти не остана! А и отношението беше страхотно от страна на лекарите!
Публикувано: 21 June 2009 - 11:46 AM
Прикачени файлове
-
2.BMP (2.25MB)
Брой сваляния: 274
Публикувано: 10 July 2009 - 02:35 PM
Lady B*, в Nov 11 2008, 05:42 PM, написа:
1. Клиника ВИВА ВЕТ - София, Ситняково
2. Клиника "Св. Антим" - София, ул. Враня
2. Кабинета в София в кв.Х.Димитър /зад ШЕЛ-бензиностанцията/ - Д-р Александров
Не съм съгласна с теб за Св.Антим
На 1 март 2009 на кученцето ми му се появи полип на очето.На 03 март я заведох при въпросното докторче,прегледа я и ми каза ,че има бактериална инфекция на окото,изписа ми 4 вида капки и един мехлем който трябва да се дават на всеки 2 часа 6 пъти на ден.След 4 дни отидохме на преглед и лекарят ми каза,че Сара (така се казваше) е слабичка,а Сара си ядеше 1 път на ден кит кат котешка храна (кучешка храна рядко я ядеше) + колкото и каквото да и дам допълнително ще го изяде и ще търси за още,не беше дебела,на 12 години беше много игрива и жизнена въпреки годините си.Водихме я 3 дни подред на системи,след което Сара каквото и да хапнеше започна да повръща (все едно стомаха и не може да смеля приетата храна),отидохме пак при Савов и направи кръвни изследвания и ми каза ,че трябва да и се направи ехограф на сърце и вътрешни органи,понеже от снимката не могъл да разбере какав е проблема,почна да гадае диагнози,то не беше диабед,проблем с матката,проблем със сърцето или проблем с черния дроб!?!?!?!??!?!?!?!??!?След като направихме ехографа (който беше в Анимо в Младост) се върнахме при Савов и тои изписа една шепа хапчета и ми даде някаква лечебна течна храна ,която трябваше да я разреждаме с вода и ако не я яде да и я давам със сприцовка.Каза ,че проблема е в черния дроб,от Анимо казаха ,че всичко с изключение на черния дроб е в норми или както се изразиха не е клинично (да се лекува)Капките трябваше да се дават от 2-3 месеца,лекарството за черния дроб 3 мес. хапчето за сърцето до живот.Въпреки всичко Сара продължаваше да има апетит но каквото и да хапне веднага го повръщаше,започнах да и пасирам кучешки храни размити пак с вода но тя освен ,че не ги помирисваше когато и давах
Повръщаше пак .Започнах да я храна като малките деца с лъжичка пасирано пил.месо сварено,и правех попарка,само това не го повръщаше.Кучето ми от ден на ден губеше жизненост и сили,започна само да спи.След 1 месец слагане на капки на всеки 2 часа 6 пъти на ден окото и се спука НЕ БЯХ НА СЕБЕСИ .Баща ми заведе Сара при тоя БОКЛУК,варянтите за окото бяха операция в която окото се пълни с някакав разтвор като може Сара да не се събуди от упойката,и ако се събуди можело да се усложни положението и като окото стане по голямо т.е. няма гаранция,другия варян беше да не се пипа окото и пак да се слагат капките.След още 2 месеца кучето ми тежеше 3 кг (нормата за тях е 4.6-5 кг).Много ми беше трудно да взема решение,дадох си сметка ,че през последните 3 месеца кучето няма нормален живот,спеше в леглото ми за да мога да я наблюдавам непрекъснато взимах я с мен на работа понякога,хранех я като бебетата.Всяка вечер съм плакала като я гледам как се мъчи и ,че немога да й помогна да се оправи.На 18.05.2009 взех Сара от нас и я заведох при друг лекар който я приспа,взех си я и я погребах.
Един съвет,ако обичате животното си НЕ ГО ВОДЕТЕ в Св.Антим при "доктор" Савов.Това не е ветеринар,той е селски лекар и СМЕТКАДЖИЯ
Публикувано: 10 July 2009 - 02:44 PM
elena07, в Jul 10 2009, 03:42 PM, написа:
П.С.Все пак това е тема за хвалене на ветеринари,а не за оплюване!
Затова и съм написала за кой и от къде става на въпрос!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Публикувано: 16 November 2011 - 03:38 PM
д-р Янкова обгрижва бездомните животинки около кабинета си и постоянно търси дом на някое. в момента се грижи за котенце с премазана лапичка, на което тя и доц. Маринков са ампутирали 4 пръстчета. ако д-р Янкова не реши да го задържи (а май натам отиват нещата), скоро ще пусна тема за котарачето.
Публикувано: 10 March 2012 - 09:55 AM
Публикувано: 21 March 2012 - 11:29 PM

Моето момче си мисли, че е тигър.
Публикувано: 25 March 2012 - 07:11 PM

Публикувано: 31 March 2012 - 01:43 PM
Благодарни сме и затова, че се бореха и спасиха отровени те ни седем хъскита. Препоръчваме на всеки които обича своя домашен любимец и иска най-доброто за него до използва услугите само на тази клиника където работят д-р. Илиев и д-р. Ангелов.
#97 Guest_toy terier_*
Публикувано: 05 April 2012 - 01:13 PM
ГОСПОД ЗДРВЕ ДА ИМ ДАВА НА ТАКИВА ДОКТОРИ КАТО МИТАКА
БЛАГОДАРНОСТИ ОТ ЕДНО ВЕЧЕ ЗАРАСТВАЩО СЪРЦЕ
Публикувано: 06 April 2012 - 12:48 PM
toy terier, в 05 April 2012 - 11:13 AM, написа:
ГОСПОД ЗДРВЕ ДА ИМ ДАВА НА ТАКИВА ДОКТОРИ КАТО МИТАКА
БЛАГОДАРНОСТИ ОТ ЕДНО ВЕЧЕ ЗАРАСТВАЩО СЪРЦЕ
Кой е този доктор Димитър?
И каква е била ситуацията с кучето. Така написано ми изглежда като измислица, извинявам се че го казвам направо, но действието изглежда се развива в рамките на 30 минути, как така кучето е било студено и кораво(било е мъртво), а сега ръмжи?
Публикувано: 14 June 2012 - 12:37 AM
Не съм ветеринарен специалист, нито имам намерение да ставам такъв , но четейки този блог реших да споделя мнение !
Е, имах проблем с Персийски котарак - чешеше си ушенцето неистово. Заведох го в прословутата Централна Ветеринарна Клиника, защото е най-близо до мястото, където живея. Ами... по принцип горе-долу добро отношение, но първо е доста чакане и после трябва да покажеш нетърпимост, за да се задействуват. Котето , горкото трябваше да чака заедно с мен и накрая му сложиха яка / горкото нещасно създание / и ми дадоха нещо във спринцовка да му слагам в ушите. След два дни козината му около яката беше цялата мокра а котето се движеше като сомнамбул. На всичкото отгоре след първия преглед , решиха че може да има сърдечен проблем и трябваше да му се направи ехография на сърцето. Въпреки съветите на близките ми да не го подлагам на такъв стрес аз го заведох в предварително определения час и се оказа, че на котето нищо му няма. На третия ден му свалих глупавата яка и котето си разрани ухото още повече.
Посъветвах се с познати и го заведох във Ита Вет, където бяха много мили и любезни и взеха материал за микробиология. И ме изпратиха по живо и по здраво,както се казва. На другия ден, вече бях вбесена и проверих в Интернет. Оказа се, че бях забравила за невероятния и изключителен специалист - д-р Борисов. Разбира се, че дохвърчах при него почти веднага след тел. обаждане.
И така, във Централна Ветеринарна оставих 150 лева, във Ита Вет 70 лева за нещо си а при д-р Борисов - 35 лева за подстригване на ушенцето, дезинфекция, намазване с крем, плюс него самия и две инжекции.
Оказа се, че в първите две съм платила за внимание или престиж а единствен д-р Борисов ми помогна.
Котето моментално се почуства по-добре, престана да се чеше, разкървавеното ушенце зарастна на втория ден и сега е пак весел и игрив, какъвто беше.
БЛАГОДАРЯ , д-р Борисов ! Безкрайно благодаря, че Ви има !
Препоръчвам на всички, ходещи от Клиника на Клиника като мен - не се колебайте и не губете време , просто отидете при д-р Борисов !