Мерки срещу кърлежите!
Публикувано: 24 April 2005 - 10:34 AM
"Живот без бълхи - рай за кучетата" :)
Публикувано: 24 April 2005 - 10:54 AM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 24 April 2005 - 03:43 PM
Мале, тя темата си стана като реклама на фронтлайн b) r) b) Просто исках да кажа, че предпочитам препарата, защото е най-лесен за нанасяне, най-безвреден (поне доколкото знам) и най-неангажиращ за кучето и собственика му (не трябва да пазя скъпи каишки от губене и късане, не трябва да забранявам на кучето да плува или кисне в локва, щото ще трябва пак да го пудря или пръскам, не трябва по никакъв начин да се занимавам с обезбълхяване ...е, само за 1-2 месеца, но пак е нещо l)
Публикувано: 24 April 2005 - 04:56 PM
Цитат
Значи, това, което видях, защото аз държах кучето, когато му слагаха фронтлайна, беше нещо синьо на цвят, като гел. Лекарят му го намаза по гръбчето в горната част, разтри го под козината и каза да не го къпя. Не съм ползвала препарата на предишното си куче и не съм запозната с формите, под които се използва. По-скоро се поддадох на рекламата и защото ми го нахвалиха като доста ефикасно нещо. За съжаление не се получи. Не казвам, че препарата не струва. А и все пак лекар го сложи и то във вет.лечебница, която се счита за добра. По-точно лекарите в нея.

Публикувано: 24 April 2005 - 07:04 PM
ФРОНТЛАЙН
Средство нового поколения от эктопаразитов содержит новую формулу: ФИПРОНИЛ, активный и эффективный препарат в борьбе со многими паразитами, нашедший широкое применение в медицине, ветеринарии и растениеводстве. Купание и длительное нахождение животного под солнцем не снижают эффективности действия.
Спрей
Показания:
Профилактика и борьба с эктопаразитами собак и кошек (блохи и клещи).
Продолжительность защиты от повторных инвазий:
- для собак: два месяца от блох и один месяц от клещей;
- для кошек защита от блох в течении 40 дней.
Расфасовки:
спрей 250 мл - для собак весом 12 кг и более.
Одной упаковки достаточно для защиты собаки весом 20 кг от блох в течение 8 - 12 месяцев.
спрей 100 мл - для кошек и мелких собак.
Одной упаковки достаточно для защиты кошки (собаки) весом 5 кг от блох в течение 13 - 20 месяцев.
Применение:
Обрызгать животное препаратом против направления роста волос, чтобы он равномерно смочил кожно-волосяной покров. Не забыть обработать живот , грудь, шею, и голову. Флакон держать вертикально.
спрей 250 мл - 160 нажатий, 2- 4(3-6мл) нажатия на 1 кг массы животного в зависимости от длины шерсти.
спрей 100 мл - 200 нажатий, 6-12(3-6мл) нажатий на 1 кг массы животного.
Побочные эффекты:
В случае вылизывания может наблюдаться временная гиперсаливация.
Рекомендации:
Не купать животное в течение двух дней до, и после нанесения препарата.
Как и для всех инсектицидов:
- мыть руки с мылом после применения;
- во время применения препарата не разрешается курить, пить и применять пищу;
- препарат хранить в недоступном для детей месте.
Слот Он
(Фипронил 10%)
Состав:
Фипронил 10г
Бутилгидроксианизол 0,02г
Бутилгидрокситолуен 0,01г
Этанол 10мл
Эксципиент до 100мл
Показания:
Профилактика и борьба с эктопаразитами.
Продолжительность защиты от повторных инвазий:
два месяца от блох и один месяц от клещей.
Расфасовки:
3 вида упаковки для собак 1 вид упаковки для кошек
в пипетке 2,68 мл для собак 20-40 кг
в пипетке 1,74 мл для собак 10-20 кг
в пипетке 0,67 мл для собак 2-10 кг
в пипетке 0,55 мл для кошек
Применение:
Одна пипетка рассчитана на однократную обработку с учетом веса животного.
Отломить кончик пипетки в обозначенном месте. Нанести содержимое прямо на кожу в области холки (между лопатками), предварительно раздвинув шерсть, чтобы избежать слизывания.
Меньше, чем за 24 часа естественным образом препарат сам распространяется по всей поверхности тела Вашего животного. Избегайте попадания продукта на руки.
Побочные эффекты:
В случае вылизывания может наблюдаться временная гиперсаливация.
Рекомендации:
Не купать животное в течение двух дней до, и после нанесения препарата.
Как и для всех инсектицидов:
- мыть руки с мылом после применения;
- во время применения препарата не разрешается курить, пить и применять пищу;
- препарат хранить в недоступном для детей месте.
Противопоказания:
Не выявлено.
Не рекомендуется обрабатывать щенков в возрасте до 10 недель или весом менее 2 кг.
Использование в период беременности и лактации:
Исследования на лабораторных животных (крысах и кроликах) доказали отсутствие тератогенного и эмбриотоксического эффекта фипронила. Нет противопоказаний применения препарата для беременных и лактирующих животных.
Хранение:
В защищенном от света, сухом месте при температуре от 0 до 50°С.

Публикувано: 25 April 2005 - 12:23 PM
Сега понеже съм отнесена вечерта сложих адвантикса пък след сутрешната разходка понеже се беше омазал до ушите го минах с душа:(((((( и намерих един кърлеж , но Дара не я изкъпах и по нея няма нищо.
Сега пак ще го повтарям големият, аз лично го слагам на 25-30 дни не повече .
Публикувано: 25 April 2005 - 04:35 PM
Доколкото знам, принципът на действие е такъв: Веществото прониква под кожата на кучето и се разнася по цялото тяло, като образува в корените на космите нещо като "резервоарчета" или депа, които насищат целия косъм. По този начин веществото се излъчва от косъма и действа върху паразитите. Това е обяснението защо се нанася на едно място или "спот он", а не е нужно да се оплесква цялото куче.
Публикувано: 25 April 2005 - 04:48 PM
Сега Бери е с фронтлаин и всичко е наред. Нямаме проблеми. Трудно беше да се съглася първия път да му го сложат.
Предполагам, че има кучета на които фронтлаин не действа.
Публикувано: 25 April 2005 - 08:42 PM
Цитат
Ами май и аз това казах, има си кучета които никога не са хващали бълхи с фронтлайн, има такива дето се едно нямат нищо на себе си...въпрос на опитване е да се разбере кое помага при "вашето" :)
#32 Guest_Guest_elenuca_*
Публикувано: 01 May 2005 - 03:55 PM
Публикувано: 01 May 2005 - 05:05 PM
Публикувано: 02 May 2005 - 06:53 PM
Цитат
Здравей неизвестна ми приятелко. И аз имам кокер, на около 2 години. Първото нещо което и купих когато я взех беше Фронтлайн (който НЕ е най-новото на пазара, повярвай ми). За съжаление нямаше АБСОЛЮТНО никаква полза от него, дори когато го сложих втори път (май започвам да се повтарям). Аз не съм казала, че не работи, казах само че на мойто куче не действа, а както се оказа не е било само мойто. Както казах вече според мен си зависи от самото куче, а не САМО от препарата. Пробвах какво ли не, докато стигнах до пудрата и каишката производство на БАЕР (не искам да правя реклама) на мен ми върши работа, за другите незнам. Всеки сам прави избора си на принципа опит-грешка, предполагам. За мен си знам, че никога повече няма да сложа Фронтлайн, но за Манус пък знам че ще си го ползва. Въпрос на лично предпочитание, и такъв тип реклама не мисля че е много уместен.
Дано никога кокерчето ти не хване бълхи или кърлежи, пожелавам ти да е мнооого време с теб, и да е здраво винаги.....
Христос Воскресе на всички приятели от форума :)
Публикувано: 03 May 2005 - 09:19 PM
Публикувано: 04 May 2005 - 11:20 AM
Публикувано: 16 November 2005 - 05:18 PM
Значи имам дакелче, което този петък вече излиза навън. Ще ни е първата разходка и искам максимално да я защитим от всякви гадинки! А и около блока ни има доста бездомни кучета, така че знаете какво означава това! s)
Шели е на почти 3 месеца и се чудя какъв препарат да й взема против кърлежи и бълхи! Все пак е мъничка още и съм сихурна, че това е от значение. Изчетох цялата тема много внимателно, записах си дори най-добрите препарати, които препоръчахте, но все пак искам да чуя от вас и как стоят нещата с бебетата! Какво се използва най-често за тях? Предполагам всички препарати са безвредни за животните, но дали е така и когато са още съвсем мънички??? Ще очаквам съветите ви, з акоито предварително благодаря! super
А по темата - имам немска овчарка на село, вече на 10 години. Винаги съм му слагала само обикновени каишки против бълхи и кърлежи, тоест не са били някаква специална марка! И да не казвам голяма дума, нито веднъж не съм му намирала бълхи. Само един единствен път му намерих кърлеж на главичката, но го махнах и нямаше повече проблеми! Определено си зависи от породата на кучето и по-точно казано от САМОТО куче! При някои действа едно, при други - друго! Като при хората. Позволете ми съвсем малко отклонение - като бяхме малки със сестра ми непрекъснато имахме въшки b) Но като поотраснахме при мен спряха да идват, а тя се мъчи още година-две с тях! И забележете винаги сме спели глава до глава. Тя имаше, а аз НЕ! Така че, всичко е до организъм!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 16 November 2005 - 05:28 PM
също така важно е да отбележа ,че действа и при главови въшки b) , ако сестра ти е знаела по рано за фронтлайн със сигурност нямаше да се мъчи oleeee ...
успешно е приложен върху главичката на един първолак super - сега целия клас има а той не b) r)
Публикувано: 16 November 2005 - 05:37 PM
Благодаря за съветите, ще го пробваме този Фронтлайн, дано й действа! А понеже е дакел, т.е. мъниче пак ли цяла ампула се слага, понеже по-горе четох нещо за килограмите... тя да има-няма 2 кила

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека