Dog.bg Форуми : Мерки срещу кърлежите!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мерки срещу кърлежите!

#21 Потребителят е офлайн   kokerka Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 April 2005 - 10:34 AM

Ами mil, какво да ти кажа, аз и по-горе споменах, може на вашите кучета да действа супер, няма да ви обвиня че е така, убедена съм, че щом го казваш си има причина, но аз си споделих моя си опит, нищо повече...аз също гледах как и нашия кафеникаф косъм бълбукаше от бълхи че и кърлежи, ама пудрата ги сгърчи...според мен не е само до препарата дали е хубав, ами си зависи и от кучето...не съм ветеринар и не мога да си обясня мнението, но може да има някаква връзка...знам ли...ама щом ви помага си го слагайте него, аз не съм казала "сакън, не, в никакъв случай" :)

"Живот без бълхи - рай за кучетата" :)

#22 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2005 - 10:54 AM

Фронтлайна, който сложиха във вет. лечебницата беше гел - сложиха го на гръбчето му и ме предупредиха да не го къпя. Не е къпан. Не знам дали е до кучето /то е лабрадорче на 5 месеца/ или нещо със срока на годност не е било наред - но ефект няма. Сега ме тревожи останалото над окото му хоботче от кърлежа. Не е зачервено, не е и подуто. Намазах го с йодасепт за всеки случай. Ако нещо стане, утре ще осъмваме при вета. Дано му мине като на кученце /нали има такъв лаф!/, пък по-нататък ще внимавам много при отстраняването на кърлежите. Надявам се да намеря и свесен препарат срещу тях. Много ви благодаря за вниманието - действа ми успокояващо. w) d) w)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#23 Guest_danissa_*

• Група: Гости

Публикувано: 24 April 2005 - 03:43 PM

Ени,браво,йодасепта е много добро в такива случаи!!И аз съм го правила, дано да няма никой проблеми след махането на тия гадини a) .Значи свястна пудра е `Болфо` ,други марки пудри?? r)

#24 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 April 2005 - 03:43 PM

Фронтлайн на гел bl) Е, такова нещо не съм чувала да има, а си мислех че знам едва ли не всички препарати п/в гадини n) Сигурна ли си, че този препарат, който са намазали по гърба на кучето е фронтлайн, защото доколкото знам той има само две форми - спрей и спот-он, освен това са водоустойчиви... Честно казано се учудвам колко много неща могат да се измислят, за да се продаде едно нещо - на едно момиче й бяха казали, че фронтлайн действа 6 месеца bl) ...няма лъжа, само дето бяха пропуснали да споменат, че това се отнася за бълхи и то за цялата опаковка от три ампули... И тя си кара на едната ампулка 6 месеца и се чуди защо аджеба кучето й лови всичко на повече от 4 крака като е уж защитено bl) А и това, което обикновено се казва, че пази 2 месеца от бълхи и 1 от кърлежи също е вярно, само че повечето хора си го пресмятат - 2+1=3 и не вникват в логиката (как точно действа - първите два месеца с/у бълхи и третия с/у кърлежи ли или пък обратното... b) )
Мале, тя темата си стана като реклама на фронтлайн b) r) b) Просто исках да кажа, че предпочитам препарата, защото е най-лесен за нанасяне, най-безвреден (поне доколкото знам) и най-неангажиращ за кучето и собственика му (не трябва да пазя скъпи каишки от губене и късане, не трябва да забранявам на кучето да плува или кисне в локва, щото ще трябва пак да го пудря или пръскам, не трябва по никакъв начин да се занимавам с обезбълхяване ...е, само за 1-2 месеца, но пак е нещо l)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2005 - 04:56 PM

Цитат

Фронтлайн на гел  Е, такова нещо не съм чувала да има, а си мислех че знам едва ли не всички препарати п/в гадини  Сигурна ли си, че този препарат, който са намазали по гърба на кучето е фронтлайн, защото доколкото знам той има само две форми - спрей и спот-он, освен това са водоустойчиви.

Значи, това, което видях, защото аз държах кучето, когато му слагаха фронтлайна, беше нещо синьо на цвят, като гел. Лекарят му го намаза по гръбчето в горната част, разтри го под козината и каза да не го къпя. Не съм ползвала препарата на предишното си куче и не съм запозната с формите, под които се използва. По-скоро се поддадох на рекламата и защото ми го нахвалиха като доста ефикасно нещо. За съжаление не се получи. Не казвам, че препарата не струва. А и все пак лекар го сложи и то във вет.лечебница, която се счита за добра. По-точно лекарите в нея.
User's Signature

#26 Guest_ivan_*

Публикувано: 24 April 2005 - 05:35 PM

Фронтлайн на гел не съществува,вижте официалния сайт на мериал/фирмата производител,просто са те излъгали брутално

#27 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2005 - 07:04 PM

Ето какво намерих за Фронтлайн. Извинявам се, ако ви занимавам с неща, които знаете.

ФРОНТЛАЙН
Средство нового поколения от эктопаразитов содержит новую формулу: ФИПРОНИЛ, активный и эффективный препарат в борьбе со многими паразитами, нашедший широкое применение в медицине, ветеринарии и растениеводстве. Купание и длительное нахождение животного под солнцем не снижают эффективности действия.
Спрей
Показания:
Профилактика и борьба с эктопаразитами собак и кошек (блохи и клещи).
Продолжительность защиты от повторных инвазий:
- для собак: два месяца от блох и один месяц от клещей;
- для кошек защита от блох в течении 40 дней.

Расфасовки:
спрей 250 мл - для собак весом 12 кг и более.
Одной упаковки достаточно для защиты собаки весом 20 кг от блох в течение 8 - 12 месяцев.
спрей 100 мл - для кошек и мелких собак.
Одной упаковки достаточно для защиты кошки (собаки) весом 5 кг от блох в течение 13 - 20 месяцев.
Применение:
Обрызгать животное препаратом против направления роста волос, чтобы он равномерно смочил кожно-волосяной покров. Не забыть обработать живот , грудь, шею, и голову. Флакон держать вертикально.
спрей 250 мл - 160 нажатий, 2- 4(3-6мл) нажатия на 1 кг массы животного в зависимости от длины шерсти.
спрей 100 мл - 200 нажатий, 6-12(3-6мл) нажатий на 1 кг массы животного.
Побочные эффекты:
В случае вылизывания может наблюдаться временная гиперсаливация.
Рекомендации:
Не купать животное в течение двух дней до, и после нанесения препарата.
Как и для всех инсектицидов:
- мыть руки с мылом после применения;
- во время применения препарата не разрешается курить, пить и применять пищу;
- препарат хранить в недоступном для детей месте.

Слот Он
(Фипронил 10%)
Состав:

Фипронил 10г
Бутилгидроксианизол 0,02г
Бутилгидрокситолуен 0,01г
Этанол 10мл
Эксципиент до 100мл

Показания:
Профилактика и борьба с эктопаразитами.
Продолжительность защиты от повторных инвазий:
два месяца от блох и один месяц от клещей.
Расфасовки:
3 вида упаковки для собак 1 вид упаковки для кошек
в пипетке 2,68 мл для собак 20-40 кг
в пипетке 1,74 мл для собак 10-20 кг
в пипетке 0,67 мл для собак 2-10 кг
в пипетке 0,55 мл для кошек
Применение:
Одна пипетка рассчитана на однократную обработку с учетом веса животного.
Отломить кончик пипетки в обозначенном месте. Нанести содержимое прямо на кожу в области холки (между лопатками), предварительно раздвинув шерсть, чтобы избежать слизывания.
Меньше, чем за 24 часа естественным образом препарат сам распространяется по всей поверхности тела Вашего животного. Избегайте попадания продукта на руки.
Побочные эффекты:
В случае вылизывания может наблюдаться временная гиперсаливация.
Рекомендации:
Не купать животное в течение двух дней до, и после нанесения препарата.
Как и для всех инсектицидов:
- мыть руки с мылом после применения;
- во время применения препарата не разрешается курить, пить и применять пищу;
- препарат хранить в недоступном для детей месте.
Противопоказания:
Не выявлено.
Не рекомендуется обрабатывать щенков в возрасте до 10 недель или весом менее 2 кг.
Использование в период беременности и лактации:
Исследования на лабораторных животных (крысах и кроликах) доказали отсутствие тератогенного и эмбриотоксического эффекта фипронила. Нет противопоказаний применения препарата для беременных и лактирующих животных.
Хранение:
В защищенном от света, сухом месте при температуре от 0 до 50°С.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2005 - 12:23 PM

Миналата година ползвах пипета фронтлайн , но след като след всяка разходка намирах поне по един кърлеж, преминах на адвантикс пак пипета и повече не намирах.
Сега понеже съм отнесена вечерта сложих адвантикса пък след сутрешната разходка понеже се беше омазал до ушите го минах с душа:(((((( и намерих един кърлеж , но Дара не я изкъпах и по нея няма нищо.
Сега пак ще го повтарям големият, аз лично го слагам на 25-30 дни не повече .

#29 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 April 2005 - 04:35 PM

Само да уточня, не правя реклама на нищо. Изрично в указанията на подобни препарати е записано, че те не могат да предотвратят кърлеж или бълхи да "нападнат" кучето, т.е., не си мислете, че ги отблъскват. Но до 24 часа ги убиват.
Доколкото знам, принципът на действие е такъв: Веществото прониква под кожата на кучето и се разнася по цялото тяло, като образува в корените на космите нещо като "резервоарчета" или депа, които насищат целия косъм. По този начин веществото се излъчва от косъма и действа върху паразитите. Това е обяснението защо се нанася на едно място или "спот он", а не е нужно да се оплесква цялото куче.

#30 Потребителят е офлайн   danim Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2005 - 04:48 PM

Предишното ми куче, коли, беше с каишка на Байер. Нямаше нито бълхи, нито кърлежи. Накрая му сложихме фронтлайн-ампули и бъкаше от бълхи.
Сега Бери е с фронтлаин и всичко е наред. Нямаме проблеми. Трудно беше да се съглася първия път да му го сложат.
Предполагам, че има кучета на които фронтлаин не действа.

#31 Потребителят е офлайн   kokerka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 April 2005 - 08:42 PM

Цитат

Предполагам, че има кучета на които фронтлаин не действа.

Ами май и аз това казах, има си кучета които никога не са хващали бълхи с фронтлайн, има такива дето се едно нямат нищо на себе си...въпрос на опитване е да се разбере кое помага при "вашето" :)

#32 Guest_Guest_elenuca_*

Публикувано: 01 May 2005 - 03:55 PM

Хора използвайте само фронтлайн-това е най-новото и най актуалното сред ветвринарите.Ветеринаря на моето куче ми каза че винаги трябва да му купувам всичко което е ново на пазара като продукт,защото вероятността за положително действие е по-голяма от вече ползвани стари продукти.Това се дължало на факта че с течение на времето самите кърлежи изграждали имунитет към най-често използваните препарати(от тази гледна точка най-новото е най-добро).Аз си имам кокер на 1год. и 3месеца и повярвайте ми имах наскоро много голям проблем с кърлежите и сам бясна, че тук още не са обезпаразлитили зелените площи-Варна.Другото което мога да ви кажа е за едни ваксини-да скъпи са ама повярвайте ми че не е никак хубаво да чуеш как куче се бори за живота си(лаймска болест)Ваксината се казва LIme vaksis(ако се не лъжа)по цената я търсете 34лева,но включва няколко боести-една от тях е лаймската.Надявам се да сам ви помогнала с нещо w) r) d)

#33 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2005 - 05:05 PM

аз също съм ЗА фронтлайн понеже ми е помогнал и съм видял как работи. но изречението "новото е най-добро" ми се струа толкова глупаво и изпразнено от смисъл че повече не може да бъде. не мога да си обясня защо например сега ако излезне нещо по ново от фронтлайн аз трябва да си го купя, след като за мен фронтлайна работи. същото е и сега-защо фронтлайн когато Болфото така или иначе се справя? нека не се ръководим по рекламата и/или цената ами по опита си. това май е най-смислено и всеки сам може да си направи изводите на база лични преживявания c)

#34 Потребителят е офлайн   kokerka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 May 2005 - 06:53 PM

Цитат

Хора използвайте само фронтлайн-това е най-новото и най актуалното сред ветвринарите.Ветеринаря на моето куче ми каза че винаги трябва да му купувам всичко което е ново на пазара като продукт,защото вероятността за положително действие е по-голяма от вече ползвани стари продукти.Това се дължало на факта че с течение на времето самите кърлежи изграждали имунитет към най-често използваните препарати(от тази гледна точка най-новото е най-добро).Аз си имам кокер на 1год. и 3месеца и повярвайте ми имах наскоро много голям проблем с кърлежите и сам бясна, че тук още не са обезпаразлитили зелените площи-Варна.

Здравей неизвестна ми приятелко. И аз имам кокер, на около 2 години. Първото нещо което и купих когато я взех беше Фронтлайн (който НЕ е най-новото на пазара, повярвай ми). За съжаление нямаше АБСОЛЮТНО никаква полза от него, дори когато го сложих втори път (май започвам да се повтарям). Аз не съм казала, че не работи, казах само че на мойто куче не действа, а както се оказа не е било само мойто. Както казах вече според мен си зависи от самото куче, а не САМО от препарата. Пробвах какво ли не, докато стигнах до пудрата и каишката производство на БАЕР (не искам да правя реклама) на мен ми върши работа, за другите незнам. Всеки сам прави избора си на принципа опит-грешка, предполагам. За мен си знам, че никога повече няма да сложа Фронтлайн, но за Манус пък знам че ще си го ползва. Въпрос на лично предпочитание, и такъв тип реклама не мисля че е много уместен.

Дано никога кокерчето ти не хване бълхи или кърлежи, пожелавам ти да е мнооого време с теб, и да е здраво винаги.....

Христос Воскресе на всички приятели от форума :)

#35 Потребителят е офлайн   gogdelb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2005 - 09:19 PM

Advantix е добър, но има кратко действие-месец.Днес сложихме каишка на kiltex- да видим?По принцип хич не ги харесвам тези каишки, защото ми се пречкат между другите и направо ме побъркват.Като му е сложих kiltex-а го гледам с кожения дебел нашииник с шипове и отдолу се подава една розово-светлокафява лентичка - ужас изглежда доста тъпо ,но по-важно е да е ефективно !!!

#36 Потребителят е офлайн   kokerka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 May 2005 - 11:20 AM

Килтикса върши работа, според мен, аз слагах миналата година една каишка...ама я върши повече в началото. Пудрата е същото което има и в каишката, с разликата че трябва да се пудри всяка седмица, а не пада сама от каишката. Но и двете имат еднакво добър ефект. Успех, дано ви свърши работа както трябва :)

#37 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 05:18 PM

Старичка тема, но я намерих в архива и понеже ме интересува въпроса с курлежите и бълхите, реших да я съживя и да ви попитам някои неща!!!
Значи имам дакелче, което този петък вече излиза навън. Ще ни е първата разходка и искам максимално да я защитим от всякви гадинки! А и около блока ни има доста бездомни кучета, така че знаете какво означава това! s)
Шели е на почти 3 месеца и се чудя какъв препарат да й взема против кърлежи и бълхи! Все пак е мъничка още и съм сихурна, че това е от значение. Изчетох цялата тема много внимателно, записах си дори най-добрите препарати, които препоръчахте, но все пак искам да чуя от вас и как стоят нещата с бебетата! Какво се използва най-често за тях? Предполагам всички препарати са безвредни за животните, но дали е така и когато са още съвсем мънички??? Ще очаквам съветите ви, з акоито предварително благодаря! super

А по темата - имам немска овчарка на село, вече на 10 години. Винаги съм му слагала само обикновени каишки против бълхи и кърлежи, тоест не са били някаква специална марка! И да не казвам голяма дума, нито веднъж не съм му намирала бълхи. Само един единствен път му намерих кърлеж на главичката, но го махнах и нямаше повече проблеми! Определено си зависи от породата на кучето и по-точно казано от САМОТО куче! При някои действа едно, при други - друго! Като при хората. Позволете ми съвсем малко отклонение - като бяхме малки със сестра ми непрекъснато имахме въшки b) Но като поотраснахме при мен спряха да идват, а тя се мъчи още година-две с тях! И забележете винаги сме спели глава до глава. Тя имаше, а аз НЕ! Така че, всичко е до организъм!

User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#38 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 05:24 PM

Само Фронтлайн! Никакви каишки - каишките предпазват определени части от тялото, а Фронтлайн действа чрез жлезите - ще останете доволни и обезпаразитени външно за два месеца при употреба на една доза, уверявам ви!!! super best

#39 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 16 November 2005 - 05:28 PM

съвсем сериозно - фронтлайна е единствения препарат за бълхи и кърлежи който е абсолютно безвреден за животното и може да се прилага и на бебета сукалчета / мойте бебоци нок след раждането на 10 ден получават дозичка от него/
също така важно е да отбележа ,че действа и при главови въшки b) , ако сестра ти е знаела по рано за фронтлайн със сигурност нямаше да се мъчи oleeee ...
успешно е приложен върху главичката на един първолак super - сега целия клас има а той не b) r)

#40 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 05:37 PM

Хехе, това с първолака ми хареса, super Ние отдавна се оттървахме вече от тези главови въшлета! Но живот и здраве за бъдещи поколения ще го имам предвид b)
Благодаря за съветите, ще го пробваме този Фронтлайн, дано й действа! А понеже е дакел, т.е. мъниче пак ли цяла ампула се слага, понеже по-горе четох нещо за килограмите... тя да има-няма 2 кила

User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни