Dog.bg Форуми : Фотоэнциклопедия География Среднеазиатской овчарки.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фотоэнциклопедия География Среднеазиатской овчарки.

#441 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 May 2008 - 04:18 PM

Цитат

та и кой е най-добрият развъдник в България,че нещо не разбрах :sos:
Тоя който ти си прецениш ;)аз за мен съм си преценил,за другите е някой друг и така :blink:

#442 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 05:32 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Сын Байнак из Русской Легенды и Гюлли Виран Хана
5, 5 месяцев
И този е чудо, но горния поне на снимката демонстрира великолепен контур на главата в полу-фас, което е най-сложно за постигане в селекцията на тази уникална порода! Поздравления и за двете бебета-гиганти и с отличен атлетизъм и хармония в чудесно съотношение.  Признавам си че аз исках да заплодите Бойнак с друг мъжкар, а не с Хан и спорехме много с Ирина по този въпрос, но за радост права се оказа именно Ирочка и кучилото се получи фантастично! Явно госпожа Веселова, отлично познава генетиката на кучетата си и провежда развъждане по ГЕНОТИП, за което мнозина говорят, но малцина познават и рядко някой го довежда до успешен резултат.  Това, което направиха Ирина и Анатоли Веселови, е ярък пример за отлично познаване на генетиката и умело развъждане и селекция, защото едно е да показваш силни представители на една порода, а съвсем друго е да ги постигнеш сам в своето развъждане! Признавам че такова кучило до сега не съм виждал никъде- не само в България, но и в Русия, Украйна и другита постсъветски рапублики. Вярно е и че две от кутретата не се получиха, но това е само и единствено благодарание на неумелото отглеждане и не слушане на съветите на такъв грамотен развъдчик като Ирина Веселова, а и тези на мъжът и Анатоли! Всички други кутраци обаче от това многолюдно и впечатляващо кучило са нещо уникално като явление в породата и съм сигурен че тепърва ще чуваме за тях по големите форуми на кинологията!

а ти понеже си много навътре в нещата(сериозно говоря),кой е най-добрият развъдник за алабай в българия.питам просто от любопитство
ето и още малко от нур-бек.втори като него не съм виждал
      Уважаеми, колега! Съгласен съм с Вас че Нурбег е много красиво куче. Съгласен съм че в развъдник Мартен - на Ники Събев има много добри кучета. Не съм съгласен с това, че породата им е алабай! Не съм съгласен и с думичката "НАЙ"! Защото там има и много кучета произведени в Мартен, които просто никой не би искал да коментира. Като се говори за СРЕДНОАЗИАТСКА ОВЧАРКА защото документите за произход на Нурбег, а и на останалите кучета на Ники са именно такива- за кучета от породата САО, а не на "алабай" трябва ако разбира се сме честни да споменем такива водещи питомници като "Дан Колов" на Иван Джунев, Иркан ел ес на Лъчезар Александров, пионера Валери Илиев с Ак-Арслан и фантастичния Максимус Мо на Ицето Костадинов с великолепни и високо-породни САО, човека, който наистина яко произвежда страхотни бебета Кирето Стоев с Ак-езгер, Троянски Воин на Нино Найденов от Троян. Не мога да не спомена чудесните питомници от Варна между, които се открояват кучетата на Иван Кръстев, тези от Пазарджишко, които са над 10, и от които се откроява особенно развъдник Хаус ъф Бързев на баща и син Стоянчо и Методи Бързеви със страхотни азиатци, но и производство на такива. Групите от Пернишко, Кюстендилско, Благоевградско, Хасковско, Кърджалийско и др. Няма да коментирам развъдниците Гюлли Виран на сем. Веселови и Кабир Ахал Текин на братя Тошко и Цеци Гергови, защото мисля че въобще не се нуждаят от представяне и ако го започна ще е необходимо много да се напише и именно затова ги споменавам най-накрая. Всички изброени от мен развъдници произвеждат чудесни и родословни кученца, което за мое голямо съжаление за сега с тези от Мартен не е така. Наистина много жалко за мартенските кучета, защото някои от тях като Вайнура например, а и Нур Бег много обичам и харесвам. Мисля че би било добре кръвта на тези, а и други добри кучета от Мартен да получи документи за произход, за да се появят най-накрая равностойни, а защо не и по-добри приплоди на тези хубави кучета, което на този етап още не е направено. Не случайно по-горе отбелязах че не е важно само да имаш добри кучета, от тях при всяка следваща генерация да получиш по-добри приплоди, което си е върхът на киноложката селекция и надявам се стремеж на всеки един от нас! Поздрави!

мисля че не сте меразбрали правилно.не съм искал да кажа,че мартен бг е най-добрият развъдник.просто питах.надявам седа не съм разбран погрешно
User's Signature

on the road of life,there are passengers and there are drivers

#443 Потребителят е офлайн   aziza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 07:29 PM

Выставка в Таллине
Май 2008 года
Из архива В. Кацнельсона

#444 Потребителят е офлайн   aziza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 07:30 PM

Выставка в Таллине
Май 2008 года
Из архива В. Кацнельсона

#445 Потребителят е офлайн   aziza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 08:05 PM

Выставка в Таллине
Май 2008 года
Из архива В. Кацнельсона

#446 Потребителят е офлайн   aziza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 08:06 PM

Выставка в Таллине
Май 2008 года
Из архива В. Кацнельсона

#447 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 08:42 PM

Цитат

Цитат

Тоя който ти си прецениш ;)аз за мен съм си преценил,за другите е някой друг и така :blink:
;) ;) :palec: Мъдър отговор, да не повярваш на отношението!!!!!!! :drugarche:

#448 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 08:45 PM

:huh: Айде да не пишем тук, че разваляме идеята!!!!!!!!!! :OK: :OK: :OK:

#449 Потребителят е офлайн   aziza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 09:02 PM

Николай, здравей!
Рады, что помнишь.
Давно ждем в гости.
С уважением, Анатолий и Ирина Веселовы
:->) :->) :->)

#450 Потребителят е офлайн   aziza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 09:11 PM

Мартен БГ
:drugarche:
:->)

#451 Потребителят е офлайн   aziza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2008 - 11:30 PM

Выставка в Таллине
Май 2008 года
Из архива В. Кацнельсона

#452 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 12:16 AM

Цитат

Мартен БГ
:drugarche:
:->)

Върхът на Сладоледа!  :blink:
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#453 Потребителят е офлайн   aziza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 05:41 AM

Выставка в Таллине
Май 2008 года
Из архива В. Кацнельсона

#454 Потребителят е офлайн   aziza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 05:42 AM

Выставка в Таллине
Май 2008 года
Из архива В. Кацнельсона

#455 Потребителят е офлайн   aziza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 05:44 AM

Выставка в Таллине
Май 2008 года
Из архива В. Кацнельсона

#456 Потребителят е офлайн   aziza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 05:45 AM

Выставка в Таллине
Май 2008 года
Из архива В. Кацнельсона

#457 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 06:56 AM

Цитат

Уважаеми, колега! Опитах се да Ви изброя ред развъдници, от които нито един не отстъпва на Мартен и Ви обясних че всеки, който използува думичката "НАЙ" при сравнение в нашето дело, много рискува да сгреши! Да не говорим, че от изброените питомници от мен, всички произвеждат родословни, племенни кутрета, които много често са по-добри от родителите си- нещо, което не може да се каже за Мартен. И веднага Ви давам пример. Вайнура беше чудесна ! Такъв е и Нурбек! Но имат ли те поне едно равностойно на себеси куче произведено в Мартен да не говорим за по-добро и още по-малко за родословно с лигитимни документи. Е, как тогава Мартен ще е "НАЙ" "НАЙ". Просто си личи рекламата, която умишлено му правите, което е разбираемо, ако имате кутре от там и Ви разбирам. Но идете и вижте да кажем Хаус ъф Бързев и ще Ви светне лампичката защото там летвата е много високо!!!  Не говоря за Гюлли Виран или Ахал Текин на Гергови, които са мнооого много пред Ники и като екстериор, и като характер най-вече, и като производство на бебета, пък за родословия да не говорим защото това е отделна тема. Идете и се разходете да видите една жена със счупен прешлен на гръбнака какво е произвела и ще хлъцнете -говоря за Ирина Веселова! Вижте какви кучета излизат от Бързеви и Веселови и тогава използвайте думичката "НАЙ" ! За братя Гергови не говоря въобще, защото целия свят ги знае! Аз няма да го използвам "НАЙ" но ще използвам "ПО" за да Ви съобщя че "ПО" от мартен има няколко, а кой от тях е най се вижда на състезанията, на които Мартен отдавна не ходи. При Ники Събев имаше две великолепни кучета, от които едното -Вайнура мисля че умря и даде добри , но не като себеси приплоди, а Нурбег остарява без да е произвел нито едно равностойно или по-добро от себеси куче ! Иначе има потомци, които не са лоши, но всички те не се доближават до него. Казвам го не за да го критикувам, а напротив защото ми е мъчно, че това прекрасно куче не оставя кой знае каква значима следа след себе си. И Вие пък и другите рекламни лица на Мартен каквито и снимки на негови приплоди да публикувате, колкото и не лоши да са те, нито едно от кутретата на Нурбег не е като него. Наистина съжалявам за този красив азиатец и ще се поправя ако някой покаже по-добро или поне равностойно на баща си или дядо си куче и каже: Ето, това е куче от Нурбег по-добро от баща си или по нищо не отстъпващо !!! А това е основен критерий за един развъдник и ще се радвам ако отидете да разгледате тези, които Ви изброих вчера и съм сигурен, че ако сте честен най-напред към себеси, ще си промените мнението! В България има не малко питомници за САО, които са далеч, далеч пред Мартен! 
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#458 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 08:46 AM

B) :huh: :o :Абе, ти чуваш ли ме?!: :OK: :OK: :OK:

#459 Потребителят е офлайн   Srednogorski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 10:00 AM

Цитат

.........страхотни бебета Кирето Стоев с Ак-езгер, Троянски Воин на Нино Найденов от Троян

;) ;) ;) :huh:

Цитат

....Наистина съжалявам за този красив азиатец и ще се поправя ако някой покаже по-добро или поне равностойно на баща си или дядо си куче и каже: Ето, това е куче от Нурбег по-добро от баща си или по нищо не отстъпващо !!! А това е основен критерий за един развъдник и ще се радвам ако отидете да разгледате тези, които Ви изброих вчера и съм сигурен, че ако сте честен най-напред към себеси, ще си промените мнението! В България има не малко питомници за САО, които са далеч, далеч пред Мартен!

Човека с чорапогащи ;D ти е сложил снимки, а по горе в "черно" е собственика на кучката, Нино се казва  ;D, може да поразпиташ кой е бащата. ;D ;D 

Кой и защо  прецака и изгони Сабев от изложбата в Казичане.Всичките му дела от тогава досега са резултат от горното. Можеше да си ходи по изложби и да си показва "алабаите", където Вие киноложките експерти да му показвате недостатъците , ама не йок бате Стевко се направи на велик, вездесъщ и показа, че той беси и коли в тоя клуб :huh: Е обеси го ;D
Резултата го виждате всички -монопородки без кучета,а от това кой губи най вече -кучетата........

#460 Потребителят е офлайн   aziza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 11:23 AM

Выставка в Таллине
Май 2008 года
Из архива В. Кацнельсона

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22