Публикувано: 02 June 2009 - 01:56 PM
Бих искал и аз да споделя в тази тема за сериозността на заболяването, самото борене с вируса и последиците след това!
Намерихме един мъник- Мечо, докторите като го ваксинираха се спогледаха, понеже температурата му бе в горните граници, но въпреси това му направиха първата ваксина за парвовироза, на следващия ден вече повръщахме и имахме диария - 7 дена бяхме неотлъчно до Мечо, постоянно спяхме с него, топлехме го, системи сутрин и вечер, тъкмо когато вече се виждаше светлина в тунела се оказа с преплетени черва от напъване и повръщане - нямаше да издържи операция и пробвахме с Левулоза в системите или нещо подобно - след два дена се изходи и никога не съм бил по-щастлив в живота си, да видя в коридора подобно нещо, оправи се, но накрая последните дни от боледуването започна да получава нервни пристъпи.
Заякна в последнствие стана към 20 кг, на 8-9 месеца, хранехме го смея да твърдя повече от правилно и здравословно. Към 8-я месец запчна да получава някакви задъхвания на пристъпи - главно като се развълнува, като ни посрещаше вечер. Отидохме на лекар, доктора му слуша сърцето - много дълго време, уплашихме се - после каза, че не бил чувал подобно сърце - като швейцарски часовник - така си отдъхнахме. След два месеца, ме събуди негово искимтяване докато спеше - не беше от сънуване - скочих и го намерих вече в предсмъртен гърч, след това бездиханен и с отворени очета - каквото и да е било е станало мигновено - погребахме го - не исках да го режат и да го погребвам на части - предполагам, че сърцето му е останало увредено след болестта - не беше посинял, нито подут - нито ококорен - изглеждаше си същия - просто погледът му бе празен. Не знам за тези бебта, които са оцелели и пишете тук в темата, надявам се да са изградили здрава имунна система и да ви радват дълго време - просто споделям, че болестта е коварна, мъчение е докато е болно детето за него и за нас, после радоста е неописуема като оздравее, но при нас просто не се получи и се надявам, че сега е на по-добро място, щастлив!