Dog.bg Форуми : Парвовироза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Парвовироза

#81 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 November 2008 - 06:58 PM

Цитат

Съжалявам за бебето! :(.Не избързвай с ново кученце в къщи,първо направи дезинфекция/както колежката е посочила/,и после/най-рано след месец/ си вземи друго кученце с поне две последователни ваксини против парво и то най-рано 14 дни след втората.
И накрая!!!!!!!Не са виновни колегите от "Анимо",а търговците от които си купила бебето :angry:.,затова за предпочитане е при покупка на дом. любимец да го направиш от хора отглеждащи кучета от съответната порода и членуващи във съответния клуб.Там освен,че ветеринарното обслужване е на по-високо ниво,получаваш и ценна информация как да отгледаш безпроблемно бебето си.
Както съм обяснил по-горе,твърде често търговците купуват евтино/почти без пари/ кученца от чужбина с неясен произход,заразени или с генетично слаба имунна система.За съжаление д-ра Желязков се оказа прав по отношение изхода на заболяването.Пожелавам ти късмет в избора и дълголетие на следващото бебе!

Не мога да не се обадя тук и да кажа, че съм абсолютно съгласна с целия пост.
И пак да покажа този блог.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#82 Потребителят е офлайн   Vessi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2008 - 09:25 PM

Оф незнам кой въобще им разрешава да ги пренасят от други държави ... и как може да ги мъчат и да ги затварят в клетки и аквариуми  .... видях един път един кокер на 4-5 месеца в аквариум ... Направооооо  :o  :o  :o Това е най мръсния бизнес на света!

#83 Потребителят е офлайн   Vessi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 09:31 PM

Цитат

Не са виновни колегите от "Анимо",а търговците от които си купила

Да търговците са си най виновни ... Но искам да те питам .. като лекар как би протекло лечението на парвовироза при теб!? Кажи ми глюкозата кога трябва да бъде 'давана'?!

#84 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2008 - 12:14 AM

Весси, не търси виновни, те са ясни. Ясно е, че мъката ти е голяма, но не са виновни лекарите. Каквото и колкото и да са направили. Изходът от тази болест много често е фатален. За да се разболее толкова малко, значи и майката не е била ваксинирана. Нормално кучетата се продават поне на два месеца. Много е важна и профилактиката. Който е губил куче от парво трепери два несеца. И оправдано
Сега знаеш, че следващото ти куче трябва да е внимателно избрано. Пожелавам ти да го направиш.
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   dobbito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 November 2008 - 08:33 AM

Веси,напълно ти съчувствам и разбирам .Аз също загубих кученце съвсем скоро точно заради този страшен вирус.
Не мисли обаче ,че лекарите са виновни ,сигурна съм ,че са направили всичко възможно ,за да спасят малката душица!
Тъй като имам две дечица ,които постоянно питат къде е Рики и няма ли да се върне ,решихме да си вземем отново куче.Може да се каже ,че вече сме го взели ,но все още изчакваме да мине последната ваксина,преди да дойде вкъщи.Дано всичко да е наред  :blink:

#86 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 07 November 2008 - 10:05 AM

Между другото,днес отново/ на едно около 45-50 дневно кученце закупено от търговци на изложбата в Пловдив/,антигенният тест за парвовироза е положителен!!!!!!!!!!!!

#87 Потребителят е офлайн   Vessi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2008 - 10:47 AM

То бебчето беше на една приятелка ... тя мечтаеше за такова кученце от мн време и не е честно да го имаше за толкова малко време ... То проблема е че лекарите я лъжеха много за неговото лечение ... не и казваха нищо ... даже до последно не разбраха дали 100% е парвовироза ...  :( как да не ги обвинява човек ... явно и тестовете са сложни!!!! Незнам вече

#88 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2008 - 11:02 AM

Цитат

Между другото,днес отново/ на едно около 45-50 дневно кученце закупено от търговци на изложбата в Пловдив/,антигенният тест за парвовироза е положителен!!!!!!!!!!!!
В кашончета пред залите на изложбата ли?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#89 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 07 November 2008 - 11:21 AM

Не съм бил на изложбата,но доколкото ми обясниха, клиентите са го купили там и някаква жена го е изкарала от някакъв бус,където имало доста кученца.Бебето съответно е без родословие,внос от Унгария с паспорт и ваксинация от тамошен колега/абе всички екстри/.

#90 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2008 - 11:35 AM

Дам, ясно.
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 November 2008 - 06:13 PM

Това е ново пет. Само това липсваше!

#92 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2008 - 07:29 PM

Цитат

Това е ново пет. Само това липсваше!
На изложба в Скопие преди няколко години имаше по цялата алея, водеща до залата, кученца в кашончета. Страшно много бяха и се пазаруваха доста добре от хората, дошли да погледат.
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2008 - 09:22 PM

Имах много работа и не съм разглеждал много, но до 8-ма палата за втора година се организира паралелно със Зооревю и "Птичи пазар". Там продават какво ли не.
User's Signature

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2008 - 10:25 PM

Цитат

Имах много работа и не съм разглеждал много, но до 8-ма палата за втора година се организира паралелно със Зооревю и "Птичи пазар". Там продават какво ли не.
Който пазар, както и горните, за които стана дума не са законни. Странно, че дори самите организатори на изложбите не се вълнуват от това. Биха могли да искат съдействие от органите и това да го няма.
Но съм забелязала, че като цяло киноложката общност не се вълнува много от търгашите на кучета. Забелязват ги само когато им окрадат снимките в нета.
User's Signature

#95 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 November 2008 - 12:15 AM

На този "Птичи пазар" освен гълъби и канарчета имаше и котета...кучета не видях, въпреки, че чувах джафкане от някъде...но като се има предвид, че все пак си имаше и изложба не мога да съм сигурна чий е бил този лай...
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   dZver Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 11:08 PM

Здравейте и от мен.
Вече 4 дни хубавото ми бебче се бори с гадната парвовироза. Изобщо не е добре  :'(
Но всъщност целта на поста ми е съвсем друга - а именно да благодаря и да се извиня на хора, които както разбрах съм обидила. Знам, че постът ми ще бъде изтрит, но за мен е важно да кажа своето благодаря, при това публично, за да няма съмнения.
Моментът е достатъчно тежък за мен и не искам спекулации.
Огромно благодаря на Орлин Миланов за прекрасното същество с което ме дари!
Благодаря на Гергана Чернева и целия екип на Ита Вет, които неотлъчно бяха до малчо и не се съмнявам - направиха повече от възможното за да го спасят.
Зная, че не е достатъчно но се извинявам, че ви огорчих и обидих след всички усилия!
Още веднъж искам да кажа - нито за миг не съм се съмнявала във вас.
Не се оправдавам - не искам да остане съмнение, че ви вярвам и единствената причина да преместя Продан в денонощна клиника е собствената ми невъзможност да се справя със ситуацията: сутрин и вечер да намирам как да го водя в клиниката и да си го прибирам вкъщи, да му меря температурата и да не мога с нищо да му помогна когато виждам, че е висока, а вие цял ден сте се борили да я свалите...
Съжалявам, че ви обидих, защото наистина ви ценя много и съм ви се доверявала както за кучето, така и за работата си!
Благодаря ви за Продан!

#97 Потребителят е офлайн   proscrip Икона

Публикувано: 02 June 2009 - 01:56 PM

Бих искал и аз да споделя в тази тема за сериозността на заболяването, самото борене с вируса и последиците след това!

Намерихме един мъник- Мечо, докторите като го ваксинираха се спогледаха, понеже температурата му бе в горните граници, но въпреси това му направиха първата ваксина за парвовироза, на следващия ден вече повръщахме и имахме диария - 7 дена бяхме неотлъчно до Мечо, постоянно спяхме с него, топлехме го, системи сутрин и вечер, тъкмо когато вече се виждаше светлина в тунела се оказа с преплетени черва от напъване и повръщане - нямаше да издържи операция и пробвахме с Левулоза в системите или нещо подобно - след два дена се изходи и никога не съм бил по-щастлив в живота си, да видя в коридора подобно нещо, оправи се, но накрая последните дни от боледуването започна да получава нервни пристъпи.
Заякна в последнствие стана към 20 кг, на 8-9 месеца, хранехме го смея да твърдя повече от правилно и здравословно. Към 8-я месец запчна да получава някакви задъхвания на пристъпи - главно като се развълнува, като ни посрещаше вечер. Отидохме на лекар, доктора му слуша сърцето - много дълго време, уплашихме се - после каза, че не бил чувал подобно сърце - като швейцарски часовник - така си отдъхнахме. След два месеца, ме събуди негово искимтяване докато спеше - не беше от сънуване - скочих и го намерих вече в предсмъртен гърч, след това бездиханен и с отворени очета - каквото и да е било е станало мигновено - погребахме го - не исках да го режат и да го погребвам на части - предполагам, че сърцето му е останало увредено след болестта - не беше посинял, нито подут - нито ококорен - изглеждаше си същия - просто погледът му бе празен. Не знам за тези бебта, които са оцелели и пишете тук в темата, надявам се да са изградили здрава имунна система и да ви радват дълго време - просто споделям, че болестта е коварна, мъчение е докато е болно детето за него и за нас, после радоста е неописуема като оздравее, но при нас просто не се получи и се надявам, че сега е на по-добро място, щастлив!

#98 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 03 June 2009 - 10:08 AM

Чудесен пример за всички, които много лесно дават надежди след поставена диагноза "Парвовироза".
Не бива да се спекулира. Всички мои излекувани пациенти от доказана парвовироза просто са имали късмет.
Серумите не са панацея...
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#99 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 June 2009 - 01:45 PM

А, кво? Да евтаназирам веднага след теста ли?
wtf?!?
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 03 June 2009 - 02:20 PM

Всеки сам за себе си да изгради подход.
Аз нямам проблем с Парвовирозата....
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4