Кучетата и рак на гърдата при жените!
Публикувано: 01 March 2008 - 08:14 PM
Публикувано: 01 March 2008 - 09:41 PM
p.p. Мюнхенски институт за какво?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 March 2008 - 09:43 PM
Явно нещо съм изостанала!
Публикувано: 01 March 2008 - 10:35 PM
Цитат
Сигурно кучетата облъчват и после щрак... айде... рак на гърдатааааа... Ама, че несериозно звучи това....
Публикувано: 01 March 2008 - 11:10 PM
Та за рака на гърдата, доста от скоро се знае, че някои видове рак се причиняват от вируси и тепърва ще се търсят източниците на инфекция и резервоара в природата.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 02 March 2008 - 02:19 PM
Друго изследване, проведено в Норвегия, също показало твърде високо ниво на заболеваемост от рак на гърдата сред стопанките на кучета - 53.3%. В търсене на причината за тази тенденция учените открили вирус, съдържащ се в кръвта както на хората, така и на кучетата. Това е вирусът на рака на млечната жлеза у мишката, който предизвиква заболяване у мишки и се изследва във връзка с рака у хората. Теорията, че кучетата може би разнасят този вирус, обяснява високия процент заболеваемост сред стопанките им.
Публикувано: 03 March 2008 - 01:45 AM
Иначе - ОК - ракът е вирус. Но пропускате нещо много важно - кучкарите са хора със средностатистически по-добри имунни системи от средното /поради разходките и постоянния контакт с разни техни неканени "гости"/.
И, Илияна, като "сериозен човек", би ли цитирала по-конкретно вместо само да съобщаваш някаква информация отнякъде. Нищо лично, но ще трябва да се позовеш на сериозни източници - на мен "Мюнхенски институт" не ми говори абсолютно нищо.
ЕДИТ-1: А, намерих текст по въпроса. Публикувано в крайно непрестижна медия между съобщението, че биреното шкембе ще ти спаси живота и новата фотосесия на Парис Хилтън.
ЕДИТ-2: Изчетох много по въпроса... За мен твърдението е несериозно. Единствената верификация, която се дава за изследването е това, че жените от Източна Европа получавали по-голям риск от рак на млечната жлеза, когато се преместят на Запад, защото ние тук не сме били културно предразпоолжени към такъв близък контакт с кучета и като отидем там се заразяваме. Пък кучетата, горките пренасят вируса от бялата мишка като душат по земята, той им се лепва на тях и през тях та на нас, обаче тях не ги засяга, защото техният вирус е друг... За мен това са малко нещо дивотии. Дай да спрем да правим секс, защото ракът на шийката на матката се разнася от мъже!?
Публикувано: 03 March 2008 - 12:10 PM
Цитат
Инсулт, иронията ти е неуместна.
Дай да спрем да правим секс, защото СПИН, сифилис, хепатит В, хепатит С и още куп други се предават по полов път!?
Това са сериозни неща и не става въпрос за това да спрем да правим секс или в контекста на тема да не гледаме кучета.
Срещу Човешкия папилома вирус, причиняващ рак на шийката на матката и предаван при полов контакт вече има ваксина. Тази ваксина я има благодарение на това, че някой накога е открил, че причинител на рака на шийката на матката е именно въпросния вирус.
Информацията за това как се разпространява вируса причинител на този рак, вероятно е изправила много жени пред информирания избор за това с колко партньори и по какъв начин (в смисъл на обезопасяване) да правят секс.
Илияна просто търси информация и мнения.
Публикувано: 03 March 2008 - 12:53 PM
Васината е предназначена за нераждали момичета до 25 години, въпреки това се прави отстъпка от цената (която е много солена и обяснява яките реклами)ако се ваксинират едновремнно майка и дъщеря, при положение, че няма статистика как се отразява на раждали жени.
И още много.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 March 2008 - 09:11 AM
Публикувано: 04 March 2008 - 09:13 AM
Публикувано: 04 March 2008 - 11:42 AM
Освен всичко твърдението , че 80% от жените с рак на гърдата имат домашни любимци, само по себе си за мен не е обезпокоително. Никой не изнася сериозни данни по този начин. 80% от кои жени? Колко % от жените изобщо в изследваната популация имат домашни любимци? Колко % от жените с домашни любимци са развили рак на гърдата? Колко % от тези без домашни любимци имат рак на гърдата и т.н. По този начин изнесени данните говорят само за липса на каквато и да е социологическа и епидемиологична култура. Няма дори да коментирам колко е сериозен източника на информация.
Ето и още един въпрос. Нека приемем, че наистина има вирус, който не е опасен за кучетата, но попаднал в човешкия организъм причинява рак на гърдата. Веднага идва въпросът - как се предава митичния вирус? Защото за СПИН-а е доказано как. Не вярвам някой от вас да е правил секс с кучето си или да си е преливал кръв от неговата?!!! А ако е по въздушно капков или фекално орален, то проблема става сериозен и доста по-голям процент от жените по света изобщо щяха да са болни, Защото всяка жена с рак на гърдата би пренасяла вируса със слюнка, фекалии, урина и т.н ! Всъщност последният въпрос май е най-важният и без отговор на този въпрос всички спекулации, истерии и притеснения се безпочвени!
О! Сега прочетох култувия израз "разнасят" - това е една мн научна думичка, която всява дълбок респект към написаното!

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 04 March 2008 - 07:08 PM
Ето заключение написано в достоверен медицински сайт. Ако има нужда от превод, ще го преведа:
"Kat Arney, MD, information officer for Cancer Research in London, commented: "There is currently no scientific evidence to support the suggestion that women can get breast cancer from contact with dogs. This study was very small and does not take other factors into account." Sarah Rawlings, from Breakthrough Breast Cancer in London, pointed out that the researchers have not shown that the dogs "carried the virus, let alone that the virus moves from dogs to people, so we find it difficult to support this study and advise all dog lovers not to worry."
Ето и линк към статията: http://www.medscape....warticle/537495
Така че.... обичайте си животните, ходете на прегледи и не го мислете толкова..... нека първо лекарите си свършат работата, а после пациентите да се притесняват. Обратното вреди само на пациентите:)

Публикувано: 05 March 2008 - 09:31 AM
Що се отнася до изследването и аз веднага седнах да поровя да му видя методиката, но не намерих абсолютно нищо. Само писано в таблоиди. Написаното от теб е много интересно. Пускай още ако се натъкнеш на нещо по темата!
Публикувано: 05 March 2008 - 04:22 PM
същестувават и така наречените онковируси, но тяхната роля не е съвсем уточнена и се знае малко за тях. ако се приеме вирусната етиология за онкозаболяванията, трябва да има повишена заболеваемост сред медицинския персонал занимаващ се с лечението им, а това също не е така.
както се спомена вече за въпросния вирус разнасян от кучета не се казва никъде как става заразяването. ако е въздушно-капково то и хората без кучета са също толкова засегнати, поради уличните кучета. а и мишки за съжаление все още има НАВСЯКЪДЕ, така че трудно виждам как могат да се направят изследвания с контролни групи които да нямат досег през целият си живот с нито едното от тези животни.
извод-цялата дандания е журналистическа измислица.
Публикувано: 05 March 2008 - 07:55 PM
Теории за вирусите - много - най-достоверната изветсна ми на мен е по-скоро за възможността на вирусите да "изменят" ДНК на клетката гостоприемник така, че да "избягва" нормалната регулация на клетъчното делене. Разбира се, че не може да се изключи с лека ръка и хроничното възпаление, но то не винаги е налице, а и има мн случаи на хронично възпаление, което не води до рак.
Колкото до вирустите, които сигурно предизвикват рак у човека - те далеч не са чак толкова мн -HPV (няколко щама), Херпес Зостер, Ебщайн Бар ...
Разбира се, това е апетитна новина за вестниците, с която да се увеличи тиража и още по-апетитен повод за спекулация на фармацевтичните компании. Все пак още никой не е измислил как да "лекува" дефектни гени, но много повече се знае за това как да се предпазим от вируси. Какво по-хубаво от безбожно скъпи ваксини срещу всички "раци". А дори и приемайки вирусната теория, не бива да се забравя, че нищо в медицината не е на 100%. Много по-голям процент жени са носителки на HPV, отколкото тези, които развиват рак. Обяснява се с теорията за "двойния удар" - т.е. вирусът е необходим фактор, но преди това трябва да е имало "дефект" в гена. Тоест вирусът "довършва" започнатото от природата (наследствеността). Теорията разбира се важи и за всички други механизми за възникване на ракови образувания. Така че тези 80%, дадени въз основа на изследване направено върху 70 БОЛНИ жени, са просто повод за журналистичекса спекулация, но не и за притеснение:)

Публикувано: 06 March 2008 - 12:03 AM
П.П Между другото, аз изобщо не споря с теб, че възпалението ИМА роля в канцерогенезата, казах само, че НЕ е ЕДИНСТВЕНИЯ фактор. Ако имаш желание да спориш с това - давай, аз няма да участвам:)

Вход

Горе
Цитиране +