Dog.bg Форуми : Да живее търговийката с кучета!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Да живее търговийката с кучета! Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 09 March 2008 - 12:34 AM

Темата е друга, но посоката се разводни ... доста граници сме минавали в Европа, никога и никой не е искал документи на кученцето ми, само и се радват ... Затова и ми е чудно като чета последните постове ... Камо ли на Гръцката граница, там доколкото знам няма устройство което да разчита чипове. А търговията си е "регламентирана" като цяло ...канали за нелегален внос има за всичко ...
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   maya.maisky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Great Dane

Публикувано: 09 March 2008 - 05:29 PM

Аз също тази година през януари си докарах кученцето от Германия - не са ми поискали никакъв документ за нея - камо ли да проверяват дали това е точно кучето от документите!За проверка на чипа е излишно дори да споменавам.
Незнам на кои граници точно са Ви проверили чипове аз дойдох през Австрия,Унгария и Румъния - също с ферибот.
Само излишно се тревожихме да не би да стане проблем - нищо подобно!
User's Signature

Geenie Goldfire Liberte

#43 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 March 2008 - 06:07 PM

Ето , Maрия, от къде идват кучетата в зоомагазините, в "лицензираните" борси и т.н. И  на вас това ви харесва?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#44 Потребителят е офлайн   koni Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 March 2008 - 02:02 PM

Кучета на килограм - ето една обява от днес от bgZELE

Днес (понеделник)пристигна нова пратка от Словакия на следните породи: бобтейл, нюфаундленд,папилон,басет,чихуахуа,йоркшир териер,померан,оранжев шпиц,бигъл,малтез,уест,санбернар,унгарска визла,шитцу,лхаса апсо,голдън ритривър,чау-чау,англ.булдог,бултериер иобявата е взета от тук мн.др.  

#45 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2008 - 02:14 PM

"нова пратка" ...  :rolleyes: Как бих искала да видя състоянието, в което съдържанието на "пратката" пристига...
Представям си от какви места се снабдяват с такова количество кученца - точно като показаните по-горе от линка "ферми"...
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#46 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 March 2008 - 02:34 PM

За мен е необяснимо тези хора (продавачите) как могат да имат такова отношение към животните  - "пратка", "стока" и т.н. Тези хора контактуват с тях и въпреки това ги приемат само като предмет за изкарване на пари....как може да не ги обикват .... :huh:
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   shidzune-sama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 07 April 2008 - 05:53 PM

за пореден път се обеждавам че в тая хубава наша държава хората не са наред :huh: та това са животни-живи създания,а не краставици и домати  :samoubiec: виждала съм зеленчукови градини в по-добро състояние от тези ''лицензирази'' тъговци на животни,кучеферми и прочие гадни места за съхранение,препродаване и развъждане на ''стоката''  :'( 
и съм наистина потресена от мнението на maria1979  :o хем кучето което е купила е било болно и агресивно(явно ''гледано'' в лоши условия преди продажбата) хем е за продажбата на животни по този начин :huh: ок,трябва да има продажба на домашни любимци за да могат хората да ги купят и да ги гледат,но не е това начинът  :-  и съм се обедила че за българина не важи това че като е дал пари за ''нещо си''(в случея домашен лщбимец),после няма да го хвърли като му омръзне :-

#48 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 11:16 AM

вчера една позната ми се похвали, че си е купила кученце от зоомагазин /кой няма да го казвам/...на въпроса ми каква порода е - тя отговори "УНГАРСКИ пекинез" :o аз я питам как така Унгарски пекинез то или си е пекинез или не ама чак пък унгарски. Продавачката от магазина й е казала като я питало момичето, че това е Унгарски пекинез  :rolleyes:...че идва извън границите на БГ то е ясно..ама чак пък толкова. Та кучето е по нейни думи с 1ва ваксина  :- няма микрочип...та вие се чудите как се внасят кучета без микрочип. Иначе въпросните търговци до колкото виждам по обявите се "титулуват" развъдник...за Н брой неща. Може и да греша незнам...

#49 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 12:49 PM

Не мога да оправдая продажбата на домашни любимци от зоомагазини,обаче като се замисля колко зоомагазини има в страната и колко животни са изложени по витрините за продажба меко казано лошо ми става.Смятам че тези животни от тези магазини също трябва да имат някакъв шанс за живот,нали и те са живи същества,нали и те се надяват да попаднат в хубав дом с грижовни стопани,помислете си само с какви жални очи гледат като минете покрай такъв магазин.Вярно не са толкоз породисти,не са и от хубави развъдници,но смятам че и те трябва да бъдат обичани.Нито съм за нито съм против зоомагазините само смятам че и тези животни трябва да получат своя шанс в краткия си примерно 10 годишен живот.

#50 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 01:24 PM

Цитат

Не мога да оправдая продажбата на домашни любимци от зоомагазини,обаче като се замисля колко зоомагазини има в страната и колко животни са изложени по витрините за продажба меко казано лошо ми става.Смятам че тези животни от тези магазини също трябва да имат някакъв шанс за живот,нали и те са живи същества,нали и те се надяват да попаднат в хубав дом с грижовни стопани,помислете си само с какви жални очи гледат като минете покрай такъв магазин.Вярно не са толкоз породисти,не са и от хубави развъдници,но смятам че и те трябва да бъдат обичани.Нито съм за нито съм против зоомагазините само смятам че и тези животни трябва да получат своя шанс в краткия си примерно 10 годишен живот.

Ако няма зоомагазини тези животни просто няма да ги има, няма да ги има майките им раждащи в мизерия едно след друго, няма да ги има и тези кученца с всевъзможни дефекти и мизерно детство.
User's Signature

#51 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 02:24 PM

Да но ако няма зоомагазини от къде ще купуваме кучешки храни и какви ли не аксесоари?Може в нашите, там няма как да слагат животни в клетки(кучета и котки), но пък нали уж се разрастват като аксесоари и представете си клетки и какво ли още не, до щанда за хляб?Не знам как да стане... :-

#52 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 02:28 PM

Не знам защо реши, че не трябва да има зоомагазини. Не трябва да се продават кучета и котки просто.
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 02:33 PM

[quote author=bushkata link=topic=14358.msg379796#msg379796 date=1207653865]

[/quote]
Ако няма зоомагазини тези животни просто няма да ги има, няма да ги има майките им раждащи в мизерия едно след друго, няма да ги има и тези кученца с всевъзможни дефекти и мизерно детство.
[/quote]
Мисля че доста ясно е написано в поста ти "ако няма зоомагазини" Май нещо аз се бъркам и не съм те разбрала.Така че моля поясни ми тогава идеята ти от предния пост?

#54 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 02:34 PM

Цитат

Не трябва да се продават кучета и котки просто.

User's Signature

#55 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 04:46 PM

Докато има кой да купува ще има и кой да продава и обратното, но предлагането е такова според търсенето. Факт е, че в нашият град насочените предимно към продажба на животни зоомагазини никнат като гъбки...След като е достатъчно голямо търсенето ще се разширява и предлагането...

#56 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 06:29 PM

Цитат

Не е проблема в животинките-всяко едно от всичките тъжни муцунки заслужава дом, в който да бъде обичана! Лошо е като се злопотребява с тези същества,а и с хората, които купуват домашни любимци от зоомагазини,очакваш да имаш лабрадор то излиза нещо друго,казваш си -все тая,обичам си го!Да не говорим какво бреме е да имаш болно животинче,а често пъти тези от зоомагазина са точно такива!Да се чудиш как да му помогнеш,да го гледаш как страда,да ти е мъчно,гадно и на теб и на душичката, която с нищо не е виновна и то защо-защото някои хора пет пари не дават за животните,а само си мислят колко пари ще изкарат!!!

#57 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 08:51 PM

Joana,аз също знам че проблема е в хората които продават тези животинки,защото не ги ваксинират, обезпаразитяват и още куп негативи.Преди няколко месеца си взимах куче от зоомагазин(знам че ще ме осъдите за това ми действие),влязохме случаино в такъв магазин,веднага забелязах едно свито, слабо с сълзящи очички пекинезче,личеше си че кучето е болно.Попитах продавача,защо това куче стои в отделен аквариум,далеч от останалите едва ли не под тезгяха,той ми отговори че другите го биели и затова го е отделил.Спогледахме се с моя приятел,отидохме до близкия банкомат и купихме кученцето,просто го съжалихме.Като се прибрахме вкъщи погледнах паспорта на кучето и видях че няма проведена нито една манипулация и съответно не след дълго започнаха проблемите.През ден ходихме на ветеринар докато стабилизираме кучето,то бяха обезпаразитяване,ваксини,антибиотици, системи други лекарства на които не им знам имената,въобще сложна работа,но нито за миг не сме си помислили да оставим кучето или да искаме да го приспят само защото е болно,ние знаехме че купуваме болно куче.Сега 3 месеца по-късно имаме едно нормално кученце,вече напълно излекувано ,обезпаразитено и надявам се много щастливо.То си играе с другите кучета или с играчките си и като го гледам ми прилича на пекинезите които се срещат по българските улици.Така че, да не харесвам зоомагазините,обаче като си помисля че Пако можеше да не бъде измежду живите кучета днес и лошо ми става. :blink:

#58 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 09:35 PM

Щом си готова да се поставяш в подобно положение-ок!Аз не смятам, че е нормално, когато човек си купува домашен любимец да му се налага да се бори за живота му от първия ден, в който то е при него - не е нормално да се продават болни животни!!! А как щеше да се чувстваш, ако кученцето страдаше от парвовироза???Имаш късмет, че е живо и то има късмет, че е попаднало при теб,но за себе си знам, че когато си взимам кученце в бъдеще ще направя всичко възможно да сведа риска от наследствени заболявания и болести придобити поради нехайството на някой до минимум!!!
Аз също съм взимала куче от зоомагазин,най-голямата ми грешка до момента-никога няма да я повторя!!!

#59 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 01:00 AM

Joana,бях наясно с риска които поемам.Ако кучето ми имаше парвовироза,то със сигурност щях да направя всичко възможно кучето ми да оцелее,независимо дали имам кучето от ден или 2 години (примерно за някоя друга болест)За всеки проблем си има решение стига човек да реагира навреме. Понякога си мисля че ако не бяхме взимали това животинче,то най-вероятно щеше да свърши в някоя "канавка",но кои знае.На мен това ми е първото куче което взимам от зоомагазин,незнам дали ще е последното,както казах съжалихме животинчето и се стараем да си живее максимално добре при нас. :blink:

МОД: Моля, не използвайте цветовете, за да пишете с тях постоянно. Дразни другите.

#60 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 01:38 PM

Аз говоря само за твоя случай,не си единствената , която си е купила куче от зоомагазин! Ако ти имаш необходимата енергия да си купиш животно, което има реален шанс да остане с някакви здравословни проблеми за цял живот или още по-лошо да умре,отново ти казвам ОК! Ако човек иска да помага на животни претърпяли някакви инциденти или имат проблеми, такива има много- и шапка свалям на тези , които го правят, по улицата знаеш ли колко нащасни и самотни душички има ! Но да отида и да си купя животно от зоомагазин,да напраавя далаверката на тоя дето го продава и да го насърчавам да вкарва още и още клети муцуни-не,не мисля :huh: :-

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни