Dog.bg Форуми : За кинолозите и кучешките боеве

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

За кинолозите и кучешките боеве Оцени темата: -----

#241 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 June 2009 - 10:08 AM

Основната причина да съществуват кучешките боеве е залагането на пари.Печалбата идва хем от залозите,хем от развъждането на кучета за бой.Гадна работа но малките хорица,с дребни душици обичат да гледат страданието на други хора и животни,така е от хиляди години,а и пари щом се въртят картинката е пълна. .Така е има хора и хора.Лично аз изпитвам предубедена ненавист към такива мишоци,няма какво да науча от тях и затова не желая да комуникирам изобщо с такива.Такива хора нямат нищо общо с кинологията.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#242 Потребителят е офлайн   Valardoheris Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 08:23 PM

Не само ти изпитваш ненавист към тези както вече ги нарече малки хорица с дребни душици но и всички ХОРА, забележи ХОРА! Защото е противочовешко по някакъв начин да бъдеш част от тези боеве а какво остава когато е замесен някой който нарича себе си 'кинолог'. ПОЗОРНО! Любомир Попантонов е част от управата на БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР и този човек не само че е позор за клуба ами е позор за българската федерация.

Това мнение е редактирано от dog.bg: 24 June 2009 - 08:01 PM
Причина за редакция: редактирано

#243 Потребителят е офлайн   Valardoheris Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 09:25 PM

Благодарение на Любомир и Антоанета Попантонови сега вместо стафче гледам Terrier Brasileiro закоето съм много щастлив но когато един ден се прибера със семейството си в България на път ще мина през някой европейски развъдник за да забърша за ушите онова от което на времето се отказах! Линк

#244 Потребителят е офлайн   Valardoheris Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 09:50 PM

Да това са същите, дето излъгаха НКР

Това мнение е редактирано от dog.bg: 24 June 2009 - 08:02 PM
Причина за редакция: редактирано

#245 Потребителят е офлайн   kaloqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 09:57 PM

Защо не сезирате официално БРФК, с копие до FCI?

#246 Потребителят е офлайн   Valardoheris Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 10:14 PM

http://www.youtube.c...h?v=RQSMiZaQVvA

#247 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 23 June 2009 - 05:49 PM

Никъде не търпят клипове с бой с кучета ...

Слава богу, че клипа го няма.

#248 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2009 - 07:52 PM

УСТАВ НА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ ЗА ОБЩЕСТВЕНОПОЛЕЗНА
ДЕЙНОСТ "БЪЛГАРСКА РЕПУБЛИКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИНОЛОГИЯ"

Чл.2./3/.
и/ води борба с всички позволени от закона средства срещу организираните боеве с кучета, следи за недопускане на така наречените "тестове за характер" под формата на боеве.

#249 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2009 - 09:59 PM

И какъв е смисъла на тези "тестове" ?
Стига хора ... уж сте кинолози. Куче не се бие с куче както с вълк, куче не реагира по същия начин на кучешка и вълча миризма, да не говорим за това, че едно куче в територията си ще реагира по един начин, извън нея - по друг.

Тези "изпитания" одобрени ли са от БРФК или клуб от порода ?

#250 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2009 - 10:33 PM

В тази връзка, моя среща с един овчар. Човека гледа малко стадо, няма куче, израснал на село, после в града, сега живее в родното си село, в което ходя често ...

Давам му цигара и почваме да си говорим ...
Човек, защо нямаш куче ? - след този въпрос следва мълчание и неприятна физиономия.

- Ми утепах го - казва човека.
- Че как така го уби ? Кой го уби ?
- Ами аз го убих, с пушката.
Мълчим ...
- Добре де, що го уби ?
- Ми хапеше бе, момче, хапеше ... мълчим.
Преди, като бях колко теб, баща ми имаше едно куче, голямо, рошаво. Все с овцете ходеше, ама само ги пасеше. Като се отдели някоя, ходи я забира. Сутрин ги извеждаше, като го оставя, се връщах до селото да си свърша друга работа. И малките ги пазеше, и вълната не хапеше ...
Пък туй го взех от развъник, ходих чак до Троян. 250 лева дадох ...
- И как така хапеше ?
- Овцете ги хапеше. Вълна не им остана, едната у беше опощил цялата. На жената скочи, храна му дава. Половината село изяде и не стои при овцете, ами ходи при другите кучета, тръгнем с овцете през селото сутрин, той по дуварите на кучетата скача, се последни да се връщаме, че да ги вържат другите ... и го утепах. С пушката .... мъчно ми беше, ама за какво ми е, се бели правеше. Ходих да се разправям, че пари бях дал, те искаха да го земат, с кучета да се бие ... и го утепах с пушката. Не съм го гледал с други кучета да се бие, хайвана му ...
Мен ми стана мъчно за човека. Викам
- Бе да ти намеря едно овчарско куче, все приятели имам ...
- А, не ща. Аз съм се разбрал с бай ти Мито, от неговата кучка ще взема. Хич ми е не трябва, ама да не съм сам на къра.

Бях го писал в темите за Кучета, пазачи на овце ... сега го добавям и тук, за да разбереш какво става с такива кучета и че няма нормален овчар, който да си "тества" кучетата по този начин.

#251 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2009 - 10:51 PM

И ти щеше да намериш овчарско куче на овчар?!

#252 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2009 - 11:07 PM

Темата се разводнява - тя е за Кинолозите и за кучешките боеве.

Моля, по темата.
Който иска, може да направи отделна тема за изпитания.

#253 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2009 - 03:58 PM

Цитат(navar @ Jun 23 2009, 09:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
по темата..
защо от ръководството на БРФК се правят че не знаят кой от членовете им участва в кучешки боеве...
защо по тази тема не пишат хората които трябва да реагират на сигналите
защо бе хора,всичко се опорочава...
защо кинологията се превръща в кинтология,и в един омагьосан кръг...заради тези помиярщини от кинологията се отдръпнаха много хора които наистина обичат кучетата,и имат възможност да направят много за развитието на кинологията в България ...

Защото БРФК е пропита от корупция и шуро-баджанащина.Много олд скуул цари там.Старите пушки така са свикнали, и не искат нищо да се променя за да могат по лесно да си въртят кокошкарските игрички.Няма морал.Нещата пак до липсата на адекватни закони опират.Любовта към кучето отдавна е избледняла и не е актуална за тях.Гадове,че и доста от тях простички хорица ми се "чинят".Някой може да ме упрекнат че все свързам хората около кучешките битки и думата прост.Да така е,простички хора с дребни души.
User's Signature

#254 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 July 2009 - 04:04 PM

Защо да те упрекват alexy ? То не трябва много акъл за да правиш такива простотии ... пък на някои направо им идва отвътре .... летвата им е мнооогооо ниска затова. mc_200.gif
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#255 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2009 - 04:37 PM

Цитат(DessyD @ Jul 25 2009, 03:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Защо да те упрекват alexy ? То не трябва много акъл за да правиш такива простотии ... пък на някои направо им идва отвътре .... летвата им е мнооогооо ниска затова. mc_200.gif

Ами самите хора около кучешките боеве се делят на 2 основни лагера.Едните твърдят че това е най-добрия начин за да се запази прословутата енергичност на породата питбул,както те я наричат гейм и че го правят единствено и само заради това. Иначе не има харесва да гледат кървища и по принцип не одобряват тези неща( някак си абсурдно звучи).Доста криворазбрано и порочно мислене.Явно не се осъзнава че енергията на тези кучета може да се пренасочи в доста други направления и че хората развъждащи Стафове отдавна са го направили и са на светлинни години пред тях.А другия лагер са "смотаняците",тях дори и "истинските питаджии" не харесват.При тях всичко е заради зрелището и парите.И както ти каза направо им идва отвътре.Може би правят това защото никой не ги е зарибил за друго, и не са опитали сладоста от възхищението на останалите когато кучето ти прави всичко което искаш от него и удовлетворението от това да видиш как самото животно е готово да се обърне срещу собствените си инстинкти в замяна на любовта ти.
User's Signature

#256 Потребителят е офлайн   dogmasters Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2010 - 08:52 AM

100 хиляди лева стига залогът на кучешки боеве

Силистренец, известен като един от големите развъждачи на питбули-бойци у нас, взе мерцедеса на варненец, чието куче загубило боя. Залогът бил 60 000 лева.
Въпросният силистренец, според сайтовете на гневни природозащитници се казвал Тихомир Тодоров. Същият бил собственик и на сайт за гейт-питбули. Закрил го временно, когато природозащитниците го разкрили и нападнали яко. Говори се, че към момента отглежда поне 60 питбула.

У нас няма закон, който да забранява кучешките боеве. Хванатите са наказвани с леки глоби по Закона за домашните животни, или хазарта. По света са забранени официално отдавна. В Англия още от далечната 1835-а.
Българските центрове за боеве са Дупница, Хасково, Димитровград и Поморие. Само в Хасковско имало над 12 нелегални ринга. Полицията знаела за някои от тях, но не можела да хване нарушителите на място. Сбирките се организирали по телефона, или по интернет и се меняли непрекъснато. Залозите тръгвали с входната такса от 20 до 100 лева и стигали до 60 и 100 000 лева за самите боеве.

Според запознати развъждачите, треньорите и собствениците на рингове у нас са около 60 души. Около стотина човека още пускали кучетата си инцидентно. За участие се допускали предимно две породи кучета питбули и бултериери. Четириногите гладиатори гълтали много пари за храна, обучение и ваксини. Не от всяко куче ставало боец. Подготовката траела около половин година. Тръгвало се с чупене на клони из гората и в парка, влачене в захапка на автомобилна гума, а после - нахъсване с живо месо. За целта се използвали мишки, домашни котки и злощастни бездомни кучета. Кучетата-бойци се държали нарочно почти непрестанно вързани на къс синджир до някой варел, или пристройка в двор без гледка надалече, за да се изнервят и да стават агресивни винаги, когато ги отвържат. Храненето също било по специален режим, в който влизала и забранената употреба на стероиди.

Любителите на този мъжки спорт жертват кучетата си по невероятно хладнокръвен начин. Бивш собственик на ринг в Шуменско разказва защо се е отказал от боевете и се отдал само на развъждането на питбули. Виждал съм, споделя той, как кучето не може да се държи на краката си, а собственикът му, вместо да му помогне, отново го хвърля в битката, докато противникът му го разкъса пред погледа му! Човек не може да повярва, че този преди това е гледал това куче грижил се е за него хранил го е и го е обучавал от малко било му е като дете!.. Гневни от загубата на боеца си стопани, не само че не проявявали жалост към питомците си, но от яд, че са загубили, бесели полуживите от изтощение свои питомци на дървото на позора. По-хуманните ги застрелвали, ако видели, че са ранени фатално. Иначе, ако кучето било все още читаво след боя, го завивали в хавлии и му биели ваксини.

Да се поддържа куче-боец било скъпо удоволствие, но затова пък истинските гладиатори носели на стопанина си тлъсти пачки и си заслужавали пържолите после. Кучетата-бойци нямали дълъг живот ако оцелеят, живеели максимум до 7 години. Защото по време на бой се изтощавали прекомерно. Един бой траел средно около 3 часа. Още от самото начало наранените животни дишали учестено, и често освен разкървавени, оставали я с извадено око, я с отхапана челюст.

Мястото на битката се посочвало с жребий, а самият бой се провеждал в уречения ден и час, подобно на мач. Събирали се тълпи от зяпачи търсачи на силни усещания и трилъров екшън. Спаринг-теренът представлявал арена с размери 4/4 метра, разчертана по диагонал, застлана с килим, и оградена с надве-натри скалъпена ограда, висока около 60 сантиметра. Наоколо се слагали дървени пейки за публиката. На мача задължително присъствал поне един ветеринарен лекар за първа помощ на ранените. Кучетата-бойци, като при боксов турнир, се разпределяли по тегло. Обикновено най-добрите бойци сред питбулите тежали максимум до 22 килограма. Теглел ги рефер. Същият ги разполагал в двата срещуположни ъгъла на ринга, с гръб един към друг. Преди боя кучетата се изкъпвали с топла вода и сода в средата на тепиха. Старт на боя давала заповедта ПИТ!.

При първата фаза на битката, наречена ролка се водел свободен бой без ограничения. Ако се случело куче да захапе противника си и да не го пуска, понеже това не било твърде интересно за публиката, със сила му разтваряли челюстите, за да се вкопчи още по-настървено в противника. Стилът на кучетата с продължителна захапка ги правел стопери, а бързите хапачи наричали файтери. На езика на жестоките боеве последните били още разфасовачи, а гейм наричат боя до смърт. Женските се биели по-ожесточено от мъжките и ако случайно се пуснели на ринга за противници мъжко и женско куче, обикновено женската се оказвала по-добрият боец, като нерядко отхапвала слабините на мъжкаря.

Според регламента, стопаните имали право да хвърлят бяла кърпа на терена, в знак на Предаваме се!, ако пожелаели да спре битката, за да запазят кучето си живо, но това рядко се случвало. Очевидно съжалението и привързаността не са типични за хората, които вършат това за пари. След края на битката, шиели и превързвали гладиатора, или го приспивали близо до ринга. Но обикновено, при зрелищен мач, дори кучетата-победители умирали от раните си.

Според ветеринари питбулите са доста издръжливи. Поради дебелата им кожа били с нисък праг на чувствителност при болка. Най-добрата ферма за питбули у нас била в Бургас и опитно куче, отгледано там за гейм-боец струвало от порядъка на 5000 долара. Напоследък у нас се легализира нова форма на жестокия бизнес под формата на тестове за кучета-пазачи на стада, се организират боеве с овчарки от породата турски кангал. Организаторите им се прикривали зад мнението, че нямало друг начин да се изпробват чобанските кучета. Така и овчарските породи започват да се отглеждат паралелно с предпочитаните от питмените питбули и бултериери.

Еми Мариянска , БЛИЦ
--------
Източник:
http://www.blitz.bg/news/article/73037

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Умният начин да се държат хората пасивни и послушни, е да се сложат ясни граници за спектъра от допустими мнения и да се разреши широко обсъждане вътре в тези граници, като дори се окуражават най-критичните и дисидентски възгледи. Това дава на хората чувството, че имат свобода на мисленето, докато през цялото време основанията на системата се подсилват посредством ограничаването на обхвата на обсъждането.
Ноам Чомски

#257 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2010 - 09:21 AM

За съжалание няма какво да се направи.
Дори държавата да направи нещо , в което дълбоко се съмнявам.Тези кучета няма къде да отидат , да не говорим , че сигурно са зверски агресивни и няма как да бъдат отгледани от нормални семейства. Ще трябва да се евтанизират.
Жал ми е за кучетата. Извергите ще си получат заслуженото от Господ.
User's Signature

Качена снимка

#258 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 March 2010 - 09:40 AM

Ако не се лъжа, въпросният силистренец е и потребител в този форум.

#259 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2010 - 10:47 AM

Дам, наш съфорумец е и то от активните по доста въпроси.
User's Signature

Качена снимка

#260 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 16 March 2010 - 11:19 AM

Цитат
У нас няма закон, който да забранява кучешките боеве. Хванатите са наказвани с леки глоби по Закона за домашните животни, или хазарта.

Ето с това категорично не съм съгласна обаче. Първо - няма закон за домашните животни. Има два основни закона, касаещи отношението и употребата на животни - Закон за защита на животните (ЗЗЖ) и Закон за ветеринаромедицинската дейност (ЗВМД).
ЗЗЖ казва:
Цитат
Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
1. всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното, или трайно увреждане на здравето му или стрес;
2. действия по чл. 151 от Закона за ветеринарномедицинската дейност;
3. нарушаване на принципа на добрата практика по отглеждане на животни, когато това води до вредни последици за здравето на животните;
4. увеличаване агресивността на животните чрез селекция или обучение в агресивност към други животни и хора;
5. използване на строги и електрически нашийници, електрически остени, химически дразнещи или увреждащи субстанции или на технически уреди, помощни средства или приспособления, които целят да се повлияе върху поведението на животно, като му се причинява силен страх и болка;
6. организиране на тренировки и състезания по настилки, които увреждат крайниците;
7. използване на животни за филмови снимки, реклама и изложби, при които им се причинява болка, страдание, увреждане или стрес;
8. принуждаване на животни към усилия, които им причиняват болка, страдание, увреждане или стрес;
9. излагане на животни на температурни или други неблагоприятни атмосферни влияния, недостиг на кислород или ограничаване на свободното им движение, които им причиняват болка, страдание, увреждане или стрес;
10. изоставяне на животни;
11. използване на живи животни за хранене на животни, с изключение на тези, чиято биология го изисква;
12. лишаване на животни от почивка;
13. подлагане на физическо натоварване на болни, наранени или стресирани животни;
14. пускане на свобода на животни, които са отглеждани от хората, в случай, че предварително не са подготвени за оцеляване в естествена среда;
15. ампутиране или кастриране с помощта на еластичен пръстен;
16. пълно или частично ампутиране на части от тялото или отстраняване на органи на животни;
17. подковаване на копитни животни с вредни подкови;
18. отглеждане, използване и умъртвяване на кучета и котки за добиване на кожи и месо, за производство на храна, както и внасяне и изнасяне на кучешки и котешки кожи и месо;
19. купиране на ушите и опашките с цел промяна на външния вид на животните;
20. отстраняване на нокти, зъби и гласни връзки;
21. излагане в магазини, заведения за обществено хранене и други увеселителни или питейни заведения на всички видове бозайници, примати, птици и влечуги и на опасни декоративни животни;
22. извършване на пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на насилие към животни;
23. сексуално малтретиране на животни.

Както и:
Цитат
Чл. 10. (1) Забранява се проявата на особена жестокост към животните.
(2) За особена жестокост се смятат:
1. умишленото причиняване на смърт на животни;
2. умишленото причиняване на тежко и трайно увреждане на животни;
3. организирането на боеве с животни;
4. стрелбата по безстопанствени животни, опитомени животни или животни в плен и диви животни.

А ето това е от Наказателния кодекс:
Цитат
Чл. 325а. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) (1) Който организира боеве с животни или предоставя животни за боеве, се наказва с пробация и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.
(2) Наказанието е лишаване от свобода до две години или пробация, както и глоба от две хиляди до десет хиляди лева, когато:
1. деянието е извършено повторно;
2. деянието е извършено от ветеринарен лекар или техник, от длъжностно лице или лице, осъществяващо дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях.

Т.е. - има какво да се прави.
А това, че въпросния силистренец е потребител във форума - хора, мислех си, че това е форум за хора, които обичат животните.
И какво - докато едни хора от форума се борят жестокостта срещу животни да се признае за престъпление и да се наказва като такова, други ще си организират кучешки боеве eg_033.gif

User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни