Публикувано: 18 March 2008 - 10:00 AM
Хаха, крайно време беше. Ако започнем сега може и до скандали да се стигне, което никой от собствениците на породисти и непородисти кучета не иска ;D ;D Става ми смешно наистина. ;D От една страна защо да се, а от друга не. Еми за собствениците на породисти кучета, мога да кажа едно. На мен лично ми писна от това, непородистото не трябва да се запложда, защото нямало родословие и т.н., ами тези от развъдниците.... колко кучета има които са извън стандарта, ама иначе давай да правим бебета (за някои). Съжалявам много за думите, но в крайна сметка това си ми е мнението. Повечето гледат само как да направят бебетата, да ги продадат и да си купят нещо, и после кученцата по улиците тръгнали, ама не при всички е така. Вярно е че от развъдник е най-добре, има си родословие, знаеш всичко дори за пра-пра-пра-пра-пра-пра дядо му, всеки човек би се съгласил че е по-добре да имаш родословно куче, но вчера гледах че в Америка, кучешките впрягове са съставени почти изцяло само от смески между хъски и хрътка, хъски и вълк и т.н., но ги водят цитирам "чистокръвни истински хъскита" . :- Не знайно как.
Малко се отклоних ;D И така де, момчето търси приятелка за кучето си, НЯМА ЛОШО!! Но това да се започват скандали, че кучето му не било в стандарта и т.н., еми извинявам се ама... все пак той го е гледал, хранил го е, пуил го е и щом е решил, в правото си му е. Аз все още не знам за закон който да гласи че неродословно куче не може да има поколение. В родословието на Бленика също има роднини от развъдници, но в крайна сметка не знам защо всеки гледа това.
Аз лично преди да решим Бленика да има малки, искам да минем през експертна, да се запишем в клуб и т.н., но това си е мое решение, някой може друго да реши. Всеки САМ СИ РЕШАВА. Според мен кученцето на bestlapp е сладко и красиво, но аз не мога да дам оценка на куче , което нито съм виждала, нито общувала с него.
В много от казаното съм съгласна с Huskypower. И единственото, с което мога да посъветвам bestlapp преди да го пуснеш на женска, питай за паспорт, ваксини имунизации, тестове и т.н. и сам ти направи тестовете и изследванията на своят красавец. Това наистина би дало сигурност не само на тебе, но и на много други ;) И пак казвам, че това няма да са пари хвърлени на вятъра.
bestlapp, 100% чистокръвност на куче без родословие звучи смешно тук. В другите сайтове за обяви и аз съм виждала как хората пишат 100% , много добро и т.н., но това просто не значи нищо. Вече ако ти си разпитвал и знаеш родословието на кучето си е едно, но това твърдение за чистокръвност е много... безпочвено. :- Лично в този форум има много интересни и поучителни неща. Разгледай го, никога не е късно за нещо ново. ;)
Не искам никой да ме разбира погрешно. Не твърдя че щом имаш куче, в случая хъски и давай кученца. Преди това има много други неща за които трябва да се помисли, но повечето собственици не го разбират. Според мен целта на темата е да дава информация за кучетата от породата, не още с първия пост на новодошъл и да всички да се нахвърлят като лъвове на прясно месо. Не става така. И какво ще стане накрая, пак същата работа. :sos: Нека не щишем неща, за които после да съжаляваме. Все пак всички сме хора и правим грешки, но се учим и продължаваме :blink: ;)
П.с. Ако съм нагрубила някой или по някакъв начин той се е убидил от написаното от мен, моля да ме извини, не е било нарочно :drugarche: