Dog.bg Форуми : Осъзнайте фактите преди да развъждате хъскито си

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Осъзнайте фактите преди да развъждате хъскито си

#101 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 March 2008 - 04:08 PM

Цитат

..... Но какво правите от това такава небивала трагедия ??? Като че ли с приказки ще спрете това!? Еее, няма да стане.Само се дразним  и се обиждаме излишно!
Не е ли време да се спрем с този безкраен спор!?

Аз пък смятам, че колкото повече се говори, толкова по-добре. Този форум не е само да си показваме съкровищата и да съобщаваме кой какви щуротии е направил. Има доста образователни теми в помощ на незнаещите относно множенето, но май не всеки е отворен да го разбере.
В интерес на истината много хората имащи домашен любимец нямат дори представа как да си гледат кучето - храна, възпитание, поведение и т.н......, та дори си мислят, че мъжкото куче се разгонва и като има сгоден момент, понеже много му се иска  "трябва да приземи самолета" (както беше писал един потребител ) :rolleyes:
Смееееешно, мноооого смешно.
И в тази връзка, във форума има доста хора, потрудили се да обяснят някои прости неща, защо една порода се развива нагоре, защо не се разможава безцелно, та дори и родословни кучета има, които не се развъждат. Но явно на някои им е по-добре да почват спорове и странно защо се смесват любовта към кучето с родословието. :rolleyes: А пък това съпоставяне куче-човек направо ме разби. Беше направо фарс. ^_^
Да, факт, никой не може да спре това "безразборно плодене", но поне остава една малка надежда някой от тук пишещите да се замисли върху това защо е така.
И  insult си го каза, но беше прието като злоба и какво ли още не. Щото..... е това е българина - все си мисли: ти ли пък ще ми кажеш к`во да пра`а.
Huskypower, и аз като shadow,  евала :drugarche:, че не си се отказала. От 10 души един да те послуша, пак ще е нещо. Сега гледам, че ще се сформира нова тема за плоденето на неродословните хъскита. B) Нямам думи ..... просто поредният бълг. инат :mazohist:. Вместо да еволюира, то пропагандира....
Това е като на слепец да пишеш, на глух да говориш....
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#102 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 March 2008 - 04:11 PM

Цитат

Тече темата се върти като развален грамофон.  rolleyes

Ами да, нали и аз това казвам и се опитвам да ви насоча в друга посока за спор  ;D
Аз мисля, че всеки разбира за какво става реч в тази тема, няма какво да се правим на  :huh: -основната причина са финансовите компенсации.Така излиза и от разказа на Chiita. :(
Дори и ние, собствениците на хъскообразни, ще си носим последствията и отговорността за действията:/имам предвид при заплождане/
Аз още не съм решила да го правя и да си призная не ми е много ясно какви са толкова финансовите плюсове от едно кучило, като зная, че има и доста разходи и грижи...но това е друга тема.
User's Signature

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   Radost_t_d Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 March 2008 - 04:29 PM

Цитат

Сега гледам, че ще се сформира нова тема за плоденето на неродословните хъскита. B) Нямам думи ..... просто поредният бълг. инат :mazohist:. Вместо да еволюира, то пропагандира....
Това е като на слепец да пишеш, на глух да говориш....

Да съм писала някъде, че темата ще е за размножаване на "хъскообразни" ? ???    ;D
Преди това е хубаво да се прочете добре поста и после да се дава мнение и акъл  ;)
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 24 March 2008 - 04:34 PM

Оооо, така ли?
Ми тая тема за какво е????
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#105 Потребителят е офлайн   Radost_t_d Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 March 2008 - 04:46 PM

Цитат

Оооо, така ли?
Ми тая тема за какво е????

Ха-ха-ха
Като гледам темата е пусната с друга цел  ;)
Това, че някой е почнал пак вечния спор за размножаването е друг въпрос...
Нали целия проблем идва от това, че има хъскообразни кучета поради тази причина пуснах и първия си пост ...
Едва ли не ни изкарвате, че ние с хъскообразните нямаме място в родословната тема за хъскита :rolleyes:. Винаги се намира някой който да те нападне, обиди ... за това, че кучето ти е без родословие ...  :huh:
Аз се радвам, че имам точно това куче едно родословие няма да ме направи по щастлива :blink:
User's Signature

#106 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 04:54 PM

Wyvern споменава за договорите при продажба на кучта ( и не само).
Когато реших да си взема куче се сблъсках с този "проблем". Кучетата от развъдник се продават само и единствено с договор.
Договорът може да е за неразвъждане, когато става дума за домашен любимец. Това означава, че нямаш право да имаш поколеня, а ако имаш те нямат право на регистрация. Това е по преценка на развъдкичка, съобразно качествата на кученцето.
Договорът може и да е за съсобственост. Когато стопанина се грижи за кучето, но развъдчика има право да го води по изложби и развъжда, както и има права над поколенията.
Договорът може и да е с пълни права върху кучето, но такива договори се сключват основно между развъдниците.
Навремето това ми се стори възмутително ограничаващо, за това се вдигнах до София и взех Лара от там. Сега разбирам, че е съвсем адекватно.
Няма бездомни животни, няма скитащи кучета, няма скитащи котки.... а всяко животно си има дом! Една от причините сигурна съм е точно това контролирано развъждане.
Може би е време да се въведе тази практика и у нас.... !!!
Това не значи, че няма и домашно развъждане, има но стопанинът на кучилито носи отговорност за здравето и живота на малките. Дори взимайки си куче от хола на някой, той трябва да даде здраво и ваксинирано кученце, регистрирано в кварталната клиника и в общината, трябва да му е платен данъка и да е макрирано. Ако нещо не е наред новия стопанин може да се оплаче и да има претенции за щети срещу "недобросъвестния развъдчик" ..... При нас ходи търси бай Миле на пазара, че ти е продал кученце с гана например.....
Изписах всичко това за да покажа, че има и един друг свят, в който отговорностите са истински и носят наказание след неизпълнението им. Поради което колелото се върти много по-добре и издънките са по-скоро рядкост отколкото правило ... и то защото всеки поема отговорността сам и знае, че трудно ще се скрие ако се издъни.
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2008 - 05:04 PM

Благодаря ти Нusky Lara и за тази гледна точка!  :palec: :OK:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 24 March 2008 - 05:16 PM

Наистина ми е чудно, защо темата се завъртя така. Всички, застъпващи тезата да НЕ се заплождат неродословни кучета изказват своите доводи за това -запазване на породата, наследствени болести, поведенчески проблеми. Всички, които са на мнение, че това не е изобщо лошо смятат... че това не е изобщо лошо. Нещо не чувам оборване на аргументите на онези от нас, които считат това за неуместно. Удряте го на чувства, колко са прекрасни кучетата ви и как не бихте ги заменили (естествено, че е така. Никой не твърди обратното).
При това, кучетата в разплодна възраст се делят на годни и негодни -няма нищо лошо кучето да е от вторите, това не го прави второ качество домашен любимец. Нито пък всяко родословно куче е от първите.
Твърдите, че и безродословното заплождане може да бъде отговорно -докажете го. Radost_t_d преди Нира да роди ти направи ли и изследвания за дисплазия и очни? А на бащата? Признавам си, че очаквам или отговор "Не", или поредното обвинение в сегрегация.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   Radost_t_d Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 March 2008 - 05:38 PM

Цитат

Твърдите, че и безродословното заплождане може да бъде отговорно -докажете го. Radost_t_d преди Нира да роди ти направи ли и изследвания за дисплазия и очни? А на бащата? Признавам си, че очаквам или отговор "Не", или поредното обвинение в сегрегация.

Очакваш отговор Не и ще ти кажа - Не!!!
Аз още когато казах, че Нира има бебета си признах, че беше необмислено и импулсивно решението.
Няма за какво да се оправдавам. Малките са едно от незаменимите моменти в живота ми не съжалявам за решението си!!! И моля не намесвайте Нира и малките ми съкровища в спора. Гледайте си животните и им се радвайте. Всички знаем мнението за не родословните кучета не е необходимо постоянно да се подхваща. Хората си имат глава на раменете и си е тяхна работа какво ще правят !!! До кога ще се дъвчи едно и също не знам  :huh: . Не можете да промените света  :- Всеки път когато почне да се пише по тази тема става един хаос във форума.
User's Signature

#110 Потребителят е офлайн   duff Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 05:43 PM

Тази тема се превърна в егаси дискусията! Момчето е пуснал темата да се опита да си намери женска ,защото има желание да си развъди кученца и се очакваше нчкой човек който има женско да пише а то какво се получи?!?!?  :angry:

#111 Потребителят е офлайн   Radost_t_d Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 March 2008 - 05:51 PM

Цитат

Тази тема се превърна в егаси дискусията! Момчето е пуснал темата да се опита да си намери женска ,защото има желание да си развъди кученца и се очакваше нчкой човек който има женско да пише а то какво се получи?!?!?  :angry:

И аз това казах ...  :rolleyes:
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 06:06 PM

Цитат

:huh: . Не можете да промените света  :- Всеки път когато почне да се пише по тази тема става един хаос във форума.

И аз си мислех, че света е това, което виждам около себе си, но се оказа, че може да има и друг свят .... Единствения начин да се реши даден проблем е като се говори за него, да се обменя информация и идеи. Всеки ще прецеди информацията през собствената си цедка и ще вземе, това което му е необходимо. Когато всеки сам за себе си започне да постъпва отговорно и обществото ще стане такова.

Няма нужда  да се изтъкват примери с кучето на този и онзи, защото всички кучета са достатъчно обичани и важни за стопаните си.

По-скоро въпроса е принципен и е до голяма степен образователен. Никой не е роден научен, учи се цял живот. Аз научих от този форум многоооо неща от хората с по-голям опит и продължавам да се обогатявам. Освен това се оказах на място, където отношението към животните е доста по-интелигентно и резултата е видим и налице. Старая се да черпя информация от всеки източник, без да се сърдя когато нещо не ми звучи добре или удобно.
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 06:09 PM

Вярно е,никой не се е родил научен.Всеки научава по нещо,но  ми кажи от такива спорове и постоянни караници можели да се стигне до някакво решение? Мога ли да говоря сериозно с човек наричащ кучето ми хъскообразно , отговорът е НЕ !
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#114 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 06:16 PM

Цитат

Вярно е,никой не се е родил научен.Всеки научава по нещо,но  ми кажи от такива спорове и постоянни караници можели да се стигне до някакво решение? Мога ли да говоря сериозно с човек наричащ кучето ми хъскообразно , отговорът е НЕ !

Точно за това е цедката .... не може да се обиждаш от някой непознат във форума. Решение също не се търси, защото не може да бъде намерено тук. Решението всеки го взима сам за себе си когато е запознат с всички или повечето детайли на проблема. Такива теми за мен са много полезни, точно защото се сблъсквам с различни гледни точки и без да съдя никой за нищо вземам това, което ми трябва.
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 07:19 PM

Тая тема като гледам отива към заключване. Дайте да си го кажем честно неродословните кучета се развъждат основно за възвръщане на разходите по гледането на кучето. Повечето хора са с такова мислене и това няма да се промени още дълго. Дори и причината да не са парите, а както каза някой радостта да видиш че създаваш живот (?) работата пак отива към продажба на бебетата после защото като изключим собствениците на развъдници които пишат тук, хората които могат да си позволят да изгледат бебетата до края на живота им се броят на пръстите на едната ръка. Е за каква любов говорите тогава, то ще се роди аз ще му се порадвам два три месеца и после ще го продам, това ли ви е любовта.

И това "хъскоподобно" се превърна в голяма обида бе. Какво толкова се засягате не мога да разбера. Можете ли да докажете че кучетата ви са хъскита ?? Че родителите и прародителите им са хъскита ?? Не нали щото без родословие не става. Да има шансове и да са чисти хъскита но са малки, много малки. Затова има изложби и експертни оценки. А след  като прилича на хъски но не се знае дали е тогава хъскоподобно е най-точното определение.

Аз си имам едно такова хъскоподобно вкъщи вече е на 2 години и половина. Кастрирана е когато беше на 8 месеца и съм си много щастлив с нея. От тогава единственото нещо от което е боледувала е нарязани от стъкло лапи Решил съм че това за нея и за мен ще е най-добрия вариант защото не ми се ще на по-късен етап от живота и да се боря с типичните болести характерни за женските хъскита в напреднала възраст, нито да гледам кученца, които могат да ми умрат в ръцете защото не знам дали техния баща или тяхната майка носят наследствени болести, нито искам да ставам част от тези които развъждат хъскита с навити опашки изглеждащи като хрътки, големи като маламути и агресивни като насъскан питбул.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#116 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 07:23 PM

Wyvern, браво! Обаче, за жалост, май си единственият с това мнение от всички с неродословни кучета не само от форума.. :(

#117 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 24 March 2008 - 07:29 PM

Цитат

Момчето е пуснал темата да се опита да си намери женска ,защото има желание да си развъди кученца и се очакваше нчкой човек който има женско да пише а то какво се получи?!?!?  :angry:

Вярно е, че кучетата си лаят, керванът си върви. Именно заради разликата между "развъждане" на кученца и тяхното "размножаване" се завъди спора.
Радост, прощавай, че те намесих поименно. Беше грешка.
Да обобщим -всеки стопанин сам е отговорен за кучето си. Нека потретя: тогава кой е отговорен за наследствените болести, израждането на породата и какво друго беше, излязоха ми пришки да питам и никой, ама никой не ми отговори!?!? Да ви питам -виждали ли сте НОК? Ама истински -със смъкнато дупе и т.н. Аз не съм -само снимки тук във форума. А подобни на НОК, такива, които гордите им собственици наричат "немска овчарка" съм виждала хиляди. Високи, дребни, с изправени уши или клепоухи, всякакви цветове -всичко е НОК. Това предстои и на новата "модна" порода, а именно -хъски, ако продължи съседското размножаване. Това ли е целта ни?
П.П. Хайде поне един от защитниците на този вид "развъждане" се аргументира (като аргументи от рода на "да приземи самолета" и "това им е в природата" не се приемат за сериозни).  
П.П.П. Докато завърша излиянията си се е появило първото изказване, което си струва прочитането. Wyvern, поздравления.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   ANGYA`S Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 07:49 PM

;D Тук  няма  ли  модератор да затрие половината мнения дето не са по темата ;)
Полемиката  Родословие -Без такова  върви във всички теми  :yahoo: :yahoo:
или  така  трупаме  звездички  и  Рангове  :)

#119 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 10:18 PM

ЯВНО НЯМА  :o :o :o

#120 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 10:55 PM

Някъде на зад в темата модераторът беше казал защо оставя темета отключена и не почистена. Не е зле първо да го прочетете.. ;)

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни