Помощ и дом за сляпо хъски (Осиновена)
Публикувано: 10 April 2008 - 04:44 PM
Цитат
Ми той диабета не може да бъде излекуван. Това което може да бъде направено е с помощта на инсулин и строг хранителен режим кръвната захар да бъде поддържана в нормални граници.
Агалина го е описала доста точно. И предложи глюкомер. Който ще бъде абсолютно необходим на отглеждащия кучето, защото дозата на инсулина не се уточнява веднъж завинаги. Ако сега е Ок с конкретна доза уточнена след сума ти изследвания (кръвно захарни профили), след два месеца може да не е. Следенето на кръвната захар (поддържането на стойностите в нормални граници) е изключително важно, защото високите и стойности увреждат органите и системите на кучето. То вече е сляпо. Следващото може да е бъбречна недостатъчност.
Така че Анна 3, адмирации за желанието да гледаш Алба.
Публикувано: 10 April 2008 - 04:59 PM
Публикувано: 10 April 2008 - 07:38 PM
Личното ми мнение, е че е по добре за Алба да се търси домашен уют или поне къща с двор.
Двор на фабрика ми се вижда не много удачен вариант :-

JulyVell Siberians
Публикувано: 12 April 2008 - 10:45 AM

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 12 April 2008 - 09:51 PM
Цитат
Какво повече да е свършено? Търси се нещо подходящо, това ще е резултата.
Острия ти тон не е от полза в случая.
п.с аз не видях сълзливи писания и вайкания.

JulyVell Siberians
Публикувано: 13 April 2008 - 06:57 AM
Публикувано: 13 April 2008 - 01:40 PM
А между другото С. Митрева прави всичко, ама всичко възможно да намери подходящ дом за Алба, но първо състоянието и трябва да се стабилизира. Всяко едно излизане от двора за нея е рисково, а да не говорим за пътуване.
Така че Анна 3, не се притеснявай, никой не бездейства!
Публикувано: 17 April 2008 - 04:42 PM
Публикувано: 22 April 2008 - 02:06 PM
днес бях при Албичка.
ето как ме посрещна
пи вода защото току що беше яла
след това ...
и следва голяма прозявка
след като е хапнала пила водичка, какво друго остава освен една следобедна дрямка в легълцето й
й едно въпросче от мен тази снимка става ли за паспорт
иначе Алба чака своят дом и топлинка
:wub:
Публикувано: 22 April 2008 - 02:09 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 April 2008 - 02:37 PM
не ми се видя да е напълняла още, но определено ребрата не са както бяха първият път.
Миналата седмица сряда мисля, че беше - е идвал доктор на място да й вземем кръв
и захарта е била 22.
Но преди това са я завели да и вземат и е била почти 40
явно като я водят там се стресира и за това я вдига толко много.
Иначе все такак тъжна и чакаща с нетърпение
SMitreva да я нахарани да й сложи инсулина и да и се порадва,
че тя други ласки не получава.