Помощ и дом за сляпо хъски (Осиновена)
Публикувано: 09 September 2008 - 02:53 PM
Всеки пък, когато и погледна старите снимки, ми се плаче, а сега наистина е адски променена и изглежда някак си...точно на мястото си :blink:
Страхотна е, наистина!
Страхотна е, наистина!
Публикувано: 14 October 2008 - 10:13 AM
Здравейте на всички! Връщам се от Алба. Като пристигнах тя ме чакаше на двора с новите й стопани, спусна се към мен като чу гласът ми, прегрърнахме се и аз се разплаках, всички се разстройха, ноооо.....вв следващият момент тя се обърна и отиде при новото си семейство. Какво ли си помисли милата - ще ме вземе отново в онази мизерия....Бяхме цял ден с нея и новото й семейство и другите им 2 кучета на разходка, тя ме заведе на ежедневната си разходка, показа ми алеите, показа ми гората, показа ми реката, плува да я видя....Алба е една едра, мускулеста, с горда осанка, с копринена блестяща козина, голями лапи, стъпва величествено и е най-голямата от 3-те им кучета. Разбира се идеално с всички в къщи. Когато тръгнахме на разходката беше неспокойна, че я водя аз, обръщаше се и търсеше семейството си и тогава продължаваше. Прекарахме заедно целият ден. Диди /съпругът на Анна/ ми показа на една поляна където я тренира, в неработните си дни/, в тичане за да поддържа мускулите си.
Кръвната захар на Алба е 7-9, но продължават да поставят 3 пъти дневно инсулин, но не човешки, а животински и я хранят с диетична храна също 3 пъти на ден. Водили са я на очен хирург, искали са /още не са се отказали напълно/ да я оперират и да възстановят зрението й. Но хирурга им обяснил любезно, че никой не може да даде 100% гаранции за успешна операция. Това ги е разколебало, за сега. Операцията е много скъпа, но това не ги притеснява, те са готови да платят това за Алба. Очните специалисти са им казали, че тя вижда силуети, не е загубено зрението на 100%, но и е много слабо. Относно кастрацията също се колебаят и не мислят да я кастрират на този етап. Смятат, че не е толкова стабилна за такава операция, а и техните 2 кучета са кастрирани. Следобяд докато пиехме кафе в къщата на Алба, тя дойде до мен и аз тихичко й казах "Седни", Алба веднага седна, дадох втората команда "Дай лапа" - тя даде лапа, "дай другата" - Алба смени лапите. Това много очуди новото й семейство, Диди и Анна ми обясниха, а и го демонстрираха,че изпълнява команда "седни" на немски, но лапа не дава. Опитаха с бълг.команда - "дай лапа" и тя го направи. Диди каза: Тогава ще трябва да науча аз български за да може да показва Алба всички команди.... :blink:
На раздяла излязохме на двора и ми показаха друга нейна особенност, когато я пускат на двора, тя бързо свършва нуждите си и тича на вратата на къщата, сяда пред нея и почва нейното "Ауууууу " за да ги накара да й отворят вратата и бързо да влезе вътре....страхува се да не загуби новият си дом.
Тръгвайки си благодарих на хората и им казах, че са подарили един истински щастлив ден в живота ми, а те ми отговориха, че са ми страшно благодарни, за интелигентното и красиво куче - Алба - което аз съм им подарила, което ги прави и тях много щастливи.
Ето това е историята на Алба, щастлива съм за нея, тя се спаси от мизерията и стана една истинска Принцеса, а нейният приятел Рижко, който е на снимките с нея в България, почина ден преди да замина за Австрия, той не успя, макар, че много се борихме за живота му, го изпуснахме......
Снимките на Алба ще качи Анук, те са над 100, но оставям на Анук изборът им.
Кръвната захар на Алба е 7-9, но продължават да поставят 3 пъти дневно инсулин, но не човешки, а животински и я хранят с диетична храна също 3 пъти на ден. Водили са я на очен хирург, искали са /още не са се отказали напълно/ да я оперират и да възстановят зрението й. Но хирурга им обяснил любезно, че никой не може да даде 100% гаранции за успешна операция. Това ги е разколебало, за сега. Операцията е много скъпа, но това не ги притеснява, те са готови да платят това за Алба. Очните специалисти са им казали, че тя вижда силуети, не е загубено зрението на 100%, но и е много слабо. Относно кастрацията също се колебаят и не мислят да я кастрират на този етап. Смятат, че не е толкова стабилна за такава операция, а и техните 2 кучета са кастрирани. Следобяд докато пиехме кафе в къщата на Алба, тя дойде до мен и аз тихичко й казах "Седни", Алба веднага седна, дадох втората команда "Дай лапа" - тя даде лапа, "дай другата" - Алба смени лапите. Това много очуди новото й семейство, Диди и Анна ми обясниха, а и го демонстрираха,че изпълнява команда "седни" на немски, но лапа не дава. Опитаха с бълг.команда - "дай лапа" и тя го направи. Диди каза: Тогава ще трябва да науча аз български за да може да показва Алба всички команди.... :blink:
На раздяла излязохме на двора и ми показаха друга нейна особенност, когато я пускат на двора, тя бързо свършва нуждите си и тича на вратата на къщата, сяда пред нея и почва нейното "Ауууууу " за да ги накара да й отворят вратата и бързо да влезе вътре....страхува се да не загуби новият си дом.
Тръгвайки си благодарих на хората и им казах, че са подарили един истински щастлив ден в живота ми, а те ми отговориха, че са ми страшно благодарни, за интелигентното и красиво куче - Алба - което аз съм им подарила, което ги прави и тях много щастливи.
Ето това е историята на Алба, щастлива съм за нея, тя се спаси от мизерията и стана една истинска Принцеса, а нейният приятел Рижко, който е на снимките с нея в България, почина ден преди да замина за Австрия, той не успя, макар, че много се борихме за живота му, го изпуснахме......
Снимките на Алба ще качи Анук, те са над 100, но оставям на Анук изборът им.
Публикувано: 14 October 2008 - 02:35 PM
Невероятно! И аз се разревах, но, дай боже, по-често сълзи по такива причини.
SMitreva, толкова ме развълнува написаното от тебе. :wub: А Албичка изглежда прекрасно милата, все едно не е онова куче! Много се радвам за момичето, а на тебе и Анук хиляди благодарности за разказа и снимките! :wub: :wub: :wub:
SMitreva, толкова ме развълнува написаното от тебе. :wub: А Албичка изглежда прекрасно милата, все едно не е онова куче! Много се радвам за момичето, а на тебе и Анук хиляди благодарности за разказа и снимките! :wub: :wub: :wub:

прочети правилата за подписите
Публикувано: 14 October 2008 - 06:14 PM
БРАВО! Браво навсички, които се заехте да помогнете на това момиче и браво на новите и собственици! Очевидно се грижат отлично за нея , а тя е станала неузнаваема. Та даже и цветът и стои променен....
Публикувано: 26 December 2008 - 04:09 PM
:blink:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 February 2009 - 11:01 PM
Цитат
няма по-прекрасна история от тази за Алба във форума! :blink: Нека да е все така обичана и щастлива!
И аз така си мисля. Каква красавица е станала Албичка, с каква хубава козинка. Нека е жива и здрава, милата, по-дълго да се усеща обичана и искана. :wub:

прочети правилата за подписите