Dog.bg Форуми : Жалба срещу собственик на агресивно куче-процедура?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Жалба срещу собственик на агресивно куче-процедура? Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 April 2008 - 12:53 PM

Това в случай, че кучето е регистрирано..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 05:49 PM

Цитат

Не ме интересуват твоите кучета нито ти.
Държиш се грубо и по тази логика защо трябва нас да ни интересува твоя инцидент.От самото начало мисля,че не спазваш добрия тон към човека ако става на въпрос,а просто се прави анализ на случката в която за съжаление вие сте потърпевшите ...
Според мен лично никой няма да обърне внимание нито на жалба нито на нищо,защото ако не се лъжа едно куче е задължително да се води на повод,но не е задължително да ходи с намордник,въпреки,че при по-големите породи се препоръчва да се слага.
До колкото обаче ми стана ясно хората ползват намордник когато кучето е пуснато,а в случая то е било на повод както и вашето куче.За мен лично няма виновни,въпреки,че вие сте пострадали и сте в правото си да си търсите правата.
Аз бих запитала обаче следното ...след като майка ви е видяла,че акитата се дърпа към нея и очевадно тегли момчето,защо по най-бързия начин не се е махнала от мястото  :-
И нещо не мога да си представя как при положение,че има куче до майка ви акитата ще се хвърли да хапе нея  :huh: ...и то без да е провокирана ей така от нищото ..просто не знам.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   misha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 06:13 PM

Цитат

Аз бих запитала обаче следното ...след като майка ви е видяла,че акитата се дърпа към нея и очевадно тегли момчето,защо по най-бързия начин не се е махнала от мястото  :-
И нещо не мога да си представя как при положение,че има куче до майка ви акитата ще се хвърли да хапе нея  :huh: ...и то без да е провокирана ей така от нищото ..просто не знам.

Какво се опитваш да кажеш с това?
Има нахапани, но няма виновни?
Всъщност майката е виновна, щото не са и достатъчно бързи рефлексите?
Не е възможно куче да нападне човек?
Тебе май те съмнява, че написаното от Мишето7 е истина?
Бижу и друг път са ти го казвали, но не мога да се въздържа. Добре е пръстите ти да не изпреварват мисълта.

#24 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 06:34 PM

Цитат

Според мен лично никой няма да обърне внимание нито на жалба нито на нищо,защото ако не се лъжа едно куче е задължително да се води на повод,но не е задължително да ходи с намордник,въпреки,че при по-големите породи се препоръчва да се слага.
  :sarkastichen:  :mazohist:

Да се чуди човек, да плаче или да се смее... То целия пост е за раздел "бисери", но с това изказване направо  сцепи мрака.  ;D
Значи имаме свидетели, имаме и медицинско за нанесени телесни повреди, но щом кучето е било на повод нищо не е станало и хич да не си помисля да се оплаква.  :rolleyes:

misheto7, да заръчаш на майка ти, от утре да излиза само с бързоходките. Като види по-голямо куче на повод да се мета с плонж в храстите или да стартира със 100 от място.  B)

#25 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 06:39 PM

Да се оплаква,дано има резултат ... :blink:
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 April 2008 - 07:12 PM

Преди години, в градинката където се разхождаме много кучета, имаше един хахо-собственик, който си беше обучил кучето да напада - без да подбира. Всички хора в страх и бързи забежки щом го видеха, че е там.
В един прекрасен ден нахапа много тежко едно куче (не съм присъствала на случката).
Жената веднага в РУ, със свидетели и други потърпевши, жалба, обяснения, назоваване с имена и др. подробности.
Разбрах, че полицаите веднага са се отзовали и са го предупредили. Повярвайте ми, ИМАШЕ ЕФЕКТ.
misheto7, незнам това дали ти е в помощ, но някой път инстутуциите си вършат работата.
Успех!!!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#27 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 07:16 PM

Щом има ухапан ЧОВЕК, то от жалбата ефект ще има! Ако беше просто кучето, надали..
А, Бижу, има ли смисъл да коментирам изобщо твоя пост..  :Абе, ти чуваш ли ме?!:
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 10 April 2008 - 07:25 PM

Цитат

Щом има ухапан ЧОВЕК, то от жалбата ефект ще има! Ако беше просто кучето, надали..

Моя е грешката.....
Уточнявам: От РУ са реагирали на сигнал, подаден от описаната в горният ми пост жена, свидетели от събитието, които са хора, чиито кучета също са нападани не един път от въпросното куче. Няма нахапан човек. Само кучета.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#29 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 07:31 PM

Цитат

Цитат

Моя е грешката.....
Уточнявам: От РУ са реагирали на сигнал, подаден от описаната в горният ми пост жена, свидетели от събитието, които са хора, чиито кучета също са нападани не един път от въпросното куче. Няма нахапан човек. Само кучета.

Да, разбрах те, мила. Аз говоря за случая с Мишето. Щом има нахапан човек, нещата се вземат по-насериозно..  :blink: Сигурна съм, че ефект ще има, ако се докарат нещата докрай.
Успех, Мише. Ако имаш нужда от помощ, свиркай.
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 April 2008 - 07:33 PM

От общината няма да Ви дадат информация- ще се позоват , че това са лични данни и ще са прави.
Полицаите принципно са длъжни да извършат проверка по една ваша жалба , но доколко ще се задълбочат е друг въпрос.

Жокер : ако младежът е заплашил  майка Ви с убийство - " Ще те убия !!! Ще оставя кучето да те изяде!" - това вече е престъпление от общ характер, и прокуратурата е длъжна да се намеси. Или пък ако майка Ви е загубила съзнание .
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#31 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 April 2008 - 07:50 PM

С жалба в полицията би трябвало да има ефект според мен. Освен това ми се струва, че в такива случаи от Общината би трябвало да са длъжни да предоставят данни, ако изобщо ги има там, ако ще и с полиция. Това куче се разхожда всеки ден и със сигурност има много хора с кучета, които го виждат и знаят поне в кой блок живее. Във всеки случай не се отказвай, поне опитай независимо, колко внимание ще ти обърнат и дали ще постигнеш желания ефект. Ако не можеш да направиш много, направи малко - каквото е по силите ти и зависи от теб.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 April 2008 - 07:56 PM

Цитат

Цитат

Не ме интересуват твоите кучета нито ти.
Държиш се грубо и по тази логика защо трябва нас да ни интересува твоя инцидент.От самото начало мисля,че не спазваш добрия тон към човека ако става на въпрос,а просто се прави анализ на случката в която за съжаление вие сте потърпевшите ...
До колкото обаче ми стана ясно хората ползват намордник когато кучето е пуснато,а в случая то е било на повод както и вашето куче.За мен лично няма виновни,въпреки,че вие сте пострадали и сте в правото си да си търсите правата.

И друг път като съм чела твои постове съм се радвала ,че пръстите ми не бързи като езика ми защото досега щях да имам БАН.Под  нивото ми е да отговарям на злонамерения ти пост.Ще те помоля да не цитираш от постовете ми каквото на теб ти изнася защото отговора ми е продиктуван от нещо написано от Весо.А специално за теб възнамерявам да направя възстановка на случая-всичко както си.Може пък като го видиш лично да се убедиш ,че не си пиша по форумите просто защото си нямам друга работа.Имам си и то много и това ми беше меко казано излишно.Нито знаете ,нито познавате мен или другите хора ,че да имам интерес да преиначавам нещата.Така ,че след този пост на теб и такива като теб им давам IGNORE.Желая ти всичко хубаво.

Да се върнем на темата.Не можах да се видя със собствениците на кучето макар и да ги чаках доста дълго време навън.Подготвила съм всички документи и в случай ,че нещата не могат да се разрешат по мирния ред и да се разберем с тях ще подам жалби в РПУ,община и съда за гражданско дело.За сега е това.
Шадоу,Зизу,Миша,ДММ,Димо благодаря ви за отзоваването и подкрепата. :wub:Радвам се ,че макар и малко са останали свестни хора които се опитват да окажат подкрепа и да помогнат .Благодаря Ви  :blink:

#33 Потребителят е офлайн   veso51 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 08:26 PM

да не забравиш и прокуратурата

#34 Потребителят е офлайн   misha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 09:31 PM

Мишето7, това което правиш има смисъл.
За хора на които собствената съвест, възпитание или социални умения не са в състояние да ги накарат да се съобразяват с околните, за които отговорността не е част от ценностната им система, това е единствения начин да бъде нарушен комфорта им, да бъдат принудени да променят поведението си.
Не се отказвай.

#35 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 10:24 PM

Конкретно за жалбата не мога да дам съвет, само знам че наистина ти трябват името и адреса на кретена, за да я подадеш. Иначе в районното трябва да ти помогнат как точно да я напишеш. Най-добре опитай на всички възможни места, все ще има ефект, ако настояваш. Само не се оставяй да те разубедят, няма лошо нещата да се решат без жалби, но щом това не е първия случай с това куче, никакъв шанс да са разбрани хора собствениците. Най-много да постигнеш някакъв временен ефект като говориш с тях. А ако отлагаш ще стане късно. Действай си чрез институциите, все пак си в правото си, че аз преди направих тази грешка да разчитам на обещания и си докарах второ нападение над кучето ми, никога няма да си го простя.
Успех!
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#36 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 April 2008 - 08:57 PM

Цитат

, че аз преди направих тази грешка да разчитам на обещания и си докарах второ нападение над кучето ми, никога няма да си го простя.
Успех!

И аз не бих си го простила.За съжеление много се разочаровах и мисля ,че няма да стане по мирен път.Вече целия квартал знае и видя какви са последствията,а както знаете кучкарите си говорят помежду си.Сигурна съм ,че е стигнало и до тях Никой от тях не си направи труда да ни потърси и да попита какво става и имаме ли нужда от нещо.Днес докато е разхождал кучето,приятеля ми ги е видял в далечината и им извикал да спрат да говори с тях.Вместо това  те са забързали и да не се изразя грубо ,но са избягали :huh:От понеделник съм отпуска за да се занимавам с кучето и с подаването на жалбите защото съм сигурна ,че ще отнеме много време.Веднага щом установя точния ред и изискваните документи ще постна тук.Дори и при мен да няма успех ,може на някого да свърши работа/не дай си боже/

Отново благодаря на всички.

Veso 51 peace ;)

#37 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2008 - 08:30 AM

По темата: Освен с повод, стопанинът на кучето е ЗАДЪЛЖЕН да постави наморник на кучето, ако е агресивно, а в твоят случай, това е доказано много пъти !
Може да използваш НАРЕДБА
ЗА ПРИТЕЖАВАНЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЧЕТА НА ТЕРИТОРИЯТА Столична община

Ето, кое ти трябва :
"Раздел II
Отглеждане на животни домашни любимци
Чл. 2. Принципи на отглеждане на животни домашни любимци:
(2) Всеки, който отглежда животно домашен любимец или се грижи за такъв, е длъжен да му осигурява условията, грижите и вниманието, съобразени с естествените му нужди според вида и породата му, а именно:
3. Да осъществява контрол върху поведението на животното извън дома си.

Твоят човек определно не налага контрол върху поведението на кучето си...

Може да се заядеш с условията на живот на това куче и да използваш закона, за да му бъде отнето кучето на човека, ето по този начин :
(3) Едно животно не може да бъде отглеждано като домашен любимец, ако:
1. Условията, посочени в ал. 2 от този член, не са изпълнени;
2. Въпреки създадените условия по ал. 2, животното не може да се приспособи към тях.
(4) При постъпване на писмен сигнал за наличие на случаи, посочени в ал. 3, т. 1 или 2, длъжностно лице от отдел Екология към районната администрация със съдействието на представител на НПО извършват съвместна проверка, която задължително завършва с изготвянето на писмени предписания до собственика за преодоляване на пропуските при отглеждането на домашния любимец.
(5) Когато собственикът не изпълни предписанията по ал. 4, домашният любимец се включва в осиновителни програми, провеждани от НПО за осигуряването му с нов дом.

Това е подобно на горните, но е в друг раздел :
Чл. 4. Правила за отглеждане и развъждане на животни домашни любимци.
(1) Всеки собственик е длъжен:
1. да осигури поведение на домашния любимец, безопасно за живота и здравето на гражданите;

Твоят човек нарушава закона !

Чл. 5. (1) При присъствие на животно домашен любимец на обществено място собственикът е длъжен:
1. Да не оставя животното домашен любимец без надзор и да осигурява постоянен и непосредствен контрол върху поведението му.

Може да се заядеш, когато си с точното представително лице по Чл.5 , алинея 4, ето какво гласи тя :
4. Да носи със себе си регистрационните документи - ветеринарномедицински паспорт за бозайниците, а за кучетата и идентификационен медальон.

Иииииииииии, ето това :

3) Собственикът на куче е длъжен:
1. Да води кучето винаги и навсякъде само на повод и с намордник, ако е агресивно.

Не го слушай оня БИЖУ, ЗАДЪЛЖЕН Е ДА ХОДИ С НАМОРНИК, като е агресивен !!! И не се препоръчва, А Е ДЛЪЖЕН !!!

НАПРАВИ ТОВА :
Раздел IV
Административно-наказателни разпоредби
Чл. 14. (1) Контролни органи по смисъла на Наредбата са кметът на СО, кметовете на райони и населени места, упълномощените от тях длъжностни лица и Столичният инспекторат.
Чл. 15. Контролните органи по чл. 14 извършват проверка само на писмени сигнали за нарушения по смисъла на настоящата Наредба. Проверките се извършват съгласно чл. 7 на Закона за предложенията, сигналите, жалбите и молбите (ДВ, бр. 52/1980 г., изм., бр. 68/1988 г. и бр. 55/2000 г.).

Чл. 16. (1) За констатирани нарушения по настоящата Наредба на нарушителите се налагат глоби от 20 лв., а при повторни нарушения до 200 лева.
(2) Наказанията по предходната алинея се налагат, ако за извършеното нарушение не се предвижда по-тежко наказание по друг нормативен акт.
Чл. 18. При подадени писмени сигнали за агресивно куче на известен адрес на отглеждане, се извършва съвместна проверка от инспектор от районната администрация и представител на НПО. При доказани данни за агресивно поведение на куче на обществено място на собственика се налага глоба съгласно чл. 16, ал. 1 от настоящата наредба.
Чл. 19. При подадени писмени сигнали за агресивно куче на неизвестен адрес на отглеждане районната администрация се обръща за съдействие за установяване на адреса на собственика към РВМС и Районното управление на полицията. При установяване на адреса се процедира по реда на чл. 18.
Чл. 20. Установяването на нарушенията, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления са извършва по реда на ЗАНН.

Използвай това !!!

[glow=red,2,300]Надявам се да съм ти помогнал, успех и не се отказвай !!! Твоят човек трябва да си получи заслуженото за нарушаване на много точки от закона !!![/glow]
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 April 2008 - 07:40 PM

Цитат

НАПРАВИ ТОВА :
Раздел IV
Административно-наказателни разпоредби
Чл. 14. (1) Контролни органи по смисъла на Наредбата са кметът на СО, кметовете на райони и населени места, упълномощените от тях длъжностни лица и Столичният инспекторат.
Чл. 15. Контролните органи по чл. 14 извършват проверка само на писмени сигнали за нарушения по смисъла на настоящата Наредба. Проверките се извършват съгласно чл. 7 на Закона за предложенията, сигналите, жалбите и молбите (ДВ, бр. 52/1980 г., изм., бр. 68/1988 г. и бр. 55/2000 г.).

Чл. 16. (1) За констатирани нарушения по настоящата Наредба на нарушителите се налагат глоби от 20 лв., а при повторни нарушения до 200 лева.
(2) Наказанията по предходната алинея се налагат, ако за извършеното нарушение не се предвижда по-тежко наказание по друг нормативен акт.
Чл. 18. При подадени писмени сигнали за агресивно куче на известен адрес на отглеждане, се извършва съвместна проверка от инспектор от районната администрация и представител на НПО. При доказани данни за агресивно поведение на куче на обществено място на собственика се налага глоба съгласно чл. 16, ал. 1 от настоящата наредба.
Чл. 19. При подадени писмени сигнали за агресивно куче на неизвестен адрес на отглеждане районната администрация се обръща за съдействие за установяване на адреса на собственика към РВМС и Районното управление на полицията. При установяване на адреса се процедира по реда на чл. 18.Чл. 20. Установяването на нарушенията, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления са извършва по реда на ЗАНН.

Използвай това !!!

[glow=red,2,300]Надявам се да съм ти помогнал, успех и не се отказвай !!! Твоят човек трябва да си получи заслуженото за нарушаване на много точки от закона !!![/glow]

debsi  :palec: Нямам  думи да ти опиша колко съм ти благодарна.Това за наредбата на СГО и наморника го бях чела,но не бях обърнала внимание,че може да се подава жалба за агресивно куче с неустановен адрес."Моя човек" продължава да се крие и дори са сменили времето ,а най-вероятно и мястото за раходка защото до днес не сме ги засичали.Но посоченото от теб ми върши страхотна работа.Още в понеделник ще цъфна в общината.Щом те могат да искат установяване на адреса на собственика все си мисля ,че на тях по не могат да им откажат отколкото на мен.Като видях колко е глобата  :huh:изумях ,но пък въпроса не е за парите а е принципен.Поне да се види,че тия закони действат и трябва да се спазват :blink:

#39 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2008 - 07:51 PM

можеш да си пуснеш жалбата и по пощата, но задължително с обратна разписка.

Виж малко идеи за получатели и други неща от посл. страници на тази тема
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2008 - 08:22 PM

Здравейте, тези дни изчетох и двете теми и найстина съм на мнение че трябва нщо да се направи за агресивните кучета на поляните!Моя случай е следния :
От известно време започнах да ходя на една поляна където се събират все малки породи кучета и малки на възраст, но и все женски.Срещам мъжките и те замалко минават, поиграват с кучетата и си тръгват.Много се чудех защо тези хора не стоят да си играят тук с всички, докато аз не започнах да се срещам с един шар-пей на 5-8м, който започна да ни ръмжи и налита на бой  :o Води се от едно 10г момченце което си тръгваше все, докато не видях и дядото който го води по-често.Той е пълен дебил, убедих се!Смята че е в правото си да пуска кучето си без кайшка из цялата поляна, и то да тича като щуро след всеки, а дядката си прави лафа на пейката без да има и идея къде е кучето.Опитах се деликатно да покажа на дядото пред очите му, а и на останалите 7-8 кучкари, как неговия налита на бой.Отговора беше : "Ама няма нищо, той нищо няма да му направи"(въпреки че в същото време едвам не ме погва и мене)Той стой там от 16 до 20 часа ПОНЕ, така че да се избягва е невъзможно.Говорих със стопаните на още 2 мъжки с който играем, и те казаха че също имат проблем с него(и съм го виждала как и тях напада)Питала съм дядото :А защо като е добро ни ръмжи? Отговора :" Ми то е КУЧЕ!Какво да прави?!?"А и кучето цялото е в белези от предните лапи назад, а по краката и по-големи белези има.Явно е защото е "добро".Последния път след доста стоене с куче на ръце, той го върза малко "да се поуспокой" и моя без кайшка с другите кучета право в него.Онова направо откачи, и моя скочи да се защитава... едвам го отскубнах(без щети), а дядото стоеше на пейката с гръб държейки повода, даже не се обърна :huh:Аз естествено пак си тръгнах, защото той го пусна пак :huh:
Вече на всички поляни не мога да го разхождам моето куче, защото е явно ДОБРО!Е писна ми.Не може така.И хората да казват: "Ами с какво да помогнем, тва е положението".Трябва ли да си жертвам някой крайник, за да се докаже на органите че даденото куче е злобно... и да му направят смешна глоба?Прочетох това " НАРЕДБА
ЗА ПРИТЕЖАВАНЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЧЕТА НА ТЕРИТОРИЯТА Столична община"А за Пловдивска има ли такава?Помогнете ми.Кажете по какъв начин да се справя?Как да докажа в моя случай агресията, без да има пострадали?За да се приложи закона, и това куче да е с намордник и на кайшка?Ако така гласи и наредбата за община Пловдив.

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни