Жалба срещу собственик на агресивно куче-процедура?
Публикувано: 12 April 2008 - 09:08 PM
Чл. 16. (1) За констатирани нарушения по настоящата Наредба на нарушителите се налагат глоби от 20 лв., а при повторни нарушения до 200 лева.
(2) Наказанията по предходната алинея се налагат, ако за извършеното нарушение не се предвижда по-тежко наказание по друг нормативен акт.
Следователно, твоят човек може да плати повече от 200 лева, ако намериш разбран човек, може да се стигне по-далече !
Публикувано: 12 April 2008 - 09:20 PM
Прочети 4-тото мнение за :
ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ
В сила от 31.01.2008 г.
Обн. ДВ. бр.13 от 8 Февруари 2008г.
[glow=red,2,300]Законът е приет от 40-то Народно събрание на 24 януари 2008 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.[/glow]
Трябва да е същият за всяка община, виж какво би ти послужило, според мен почти същото като на Мишето, само , че нямаш нападение върху човек, но ако можете да изкарате някакъв докумен, забравих името му, за нападение над твоето куче- щети, на някой друг човек кучето, защото твоято май няма поражения, но на други нали е имало. Изкарвате такъв документ и с такова отношение на собственика, заяждате се за условията на отглеждане на кучето, сигурен съм на 100 процента, че не се отглежда добре кучето и правилно, а и куче от средните/големите породи не може да го разхождат лица под 14 години на обществени места, това го имаше в закона за Столична община някъде из редовете. Можете да се заядете и за нещо такова. За много неща, прочетете закона и си търсете правата като сте извадили - разпечатали закона и отивате направо, ако някой Ви каже, че не сте прав просто показвате закона с подчертаните алинеи/точки/членове , които е нарушил човека и всичко необходимо и си търсите правосъдието !!!
Моето куче също скача на бой, но аз го пазя, боксер е, ако е на повод скача на бой, нерви се, но аз предупреждавам винаги другият стопанин, какво да правя като са инати някой, а ако видя на поляната Хъски или куче от малките породи, просто пазя мойта да не отиде или въобще не я пускам ! А най-малкото човек трябва да е малко възпитан и да пита стопаните на другите кучета : "Може ли да си пусна кучето да играе с вашите ?" Това е като неписан закон, особено като е злобно кучето, поне да може да се оправдае човека, че е предупредил !!! УСПЕХ !!!
Публикувано: 12 April 2008 - 09:30 PM
Публикувано: 12 April 2008 - 09:41 PM
Публикувано: 12 April 2008 - 09:49 PM
Публикувано: 13 April 2008 - 06:59 AM
Публикувано: 14 April 2008 - 08:20 AM
Цитат
ЗА ПРИТЕЖАВАНЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЧЕТА НА ТЕРИТОРИЯТА Столична община
Ето, кое ти трябва :
"Раздел II
Отглеждане на животни домашни любимци
Чл. 2. Принципи на отглеждане на животни домашни любимци:
(2) Всеки, който отглежда животно домашен любимец или се грижи за такъв, е длъжен да му осигурява условията, грижите и вниманието, съобразени с естествените му нужди според вида и породата му, а именно:
Може да се заядеш с условията на живот на това куче и да използваш закона, за да му бъде отнето кучето на човека, ето по този начин :
[i](3) Едно животно не може да бъде отглеждано като домашен любимец, ако:
1. Условията, посочени в ал. 2 от този член, не са изпълнени;
2. Въпреки създадените условия по ал. 2, животното не може да се приспособи към тях.
(4) При постъпване на писмен сигнал за наличие на случаи, посочени в ал. 3, т. 1 или 2, длъжностно лице от отдел Екология към районната администрация със съдействието на представител на НПО извършват съвместна проверка, която задължително завършва с изготвянето на писмени предписания до собственика за преодоляване на пропуските при отглеждането на домашния любимец.
(5) Когато собственикът не изпълни предписанията по ал. 4, домашният любимец се включва в осиновителни програми, провеждани от НПО за осигуряването му с нов дом.
Използвай това !!!
Влез тук !!! И виж кое ще ти свърши работа, но можеш да сигнализираш за лошите условия за живот на това куче, по твоите думи съдя, че ще бъде предупреден твоят човек и след повторна проверка кучето му трябва да бъде отнето от стопанина му !
А за краката може да е било вързано с голяма тежка верига и така да са му се изкривили.
УСПЕХ ! ;)
Публикувано: 25 January 2009 - 09:47 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 February 2009 - 09:48 PM
Преди 10-ина дни, съседът ми си е разхождал пита около блока. Действието се развива в малките часове - 03.00ч. сутринта. Да поясня на аудиторията, че кучето ВИНАГИ е било на повод по време на разходките си. Сега е възрастно - на 11 години и не е добре със зрението.
Съседка от съседния блок си пуска най-редовно кучето /безпородно/ да се шляе свободно за по няколко часа. В същата онази вечер става инцидент. Свободно пуснатото куче се появява, нахвърля се и .... на питбула липсва 1/5 от кожата по врата. Незнаех за този инцидент, докато не видях пита на една от разходките му. Кучето винаги ни се радва - на мен и на моята кучка, а в този ден - не. Сами разбирате защо. Безпородното куче е без никакви белези. Знам, защото го видях на сутринта, след въпросната вечер, разбира се отново само. Имаше кръв по козината /същата е бяла/. Огледах го за рани и НИ-ЩО!!!
Снощи разбирам, че срещу собствениците на пита е подадена жалба от собственичката на безпородното в полицията и веднага се е отзовал кварталния.
Що за абсурд???
Но това, което ме кара да пиша сега е, че има ефект от жалби, пък били те и несправедливи, когато се посочи точен адрес и име на собственик. Или поне за района на 3-то РУ на МВР е така.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 09 February 2009 - 04:34 PM
Публикувано: 10 February 2009 - 11:12 AM
Моля, разкажете какво развитие има историята с нападнатия пит /на повод/ от друго свободно разхождащо се куче.
Срещам сериозни затруднения да се движа спокойно с куче на повод. Интересува ме хората спазващи закона дали могат да се надяват на някаква защита. Все пак, законовото положение е, че куче се разхожда на повод не по дълъг от 1,5 м., нали? Нямам проблем само с така наречените "бойни породи". Стопаните им си ги водят на повод и избягват опасна близост. В същото време ни налитат всякакви варианти на "пухенца", дакели, кокери, шарпей и т.н. Стопани наоколо няма! Ако се набутат в краката ми, те ще са потърпевшите. По-сериозния проблем е с: немските овчарки, хъскита, азиатски овчарки, аржентински догове, пойнтери и безпородни домашни кучета. Стопани пак няма! Или не им пука!
Опитвам се по всякакъв начин да избегна конфликт, но с някои хора комуникацията е невъзможна. Когато ни напада по-едро и силно куче, единственият ми изход е да го пусна. А той не е куче за пренебрегване!
Публикувано: 10 February 2009 - 11:35 AM
Ще се прави нещо, то е ясно ... Само съм малко несигурна, къде да се пусне жалбата - само в РВМС или и в общината.
Някакви идеи?

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 15 February 2009 - 02:54 PM
Цитат
Извинявам се ,че се вклювам чак сега ,но не влизам редовно във форума.Бушка дониъде не се докарахме .Повлиях се от други кучкари и се отказах от разправии .Междувременно със собственика на кучето което ни нападна постигнахме "извънсъдебно споразумение "-за да не подавам жалба срещу тях от сега нататък кучето им ще е само на повод и с наморник.Засега при няколко засичания с тях виждам ,че си спазват обещанието.Надявам се и за напред да е така.В тази абсурдна държава ,в която живеем макар и да работя в полицията ,не вярвам ,че някой ще направи нещо по такива въпроси -било полиция ,било други компетентни органи.Нямаме елементарна култура кк да си гледаме кучета,как да спазваме законите и как да се отнасяме помежду си имайки някаква толерантност един към друг.За съжеление вече си мисля ,че всеки се оправя сам както може без да може да разчита на някакви държавни органи :(
И малко оффтопик потвърждаващ горенаписаното -Вече не знам дали кучетата или хората са тези от който трябва да се пазя излизайки навън.Онзи ден разхождайки се сутринта бях нападната от една жена водеща детето си на училището само защото кучето ми ,което беше на ролков повод се е приближило да тях.Тя започна да крещи и да хвърля камъни по нас ,кучето започна да лае и в следващия момент тя беше взела един голям дървен прът и замахна да ме удари по главата.Опитвайки се да се предпазя ми удари ръката.Като резултат една седмица бях с подута ръка и в стрес дали няма да я засека пак и дали няма да се повтори.Вече не знам къде да излизам и да се разхождам -или ще са свободно пуснати кучета ,които да ни нападат или ще са някакви луди хора за който побоя е най-нормалното решение на проблемите им :rolleyes:
Публикувано: 21 March 2009 - 12:14 PM
Публикувано: 23 March 2009 - 07:06 PM