Dog.bg Форуми : Синеок беборан търси дом (Отново търси дом)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Синеок беборан търси дом (Отново търси дом)

#61 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2009 - 08:11 PM

Сега като чета постовете, кучо според мен не е истински агресивен. При неподходящо отношение към него определено може да стане такъв, но сега, точно в тази възраст е много важно да разбере първо, че не трябва да хапе силно на игра. Нашият вет ни беше препоръчал за моя дивак една гума, която да дъвче редовно и там да си избива енергията за гризане. Ръцете ми и тези на всички от семейството ми,станаха забранени за пипане и дъвкане много бързо, след като получи едно-две по-силни шамарчета директно с ръка (просто понякога се налага, докато кучето разбере. Самите кучета също чрез сила се налагат едно на друго). С недаването на храна  икокал също се справихме, макар че чужд човек не може да му го отнеме - само ние вкъщи. Задължително е да разбере, че когато храната му се поиска, той просто трябва да я отстъпи. Моят щурчо го научихме, като напр. го хващам с каишката и преди да е захапал храната, казвам НЕ и рязко дръпвам каишката, като кучето в никой случай не трябва да достига до храната. След 3 тренировки от по 5-6 минутки на ден, за около 3 дена кучето напълно разбира, че не трябва да пипа това, когато му се каже НЕ. Следващ етап е постепенно да се приучва да дава храната. Напр. подавате му гранулка суха храна, но не му давате да я лапне, а я държите. То само ще я ближе, но вие я стискайте здраво и не го оставяйте да я изяде. После му кажете ДАЙ и си я вземете. Хубаво е , ако животното знае командата СЕДНИ (тя се научава за ден и половина буквално) и остане така в седящо положение. Ако не - може да се опита и така. Следва задължително похвала и погалване. След известна почивка пак се повтаря същото. Така 4-5 пъти на ден в най-случайно подбрани ситуации. Много  еважно обучението за това да се провежда на спокойно места, където не минават кучета и др. хора (най-добре е вкъщи), защото кучето лесно се разсейва и после съвсем изключва и не слуша. Свикне ли веднъж на тези команди, вече става много лесно. Важна е първоначалната принуда и твърдостта в гласа на стопанина. Една команда никога не бива да се престъпва, т. е. винаги трябва да следва едно и също, щом тя бъде подадена и никога не трябва да има компромис от страна на стопанина. При добро изпълнение кучето се хвали и му се говори мило и поощрително, за да разбере, че е направило правилното нещо. Ако не изпълни командата, тя се повтаря дотогава, докато се постигне желаният резултат. Да не се забравят кратките почивки, за да не омръзнат командите и най-вече - всекидневни занимания!!! В това е тайната. Много много важно е и командите да се подават един вид "на игра", да сте дружелюбни, а не твърде строги, за да не стряскате кучето. То трябва да знае, че това е част от нещо необходимо, което обаче е приятно. За животно с характер като този се препоръчва похвалата да е само с глас и погалване, а не с храна, защото после става зависимо от нея и не с еподчинява без нея. Тук става дума по-скоро за принуждаване на животното.  Според мен това куче е напълно обучаемо, след като е приело чужд човек и си е играло с него. По-силното стискане със зъби е нормално - не му е показвано кога да спре и още не си знае силата (имала съм не 1 и 2 такива случая - напълно поправими са). Тъй че margokk е права и кучето все още не е агресивно. То просто играе по-грубо и се мъчи да се наложи на човешката глутница.
Не бива да се забравя, че все пак има потенциал да стане такова и затова трябва да се внимава. Да не се превъзбужда много, да не се стресира (от стрес, че смени рязко обстановката си, съм имала куче на 5-6 месеца, което скачаше и захапваше хората за врата. Щом го върнах на познатата, от която го бях взела, пак се върна старият добряк. После се оказа, че бил доминантен, но аз съм била малка и нищо не съм разбирала и просто го разглезих вкъщи). За съжаление сбиването с други кучета се оправя по-трудно. Моят спира, като види куче и застива на едно място, оставяйки съперника да мине край него. Останахме на този етап. Поне вече не се хвърля бясно след всеки друг куч, когато е пуснат. Гледа да се разминава.
Дано съм помогнала нещо с горните идеи за обучение. Успех и не се предавайте - това си е едно съвсем нормално куче, което просто изисква повече внимание и по-твърда ръка.Въпреки трудностите, помнете, че веднъж разбрало какво се иска от него и веднъж установи ли се кой е по-висшестоящ в йерархията, кучето винаги ще изпълнява исканията на стопанина си и няма да се опитва да ги оспорва. Така е най-лесно и за двете страни. :palec:

#62 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 January 2009 - 08:18 PM

Te нямат двор, може би този двор е на кооперацията в , която живеят, а едва ли съседите биха се зарадвали на куче и то немлъкващо там.

Цитат

Защо задомителката не стане временен стопанин докато се обучи кучето. Ако не може да говори с двете "п-ли", едната да тръгне с кучето на обучение. Те носят отговорност също за това куче. Трябва да му се даде шанс. 

Защото задомителката живее с майка си и брат си , които бих казала не обичат животните много, много и си имам големи проблеми с тях заради собствените си животни и е пълен абсурд да доведа още някое и то куче, и не просто куче , а огромно лудо куче вкъщи.Иначе с удоволствие бих го направила, но трябва и на мен да ми лепнете една тема търси дом.

Цитат

Ако разбрах поста на Лилис, кучето не е агресивно и хапе, а просто никой, никога не го е научил, как да играе и колко силно може да хапе на игра. Това няма нищо общо с агресията.

Не това неговото не е просто игра.Това неговото е силно доминантно поведение.Лили се опита да се докаже по- високо в ерархията от него и той се опита да смачка това й желание.И вярвайте ми беше много изненадан когато тя му се противопостави.

Цитат

Кучо хем е проблемен хем виждам на снимките че няма наличие на строг нашйник или душач-Защо?

Ми незнам защо.Езика ми се изтърка от лятото да говоря , ако не за строг нашийник то поне за душач, защото така нищо не правим.Той се тегли ужасно , направо влачи стопанката си зад себе си и въпреки това те не чуват като им говоря за тези нашийници.

[quote.И тази агресия за 1 ден ли се появи, как никой не помисли сериозно за последиците и сега всички вдигат ръце от него?quote]

Не тази агресия както казах я забелязах още когато беше 4 месечен.Още тогава говорихме на дълго и нашироко със стопанките какво трябва да се направи, за да не се стига до днешното положение.Как те трябва да се държат към него, какво трябва и какво не трябва да му се позволява.Човек занимаващ се с обучение си говори с тях неведнъж.Те за съжаление не можеха да си позволят обучение, но тогава можеха и сами да се справят, само да бяха чули какво им говорим.Предупреждавахме ги , че така ще стане.Известно време не се бяхме чували , мислех, че щом вече не се обаждат да се оплакват от лошото му поведение са се справили и изведнъж ето какво стана...Отдавана ми се искаше аз да ходя до тях и да се опитвам да го обучатвам, но нямам време, ама никакво време колкото и да ми се искаше.Ходя на лекции , на работа , нямаше как ....
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 15 January 2009 - 08:33 PM

Добре, предложи се по-горе да се говори с възпитател на кучета, който може да се справи с кучето. Говорете с осиновителките, да отдели едната време и да отиде с него на това обучение. Това е шанс да влезе в рамките на нормално поведение и да се закрепят нещата.

#64 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 January 2009 - 09:08 PM

Добре, но вече споменах , че те не могат да си позволят обучение.Ние също не можем да им помогнем предвид 4 цифрената ни сметка в клиниката.

Цитат

Според мен това куче е напълно обучаемо, след като е приело чужд човек и си е играло с него

Лили не е чужд човек виждал я е доста пъти и вероятно я помни, пък и не бих го нарекла игра.Тя го гонеше , за да му вземе боклуците, с които се тъпчеше, после той започна да я напада, защото тя не му даваше да прави каквото си иска.

Цитат

Дано съм помогнала нещо с горните идеи за обучение. Успех и не се предавайте - това си е едно съвсем нормално куче, което просто изисква повече внимание и по-твърда ръка.Въпреки трудностите, помнете, че веднъж разбрало какво се иска от него и веднъж установи ли се кой е по-висшестоящ в йерархията, кучето винаги ще изпълнява исканията на стопанина си и няма да се опитва да ги оспорва. Така е най-лесно и за двете страни.

Благодаря за идеите, но както казах не ми е проблема, че не знам как да се справя, знам как трябва да се дейстава и по какъв начин да се обучава.Проблема е , че няма как да го приложа, защото той няма къде да живее.И аз все още си мисля, че има шанс при обучение , защото куч не е престарял, само на 8-9 месеца е, вероятно все още поведението му може да се коригира.Всъщност и аз съм с идеята, че няма необучаемо куче.Убедена съм , че и аз мога да се справя с обучението предвид , че нямаме средства за треньор.Ясно ми е , че отиде ли на онзи паркинг или каквото е там,ще стане наистина агресивен.Ако имаше начин да го взема вкъщи с радост бих го направила, но няма как.Нямам никакви идеи какво да го правим.Първо е проблема , че няма къде да живее, после проблема с обучението и поведението му.
User's Signature

#65 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 15 January 2009 - 09:21 PM

Аз не разбрах дали момичетата по принцип искат да задържат кучето. В смисъл, ако имат възможност да ходят на обучение при човек, който да им помогне и ако нещата се оправят, склонни ли са да си го задържат? (определено смятам, че кучето има шансове).

Ако сегашните стопанки не искат просто да се отърват от него, а наистина нямат опит във възпитанието и са съгласни да опитат с обучение при опитен инструктор, аз съм готова да помогна финансово.   
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#66 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 January 2009 - 09:25 PM

Цитат

Ако сегашните стопанки не искат просто да се отърват от него, а наистина нямат опит във възпитанието и са съгласни да опитат с обучение при опитен инструктор, аз съм готова да помогна финансово. 

Незнам вече, трябва пак да говоря с тях.На единия ден казват едно, на другият друго.....
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 09:36 PM

Цитат

Добре, но вече споменах , че те не могат да си позволят обучение.Ние също не можем да им помогнем предвид 4 цифрената ни сметка в клиниката.

Във форумите винаги е имало хора,които помагат в такива ситуации финансово,не че са длъжни, но го правят, защото могат и защото искат. Не съм убедена,че в този случай проблемът са парите,обаче.И едната и другата страна абдикират от случая " Малък синеок беборан си търси дом"
Последен коментар пиша,че ще взема да изцепя нещо нелицеприятно каквато съм грубиянка.
На мен всичко изписано досега ми звучи така:" Ние я надробихме,сега моля някой да я изсърба ,ако може по желание да не посочваме с пръст". Всъщност съвет никой не искаше и написаните такива увиснаха във въздуха.ЯВно повечето от нас помислиха,че някой от задомители или осиновители все пак ще реши,че кучо има право и на друг шанс. Всъщност не прочетох нещо такова,сведе се до знанието на заинтересованите накъде се е запътил "беборана" и разбрахме,че и двете страни имат свои затруднения и кучо да се спасява като не ще да яде гъби(не знам 'що се сетих за този черен хумор).
Паркинга на тоя му е в кърпа вързан ,жалко за кучето. Наистина вече няма да отворя тази тема.Пускам това,че и без това досега само трих.

#68 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 January 2009 - 09:55 PM

Напротив с писането в тази тема исках съвет или не точно съвет , а идеи за това къде да го приберем.Да поразпитат хората насам натам, дали някой не го иска в някой двор или нещо такова.Получавам само съвети за това как да се обучава и как да му се промени поведението, за което съм благодарна, но както вече казах не това ни е проблема.Знам какво трябва да се направи за да се промени, но няма къде да живее докато това се случва.Ако исках да абдикирам от случая нямаше да се занимавам въобще с това , щях да си спя спокойно , а не да не спя по цели нощи и да мисля за него вместо за сесията и изпитите си.
User's Signature

#69 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 15 January 2009 - 10:06 PM

Меги,стига се оправдава.Обади се пак на двете девойки и се разберете.Ако има кой да го обучава ще го задържат ли??И наистина и те трябва да бъдат обучени.Иначе ефекта няма да е дълготраен! ;)
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 11:41 PM

Сложна ситуация наистина щом няма дом или поне човек, който е готов и има достатъчно време да се занимава с него.

Цитат
Според мен това куче е напълно обучаемо, след като е приело чужд човек и си е играло с него

Лили не е чужд човек виждал я е доста пъти и вероятно я помни, пък и не бих го нарекла игра.Тя го гонеше , за да му вземе боклуците, с които се тъпчеше, после той започна да я напада, защото тя не му даваше да прави каквото си иска.

А как реагира на абсолютно непознати? Хвърля ли се да хапе?
Гоненето не е добре да се прилага в случая. Кучо си го възприема като игра, в която той побеждава. Трябва повечко строгост и управление на повод. Ако си тича свободно, няма как да се научи.

Знам колко е трудно с такива "осиновителки". Надали може да се разчита действително на тях. Вероятният изход е обучение и даване на други, по-отговорни хора, стига тези момичета да не са готови при едно вече добре обучено куче, да си го вземат обратно.
Никак не е лесно, но не се предавай. Има голям шанс. Пожелавам успех с кучето и стискам палци за положително развитие на нещата!!! :blink:

#71 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2009 - 11:51 PM

Хъм, понякога агресията е на "биохимична" основа,  а не проблем на възпитанието. Това се случва и при хората. И може би това куче не се чувства добре в апартамент. И може би на паркинг ще се чувства по-добре. Не е нужно всички живи същества да приемат собствената ни представа за "добро" ...
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#72 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 16 January 2009 - 10:00 AM

Мисля, че осиновителките имат задължение към това куче, както и отговорност за него. Затова, според мен, те трябва да отидат на обучение с кучето, а ако след това не го желаят вече да му се търси нов стопанин или друг вариант. Но когато е минало обучението и кучето е влязло в нормалните рамки. Ако финансово не могат да си го позволят, от форума има желаещи да помогнат. Но никой от форума няма да тръгне на обучение с кучето.
А колкото до паркинга, той няма да избяга, там винаги може да бъде вързан и обречен на озлобление към околните.

#73 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 01:54 PM

Не искам да спамя по темата, пък и съвети се дават най-лесно oт далече, но...
Доколкото разбирам проблемът не е толкова с нравът на кучето, колкото че няма дом.
Все пак това е едно 7 месечно хлапе. Току що сменило зъбките. Може и да е доминантно, но някъде по горе се казваше , че е много добър с други кучета. Чудесно! Освен това е още малък, за да предизвиква стопаните за мястото на лидер. Така че и това не е кой знае какъв проблем. Отделно , че е кастриран. Ако не се нахвърля да хапе, без да е предизвикан ( някои зададе този въпрос , но не видях отговор), изобщо не е безнадеждно.
Знам , че сте невероятни , тези които пишете във форума и можете да му помогнете. 
Първо, ясно е че момчето има нужда от дом ( както всички други в този форум). Второ, това е просто едно младо , едро , активно кученце. Може би не е толкова важно колко опитни са стопаните , колкото да могат да му осигурят достатъчно време да си изразходва енергията. Примерно хора които спортуват и биха го взели да тича с тях. И да му купят от онези специално третирани кокали ( истински, но третирани за допълнителна здравина) за чесaне на зъбите и упражняване на челистите...
Беборанът е изключително красив. Едно истински елегантно и стилно куче за стопани , които водят активен и здравословен живот: атлетични , туристи, бегачи...
С двор, или без двор, ако е добре уморено , момчето ще бъде по-спокойно и по-управляемо.
Стискам палци някой да види своето куче в този красавец!

#74 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 09:23 PM

Не мисля, че е добра идея настоящите стопани на кучето да се опитват да овладеят негоавата агресия. Не мисля, че е добра идея да се мъчат да постигнат това, ако те не вярват в успеха си.
Сигурно някой много опитен кучешки познавач може да научи агресивно куче на някакво стереотипно поносимо поведение. Но все пак човек трябва да си знае силите и възможностите. Защото ако утре едно агресивно куче нахапе дете, ще си го отнесат и кучето, и стопанина. Кучето ще бъде умъртвено, а стопанинът ще бъде съден за това, че не е успял да овладее кучето.
Така че, хайде малко повече раеализъм. Ако хората не могат да се справят с характера на кучето, значи то не е подходящо за тях и бъдещтото им съвместно съжителство е във вреда и на двете страни. !
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#75 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 January 2009 - 09:32 PM

И накрая малко светлина в тунела :blink:

От утре Тери е на хотел и обучение като във второто активно ще учатват и стопанките.Те са готови , ако успее да се поправи лошото му поведение и най- вече хапането да си го вземат обратно.Стискайте палци и кучото и стопанките да успеят да се превъзпитат и оттук нататък живота им заедно да бъде по-лек и радостен.
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   didiqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2009 - 09:35 PM

Айде да лъхне вятър на промяната :->)Успех и на тримцата
User's Signature

Вижте какво ядете...!Не крийте очите си!

#77 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 09:01 AM

Меги новината е чудесна, но моля те помогни на тези момичета да възприемат и те обучението, защото те също се нуждаят от обучение за да могат да живеят с кучето. Сега е много важно да възприемат това, което трябва да правят.

#78 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 03:39 PM

Чудесно, много много се радвам!!! :blink: Дано всичко протече гладко и има щастлив край! Стискам здраво палци!!! :blink: :blink:

#79 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 January 2009 - 01:08 PM

Как върви обучението? Девойките справят ли се?  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 January 2009 - 02:44 PM

Девойките ни го докараха точно преди една седмица и оттогава не са се обаждали, ще взема аз да им се обадя днес.Не че имаше смисъл да идват досега може би само щяха да разтроят, но от другата седмица вече трябва.То обучението му сега започва, първата му седмица беше за адаптация към новото място, кучета, хора, така че още няма напредък.Много лае и се сърди когато минаваш покрай него и не му обръщаш внимание или когато не става така както той си го е намислил, голям е инат.Днес например лаеше, пищеше и не млъкваше.Реших да му се скарам и му се провиквам Тери не, млъкни и той като скочи да ми се зъби и да ми лае злобно :o, няма да е лесно с него, но вярвам , че ще успеем.Както каза един човек ще берем ягоди с него ;D
User's Signature

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема