Синеок беборан търси дом (Отново търси дом)
Публикувано: 15 January 2009 - 08:11 PM
Не бива да се забравя, че все пак има потенциал да стане такова и затова трябва да се внимава. Да не се превъзбужда много, да не се стресира (от стрес, че смени рязко обстановката си, съм имала куче на 5-6 месеца, което скачаше и захапваше хората за врата. Щом го върнах на познатата, от която го бях взела, пак се върна старият добряк. После се оказа, че бил доминантен, но аз съм била малка и нищо не съм разбирала и просто го разглезих вкъщи). За съжаление сбиването с други кучета се оправя по-трудно. Моят спира, като види куче и застива на едно място, оставяйки съперника да мине край него. Останахме на този етап. Поне вече не се хвърля бясно след всеки друг куч, когато е пуснат. Гледа да се разминава.
Дано съм помогнала нещо с горните идеи за обучение. Успех и не се предавайте - това си е едно съвсем нормално куче, което просто изисква повече внимание и по-твърда ръка.Въпреки трудностите, помнете, че веднъж разбрало какво се иска от него и веднъж установи ли се кой е по-висшестоящ в йерархията, кучето винаги ще изпълнява исканията на стопанина си и няма да се опитва да ги оспорва. Така е най-лесно и за двете страни. :palec:
Публикувано: 15 January 2009 - 08:18 PM
Цитат
Защото задомителката живее с майка си и брат си , които бих казала не обичат животните много, много и си имам големи проблеми с тях заради собствените си животни и е пълен абсурд да доведа още някое и то куче, и не просто куче , а огромно лудо куче вкъщи.Иначе с удоволствие бих го направила, но трябва и на мен да ми лепнете една тема търси дом.
Цитат
Не това неговото не е просто игра.Това неговото е силно доминантно поведение.Лили се опита да се докаже по- високо в ерархията от него и той се опита да смачка това й желание.И вярвайте ми беше много изненадан когато тя му се противопостави.
Цитат
Ми незнам защо.Езика ми се изтърка от лятото да говоря , ако не за строг нашийник то поне за душач, защото така нищо не правим.Той се тегли ужасно , направо влачи стопанката си зад себе си и въпреки това те не чуват като им говоря за тези нашийници.
[quote.И тази агресия за 1 ден ли се появи, как никой не помисли сериозно за последиците и сега всички вдигат ръце от него?quote]
Не тази агресия както казах я забелязах още когато беше 4 месечен.Още тогава говорихме на дълго и нашироко със стопанките какво трябва да се направи, за да не се стига до днешното положение.Как те трябва да се държат към него, какво трябва и какво не трябва да му се позволява.Човек занимаващ се с обучение си говори с тях неведнъж.Те за съжаление не можеха да си позволят обучение, но тогава можеха и сами да се справят, само да бяха чули какво им говорим.Предупреждавахме ги , че така ще стане.Известно време не се бяхме чували , мислех, че щом вече не се обаждат да се оплакват от лошото му поведение са се справили и изведнъж ето какво стана...Отдавана ми се искаше аз да ходя до тях и да се опитвам да го обучатвам, но нямам време, ама никакво време колкото и да ми се искаше.Ходя на лекции , на работа , нямаше как ....

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 15 January 2009 - 08:33 PM
Публикувано: 15 January 2009 - 09:08 PM
Цитат
Лили не е чужд човек виждал я е доста пъти и вероятно я помни, пък и не бих го нарекла игра.Тя го гонеше , за да му вземе боклуците, с които се тъпчеше, после той започна да я напада, защото тя не му даваше да прави каквото си иска.
Цитат
Благодаря за идеите, но както казах не ми е проблема, че не знам как да се справя, знам как трябва да се дейстава и по какъв начин да се обучава.Проблема е , че няма как да го приложа, защото той няма къде да живее.И аз все още си мисля, че има шанс при обучение , защото куч не е престарял, само на 8-9 месеца е, вероятно все още поведението му може да се коригира.Всъщност и аз съм с идеята, че няма необучаемо куче.Убедена съм , че и аз мога да се справя с обучението предвид , че нямаме средства за треньор.Ясно ми е , че отиде ли на онзи паркинг или каквото е там,ще стане наистина агресивен.Ако имаше начин да го взема вкъщи с радост бих го направила, но няма как.Нямам никакви идеи какво да го правим.Първо е проблема , че няма къде да живее, после проблема с обучението и поведението му.

Публикувано: 15 January 2009 - 09:21 PM
Ако сегашните стопанки не искат просто да се отърват от него, а наистина нямат опит във възпитанието и са съгласни да опитат с обучение при опитен инструктор, аз съм готова да помогна финансово.
Публикувано: 15 January 2009 - 09:25 PM
Цитат
Незнам вече, трябва пак да говоря с тях.На единия ден казват едно, на другият друго.....

Публикувано: 15 January 2009 - 09:36 PM
Цитат
Във форумите винаги е имало хора,които помагат в такива ситуации финансово,не че са длъжни, но го правят, защото могат и защото искат. Не съм убедена,че в този случай проблемът са парите,обаче.И едната и другата страна абдикират от случая " Малък синеок беборан си търси дом"
Последен коментар пиша,че ще взема да изцепя нещо нелицеприятно каквато съм грубиянка.
На мен всичко изписано досега ми звучи така:" Ние я надробихме,сега моля някой да я изсърба ,ако може по желание да не посочваме с пръст". Всъщност съвет никой не искаше и написаните такива увиснаха във въздуха.ЯВно повечето от нас помислиха,че някой от задомители или осиновители все пак ще реши,че кучо има право и на друг шанс. Всъщност не прочетох нещо такова,сведе се до знанието на заинтересованите накъде се е запътил "беборана" и разбрахме,че и двете страни имат свои затруднения и кучо да се спасява като не ще да яде гъби(не знам 'що се сетих за този черен хумор).
Паркинга на тоя му е в кърпа вързан ,жалко за кучето. Наистина вече няма да отворя тази тема.Пускам това,че и без това досега само трих.
Публикувано: 15 January 2009 - 09:55 PM

Публикувано: 15 January 2009 - 11:41 PM
Цитат
Според мен това куче е напълно обучаемо, след като е приело чужд човек и си е играло с него
Лили не е чужд човек виждал я е доста пъти и вероятно я помни, пък и не бих го нарекла игра.Тя го гонеше , за да му вземе боклуците, с които се тъпчеше, после той започна да я напада, защото тя не му даваше да прави каквото си иска.
А как реагира на абсолютно непознати? Хвърля ли се да хапе?
Гоненето не е добре да се прилага в случая. Кучо си го възприема като игра, в която той побеждава. Трябва повечко строгост и управление на повод. Ако си тича свободно, няма как да се научи.
Знам колко е трудно с такива "осиновителки". Надали може да се разчита действително на тях. Вероятният изход е обучение и даване на други, по-отговорни хора, стига тези момичета да не са готови при едно вече добре обучено куче, да си го вземат обратно.
Никак не е лесно, но не се предавай. Има голям шанс. Пожелавам успех с кучето и стискам палци за положително развитие на нещата!!! :blink:
Публикувано: 15 January 2009 - 11:51 PM

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 16 January 2009 - 10:00 AM
А колкото до паркинга, той няма да избяга, там винаги може да бъде вързан и обречен на озлобление към околните.
Публикувано: 16 January 2009 - 01:54 PM
Доколкото разбирам проблемът не е толкова с нравът на кучето, колкото че няма дом.
Все пак това е едно 7 месечно хлапе. Току що сменило зъбките. Може и да е доминантно, но някъде по горе се казваше , че е много добър с други кучета. Чудесно! Освен това е още малък, за да предизвиква стопаните за мястото на лидер. Така че и това не е кой знае какъв проблем. Отделно , че е кастриран. Ако не се нахвърля да хапе, без да е предизвикан ( някои зададе този въпрос , но не видях отговор), изобщо не е безнадеждно.
Знам , че сте невероятни , тези които пишете във форума и можете да му помогнете.
Първо, ясно е че момчето има нужда от дом ( както всички други в този форум). Второ, това е просто едно младо , едро , активно кученце. Може би не е толкова важно колко опитни са стопаните , колкото да могат да му осигурят достатъчно време да си изразходва енергията. Примерно хора които спортуват и биха го взели да тича с тях. И да му купят от онези специално третирани кокали ( истински, но третирани за допълнителна здравина) за чесaне на зъбите и упражняване на челистите...
Беборанът е изключително красив. Едно истински елегантно и стилно куче за стопани , които водят активен и здравословен живот: атлетични , туристи, бегачи...
С двор, или без двор, ако е добре уморено , момчето ще бъде по-спокойно и по-управляемо.
Стискам палци някой да види своето куче в този красавец!
Публикувано: 16 January 2009 - 09:23 PM
Сигурно някой много опитен кучешки познавач може да научи агресивно куче на някакво стереотипно поносимо поведение. Но все пак човек трябва да си знае силите и възможностите. Защото ако утре едно агресивно куче нахапе дете, ще си го отнесат и кучето, и стопанина. Кучето ще бъде умъртвено, а стопанинът ще бъде съден за това, че не е успял да овладее кучето.
Така че, хайде малко повече раеализъм. Ако хората не могат да се справят с характера на кучето, значи то не е подходящо за тях и бъдещтото им съвместно съжителство е във вреда и на двете страни. !

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 16 January 2009 - 09:32 PM
От утре Тери е на хотел и обучение като във второто активно ще учатват и стопанките.Те са готови , ако успее да се поправи лошото му поведение и най- вече хапането да си го вземат обратно.Стискайте палци и кучото и стопанките да успеят да се превъзпитат и оттук нататък живота им заедно да бъде по-лек и радостен.

Публикувано: 26 January 2009 - 02:44 PM